Bana Dua Eder misiniz !

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 7/24
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Boş bir sayfadır bazen yaşanılanlar.

TuningMert

Dekan
Reaksiyon puanı
84
Bu psikolojik hastalıktan kendini kurtardığına sevinmelisin.

TazzzY

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
275
Allah yar ve yardımcın olsun zor günler yaşadığın belli...

TerTip89

Asistan
Reaksiyon puanı
1
çok üzüldüm ya gerçekten zor bir durum bende aynısını yaşıyorum 2,5 yıl oldu hâlâ onun benden gittiğine kendimi alıştıramadım.

Senin içinde hayırlısı olsun,Allah belki daha hayırlı birini karşına çıkaracak.

Unutmayalım ki
Bir çok büyük bir derdimiz oldugunda,
Allah'a dönüp çok büyük bir derdim var diyeceğimize,
Derdimize dönüp benim çooook büyük bir RABBİM var
Diyelim...

CAMBAZ

Asistan
Reaksiyon puanı
7
kızları anlamak zor.
her zaman kaileye almamak grek.
kafaya takmadan oluruna zamana bırakarak davranıcan ve hiç bir zaman kendini ezdirmeyecen yoksa ezilen olursun!
canım cicim lafları çok yapmacık.
içten söylüceksin,nadir söylüceksin,sürekli aynı laflar insanı sıkar ve inandırıcılığı kalmaz..
senelerce birlikte olduğun,ciddi ciddi aşırı derecede değer vererek sevdiğin kişi,seni anlamadan dinlemeden ne olacağını ve en önemlisi neler yaşandığını bilmeden ilişkiyi bitirebilir,bence bu aşkta ezilen taraf hep erkektir,biz erkekler sevdikmi tam severiz(lafım size kızlar =] )

herkes için hayırlısı neyse o olsun...

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Unutmayalım ki
Bir çok büyük bir derdimiz oldugunda,
Allah'a dönüp çok büyük bir derdim var diyeceğimize,
Derdimize dönüp benim çooook büyük bir RABBİM var
Diyelim...

Teşekkür ederim bu sözler benim kalbimi daha da ferahlattı.
Zamanında namaz kılardım ama sonraları bıraktım ama içimde her sabah kalktığımda bu boşluğu sezinlerdim.

Bir günde 24 saat vardır. Allah bizlere bir günde 24 altın veriyor ve sadece bizlerden 1 altın geri istiyor, buna bende dahilim öyle nankörlük yapıyoruz ki 24 altını tamamen kendimize ayırıyoruz, oysaki Allahın istediği sadece 1 altın.

Bir günde sadece 1 saat ayırmak gerekiyor Allah nasip ederse bunu sürekli uygulayacağım..

jonjon

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
54
Hakkında hayırlısı buymuş demekki dediğin gibi, hayat bi şekilde devam ediyor edecekte.. kendine bi uğraş,meşkale bul düşünmemeye çalış.. o kaybettiğine yansın, sen onu kaybettiğine değil.. seven erkek sevilen erkekten daha çok mutlu eder ama gel gör ki bunu anlıyan yok..

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Allah yardımcın olsun kardeşim.. .

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Teşekkür ederim bu sözler benim kalbimi daha da ferahlattı.
Zamanında namaz kılardım ama sonraları bıraktım ama içimde her sabah kalktığımda bu boşluğu sezinlerdim.

Bir günde 24 saat vardır. Allah bizlere bir günde 24 altın veriyor ve sadece bizlerden 1 altın geri istiyor, buna bende dahilim öyle nankörlük yapıyoruz ki 24 altını tamamen kendimize ayırıyoruz, oysaki Allahın istediği sadece 1 altın.

Bir günde sadece 1 saat ayırmak gerekiyor Allah nasip ederse bunu sürekli uygulayacağım..

Ulen nasıl bir milletiz biz? Hepimiz aynı.

Abimsin, büyüğümsün; saygıda kusur etmem. Ulen diyişim kendime :)

Ben namaz kılarken dualarımda bir türlü sıra bana gelmezdi. Akabinde bi ara namazı bırakmıştım.
Sonra biriyle tanıştım. Canımdan çok sevdim. Kendimden sakındım. Evlenmedim, çocuğum yok ama bir baba kızını nasıl seviyorsa, ben de onu öyle sevdim sanırsam. Kızım olunca da öyle bir sevgi duyacağım sanısındayım.

Neyse, kendimden bile sakındığım bu insan beni bırakıp gitmek zorunda kaldı. Gitti.
Ben tekrar namaza başladım, ancak bu sefer dualarımda biraz değişiklik vardı.

Son olarak da olsa hep kendim için birşeyler istemeye başladım. Sonra farkettim ki kendim için istediğim şeyleri fayda bakımından yine onun için istiyorum. Ama ona fayda sağlamak beni hayatımda olmadığı kadar mutlu ettiğinden sonuçta kendim için birşeyler istiyordum.

Bilmiyorum, belki hayatımda odak noktası olarak hep başkalarını aldığımdan ama başkalarını mutlu edebildiğim sürece mutlu olabilen bir yapım var.
O arkadaşımın da hayatındaki her zorlukta yanında olmak, onunla büyürken(aynı yaştayız çünkü) büyütmek istedim. Olmadı.

Herşeyin hayırlısı. "Her işte bir hayır vardır." ve "Ne gelirse başımıza Allah'tan gelir." zihniyetinde yaşadığımdan bu ayrılığı da hayra yordum Allah'ın izniyle.

Şimdi bakınca hayırlı olan en büyük etkisi tekrar namaz kıldırması bana.
Düşünüyorum da o zaman da namazımı terketmesem acaba bu olaylar olar mıydı?
Çünkü tekrar namaza başlamam için bir sebepti sankim bu olay.

İnancımız niye böyle durumlarda alıyor hakkettiğini? O zaman daha az mı inanıyordum? Kesinlikle Hayır.

21 yıllık yaşantımda, aklım erdiğinden beri bir an bile şüpheye düşmedim. Allah bundan sonra da şüpheye düşmeyi nasip etmesin.

Sanırım sen de inancına borcunu ödeyeceksin :)
İnşallah daim olar. Sonuçta herşeyin hayırlısı.

adrasa

Dekan
Reaksiyon puanı
37
"ama gördüm ki benim ne dostum ne de seven bir kadın varmış."

abi burda herkez senin dostun o nasıl laf öyle

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Ben sana dua edemem. İnanmayanların duası tutmaz, en fazla senin için dilek tutabilirim.

Ben de şu an erkek arkadaşımla bir çıkmazdayım ve ayrılan da ben oldum. Bazen hiçbir sebebi olmuyor. Bazen hissedemiyorsun artık ve bitmesini istiyorsun. Kız arkadaşını savunmuyorum ama bazen sadece sevmek de yeterli olmuyor. Benden 10 yaş büyüksün, o yüzden sadece fikrimi belirtebiliyorum.

Bazen bir heves edinir insan kendine ve o hevesi kursağında kalır. Belki de kız arkadaşınınki de böyle bir şeydi, bilemiyorum. Umarım iyi olursun.

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Yorumlarınız için teşekkür ediyorum arkadaşlar.

Ama ben hep şunu gördüm arkadaşlarımdanda biliyorum; bırakan insan uzun zaman sonra pişman oluyor çünkü bıraktığı insanın değerini zaman sonra anlıyor, başka kötü ve ona değer vermeyen insanı görünce, ben ne yapmışım böyle deniliyor ve bıraktığı insana geri dönmeye çalışıyor ama o zaman iş işten geçmiş oluyor, biliyorum bu bana da olacak zaman sonra da dönecek adım gibi eminim!

Ama o zaman ben belki de başka birisini sevmiş olacağım, ben öyle güçlü birisiym ki sadece 5 günde kendimi hemen toparladım soran arkadaşlarım benim kadar güçlü bir insan olduğumu bildiklerinden şaşırmadılar.

Şuan çok iyiyim ama sadece her sabah rüyamda olması kötü, kalktıktan sonra o acının hemen geçmemesi, ve sabahın en erken saatinde daha uyuyamadığınızdan güne başlamanız..

Zaman herşeyidir ilacıdır, ama en önemlisi o geçen zamanı ilaç olana dek tutmak.

Duamı duama kattım, herşeyin hep hayırlısını diledim, hayırlısı bu oldu,

Onunla en son helalleştik ve öyle bitirdik, en önemlisi de bu oldu benim için kim olursa olsun hakkı kalsın istemem üzerimde..

Sağlıcakla kalın arkadaşlar.

Bu hayatta kim olursa olsun, ister anneniz, ister babanız, ister kardeşiniz, ister eşiniz, ister çocuğunuz, ister sevgiliniz, kim olursa olsun Allahı sevdiğinizden daha çok sevmeyiniz.

2 + 2 : 5

adrasa

Dekan
Reaksiyon puanı
37
artık klasikleşti ama şu lafı beğeniyorum "insan birşeyi kaybedince kıymetini anlıyor ve geri dönüşü olmuyor" ....

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Bu hayatta kim olursa olsun, ister anneniz, ister babanız, ister kardeşiniz, ister eşiniz, ister çocuğunuz, ister sevgiliniz, kim olursa olsun Allahı sevdiğinizden daha çok sevmeyiniz.

2 + 2 : 5

Sen bu yaşadıklarından sonra bu sonuca ulaştıysan, daha ne istiyorsun ki? Allah(c.c) herkese seninle aynı acıları yaşamayı nasip etsin o halde. :) Dikkat ettim, durumu sana benzeyen başka arkadaşlar da var. Kimisi bu durum karşısında kendisini içkiye vurur, kimisi de Allah(c.c)'ı bulur. Helal olsun size ne diyeyim. Umarım altını çizdiğin sözü hayatın boyunca hatırlarsın.

"Hazineleri gösterişli binalarda değil, yıkık harabelerde arayın" diye boşuna söylememişler.

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Sen bu yaşadıklarından sonra bu sonuca ulaştıysan, daha ne istiyorsun ki? Allah(c.c) herkese seninle aynı acıları yaşamayı nasip etsin o halde. :) Dikkat ettim, durumu sana benzeyen başka arkadaşlar da var. Kimisi bu durum karşısında kendisini içkiye vurur, kimisi de Allah(c.c)'ı bulur. Helal olsun size ne diyeyim. Umarım altını çizdiğin sözü hayatın boyunca hatırlarsın.

İşte doğru insan da burada ayrılıyor sanırsam :)

Bir de Online Destek abi, bişe kafama takıldı; inanan hiçbir insan dünya üzerindeki hiçbir şeyi Allah'tan çok sevemez. Gerçekten aksini düşünen varsa inancını bir kontrol etsin.

Bak şu olabilir,
Bir kişiyi o kadar çok seversin ki artık sevginin en üst sınırını yaşadığını hissedersin ve bu sevgiyi hissetmeni de Allah sana nasip ettiği için yine Allah'a şükredip sorgularsın kendini; "bu sevgiyi hissettmeden önce Allah'a olan sevgim de böyle hissettiriyor muydu?" diye.
Sonra yanıtın "Evet" ise herşey yolunda, "Hayır" ise de Allah sana birşeyler göstermek istiyordur bence.

Allah korkusu diye de bir kavram var bilirsiniz. Hani "Allah'tan korkarım." diye tabir edilen.
Şimdi buradan da bir bağlama yapacağım; Allah korkusu öyle dünyadaki herhangi bir şeyden korkmak gibi birşey değil.
Hani sevdiğin insandan da korkarsın ya, hani incitmekten onu, çocuğundan korkmak gibi mesela; alamazsın ya kucağına bil, ha; işte öyle birşey Allah korkusu.

Yani biz herşeyi Allah'ın verdiği bir zihniyetle yaşadığımızdan, başımıza gelen her olayı da öyle değerlendiriyoruz.
O yüzden Allah'a bağlıyoruz.

Abicim sen de kafana takma. Benim olayın üzerinden -ki sevgilim filan değildi, hiçbir zaman olmayacaktı da- 6-7 ay geçti. Hala rüyalarımda görüyorum :)
Sanki birgün karşısına çıksam, hiçbir şey olmamış gibi sarılıp ayrılmayacakmışım gibi hissediyorum ama nafile. :)

Herşeyin hayırlısı abicim. Hepimiz için :)

By-Chost

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Yalancı Baharın Yalan Çiçeğiymiş =) Allah vicdansızlardan korusun bizleri... Sanada sabır versin dostum.