2010 Antivirüs test sonuçları !!

Persona Grata

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
53
Kaspersky'nin özellikle 2010 sürümü sanıldığının aksine sistemi kasmıyor. Şu an için güvendiğim antivirüslerin başında Kaspersky geliyor. Ücretsiz antivirüsler arasında ise bence en iyisi Avira Antivir.

okanic

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Bilmiyorum Ne Dersiniz Ama Şu An Lisanslı G-Data Kullanıyorum Ama Lisans Biter Bİtmez Kesinlikle Microsoft Security Essentials Kurucam Çok Memnun Kaldım 10 Gün Kullandım Ama Süperdi Lisansım Bitsin İlk İşim Microsoft Security Essentials..:)

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
Bilmiyorum Ne Dersiniz Ama Şu An Lisanslı G-Data Kullanıyorum Ama Lisans Biter Bİtmez Kesinlikle Microsoft Security Essentials Kurucam Çok Memnun Kaldım 10 Gün Kullandım Ama Süperdi Lisansım Bitsin İlk İşim Microsoft Security Essentials..:)

mse iyi bir veri tabanına sahip, virüsleri de tanıyor. ancak virüs pcye girdiğinde çok geç tepki verdiği için her ne kadar pcyi temizlemiş gibi görünse de iş işten geçmiş oluyor. bizzat şahit oldum. bence geçme

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
saçma bi test bence çünkü avast bilgisayara virüs giridikten sonra uyanıyor bulaştıktan sonra virüsü bulmuş bulamamış daha neye yarar bide temizleyebilse.. eset bulaştırmıyor ama bulaşıncıda virüsle dosyayı ayıklayamıyor komple siliyor.. kaspersky bulaştırmıyor, iyi temizliyor ama kasım kasım kasılıyor.. birde bu gibi testlerde kullandıkları sistem miktarlarınıda göz önünde bulundursunlar (cpu ram)

çok doğru bir yorum :)

Bu yüzden eset tercih ediyorum. Zaten iyi bir kullanıcı virüs girdirmez kolay kolay, eset yeterli geliyor, performans sorunuda yaratmıyor. Virüs girdiyse direk format atarım zaten, güvenemem o sisteme tekrar.

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
ben o antivirüslerin çoğunu 4 yıldır kullanıyorum her biri hakkında tecrübeliyim

Panda hakkında detay google da bulabilirsin (açıklamak isterdim zamanım yok)
Bende o yazılımları yıllardır kullandım hepsi hakkında yeteri kadar bilgi sahibiyim ayrıca.
Panda hakkındaki yorumunda bi artistlik seziyorum. Yazmaya vaktin varsa açıklamaya da vardır ozaman. Ben google daki sorunları değil senin yaşadığın sorunu sordum ayrıca.

bold_death

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Nod32 anında block yapıyorsa virüsün bulaştığı dosya bir daha kullanılamaz demektir :D + Kaspersky sisteme yabancı olan bir dosyayı anında incelemeye başlar ama bu dosyayı napayım diye size daima geç sorabilir :) direk sil, restore et gibi :)

KASPERSKY bu dosyayı ne yapayim diye beklerken benim 15 saniyede tüm bilgilerim uçabilir... :thumbup:

Bende kaspersky kullandım. Fakat kullanırkende şunu daima dile getirdim. Gerçek zamanlı korumada Eset den daha iyi şu an güvenlik firması yok. :thumbup1:

Ek olarak; Zararlı yazılımlar korumayı devre dışı bırakma riskine karşı ESET devre dışı bırakılmayacak şekilde yapılandırılmıştır.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
bir kaç gün içerisinde size avast ve esetin sözde gerçekli zamanlı çalışan sisteme bulaşan zararlı içeriklerin sadece bir sayfasını göndericem ona göre yorum yapılsın :) 2sinden de bi cacık olmaz okadarını söyleyeyim :) avira bile son virüslere karşı zor direnç gösteriyor bence sallama bir liste olmuş :)

uyducu engin_22

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Bende bu tür testlerin pek güvenilir olduğunu düşünmüyorum en iyi test kendinizin denemesidir bu benim düşüncem saygılar.

justlive4life

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Yaklaşık 2 senedir avast home kullanıyorum. Bi şekayetimde olmadı. Girdiğim sitelere ve yüklediklerime dikkat ediyorum geri kalanını avast ve ad-aware hallediyor.

mesut777

Asistan
Reaksiyon puanı
0
BitDefender 2010 Total Security.Bilgisayar mühendisiyim kralını tanımam :) Ama çok kötü bir sistemde kullanmadım.Eğer sisteminiz çok eskiyse kesinlikle avira kullanın.

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
KASPERSKY bu dosyayı ne yapayim diye beklerken benim 15 saniyede tüm bilgilerim uçabilir... :thumbup:

Bende kaspersky kullandım. Fakat kullanırkende şunu daima dile getirdim. Gerçek zamanlı korumada Eset den daha iyi şu an güvenlik firması yok. :thumbup1:

Ek olarak; Zararlı yazılımlar korumayı devre dışı bırakma riskine karşı ESET devre dışı bırakılmayacak şekilde yapılandırılmıştır.

Kesinlikle katılıyorum.Esetin bu koruma modu devre dışı bırakılamıyor.Buda riskli sitelere girdiğinizde hemen uyarı veriyor ve karantinaya alıyor....
karspersky da iyi ama pc yi çok kasıyor ve tepki süresi nod32 ye göre geç..

bold_death

Asistan
Reaksiyon puanı
0
karspersky da iyi ama pc yi çok kasıyor ve tepki süresi nod32 ye göre geç..

Zaten Eset Nod32 'nin en önemli özelliği bu olduğu için popüler. Gerçek zamanlı koruması iyi olmasa, norton, kaspersky gibi sistemi hantallaştırsa Eset Nod32 piyasadan silinir.

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
İnsanlar birbirine ne ispat etmeye çalışıyor anlamadım kimisi vardır bilgisyara kullanmayı bilmez ona normal bir antivürs programı yeter kimisi vardır remi yetmez oda kendine göre bir virüs programı bulur bulmuşturda kullanıcının isteğine göre antivirüs programları vardır kim birinci olursa olsun farketmez ben Mcafee ve Microsoft essential securuty kullanıyorum bana yetiyor

nevrans

Asistan
Reaksiyon puanı
6
tam dıkkat etmemısım test eskı degılmıs neyse konumuza donelım begenılmeyen eset bıtdefener ve kaspersky uzerınde vırus bumus G-DATA her zamankı gıbı 1 numara G-DATA 2011 surumunu merakla beklıyorum kolay gelsın

programmer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
avira antivir bu sene guard hatası veriyor kesinlikle önermiyorum..
arkadaşlar bir antivirüsün kalitesi virüsleri tespit etmesinde değil aynı başarıyı o virüsleri silebilmesinde de göstermesidir bu bir...
ikincisi güvenlik sağlarken pc yi kasıp yormamasıdır...
senelerdir birçok antivirüs denedim ve hangisi diye sorarsanız şunu söyleyebilirim :
öncelikle çok çeşitli politik oyunlar dönüyor !!! kanmamak lazım...
antivirüs virüsü buluyor ama gerçekten silebiliyormu ??
silindi diyor mesela...
sonra tekrar taratıyorsunuz aynı virüsü bir daha buluyor !
hani silmişti ??
ortada resmen kamuflaj var...
silmeye gücüm yetmedi diyemiyor ama sanki silmiş gibi gösteriyor !!!
niye ?
çünkü o şekilde programlanmış...
şimdi bu antivirüs testlerinde virüs yakalama yüzdelerine göre programlara değer biçiyorlar..yok yalan değil o sonuçlar doğrudur..amma ve lakin polis hırsızı yakalıyor ama tutmaya gücü yetmiyor gibi bi durum var..hırsız polisin suratını dağıtıp kaçıyor elinden..sonra da polis yalan ifade verip hırsızın işini bitirdiğini söylüyor...
1- avira antivir : keşfetmekte başarılı ama silmekte çok zayıf...
2-nod 32 : aynen antivir misali...
3-avg : çok düşük...
4-avast : çok düşük...
5-mc afee, norton ve panda : hem keşfetmekte zayıf hem de pc yi kasmakta bir numara
6-kasper,avk :keşifte ve silmekte çok iyi ama çok kasıyor abartılı kasıyor...
7-microsoft security : iyi ki çıkmış..allah kulunu çaresiz bırakmaz illaki bir kapı açar...tam bir terminator virüs yok edici !!!!!!!!!!!!!!! hem malware hem spyware tüm kategorilerde kanaatimce daha iyisi yok üstelik bedava program...
dört dörtlük demiyorum ama mevcut olanlar içindeki en iyilerden biri...varlığını bile hissettirmeden işini yapıyor üstelik....
kasperin dahi yokedemediği virüsü bir çırpıda etkisiz hale getirdiği denenmiştir...

kavrak

Profesör
Reaksiyon puanı
12
benim kullandığım avira ikinci. bana sevindim şimdi. demek iyi korunuyorum.

ShadowFix

..........
Reaksiyon puanı
77
spyware doctor with antivirüs 2010 denedinizmi tabi lisanslı sürümü, ;)

emrebebek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Avira Antivir Premium 10 kullanıyorum. Benim açımdan en büyük problem flash diskten bulaşan trojan vs gibi zararlılar.

Bugüne kadar flash disklerden hiç kaçırmadı ama tabiki %100de silmedi. Kısmen benim temizlediklerimde oldu.

En güzel yanı virüs yada trojanların faaliyete geçmesine müsaade etmiyor ve sistemi kasmıyor.

Ben genel anlamda memnunum.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
http://vx.netlux.org/vl.php

Bu Sitede Binlerce Güncel Virüsler Var Alın Kendiniz Deneyin Anti Virüs Programınızı

Eğer Antivirüs Programınız Engellemese Sitedeki Dosyayı Bilgisayarınıza İndirmeyin . İndirirsenizde Çalıştırmayın.

G-Data Ve Kaspersky Çok Çaresiz kalmıştı Benim Testimde
Fortinet Her Nasıl Bir Güvenlik Çözümü ise %100 Başarılı Virüs Tanımlamada

Güvenlik Programınız Virüsü Tanımassa www.virustotal.com Dan dosyayı taratıp Hangi Programların Tanıdığını Görebilirsiniz!

Eğer Bilgisayar Bilginiz Yeterli Değilse Hiç Yapmayın Bu Testi.!

Saw_

Asistan
Reaksiyon puanı
9
ya bu kasper bi bendemi kasmıyor :S anlamıyorum 512 mb ram p4 2.4 işlemci var kasma yok 2010 versiyonunda:)

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
ya bu kasper bi bendemi kasmıyor :S anlamıyorum 512 mb ram p4 2.4 işlemci var kasma yok 2010 versiyonunda:)

normal korumada kasmıyor.bi tam sistem taraması yap nasıl kastığını görürsün.

---------- saat 21:46 eklendi ---------- önceki mesaj saat 21:44 eklenmişti ----------

http://vx.netlux.org/vl.php

Bu Sitede Binlerce Güncel Virüsler Var Alın Kendiniz Deneyin Anti Virüs Programınızı

Eğer Antivirüs Programınız Engellemese Sitedeki Dosyayı Bilgisayarınıza İndirmeyin . İndirirsenizde Çalıştırmayın.

G-Data Ve Kaspersky Çok Çaresiz kalmıştı Benim Testimde
Fortinet Her Nasıl Bir Güvenlik Çözümü ise %100 Başarılı Virüs Tanımlamada

Güvenlik Programınız Virüsü Tanımassa www.virustotal.com Dan dosyayı taratıp Hangi Programların Tanıdığını Görebilirsiniz!

Eğer Bilgisayar Bilginiz Yeterli Değilse Hiç Yapmayın Bu Testi.!

hangi antivirüslerle denedin Nikesteel. deneyimlerini bizimle paylaşırmısın.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
normal korumada kasmıyor.bi tam sistem taraması yap nasıl kastığını görürsün.

---------- saat 21:46 eklendi ---------- önceki mesaj saat 21:44 eklenmişti ----------

hangi antivirüslerle denedin Nikesteel. deneyimlerini bizimle paylaşırmısın.

Eset Smart Security 4
Kaspersky internet Security 2010
G-Data İnternet Security 2010
BitDefender İnternet Secrity

Birkere BitDefender'i Baştan Eliyorum uzun süre deneyemedim Çünkü Saçmalamaya Başladı bilgisayar .Sürekli Sayfa bulunamadı Hatası Almaya Başladım Mozilla Eklentilerinide Sürekli Devre Dışı Bırakıyor

Bu 3 ünün İçinde En İyi Virüs Tanıma Özelliği ise Kaspersky Çıktı Eset Backdoor Ve İrc Bootlara Karşı Çok Çaresiz

G-Data ise Çok tutarsız Virüsü Bazen Direk Engelliyor indirilmesine izin Vermiyor . Bazen ise Engelledi ekranı Çıkıyor ama İndirmeye Müsade Ediyor. Bazen ise Hiç uyarı Vermiyor İndiriyor Dosyayı Taratınca Dosyayı Siliyor. GameThief ve Spoofer'ların Çoğunu Engellemedi ! Burda ise Eset Çok iyi işler Çıkardı

3 Antivirüs Programınında Tanıyamadığı Virüsleri Ve Denediğim 1000 e yakın Casus yazılımı virustotal.com ile tarattım Fortinet Herneyse o güvenlik Çözümü %100 Başarılı Sanırım bir Network Güvenliği

Benim Testlerimde En Başarılı Kaspersky İnternet Security

Gerçi Ben Eset Smart Security Kullanıyorum

Bilgisayar bilgisi iyi olanlar da Kendi Programlarını Test Edebilirler .! Eğer Fırsat Bulabilirsem bununla ilgili Geniş Çaplı Bir Test Yapıp Deneyimleri Paylaşırım!

Ama Güncelleştirmelerden Sonra durumlar Değişmiş olabilir. Çünkü Her Güncellemeden Sonra Daha Önce Tanımadığı Virüsleri engeller oldular!

Sevgilerimle Arkadaşlar

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
fortineti hatırladım galiba. bi ara sdn 1 günlük bi kampanyada ücretsiz dağıtmıştı.

yusher

Profesör
Reaksiyon puanı
12
g-data kadar kötü bi antivirus yok ama nasıl olmuş da birinci olmuş ki :D:D
eset foreva

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
bilmiyorum bu tarz testler bana çok saçma geliyor hele ki tek başına bir antivirüs programı için %99 gibi bir değer biçilmesi ise saçma ötesi tek başına antivirüs paketi pek işe yaramıyor saldırıların büyük bir kısmı artık internet üzerinden gerçekleşiyor o yüzden internet security ya da antimalware gibi ek yazılım kullanmak zorundasınız onlara bile %1 den daha az pay bırakacak koruma değerleri bana hep saçma gelmiştir.benim favorim aviraydı fakat son versiyonunda ciddi sorun var bazen servisleri kapatıyor sizi bilgisayarınızla dımdızlak bırakıveriyor. Avast hakkında yorum yapmaya gerek yok o listeye girmesi bile tuhaf nod32 varmı var dedirtecek kadar başarı sağlıyor norton başarılı fakat sistem kaynaklarını çok fazla tüketiyordu ama 2010 sürümünde bu problem büyük ölçüde giderilmiş. G datayı denemek bir nasip olmadı :D

ShadowFix

..........
Reaksiyon puanı
77
hepsi saçma, virüsü yap, sonra antivirüsü yap parayı götür,