Firefox'un Derdi Chrome ile!

Akhun Aktosun

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Bir internet sitesinin yaptığı araştırmaya göre, Google'ın internet tarayıcısı Chrome, Internet Explorer'ın kullanıcılarını değil, Firefox'un kullanıcılarını kendisine çekiyor.

Bir internet sitesinin yaptığı araştırmaya göre, internet tarayıcısı pazarında yaşanan rekabetteki son durumu gözler önüne seriyor. Google'ın tarayıcısı Chrome'un araştırmaya göre rakibi Firefox. Firefox'un pazar payındaki artış devam ederken, azalan ivmesinin sebebi ise Chrome. Diğer bir deyişle, Chrome'u kullanmaya başlayan kullanıcıların büyük çoğunluğunun bir önceki tarayıcısı Internet Explorer değil, Firefox oluyor.
reh1gb4h1274904409.jpg
NetMarketShare adlı araştırma firmasının yaptığı bir çalışmaya göre ise Chrome, geçtiğimiz sene içerisinde tüm internet tarayıcısı pazarının %2.4'üne sahipken şimdilerde bu oranı %6.73'e çıkarmayı başarmış durumda. Bu da %300'lük bir artış anlamına geliyor.
Firefox ise bir sene içerisinde %22.43'ten %24.59'a çıkmayı başarmış. Aynı dönem içerisinde Internet Explorer'ın pazar payı %68.32'den %59.95'e gerilemiş durumda.
:: Tarayıcınızı değiştirmeyi düşünüyor musunuz?
Yazan: Akhun Aktosun
SDN - http://shiftdelete.net

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
firefox'un ram'i fütursuzca kullanmasından gına geldi
chrome la mutluyum bende :D

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Değiştirdim işte, Firefox kullanıyordum Chrome kullanmaya başladım :D

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
firefox'u o kadar eskiden beri kullanıyorum ki internetin çevirmeli olduğu zamanlardan başlayan
yani savaş falan olsa tümgeneral rütbesi falan alabilirdim :D
ancak ben bile chromium'a geçtim
bazı şeyleri firefox'u aratsa da benim gibi hız tutkunları için fedakarlığa razı ediyor :)
ama gönlüm hep firefox'ta olacak
ne zaman ki hız konusunda chromium ile yarışır o zaman anında firefox :D

emre85

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende ff kullanırdım. şimdi chrome kullanıyorum. ff yeni sürümünü geciktirdikçe daha çok kullanıcı kaybedecek. ve adam gibi ekranı ferah bir tema yapması lazım.

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Chrome'un Firefox kullanıcılarını kendisine çekmesi bence olağan bir durum. Internet kullanıcılarını iki gruba ayırabiliriz. Birinci grup, bilgisayardan ve internetten zerre kadar anlamayan IE kullanıcıları, ikinci grup ise bilgisayardan ve internetten orta ve ileri seviyede anlayan Firefox, Chrome ve Opera kullanıcıları. IE kullanıcılarının zaten birşeyden haberi olmadığı için IE kullanmaya devam edeceklerdir. Ancak Firefox ve Chrome kullanıcıları yenilikleri takip etmeyi seven, orta ve ileri seviye kullanıcılar olduğundan, bir tarayıcıdan diğerine geçmeleri olağandır.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Firefok diyorum arkadaş...
Chrome u ağır sitelerde deneyin birde bakalım... Google Youtube Facebook gibi sitelerde gezmek için Chrome yeterli olabilir... Ama ağır sitelere chrome dayanamaz...

winchester07

Doçent
Reaksiyon puanı
22
chrome firefox'un eklentilerdeki başarısını yakalayana kadar, forever firefox diyorum.

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Eklentiler olmasa ben de chrome 'e geçebilirim. Ama şuan mümkün değil :)

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
firefox'un ram'i fütursuzca kullanmasından gına geldi
chrome la mutluyum bende :D

Değiştirdim işte, Firefox kullanıyordum Chrome kullanmaya başladım :D

bence ff kullanırdım. şimdi chrome kullanıyorum. ff yeni sürümünü geciktirdikçe daha çok kullanıcı kaybedecek. ve adam gibi ekranı ferah bir tema yapması lazım.

Yürüyün be kim tutar sizi.PC hayatınızda aldığınız en iyi kararlardan biridir emin olun. :D

Chrome'u 1 hafta kadar kullanın Firefox'un hantallığına dönmek istemeyeceksiniz. :thumbup1: :thumbup1:

kelb

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Ben de fayrfoks diyorum. Şuanda kıromdan yazıyorum ama fayfoksumuda kullanıyorum. ff 4.0ı bekliyorum. kırom hala eksik.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Durmak yok firefoxla devam.:D

emre85

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
eklenti diyorsunuzda chrome da binlerce eklenti var zaten.

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Firefox adam gibi stabillik verse, hızlı olsa, çökmeler vs.. olmasa kimse chrome a gitmez. Firefox' un çökmelerinden, yavaşlığından bıkan mecburen chrome a geçiyor.

coransoy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
chrome eklentileri çıkardığından beri artık chrome'luyum.
Adblock ve firebug var o yeter zaten

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Tarayıcınızı değiştirmeyi düşünüyor musunuz? Hayır düşünmüyorum opera ve internet explorer bana fazlasıyla yetiyor gayet memnunum...

selfishloop

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Firefox adam gibi stabillik verse, hızlı olsa, çökmeler vs.. olmasa kimse chrome a gitmez. Firefox' un çökmelerinden, yavaşlığından bıkan mecburen chrome a geçiyor.

eklentiler hala firefox'un düzeyine ulaşamadı örneğin flashgot benzeri bir eklentisi yok, ayrıca chrome firefox kadar kişiselleştirilebilir hale gelemedi yenüz, firefox'un arkasında xul 'un gücü olunca işler rahat tabi :)

TEGİN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
99
Favorim Opera.Ama onun dışında sırayla ve ara ara Firefox ve chrome kullanıyorum.İE zaten istemsekte pc de...Onun dışında şu anda LUNASCAPE ORİON diye bir tarayıcı deniyorum.İçinde ie,ff,ch ve safari nin motorları var.Triple Engine deniyo :) Bütün tarayıcıların özelliklerini bira araya toplama iddasında az az da olmuş gibi ama parola yöneticisi yok galiba :))) bulamadım :)

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Ya arkadaş tamam biz de chromium kullanıyoruz da(hem de birincil tercih olarak)
Şimdi insan utanır firefox'a laf atarken
Hani kırk yılda bir çökebilir ki ben bir kez bile çöktüğünü görmedim
Sürekli zırt pırt çöküyor diyorsanız o firefox ile alakalı değildir
Ya bir virüs vardır, ya bir hata vardır yani illaki sorun vardır
Hiçbirşey yok diyorsanız o zaman yeni sekme açmak için çarpı tuşuna basıyorsunuzdur ki orası kapatma tuşu artı olana basacaksınız
Evet o kadar iddialıyım

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
bende bu çokme olayını anlamıyorum ne ff ta nede chrome de karşılaşmıyorum..ama tercihim chrome sayfa yüklemede diyerleri hep yavaş kalıyor onun yanında ..

Ke®eM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gunluk kullanımda Chrome (Hız,Performans,Google arama yapamak istendiginde sadece adres cuguna yazılabilmesi)
firefoz birsey gelistirmek istedigimde eklentilerine ihtiyac duydugumda

cyberfalcon

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Chrome'un sadeliğini sevmiyorum. Aşırı sade buluyorum. Aradığım bir ayarı bulmak zor oluyor. Eklentilerde tercih etmemenin bir başka sebebi. Bir ara greasemetal'i yükledim ama bir türlü çalıştıramadım. Chrome'u ilk çıktığı zamanlarda çok az kullandım daha fazla kullansaydım belki alışırdım ama o zaman sevmedim hemen bıraktım. Şimdi güncelledim tekrar kullanmaya başladım. Bakalım bu sefer alışabilecek miyim.

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Chrome derim başka da bişi demem :O

mc92001

Doçent
Reaksiyon puanı
16
bende ff'den chrome'a geçenlerdenim. :thumbup:

---------- saat 10:23 eklendi ---------- önceki mesaj saat 10:19 eklenmişti ----------

Chrome u ağır sitelerde deneyin birde bakalım... Google Youtube Facebook gibi sitelerde gezmek için Chrome yeterli olabilir... Ama ağır sitelere chrome dayanamaz...

ağır siteler derken . mesele ? :glare:

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
bende crome sürekli düsüyor hele pardusda :) ben firefox cuyum chrome nin ne görünüsü nede kullanisi hosuma gidiyor bir defe firefox herzaman firefox :)

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49

ağır site derken hangi siteler? ve birde chrome ve chromium'da bir sekmede çalan flash media diğer sekmeyi kapatınca yada sekmeler arasında geçiş yaparken göçüyor mu? ama hiç bir hata mesajı vermiyor flash medyanın olduğu yer gri yada siyah oluyor mu? bu sebeble Firefox 3.6.3 ile chrome aynı anda açık oluyor... beraber kullanın...:thumbup:

Y!LM@Z

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Chrome'un hızlı olduğu doğru ama herzaman söylediğim gibi eklentiler söz konusu olduğunda Firefox'tan başkasını tanımam.