Ntoskrnl.exe hatası

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Öncelikle şunu belirtmek isterim. Sdn'ye bugüne dek sorunlarım hakkında ne zaman başvursam sorunlarım çözüldü bu yüzden teşekkür ediyorum...

Soruna gelince...

Arkadaşlar geçenlerde bilgisayara virüs girdi. Bende baktım temizlenecek gibi değil. Format attım. Formattan yaklaşık 1-2 hafta sonra "root>\system32\ntoskrnl.exe" yok ya da bozulmuş gibi bir mesaj çıkıyor. İnternette biraz araştırdım modifiyeli xp cdlerinde oluyormuş. Benim format attığım cdde cdkey filan istemediği için modifiyeli. Neyse her açılışta bu yazı geliyor. Arada bir uzun uğraş masaüstü geliyor ama yeniden başlatınca yine gidiyor...

Yaptığım işlemler...
1- Sistem32 içerisindeki ntoskrnl.exe dosyasını netten indirip değiştirdim...
2- Farklı bir cd ile format attım.
3- Onarma işlemi yaptım.

Sorun hala çözülmedi. Sorun nedir. Bu dosyanın işlevi nedir ? Nasıl çözebilirim ?

Yardımlarınızı bekliyorum....:mellow:

crista7

Profesör
Reaksiyon puanı
87
ilk defa görüyorum.başımada gelmedi.senin için nette araştırdım 2 dk. da ... yabancı sitelerde de baktım... bir çok sebebi olabilir diyorlar.tek bir sebebi yok yani..şu an ki düşüncem "Başın belada arkadaş"

şimdi gördüm.adamlar tek yolun orjinal cd ile yükleme yapılmasını söylüyorlar..

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
CD'de yada sabit diskte sorun var.
Baska bir CD ile repair yapin veya windowsu yeniden kurun.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
ilk defa görüyorum.başımada gelmedi.senin için nette araştırdım 2 dk. da ... yabancı sitelerde de baktım... bir çok sebebi olabilir diyorlar.tek bir sebebi yok yani..şu an ki düşüncem "Başın belada arkadaş"

şimdi gördüm.adamlar tek yolun orjinal cd ile yükleme yapılmasını söylüyorlar..

Bence orjinalle düzelecek birşey değil. Bana daha çok sistemle ilgili bir hata gibi geliyor. Çünkü aynı cd ile diğer pcme format attım o çalışıyor takır takır..

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Xp cdsini Cd-roma yerLestirin
Enter tusuna basip devam edin
F8 tusuna basarak sözLesmeyi kabuL edin
Son asamada ise R ( repair ) tusuna basarak sistem dosyaLarinin yeniden yükLenmesini bekLeyin daha sona sistem yeniden basLatiLiyor ve onarim isLemi tamamLanmis oLuyor.

CDROMa XP CDsini takin
BasLat\caListir\sfc /scannow Tamam
Sfc den sonra bir bosLuk birakin, veya burdan kopyalayip yapistirin..

Sorunun cözümü budur.. Kolay Gelsin

crista7

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Son asamada ise R ( repair ) tusuna basarak sistem dosyaLarinin yeniden yükLenmesini bekLeyin daha sona sistem yeniden basLatiLiyor ve onarim isLemi tamamLanmis oLuyor.

CDROMa XP CDsini takin
Sfc den sonra bir bosLuk birakin.

mantıklı , çözüm yolu bu olsa gerek :thumbup1:

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105

CDROMa XP CDsini takin
Sfc den sonra bir bosLuk birakin, veya burdan kopyalayip yapistirin..

Dediğiniz işlemi yapmadım ama bir değişini yaptım. Aynı yerden xp cdsinin içine girip eksik dosyayı yükledim yine açılmadı. 3 farkı cd ile format attım. Formattan sonra açılıyor. Yeniden başlatınca yine aynı hatayı veriyor. Birde deiğinizi deniyeyim bakalım. Sağolun...