Mac OS X Leopard Kurulum (boot sorunu)

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Merhaba arkadaşlar,
Snow leopard kurmak istiyorum pc'me fakat boot edemiyorum bir türlü. Sistem core i5 + asus P7P55D LE araştırmalarım sonucu p55 çipsetler için özel boot cd si oluşturarak boot ediliyormuş. Onuda denedim fakat olmadı. Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar yardım edebilirmisiniz?

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
özel boot cdsi fln oluşturmak gerekmiyor dvdye çekiyorsun macosu sonra başlatırken cd boot yapıyorsun bilgisayarı ordan kendine uygun olan driverları seçip yüklüyorsun.. yanlış - eksik veya fazla driver seçip error hatasıyla karşılaşdıkdan sonra cinnet geçirme olasılığını da bu işe başlamadan göze almak gerekir..

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
itakus mudur nedir arat onu indir zaten her pcye kuramıyorsun çok fazla donanım seçiyor bence değmez uğraşma boşuna :)

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
itakus mudur nedir arat onu indir zaten her pcye kuramıyorsun çok fazla donanım seçiyor bence değmez uğraşma boşuna :)

Free yaklaştın İAtkos :D

Arkadaşım alta yazılanları uygula kurarsın

Kurulumu En Basit Yoldan Anlatmaya Çalışacağım.
Öncelikle Donanım Bileşenleriniz Mac'e Uyum Sağlıyormu?
İşlemcimizin (AMD/Intel/SSE2/SSE3) Desteği Mevcutmu?
Chipsetimiz Nedir?
Ekran Kartı/WLAN/Ethernet/Ses(Out/İn vb Donanımlarımız Uyum Sağlıyormu?

1-İşlemcimiz AMD İse Torrent'lerden JAS veya Leo4ALL İsimli Dosyaları Çekiyoruz.
2-İşlemcimiz İntel İse Torrent'lerden iAtkos,Kalyway veya Leo4ALL İsimli Dosyaları Çekiyoruz
3-Kurulum İçin Gparted Live CD İsimli 49MB'lık Ancak İşlevsel Programı İndiriyoruz.
4- Her 2 İşlemciyede " Leo4ALL " Yazdım Neden?
Çünki Leo4ALL İntel/AMD Ayrımı Yapmıyor.

Kuruluma Geçmeden Önce Ufak Bir Uyarı!

Eğer Vista Kullanıyorsanız " EasyBCD" İsimli Programı İndirin ve HDD İle İlgili Ayarlamaları Yapın. Aksi Taktirde Kurulum Başarılı Bile Olsa Sistem Açılmayacaktır!!!!....
Gpart live cd ile başlıyoruz adı üstünde live cd . cd boot ediyoruz bir sistem yüklü olmasına gerek yok . seçeneklerden alt resimde oldugu gibi vesa seçiyoruz sebebi her vga kart çalışmıyabilir..
67685042ni9.jpg

Seçtikten Sonra Dil İçin Enter'a Basıyoruz ve 31 Yazıp Türkçeyi Seçtikten Sonra Pencere Açılacak.

Buradan HDD'iz İle İlgili Ayarları Yapın. Önrk: Kaç Gb Vereceksiniz. Kaç Partition Ayarlıyacaksınız. vb
Unutmayın. Dosya Sistemini " Fat32" Olarak Ayarlayın.
47877366ox9.jpg

Sonra Sistemi Kapatıyoruz. İndirmiş Vede DVD'ye Basmış Olduğumuz MAC DVD'sini Takıyoruz.
Kurulumu Yeni Nesil Anakartlara Yapıyorsanız
BIOS'tan AHCI mode eneble Yapıyoruz.
20vy0.jpg

yani daire içine alınmış mor renkli baglantılar kullanılmayacak onun yerine turuncu rekli sata baglantıları ve 0-1 olanı kullanmak diğer forumlarda en saglıklı yöntem olarak gösterilmektedir.

Artık HDD İle İşimiz Bitti Geçiyoruz Kuruluma

Evet Artık Herşey Hazır Mac Kurulum DVD'imizi Takıp Boot Ediyoruz.
Boot Ekranı Çıktığında F8'e Basıp Enter Diyin.

Apple Logosunu Göreceksiniz.
smile.gif

Ufak Bir Pencere Çıkacak İleri Diyerek Devam Edin.
Şöyle Bir Pencere Çıkacak.
Yukarıdaki BAR'dan Utilit'den Disk Utilit'i Seçiyoruz
32212555jv3.jpg

Gelen Sayfada Kuracağımız Bölümü Seçip Sağ Taraftan " Erase " Basarak
HDD'yi Formatlıyoruz./İsim Veriyoruz.
28391849jz4.jpg

Formatladıktan Sonra Pencereyi Kapatarak.
İleri>İleri Dedikten Sonra Kurulumu Yapacağımız HDD'yi Seçiyoruz
59140239pg1.jpg

gelen ekranda herkezin atladıgı ama bi okadar önemli olan bir seçenegi seçiyoruz COSTUMİZE bu seçeneği mutlaka seçmeli ve dikkatlice incelemeliyiz
74986635bs1.jpg

evet costumize gelen pencerede bilg bileşenleri ve sistem gereksinimleri vardır. herkezin bir diyer atladıgı nokta yazıların sol taraflarındaki üçgenler tıkladıgında alt menüler çıkmaktadır bir çogu kişi burayı atlamaktadır . bu alt neülerden bilgisayarımıza en uygun olanları seçelim bilmediğimiz seçenekleri işaterlemeyelim çalışmakta zorluk çıkarabilir . örnk olarak mobil vga ile desktop vga aynı deildir ve mobile desktop driver yüklenirse çalışmaz örnk. ati x1600
90310676tr8.jpg

intel sse 3 olan modeller ve intel chip setli anakarlara sahip olanlar EFİ olarak sistem kurabilirler . bunun için seçeneklerden darwin efi seçmeleri gerekmektedir sistem tam uyumlu ise stock kernelde seçilmelidir. eger sisteminiz uyumlu deil ise bu seçenegi işaretlemeyin .
***BOOT SORUNU için arkadaşlar darwin x86 bootloader ( efi kurmayanlar ) seçenegini tıkladıgınız zaman sorununuz çözülecektir.

***BOOT SORUNU EFİ ; efi kuruyorsak dawin efi bootloader seçenegini seçmeliyiz resimde ikisi işareli gözüküyor siz size ugun olanı seçin. ya x86 bootloader yada efi bootloader resimdeki gbi ikiside seçili olmasın.
bu seçenek sadece ir2 sonu ile biten dvd de vardır. eger elinizde iatkos v1 var ise ir2 ile patchlemeniz gerekmektedir.

*** dikkat bu seçeneklerden sisteminize uyun olanları seçin tam emin olmadıgınız seçenekleri işaretlemeyin ..
herşeye dikkat ettiysek install diyip kuruluma geçiyoruz kurulum tamamlanıp makina kendi restart atınca dvd çıkarıp . bekliyoruz sistem kendi kenine açılıyor ve welcome ekranı geliyor.
10mw9.jpg

Show All Diyerek Türkçe/TR Klavye Ayarlarını Yapıyoruz.
11wa8.jpg

evet gelen ekranları dikkatlıce ok bilgisayarımıza kullanıcı adını verdikten sonra sistemimiz açılıyor genel olarak 1 2 şeye dikkat edebiliriz bunları aşagıdaki resimde renklerle işaretledim .
12bq4.jpg

ilk önce system preferces ten menu meters ( kırmızı renk ) tıklayıp show cpu diyoruz üst barda kırmızı ile işaretlenmiş yerde cpu yada cpularımız gözüküyor ve % kaçı kullanıldıgı gözüküyor . (mavi renkli yerler ) yerel ag ve wifi ile ses ayarlarıdır . bunları kontrol edip sistemin zevkini çıkarıyoruz..

son olarak darwin x86 bootloader seçmeyenler boot sorunu yaşıyanlar yada elinde iatkos v1 olanlar için Gpart live cd koyup makinamızı açıyoruz önceki işlemleri ( vesa ve dil ) seçip grafik ekrana düşüyoruz ve gelen pencerede böümün üstüne sag tık yapıp manege flag tıklayıp çıkan menüde boot seçiyoruz
13kk9.jpg

şekilde görüldüğü gibi bu bölümde flag yada boot olabilir o zaman önce diğer bolümü işaretleyin ve tekrar bu bölümü işaretleyin düzelecektir ..
Yardımcı Olabildiysem Ne Mutlu Bana
smile.gif
Leopard'ın Tadını Çıkarın :=)

Alıntıdır

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
o kadar detay vermeseydin hırsıza yol göstermek gibi bişey olmuş illegal paylaşım yasak ve bu yöntemde illegal :d

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
o kadar detay vermeseydin hırsıza yol göstermek gibi bişey olmuş illegal paylaşım yasak ve bu yöntemde illegal :d
Cloa farkındaysan torrentten link vermedim arkadaş daha torrentten link indirecek sonra boot altında parton yapmaya yarayan program indirecek sonra bunları uygulayacak belki elindeki Snow leopard dvdsi orjinaldir kim bilebilir.

Özet link vermedikten sonra sorun yok illegal yok :)

Arkadaş pc de mac kurmak istiyor bende cumartesi ünü imac 27 inc bilgisayrada windows 7 kurdum biraz uyumsuzluklar oldu ancak kurmayı başardım sadece zorlandığım Apple wireless keyboard ve Magic mause probemi eşleştirme yapamadım :)

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
özel boot cdsi fln oluşturmak gerekmiyor dvdye çekiyorsun macosu sonra başlatırken cd boot yapıyorsun bilgisayarı ordan kendine uygun olan driverları seçip yüklüyorsun.. yanlış - eksik veya fazla driver seçip error hatasıyla karşılaşdıkdan sonra cinnet geçirme olasılığını da bu işe başlamadan göze almak gerekir..
Driver seçme bölümüne gelmeden makine resetliyor. Elimde İATKOS 7 ve snow leopard 10.6.3 sürümleri var. İkisiylede olmadı.

Valla yapamazsam içimde kalır. DVD leri gördükçe sinirleniyorum :)

gece vakti beni güldürdünya Allahta seni güldürsün :)

Bu arada @vegaturk yazdıkların için teşekkürler. En kısa sürede deneyeceğim.

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
:)
Bu arada @vegaturk yazdıkların için teşekkürler. En kısa sürede deneyeceğim.

Önemli değil ancak şöyle bir uyarı yapayım sana 2 hafta önce buradaki Aplle servisine evimdeki eski bilgisayar Snow leopar kurmak istiyorum dedim bana dediği uğaşma kurarken çok zorlanacaksın sürücülerden dolayı onca sıkıntıyı çektikten sonra 1 ay sonra çökecek çünkü yarım yamalak bilgilerle bu İatkos tarzı sistemler yazdılar uyumsuz çalışıyor beni caydırdı açıkcası o yüzden kurmadım :) ama karar senin sistemin iyi sorunsuz çalışabilirsin birde anakarta bir çip takıp mac e uyumlu hale getirebiliyorlarmış o yöntemide araştır:thumbup1:
Kolay gelsin

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
İATKOS 7 DVD ile boot ediyorum. F8 ile menüye gelip ok dedikten sonra 1 sn liğine apple logosu beliriyor ve reset atıyor. :(
Gparted Live CD ile diski biçimlendirdim. Biosu AHCI yaptım. Ama olmadı melet

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Torrent sitelerinde doşaşan var intel ve amd için onun içinde böyle ayarlar yapmaya gerek var mı? Geçen cd yi yanlışlıkla içinde unuttum baya iyi kuruluma kadar gidiyordu :)

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13
o baştaki ekranda cpus=1 yazarak denermisin

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
İATKOS 7 DVD ile boot ediyorum. F8 ile menüye gelip ok dedikten sonra 1 sn liğine apple logosu beliriyor ve reset atıyor.

boot sırasında reset sanırım anakart uyumluluğu ile ilgiliydi ya da sata hard disk ile ilgili cevabı tam hatırlamıyorum bu ikiinden biri olsa gerek...

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
İATKOS 7 DVD ile boot ediyorum. F8 ile menüye gelip ok dedikten sonra 1 sn liğine apple logosu beliriyor ve reset atıyor. :(

Dostum biosa girip Smart HDD yi enabled yapmayı dene disabled olduğundan ötürü iatkos hardiskini göremiyor olabilir :thumbup1:

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7

Benim anakart P55 Chipset

o baştaki ekranda cpus=1 yazarak denermisin
Denedim değişen bişey yok. Reset atıyo yine

---------- saat 23:28 eklendi ---------- önceki mesaj saat 23:21 eklenmişti ----------

Dostum biosa girip Smart HDD yi enabled yapmayı dene disabled olduğundan ötürü iatkos hardiskini göremiyor olabilir :thumbup1:
Smart monitoring seçeneği vardı onu enable yaptım fakat yine olmadı dostum.
Pes etmek üzereyim, gına geldi yaaaa

kavrak

Profesör
Reaksiyon puanı
12
hiç deneme kardeşim. heves edip yükledim, çektiğim eziyet yanımda kaldı. pc de bir şeye yaramıyor.

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
zaten öyle oldu da hevesim kursağımda kaldı :(

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
zaten öyle oldu da hevesim kursağımda kaldı :(

mega önce sakin ol moralini bozma sanırım bir yerlerde sorun var şimdi bizim yapmaya çalıtığımız minareye kılıf uydurmak :) o yüzden üzülmemek gerekir olursada çok iyi olur tabi...

Şimdi işlemcin SSE2 veya SSE3 destekliyormu cpuz dan bakarmısın bu arada myefsane mainboard resmini koymuşssun Cpu yazan bölümünü resmini koy mümkünse..

Cpuz dan bak bir umarım sse3 desteğini görürsün birde darwin bootloader ekranı var oraya -v komutunu gir orada eğer bir errror vermiyorsa sorun yok demektir yani moralini bozma senin bilgisayarın bizim kobayımız oldu eğer senin bilgisayarına kurmayı başarırsak bende eski bilgisayarımdan ziyade yeni bilgisayara kuracağım :)

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
mega önce sakin ol moralini bozma sanırım bir yerlerde sorun var şimdi bizim yapmaya çalıtığımız minareye kılıf uydurmak :) o yüzden üzülmemek gerekir olursada çok iyi olur tabi...

Şimdi işlemcin SSE2 veya SSE3 destekliyormu cpuz dan bakarmısın bu arada myefsane mainboard resmini koymuşssun Cpu yazan bölümünü resmini koy mümkünse..

Cpuz dan bak bir umarım sse3 desteğini görürsün birde darwin bootloader ekranı var oraya -v komutunu gir orada eğer bir errror vermiyorsa sorun yok demektir yani moralini bozma senin bilgisayarın bizim kobayımız oldu eğer senin bilgisayarına kurmayı başarırsak bende eski bilgisayarımdan ziyade yeni bilgisayara kuracağım :)

15gwocp.jpg

szhe9e.jpg

90x9a8.jpg

işlemci Core İ5 (750) Tüm komut setlerini destekliyor.
Anakart Asus P7P55D LE
2*2 GB 1600 Mhz Ram
HD4770 512MB
640GB Sata Disk

-v komutunu denedimo da olmadı.

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
15gwocp.jpg

szhe9e.jpg

90x9a8.jpg

işlemci Core İ5 (750) Tüm komut setlerini destekliyor.
Anakart Asus P7P55D LE
2*2 GB 1600 Mhz Ram
HD4770 512MB
640GB Sata Disk

-v komutunu denedimo da olmadı.

İndirdiğin dvdinin ism ne tam olarak bir aratırma yapmak gerekli ayrıca biryerler bir hata bulmayılıyız kurulumda yaptıklarını gözden geçirirmisin çünkü senin bilgisayar benim için önemli senin billgisayara kurmayı başarırsak bende bir partions oluşturup kuracağım sistemin benim sistemine hemen hemen benziyor

Bu arada kusura bakma geç cevap yazıyorum elimde imac 27 inc var sen pc ye iatkos kurmaya çalışıyorsun ben imaca windows 7 kurmaya çalışıyorum kurulumu tamaladım wireless keyboard ve magic mause sorunları ile boğuşuyorum...

Leo4all dvd si deneme şansın yokmu ?

Kurmak için birçok yöntem var ancak kurulum dvdleri farklı olduğu için hepsinin yeri başka darwin boot var chameleon var sendeki boot ne acaba ?

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
İndirdiğin dvdinin ism ne tam olarak bir aratırma yapmak gerekli ayrıca biryerler bir hata bulmayılıyız kurulumda yaptıklarını gözden geçirirmisin çünkü senin bilgisayar benim için önemli senin billgisayara kurmayı başarırsak bende bir partions oluşturup kuracağım sistemin benim sistemine hemen hemen benziyor

Bu arada kusura bakma geç cevap yazıyorum elimde imac 27 inc var sen pc ye iatkos kurmaya çalışıyorsun ben imaca windows 7 kurmaya çalışıyorum kurulumu tamaladım wireless keyboard ve magic mause sorunları ile boğuşuyorum...

Leo4all dvd si deneme şansın yokmu ?

Kurmak için birçok yöntem var ancak kurulum dvdleri farklı olduğu için hepsinin yeri başka darwin boot var chameleon var sendeki boot ne acaba ?
DVD leri indirmedim bir arkadaşımdan aldım. 2 dvd var elimde biri İATKOS7 diğeri Snow leopard son ver. iatkosun bootunda Darwin yazıyor. Leo4all şuan için deneme şansım yok maalesef.
Bu arada imac'a bootcamp ile kolayca win7 kurulmuyomuydu?
Bi sitede sisteme dongle takılarak aynen mac deki gibi kolay kurulum yapılabildiğini okumuştum. Hackintoshlarla ilgili bir haberdi sanırım. O melet usb den mi pci dan mı bağlanıyordu acaba?
Dediğim gibi birçok şey denememe rağmen dvd den boot edebilmiş değilim sistemi hala. Belkide dediğin gibi elimdeki iatkos ver. ile alakalıdır.
Leo4all 'ı indirebilirsem olacağını düşünüyorum aslında. Fakat torrent linki harici özellikle netload, mediafire gibi barındırıcı linkleri bulamıyorum maalesef.

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
DVD leri indirmedim bir arkadaşımdan aldım. 2 dvd var elimde biri İATKOS7 diğeri Snow leopard son ver. iatkosun bootunda Darwin yazıyor. Leo4all şuan için deneme şansım yok maalesef.
Bu arada imac'a bootcamp ile kolayca win7 kurulmuyomuydu?
Bi sitede sisteme dongle takılarak aynen mac deki gibi kolay kurulum yapılabildiğini okumuştum. Hackintoshlarla ilgili bir haberdi sanırım. O melet usb den mi pci dan mı bağlanıyordu acaba?
Dediğim gibi birçok şey denememe rağmen dvd den boot edebilmiş değilim sistemi hala. Belkide dediğin gibi elimdeki iatkos ver. ile alakalıdır.
Leo4all 'ı indirebilirsem olacağını düşünüyorum aslında. Fakat torrent linki harici özellikle netload, mediafire gibi barındırıcı linkleri bulamıyorum maalesef.

Darwin ise kurman gerekiyor darwin loader açılıyor bir keye bas veya f8 yazıyor tabi ingilizce :) F8 e basıyorsun bu seferde -v komutu girmen gerekiyor v nin yanında tire olcak yani "-v" ardından sistemi taramaya başlıyor çıkan ekranda sistem ile bir erro vermediyse oto kurulama geçiyor ancak moralıined bozma bu sistem ile rahatlıkla kurabilrsin pek uyumsuzluk olacağını sanmıyorum ne yalan söyliyeyim yarın bende kurulum için hazırlıklara başlayacağım :)

Bu arada bootcamp ile kurdum imac e windows 7 yi ancak ati sürücü olduğu için windows 7 kurulum sonlarına doğru yani video setup ayarı yapılırken reset atıyordu allahtan Ntfs3g programı var mac bölümüne eçip orada kurdum ardında o program aracılığı ile macten windowsun hardiskini içen girerek ati sys dosyalarını system32 den sildim bilgisayar reset attım şuan kurulum bitidi şuan wireless klavye ve mause + ses sürücü ile sıknıtmı var olarıda halledersem sorun artadan kalcaka bu aralar hem mac hem pc ile uğraşmak yordu beni gece bill amca ile steven amca rüyama girmese bari :D