Hard disk kopyalama yazılımı

forumibo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,
Bir internet kafe işletmecisi olan biri için hard disk kopyalama programı lazım.Aradığımız program bir bilgisayarı tamamen kurup ( Oyunları, programları vb. ) diğerleri ile tek tek uğraşmak yerine kurduğumuz hard disk i tamamen kopyalama imkanı veren bir program bilenlerden yardımlarını bekliyor ve şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
NortonGhost programını kullanabilirsin.

İnternette arama yaparsan nasıl kullanılacağını bulabilirsin.Yalnız aldığı yedek boyutuna göre işlem biraz uzun sürüyor.(Mesela bende int. cafede çalışırken yaklaşık 400 GB yedeği bir PC'ye atmak 2.5-3 saat arasında değişiyordu)

forumibo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
SwateR sağolasın yanlız bu ghost meselesinde cd ile falan oluyor sanırım benim aradağım daha çok şu mantıkta bir şey olmalı iki hard diski de bir pc ye bağlayıp kurulu olan hard disk ile koplayala diyip koplayacak bi program yani cd dvd faln olmadan böle bir şey varmı peki bildiğin ?

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
norton ghost ve acronis böyle işlerde en emin yoldur, harddisk gezdirmekten de iyidir, hem de aynı yedek DVD'sini çoğaltıp aynı adan bir çok bilgisayarda kullanabilirsin

ancak direk harddisk kopyalama işini anlamadım
eğer bir programla bu yapılacaksa programın çalışması için işletim sisteminin kurulu olması gerekir, işletim sistemi kurulu ise üzerine yedek atarsanız registry kayıtları yapılmadığı için programlar çalışmayacaktır. registry kayıtlarıyla birlikte taşıma yapabilen bir program varsa ben de öğrenmek isterim...

forumibo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
SwateR ben bu Norton Ghost işine baktım ama yedeğini aldığımız bölümün yeniden kurula bilmesi için diğer hard diskte Windows 'un kurulu olması gerekiyor ben istiyorum ki bütün bilgisayarla aynı olacağından driver sorunu falan olmayacak bir bilgisayarı kuracaz diğerlerine aktarıcaz böle bişi istiyorum tabi böyle birşey varsa

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
SwateR ben bu Norton Ghost işine baktım ama yedeğini aldığımız bölümün yeniden kurula bilmesi için diğer hard diskte Windows 'un kurulu olması gerekiyor ben istiyorum ki bütün bilgisayarla aynı olacağından driver sorunu falan olmayacak bir bilgisayarı kuracaz diğerlerine aktarıcaz böle bişi istiyorum tabi böyle birşey varsa

Tam aksine; Norton Ghost hiç sistem kurulu olmasa bile yapılabilir.
CD veya disket ile başlatıp, ister harddiski, istersek daha önceden kaydettiğimiz ghost image dosyasını (*.gho) diğer harddiske birebir aktarabiliriz, yani ghostlayabiliriz...

fromghostbh0.gif

forumibo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tam aksine; Norton Ghost hiç sistem kurulu olmasa bile yapılabilir.
CD veya disket ile başlatıp, ister harddiski, istersek daha önceden kaydettiğimiz ghost image dosyasını (*.gho) diğer harddiske birebir aktarabiliriz, yani ghostlayabiliriz...

fromghostbh0.gif

peki bunu nasıl yapacağımı anlatan bir site falan varmı bildiğin ?