Linux Pratik Bilgiler Başlığı

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Herkese merhaba, forumdaki Linux kullanıcıları deneyimlerini, edindikleri pratik bilgileri bir başlık altında Lİnux Pratik Bilgileri adı altında bir başlıkta paylaşmalarını öneriyorum.

Mesela .iso dosyası nasıl oluşturulur?cevap.....

Bu dosya nasıl cd ye yazılır? cevap...

Mesela klasörlere erişim izni nasıl alınır? cevap....
Program kurulumu nasıl yapılır? 3 yada 4 yöntemin tamamı yazılır. cevap ....

Bu bilgileri paylaşırken önceliğimiz Grafik ortamda yapılacak birşeyi kesinlikle konsolda yapılışını yazmamak olmalıdır.

En basitlerin bile yazılması taraftarıyım. Önerimin Linux'u duyup da geçmek isteyenler için yararlı olacağı düşüncesindeyim. Keyloger seninde bir anlatım borcun vardı.Onu bu başlık altında gerçekleştirebilirsin. Hadi Linux kullanıcıları parmaklar klavyeye bakalım.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Ben buraya yorum yaparsam, konu grafik arabirim - konsol çatışmasına dönecek.

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Ben buraya yorum yaparsam, konu grafik arabirim - konsol çatışmasına dönecek.
Amacımız çatışmadan çok Linux'u duymuş fakat kullanmya korkan insanları kazanmak.

Bunun için özellkle grafik alanda yapılailecek birşey için kullanıcıyı konsola yönlendirmemeliyiz.

Ama sadece konsolda yapılabilecek bir iş için ise zaten yapılabileck şey yoktur. Ya da şöyle birşey de yapılabilir ; eğer bir işin grafik +konsol da yapılması mümünse ikisi de yazılır olur biter.Amacımız user( son kullanıcı) kazanmak. Mesela ben klasöre yazma iznini konsol dışında alınıp alınmadığını bilmiyorum. Eğer varsa o yol bana seçenek olması açısından önemli. Doğal olarak benim Linux'u tanıtırken kullanacağım önemli bir argümana dönüşür.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Eğer dosya yöneticisini root olarak başlatırsan yada root olarak grafik masaüstüne giriş yapabilirsen(kde;gnome;xfce..) dilediğin dosya klasöre istediğini yaparsın...

Yanlız kullanıcılar dağıtımları denerler ve sonra mutlaka Windows'a dönerler.Bu engellenemez:):)

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
bence bu başlık iyi olur dostum

çünkü zaten linux kullanmak isteyen vatandaşlarımızın konu ile ilgili araştırma yapmadan (bodoslamadan dalarak) linux kurmaya kalkarlarsa zaten görürler ......windows ile linux arasındaki farkı

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
milletten bu başlık altında bilgileri toplayıp pdf döküman haline döndürebilirsin...

Qbilay

Asistan
Reaksiyon puanı
7
O zaman bende deneyimlerden faydalanayim. CENTOS 5.4 te iptables ile yazmis oldugum kurallarin sistem baslangicinda otomatik olarak calismasini nasil saglarim?

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
milletten bu başlık altında bilgileri toplayıp pdf döküman haline döndürebilirsin...
Konuyu açma amacım böyle bir başlığın açılıp Linux Bilgisi iyi olan arkadaşların edindikleri deneyimleri yeni kullanıcılara yol göstererebileceği düşüncesi ile açtım. Konuya gösterilen ilgi bunun gerçekleşmesinin en azından şu an için mümkün olmadığını gösteriyor. Qbilay sorduğun sorunun hosting sistemi ile ilgili sanırım. Cevabını burada bulman zor. Centos2un forumu varsa ordan yardım alman öneririm.