Windows 7 uyku modu sorunu

origami__1988

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Merhaba arkadaşlar...

Ben aylar önce sistemime windows 7 i kurmuştum. Her şey güzel ve sorunsuz gidiyor derken, uyku moduna almak istediğimde sorun oldu.

Sleep tuşuna bastığımda, sistem kapanıyor-buraya kadar normal- ama kapandıktan 2 saniye sonra bir daha açılıyor. Bios ayarlarından s1 ve s3 seçenekleri vardı. Ben xp kullandığımda "sleep" düğmesine bastığımda sistem hazırda bekliyordu. Fan dahil hiçbir şey çalışmıyordu. Çalışması için benim klavyeden bir tuşa ya da mouse a bir tıklama ile açılıyordu. Ama şimdi ki sistemde böyle bir şey olmadı.

yardım ve önerilerinizi bekliyorum

delgado__gkhn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Kardeş denetim masaından güç seçeneklerine gir oradn ayarlara bak belki bulursn aradığını

cess

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
aynı sorun bende de var arkadaşlar.daha doğrusu kapatma seçeneklerinde uyku modu aktif değil.klavyeden uyku tuşuna basarak kapatmak istediğimde, bu sefer komple kapanıyor ve açmak için herhangi bir tuşa değil de on/off tuşundan açmak gerekiyor.açılırken windows sürdürülüyor diyor ama normal açılış hızı ile aynı sürede kendine geliyor...acaba çakma windows 7 olduğu için olabilir mi...

origami__1988

Profesör
Reaksiyon puanı
17
aynı sorun bende de var arkadaşlar.daha doğrusu kapatma seçeneklerinde uyku modu aktif değil.klavyeden uyku tuşuna basarak kapatmak istediğimde, bu sefer komple kapanıyor ve açmak için herhangi bir tuşa değil de on/off tuşundan açmak gerekiyor.açılırken windows sürdürülüyor diyor ama normal açılış hızı ile aynı sürede kendine geliyor...acaba çakma windows 7 olduğu için olabilir mi...

Onu sen kendin ayarlayacaksın. Güç planıyla ilgili şeyler var orada oradan düğmenin işlevini yapabiliyorsun.

cess

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ayarlıyorum ama olmuyor.mesela laptobın kapağını kapatırsam şu olsun diyorum olmuyor.veya hiç bi tuşa basmadığım halde ekran kapanmıor.anlamadım.daha önce orjinal vista vardı.böyle değildi.

origami__1988

Profesör
Reaksiyon puanı
17
ayarlıyorum ama olmuyor.mesela laptobın kapağını kapatırsam şu olsun diyorum olmuyor.veya hiç bi tuşa basmadığım halde ekran kapanmıor.anlamadım.daha önce orjinal vista vardı.böyle değildi.

O zaman senin dediğin gibi sorun var: Çakma windows

Edit: Bu siteye ne oldu böyle kimse cevap vermiyor, Önceleri anlayan da konuşurdu anlamayan da

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Güç seçenekleri ile fazla oynamış olabilirsin. Default ayarlarına geri al.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
boşa uğraşıyorsunuz o sistemde virüs var

başlangıçta çalışan programlara bak

başlat çalıştır kısmına (msconfig) yaz çıkan pencerede başlangıçta çalışan programlara bak tanımadığın bilmediğn bi program varsa onu sil

eğer tekrar başlarsa sistemi güvenli modda başlat o bölümü tekrar aç

bu sefer kesin silersin silmek için o programların yada programın olduğu klasörü bulman gerek

not:bu tür sistem içine yerleşen virüsler (windows klasörü içinde system32 klasörü)nde olur

bulamaman çok zor

origami__1988

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar...

Güç seçeneklerini default yaptım değişmedi, Windowsum korsan değil lisanslıdır. Sorun neden oluyor bilmiyorum.

Acaba sizde de aynı problem var mı? Benim ilk başta yazdığım şeyleri siz yapabiliyor musunuz?

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Bazı aygıt sürücülerin uyumadığından olabilir. Ekran kartı , ethernet yazılımlı gelişmiş sürücü ile yüklenmezse uyku uyumlu olmuyorlar. Birde ACPI sürücüsü yüklenmmişse otür problemler çıkarır notebooklar

origami__1988

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Bazı aygıt sürücülerin uyumadığından olabilir. Ekran kartı , ethernet yazılımlı gelişmiş sürücü ile yüklenmezse uyku uyumlu olmuyorlar. Birde ACPI sürücüsü yüklenmmişse otür problemler çıkarır notebooklar

Biosun güç seçeneğinde acpı seçeneği vardı. O da disable idi galiba , Onun bir ilgisi olabilir mi?

Efsane Destek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bazı yazılımlar arka planda otomatik olarak başlar, kullandığın yazılımları da göz ardı etmemen lazım, ilk başta başlat-calıştır-msconfig yazdıktan sonra genel sekmesinin seçmeli başlangıç seçeneğinde başlangıç öğelerini yükle kutusunun işaretini kaldır, tamam dedikten sonra yeniden başlatıp test ediniz.

Bu olmazsa başka yöntemler deneriz.

origami__1988

Profesör
Reaksiyon puanı
17
adszslu.png

Bunlar çalışıyor.

Efsane Destek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
adszslu.png

Bunlar çalışıyor.

İlk başta Genel sekmesinin-Seçmeli başlangıç seçeneğinde Başlangıç Öğelerini yükle kutusunun işaretini kaldırıp test ettiniz mi ?

Burada açılışta gereksiz olanları da yazayım,

1-Internet Download Manager
2-Adobe Acrobat
3-Adobe CS4
4-Ati Custom (Sana Bağlı)

Ek olarak regeditten şu değere de bakarmısın!

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnceEx

RunOnce ve RunOnceEx kayıtında hernagi bir değer varsa hepsini siliniz.

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
uyku moduna almadan önce lisans durumuna bak birde aldıktan sonra bak crack çoğu şeyde sorun çıkarır.

Valla arkadaşım dediğini 2 kere yaptım. Hatta yetmedi 2 oturum açıp ayrı ayrı yaptım ama lisans hanesinde en ufak bir oynama olmadı. Şuna crack ve loader ne demek bilmeyip, her indirdikleri şeye tıklayan, birden fazla loader yükleyip sistemi allak bullak eden acemi kullanıcıların windowslarında sorun olur diyelim istersen.

Ve başka nelerdir Crack dosyasının çıkardığı sorunlar. İllegal kullanımı önlemek adına genç arkadaşlar bilgilenir.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
ne yapalım o zaman format at bari

yine aynı olursa artık kendine bi linux dağıtımı seçersin

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Şu notebok markanı ve modelini söyle. Basit bir konu program eklem kaldırdan başlangıçdan program kaldırmaya uzamış. tam modeli yaz

Ramo61_37

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bnmde windows 7 uyku moduyla ilgli bi sorunum war....bilgisayarı uyku moduna alıorm...uyku moduuna geçiyor sorunsuz şekilde...fakat tekrar uyku modundan çıkardığımda bilgisayar 1 dk içinde kilitleniyor...ne fare ne klavye hiçbirisi çalışmıyor...lütfen yardm edin acil

origami__1988

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Klavyenin girişleri usb mi?

Benim sorunum da düzelmedi. o kadar uğraşmama rağmen

Ramo61_37

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Klavyenin girişleri usb mi?

Benim sorunum da düzelmedi. o kadar uğraşmama rağmen

eet usb microsoft kablosuz klavye mause kullanıorm...

---------- saat 14:21 eklendi ---------- önceki mesaj saat 14:16 eklenmişti ----------

kardeş galiba yaptm....senin sorundanda wardı onuda hallettm...önce biosu default ayarlarına döndürdm....snra aygıt yöneticisinden ekran kartını güncelleştir diip internetten güncelleştiri seçtm....oda bittikten snra güç seçeneklerinden dengeli olanı seçtim pcye reset attım...snra uyku moduna alınca kapanıyor...kndi kendine açılmıyor artk...bide uykudan çıkartınca kilitlenme olayıda olmuyor...dene sende inş işe yarar...

origami__1988

Profesör
Reaksiyon puanı
17
eet usb microsoft kablosuz klavye mause kullanıorm...

---------- saat 14:21 eklendi ---------- önceki mesaj saat 14:16 eklenmişti ----------

kardeş galiba yaptm....senin sorundanda wardı onuda hallettm...önce biosu default ayarlarına döndürdm....snra aygıt yöneticisinden ekran kartını güncelleştir diip internetten güncelleştiri seçtm....oda bittikten snra güç seçeneklerinden dengeli olanı seçtim pcye reset attım...snra uyku moduna alınca kapanıyor...kndi kendine açılmıyor artk...bide uykudan çıkartınca kilitlenme olayıda olmuyor...dene sende inş işe yarar...

Denedim işe yaramadı. :(:(

mucahid

Doçent
Reaksiyon puanı
12
başlat>denetim masası>sistem ve güvenlik>güç seçenekleri>bilgisayarın uyku moduna geçme ayarını değiştir.
böyle yapınca olmuyor mu:)