Linux Yardım

firariçocuk

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşlar ubuntu ve kubuntu hariç en kolay ve anlaşılabilir ayrıca görselliği göze hitap eden linux işletim sistemi tavsiyelerinizi son sürümleri ile beraber indirme linklerini eklerseniz minnettar kalırım.
şimdiden teşekkür ederim

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
KDE kullanan bir dağıtımı önermem.

GNOME kullananlar arasında da Mint'i deneyebilirsin mesela.

Ama pardon, göze hitap demişsin. Yalnız hem göze hitap hem de kolay kullanım sunan bir masaüstü ortamı henüz yok. :)

firariçocuk

Doçent
Reaksiyon puanı
7
ubuntu yu denedım şu LTS olan hiç beğenmedim ve değişiklik gormedim.open suse nasıl mandriva nasıl?türkçe dil desteği varmı en azından kurulumdan sonramı yapılıyor?

sanırım open suse demek pardüs ün turkish kardeşi demek sanırım.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Gnome önermem.
Hem hızlı hem görsel hem de özelleştirilebilir masaüstü deneyimi için geleceğim masaüstü platformu KDE akıllı bir tercih olacaktır.

---------- saat 18:29 eklendi ---------- önceki mesaj saat 18:28 eklenmişti ----------

Ekleme: Senin Linux dünyasında yapabileceğin en yanlış hamle bir dağıtım hakkında bilgi istemek olacaktır.
Çünkü dağıtımlar kişinin zevkine göre değiştiğinden çok övücü yorumlar ile tam zıttı yorumları aynı anda görmen olasıdır.
Kendin dene kendin seç eğer ki internetin kotalı değilse

firariçocuk

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Gnome önermem.
Hem hızlı hem görsel hem de özelleştirilebilir masaüstü deneyimi için geleceğim masaüstü platformu KDE akıllı bir tercih olacaktır.

---------- saat 18:29 eklendi ---------- önceki mesaj saat 18:28 eklenmişti ----------

Ekleme: Senin Linux dünyasında yapabileceğin en yanlış hamle bir dağıtım hakkında bilgi istemek olacaktır.
Çünkü dağıtımlar kişinin zevkine göre değiştiğinden çok övücü yorumlar ile tam zıttı yorumları aynı anda görmen olasıdır.
Kendin dene kendin seç eğer ki internetin kotalı değilse

yaw üstadım hak veriyorum sana ama.ben şimdi malesef win piriyim isterimki bir anda dediğin gibi linux tada tecrübe sahibi olayım ancak hemen olunmuyor linuxta.millet zaten linux u öğrenmenin eziyet olduğunu bildiği için win kullanıyor.

open suse pardüsün kardeşi sanırım minti denemedim archi nasıl acaba?

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
arch falan deneme, sen henüz hacı rütbesine ulaşmadın :D
madem o kadar yenisin, pardus, mint veya biraz zorlarsan mandriva

firariçocuk

Doçent
Reaksiyon puanı
7
arch falan deneme, sen henüz hacı rütbesine ulaşmadın :D
madem o kadar yenisin, pardus, mint veya biraz zorlarsan mandriva

mint ve mandriva gnome mi yoksa kde 4 mi kullanıyorlar.ayrıca kurulum aşamasındamı türkçe dil desteği sunuluyor yoksa kurulumdan sonramı?hem rica etsem indirme linklerini verebilimisin?

NOT: O KADARDA YENİ DEĞİLİZZZ:devil2::devil2::devil2:

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
indirme linkini sorma
özellikle vermiyorum, distrowatch'dan kendin bulabilirsin hem daha güzel olur orada linux ile ilgili aradığın herşey var
mandriva kde/gnome/lxde kullanıyor ama dvd indir, ubuntu gibi cd indirme. mandriva şu an pardus'tan bile daha fazla Türkçe :D
mint gnome kullanıyor ancak kde ve xfce gnome kadar olmasa da destekliyormuş. Türkçe durumu gayet iyi
Madem o kadar yeni değilsin opensuse'yi de listeye alabilirsin. Türkçe desteği üstteki ikisine göre biraz daha az olsa da %90 civarlarında

Ayrıca ben ingilizce kullanmanı öneririm çünkü bir hata ile karşılaştığında hata mesajının ingilizcesini arattığında yüzlerce yabancı forum önüne seriliyor ancak türkçesi için çoğu zaman sıfır

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
seni yormayacak kafani karistimayacak dagitim istiyorsan bu sadece pardusdur baska fikir isteme fikir istemene gerek yok win piriysen kde ile uyum saglarsin .bu arada pardusu kötü sanma önde gelen dagitimlairn arasindadir kendisi hata bence kendisi iyi olarak gecen dagitimlarinda üstündedir ,ben 4 yildir pardus kullanicisiyim yani öyle pek bir sikayetim olmadi

firariçocuk

Doçent
Reaksiyon puanı
7
seni yormayacak kafani karistimayacak dagitim istiyorsan bu sadece pardusdur baska fikir isteme fikir istemene gerek yok win piriysen kde ile uyum saglarsin .bu arada pardusu kötü sanma önde gelen dagitimlairn arasindadir kendisi hata bence kendisi iyi olarak gecen dagitimlarinda üstündedir ,ben 4 yildir pardus kullanicisiyim yani öyle pek bir sikayetim olmadi

sevgili kardeşim yorumun için teşekkür ederim ancak;

pardüs win gibi keskin çizgilere sahip değil hatta görünümü bile net değil.ben mesela bilgisayar teknikeriyim çok uğraşmama rağmen win deki keskinlik renklerin pixsel lerin keskinliği derinliği pardüsta yok.belki biraz ubuntuda var ubuntu biraz daha net ama bu gün ubuntunun yeni sürümünü kurdum hiç beğenmedim bie önceki sürümü daha iyidi.ayrıca pardüs sanki kde olduğu için pc yi kasıyor.AMD işlemcili pc lerde linux lar iyi çalışıyor ancak intel de birazdaha gevşek çalışıyor linux dağıtımları.

ama dediğim gibi pardüs kullanım zevki vermiyor.yada ben bişey anlamamış olabilrim.sürekli menüler karışıyor düzeltmek zorunda kalıyorsun.zırt pırt çökmeler oluuyor uğraşıyorsun ne bilim yani amsn kurarken bile sorun yaratıyor.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Çünkü KDE özelleştirilebilir bir sistem.

Ben GNOME kullanıyorum. Panelde 2 simgenin yeri değişsin, kafayı yiyorum. O yüzden KDE bana göre olamaz asla. Ama Ubuntu'nun yeni sürümü konusunda sana katılamıyorum çünkü yeni sürüm oldukça iyi. Özellikle sistemin açılış/kapanış hızı mükemmel.

Yeni sistemde tek bir problemim var. Hazırda bekletme butonu bilgisayarı tamamen kapatıyor. Askıya almayı henüz denemedim. Sanırım bu bir bug, araştırmadım da henüz. Şu son 2 günde fark ettim.

firariçocuk

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Çünkü KDE özelleştirilebilir bir sistem.

Ben GNOME kullanıyorum. Panelde 2 simgenin yeri değişsin, kafayı yiyorum. O yüzden KDE bana göre olamaz asla. Ama Ubuntu'nun yeni sürümü konusunda sana katılamıyorum çünkü yeni sürüm oldukça iyi. Özellikle sistemin açılış/kapanış hızı mükemmel.

Yeni sistemde tek bir problemim var. Hazırda bekletme butonu bilgisayarı tamamen kapatıyor. Askıya almayı henüz denemedim. Sanırım bu bir bug, araştırmadım da henüz. Şu son 2 günde fark ettim.

linux un program kurması el ile özellikle program kurmak bir eziyet

ati 9550 ekran kartımın driverini indirdim ve bir türlü kuramadım.cinnettinler sağlı sollu geldiler bana ve ubuntuyu mubuntu onu bunu demedim kaldırdım.dedim bu ne yaw eziyettir bir program kurmak.kurmasını aradım bilenler de don lastiği gibi uzattıkça uzatıyorlar

bir program kurmayı don lastiğini koparıncaya kadar uzatmayan bir linux forumuda bulamadım.

ya linux minux hikaye boş iş demek zorunda kaldım istemeye istemeye :(:(:(

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Aslında öyle değil de bazen kulağı ters taraftan tutturanlar olabiliyor.

Ben haddim olmadan iki öneri vereyim o zaman. Mint'i ya da Mandriva'yı deneyin. Mint, GNOME kullanıyor ama şu anki dağıtımların arasında son kullanıcı için geliştirilen en iyi Linux dağıtımı.

firariçocuk

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Aslında öyle değil de bazen kulağı ters taraftan tutturanlar olabiliyor.

Ben haddim olmadan iki öneri vereyim o zaman. Mint'i ya da Mandriva'yı deneyin. Mint, GNOME kullanıyor ama şu anki dağıtımların arasında son kullanıcı için geliştirilen en iyi Linux dağıtımı.

mint ve mandrivanın indirme linklerini CD olarak verebilirmisin.????

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Mandrivayı kesinlikle dvd'den kurulum yapmanızı öneririm.(varsa Ubuntu hariç diğer dağıtımları da)

firariçocuk

Doçent
Reaksiyon puanı
7

hayret Jeaquares!!!!!!!

bir gün sana teşekkür edeceğimi ve adını doğru yazacağımı hatta seninle kavga edip sen ermeni olduğunu söyledikten sonra bende sana ermeni deyip mod dan ceza alıp daha sonra bu olayı unutup senden link isteyeceğimi hayatta aklıma getirmezdim.

malum dünya dönüyor bende dönüyorum allah ahengimizi bozmasın

link ve yardım için tşkler

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Ben teşekkür ederim, önemli değil. :)

@real, şu "Ubuntu hariç" kısmında bir art niyet aramalı mıyım? :)

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Ubuntu DVD ile CD arasında fark yok zaten sen daha iyi bilirsin
Ancak diğer dağıtımlarda var(Mandriva, Opensuse, Fedora, Sabayon)
Mint sadece DVD, Pardus da sadece CD olduğu için onlarda da sorun yok :)

firariçocuk

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Ubuntu DVD ile CD arasında fark yok zaten sen daha iyi bilirsin
Ancak diğer dağıtımlarda var(Mandriva, Opensuse, Fedora, Sabayon)
Mint sadece DVD, Pardus da sadece CD olduğu için onlarda da sorun yok :)

yaw anlayamadım şimdi cd iso dosyasında bir sorun olacaksa neden bu mandriva ve diğer sürümler cd iso dosyası versinlerki onlarda mutlaka bizim dvd kurmamızı isterlerdi değilmi yada cd indirmini durdurulardı değilmi??

bunu anlamış değilim.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
sorun yok.
ancak geniş seçeneklerle daha rahat daha özelleştirilmiş bir şekilde yükleme imkanı var

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Nasıl değil yaa
KDE sürümü sadece DVD :D
Ben Mint'i denedim kaç kere hep DVD :D

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
linux un program kurması el ile özellikle program kurmak bir eziyet

ati 9550 ekran kartımın driverini indirdim ve bir türlü kuramadım.cinnettinler sağlı sollu geldiler bana ve ubuntuyu mubuntu onu bunu demedim kaldırdım.dedim bu ne yaw eziyettir bir program kurmak.kurmasını aradım bilenler de don lastiği gibi uzattıkça uzatıyorlar

bir program kurmayı don lastiğini koparıncaya kadar uzatmayan bir linux forumuda bulamadım.

ya linux minux hikaye boş iş demek zorunda kaldım istemeye istemeye :(:(:(

zaten kurmaman gerekiyor ondan zor... ati Linux özürlü olduğundan ne kullanırsan kullan göçertiyor... Pardus, mandriva, Fedora iyidir... www.pardus.org.tr

firariçocuk

Doçent
Reaksiyon puanı
7
şimdi ben mandriva yı indirdim ve virtualbox ta deniyorum fakat inanılmaz yavaş çalışıyor acaba windows ta çalıştığı içinmi böyle???

bide masaüstünde sürümüne vs yükle yada yükselt diyor.o nedir acaba paralı sürümmü yoksa başka bişey mi?