Anadolu Ateşi sönüyor mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan amesfa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

amesfa

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
153
1x1.gif
129216.jpg

Anadolu Ateşi sönüyor mu?

22 Nisan 2010 Perşembe 17:10
Yönetmen Mustafa Erdoğan davaları kaybetmeleri halinde Anadolu Ateşi'ni kapatabileceklerini söyledi.

Mustafa Erdoğan, Antalya Aspendos Arena'da başlayacak yeni sezon gösterileri öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Anadolu Ateşi'nin bugüne kadar 80 ülkede düzenlediği 3 bin gösteriyi 20 milyon kişinin izlediğini belirtti.

Anadolu Ateşi'nin bütün dünyada çok sevildiğini ifade eden Erdoğan, gösterilerinin çoğunu yabancı ülkelerde antik mekanlarda yaptıklarına dikkati çekti.

Erdoğan, şunları söyledi:

''Ancak sadece Türkiye'de bunu yapamıyoruz. Aspendos'ta bakanlıkla 8, Side'de belediyeyle 3, Belkıs Belediyesiyle de 7 davamız var. Aspendos'ta gösteri yaptığımız sırada gösterilerin yüksek desibelde yapıldığı gerekçesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı aleyhimize 8 dava açtı. Şimdi kurduğumuz Aspendos Arena, Belkıs Belediyesi sınırları içinde. Belkıs Belediyesi bizden eğlence vergisi istiyor. Ancak biz kültür ve sanat gösterisi yapıyoruz. Bakanlıklardan belgelerimiz de var ancak Belkıs Belediyesi bizi dava etti. 7 davamız var. Aynı sorunu Side'de yaptığımız gösterilerde de yaşadık. Side Belediyesi eğlence vergisi almak için bizi dava etti. 3 davamız sürüyor.''

Erdoğan, bütün davaların maddi değerinin 5 milyon TL olduğunu belirterek, ''Davalarımızda haklıyız. Aspendos'taki gösterilerimizde düşük desibelde çalışmaya özen gösterdik. Davaları kaybedersek Anadolu Ateşi'ni kapatabiliriz. Aspendos yakınında kurduğumuz Arena'yı belediyenin baskıları nedeniyle sökmek istedik. Ancak orada yaşayan köylülerin baskısı nedeniyle bundan vazgeçtik. Belediyenin tutumu devam ederse arenayı söküp Antalya'ya taşıyabiliriz'' diye konuştu.

Erdoğan, Antalya'da belediyelerin çok garip talepleri olduğunu, belediyelere çok sayıda bilet desteği verdiklerini ama yine de kendilerine zorluk çıkarıldığını ileri sürdü.

Mustafa Erdoğan, yurt dışında olduğu gibi Türkiye'de de ören yerlerinde gösteri yapmak istediklerini kaydederek, şöyle konuştu:

''Kültür ve Turizm Bakanlığına Perge'yle ilgili proje hazırlayıp sunduk. Bakanlığa 'Perge Antik Tiyatrosunu restore edip gösterilere hazır hale getirelim' dedik. 10 milyon euro restore bedelini verecek sponsor da bulduk. Ancak bu konuda gelişme yok. Perge Tiyatrosu bu şekilde hem gösterilere hem de turizme açılır.

Kaynak

crista7

Profesör
Reaksiyon puanı
87
izlemiştim bir kaç kez. harika .bu olay bitmemeli..

kelb

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Yıllar önce gördüğümde saçmalıktan ibaret olduğunu görmüştüm. Bir de yutubdan baktım şimdi hakkaten sefalet. Bizim kültürümüzü yansıtmadığı gibi yapmaya çalıştığı şeyi de becerememiş. Güya size bir harman sunuyor. İzlerken bir halayın lezzetini bile vermiyor. Ki ben halayı pek sevmem. Her neyse bu tür yarım yamalak projelerden kurtulmak dileğiyle.

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Antalya belediyesi yapıyorsa şaşmamak lazım...

gezegen

Profesör
Reaksiyon puanı
37
devletin şu eylence vergisi olayına kıl oldugum kadar başka bir şeyine kıl olmuyorum

A|dem

Asistan
Reaksiyon puanı
10
devletin şu eylence vergisi olayına kıl oldugum kadar başka bir şeyine kıl olmuyorum

O paralarla devlet ayakta duruyor. Eğitime de para harcanıyor mesela senin gibi "eğlence" yazmasını bilmeyenleri eğitmek için.

gezegen

Profesör
Reaksiyon puanı
37
O paralarla devlet ayakta duruyor. Eğitime de para harcanıyor mesela senin gibi "eğlence" yazmasını bilmeyenleri eğitmek için.

demekki o paraları eYitime harcamamışlar :thumbdown:

bu arada devlet vergi almasın demiyorum mesela sinema salonundan alsın da sinema biletinden almak ne oluyor

sonrada niye korsan var niye halkımız üçkagıtçı devletin bir suçu yok :sneaky2:

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
vergi vermemek için söylediklerine bak. en son yaptıkları antik tiyatroya kültür bakanlığının yaptığı yardımları ne çabuk unuttular. ormanı kat ediyorlar diye çok tartışmalar çıkmıştı hatta

€G€

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Kısa sürede büyük paralar kazandılar. Vergi de vermek gerek