Türkiyenin bütün hackerları birleşin :)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SoftProf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

axilik

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Kırmaya başka birşey kalmadı mı? O zaman fındık kırın :4::4:

SoftProf

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kim derdiki bir gün Türkiyeden birileri bütün antivirüsçülerin karizmasını çizecek hehehe

bizi futbol takımı tutar gibi o iyi bu daha iyi diye birbirimizi yedirten antivirüsler neden böyle bir yarışma düzenlemiyorlar? helal olsun bizimkilere adamların her açıklamasını her adımını takip ediyorum.bize yakışanı yapıyorlar,dünyaya meydan okuyorlar.çıksın bakalım delikanlı bir antivirüsçüde benim koruduğum pc ye virüs giremez diye yarışma yapsın....:)

barmens

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet reklam amaçlı bir dalavere yazılım faturasılya istiyorlar bide

D'Artagnan

Asistan
Reaksiyon puanı
9
500 tl yarışma için çok az, ayrıca yarışmaya girebilmek için önce satın alman lazım. Bence cidden bir yarışma düzenlemek istiyorlarsa önce ödülü 10.000 - 15.000 e çıkarabilirler veya 30 günlük full sürümü verebilirlerdi en azından.

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Hacker'ların ciddiye alacağı bir konu değil, Lamer'ların ciddiye alacağı bir konu. İşin gerçek boyutu sadece dikkatleri üstüne çekmek ve ''Ne satarsam o kar'' düşüncesiyle yapılmış reklam amaçlı bir iddia...

D'Artagnan

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Hacker'ların ciddiye alacağı bir konu değil, Lamer'ların ciddiye alacağı bir konu. İşin gerçek boyutu sadece dikkatleri üstüne çekmek ve ''Ne satarsam o kar'' düşüncesiyle yapılmış reklam amaçlı bir iddia...

+1 :thumbup1:

SoftProf

Asistan
Reaksiyon puanı
0
evet bencede dalaveracı ve ciddiyetsiz insanlar. böyle bir işi Türkiyede yaparak zaten ne kadar ciddiyetsiz olduklarını göstermişler.

ben arf teknolojinin ürünlerini kendi çapında test eden biriyim. antikoru benim kadar test eden ve eleştiren başka biri olduğunuda düşünmüyorum.

yukarıda yazılanlar çok hoşuma gitti. şimdi bakalım bu dalaveracı arf teknoloji antikordan başka neler yapmış.

antijen yapmışlar. neymiş efendim bir program kendi kendini virüslere karşı koruyabilecekmiş. bunlar türk ya hemen dalaveracı ve ciddiyetsiz olduklarını yazalım. alın bu linki seyredin bakalım aynı düşüncelere sahip olacakmısınız? http://www.cozumpark.com/antijen/antijen.html

başka ne yapmış bu dalaveracılar bakalım.. gerçeği gören göz yapmışlar... neymiş bu gerçeği gören göz, sizin taptığınız antivirüslerin saatlerce yaptıkları virüs tarama sonucunu saniyeler içerisinde size gösteren bir yazılım yapmışlar. http://www.antikorugs.com/p/news.php?readmore=9

bu dalaveracılar bunlar yetmezmiş gibi bir de bugüne kadar kimsenin yapamadığı kendi antivirüsümüzü yapmak için proje başlatmışlar. http://www.virusavcisi.com/

biz tüm bölüm olarak antivirüs projesine destek veriyoruz ve geliştirilmesine elimizden geldiğince katkı sağlayacağız. ben arf teknolojinin diğer ürünlerinide gönüllü testlerini yapıyorum. bu insanlar tarih yazıyorlar, kimsenin yapamadıklarını yapıyorlar. ödül azmış, dalaveracıymış gibi laflar söyleyerek antikorun nekadar iyi yolda olduğunu gösteriyorsunuz zaten.

artık antivirüsler tarih olacak arkadaşlar. antikor gibi programlar gün geçtikçe artacak. bu insanlara, benim ülkemden, benim insanım ve antivirüsleri bitirecek işler yaptıkları için destek veriyorum. artık antivirüs devri kapanmıştır. arf teknolojiye yaptıkları projelerden ve çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. en azından göğsümüzü kabartan işler çıkarıyorlar.

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
anla artık anla!!!!
biz adamların antivirüsüne antikoruna bilmemnesine laf etmiyoruz!!
biz adamların izlemiş olduğu yola laf ediyoruz
hala anlamadın adamların bu yaptığı SATIN ALMANIZ LAZIM uygulaması tamamen kâr amacı güden bir olaydır
adamlar koyar bi tane deneme sürümü 1 aylık
derki bunun deneme sürümü bitmeden kırcaksınız programı
eğer kırarsanız şu kadar miktar size hediyemiz olcak
ama adamlar diyoki bu ürünü satın alcaksınız satın aldıktan sonraki 1 ay kırcaksınız kıramazsanız ürün elinizde patlayo (herkes senin gibi bu ürünü beğenmek zorunda değil)

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Siz bu programı başta micro$oftun Türkiye temsilciliğine gönderin de onlar test etsin. Ardından da ESET'in, Kaspersky'ın ve diğer antivirüs üreticilerinin Türkiye ofislerine gönderin. Aynı zamanda patent enstitüsüne başvurarak, geliştirdiğiniz yazılım için bir patent başvurusu yapın. Tüm dünya da geçerli bir patent alın. Bunlar yaptıktan ve başarılı sonuçlar aldıktan sonra SDN üyeleri de mutlaka başarınızı kutlayacaktır.

unmedico

Doçent
Reaksiyon puanı
6
kimse bunla uğraşmaz madem o kadar güveniyolar o zaman ödülü 50000 TL yapsınlarda bişeye benzesin en azından insanlar uğraştığının karşılığını almış olur

SoftProf

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Siz bu programı başta micro$oftun Türkiye temsilciliğine gönderin de onlar test etsin. Ardından da ESET'in, Kaspersky'ın ve diğer antivirüs üreticilerinin Türkiye ofislerine gönderin. Aynı zamanda patent enstitüsüne başvurarak, geliştirdiğiniz yazılım için bir patent başvurusu yapın. Tüm dünya da geçerli bir patent alın. Bunlar yaptıktan ve başarılı sonuçlar aldıktan sonra SDN üyeleri de mutlaka başarınızı kutlayacaktır.

Ben yazılım uzmanıyım, yukarıda yazılanlar ışığında düşüncelerimi paylaşmak isterim. Türkiye Microsoft ofisi amerikadan gelen yazıları Türkçeye çeviri yapmak ve ürün lansmanı yapmaktan başka hiçbir iş yapmaz/yapamaz yetkileri yoktur. Diğer antivirüsler yetkili makam olabilirlermi düşünmek lazım. Güvenilirlikleri tartışılan antivirüslere neden böyle bir yazılım gönderilsinki? Yada ben antivirüs firması olsam bu adamların ürünü benim ürünümden daha iyi dermiyim acaba? hangi aklıbaşında biri böyle yapar ki :)

Tüm bunların yanında bilgisayar mühendisliği bölümünde okuyan herkes bilir ki Türkiyede yazılıma patent alınamaz ilgili kanun maddesini yazayım hemen " TÜRK HUKUKU AÇISINDAN, 551 SAYILI KHK'NIN ALTINCI (6.) MADDESİNDE, PATENT VERİLEMEYECEK KONULAR VE BULUŞLAR BELİRLENMİŞTİR. BU MADDENİN (C) BENDİNDE BİLGİSAYAR PROGRAMLARI DA PATENT VERİLEMEYECEK KONULAR VE BULUŞLAR ARASINDA SAYILMIŞTIR."

antikorcular ne yaparlar ne ederler bilemiyeceğim ancak tübitakın sitesinde yaptıkları işi anlatan yazılarını okumuştum. Tübitak dururken güvenilirliği tartışılan antivirüsçüler neden muhattap alınsınki?

---------- saat 13:54 eklendi ---------- önceki mesaj saat 13:40 eklenmişti ----------

anla artık anla!!!!
biz adamların antivirüsüne antikoruna bilmemnesine laf etmiyoruz!!
biz adamların izlemiş olduğu yola laf ediyoruz
hala anlamadın adamların bu yaptığı SATIN ALMANIZ LAZIM uygulaması tamamen kâr amacı güden bir olaydır
adamlar koyar bi tane deneme sürümü 1 aylık
derki bunun deneme sürümü bitmeden kırcaksınız programı
eğer kırarsanız şu kadar miktar size hediyemiz olcak
ama adamlar diyoki bu ürünü satın alcaksınız satın aldıktan sonraki 1 ay kırcaksınız kıramazsanız ürün elinizde patlayo (herkes senin gibi bu ürünü beğenmek zorunda değil)

bu konuya şu şekilde yaklaşıyorum ben; programı kıramzazsanız paranız çöpe gitmiyor ki 1 senelik lisans var. örneğin ücretli antivirüs ile ücretsiz olan antivirüs aynımıdır? ücretli olanın güncellemesi daha sıklıkla yapılır ve güncel tehditlere yetişmeye çalışır çünkü ücret karşılığı hizmet verir. paranda çöpe gitmemiş olur.

Antikorun beta sürümü zaten sitelerinde dağıtılıyor. Bu arada arf teknolojinin Beta sürüm konusunda çalışma yapan kişilerin çalışmalarınıda yayınlaması bence niyetlerinin bozuk olmadığını gösterdi bana. ben herkesin benim gibi düşünmesini beklemiyorum zaten ben düşüncelerimi paylaşıyorum. bence sen herkesin senin gibi düşünmesini istiyorsun. bu insanlar bişeyler yapmak için çalışıyorsa senin gibi küfürmü edelim yani? bunumu istiyorsun.

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Ben yazılım uzmanıyım, yukarıda yazılanlar ışığında düşüncelerimi paylaşmak isterim. Türkiye Microsoft ofisi amerikadan gelen yazıları Türkçeye çeviri yapmak ve ürün lansmanı yapmaktan başka hiçbir iş yapmaz/yapamaz yetkileri yoktur. Diğer antivirüsler yetkili makam olabilirlermi düşünmek lazım. Güvenilirlikleri tartışılan antivirüslere neden böyle bir yazılım gönderilsinki? Yada ben antivirüs firması olsam bu adamların ürünü benim ürünümden daha iyi dermiyim acaba? hangi aklıbaşında biri böyle yapar ki :)

Tüm bunların yanında bilgisayar mühendisliği bölümünde okuyan herkes bilir ki Türkiyede yazılıma patent alınamaz ilgili kanun maddesini yazayım hemen " TÜRK HUKUKU AÇISINDAN, 551 SAYILI KHK'NIN ALTINCI (6.) MADDESİNDE, PATENT VERİLEMEYECEK KONULAR VE BULUŞLAR BELİRLENMİŞTİR. BU MADDENİN (C) BENDİNDE BİLGİSAYAR PROGRAMLARI DA PATENT VERİLEMEYECEK KONULAR VE BULUŞLAR ARASINDA SAYILMIŞTIR."

antikorcular ne yaparlar ne ederler bilemiyeceğim ancak tübitakın sitesinde yaptıkları işi anlatan yazılarını okumuştum. Tübitak dururken güvenilirliği tartışılan antivirüsçüler neden muhattap alınsınki?

Antivirüs üreticilerine test etmeleri için gönderin dememin nedeni, onlarla teknoloji işbirliği yapabilmenizi sağlamak. Dünyaca isim yapmış markalarla aynı platformda isminizin anılması sağlamak. Belki sizin reklamınızı yapmazlar ama geliştirdiğiniz teknolojiyi kiralamak isteyebilirler. Böylece geliştirdiğiniz yazılımın kalitesi ve güvenilirliği de tescillenmiş olur. ABD'de adamlar sayısız yazılım patenti almış, hatta ortalıkta alacak patent bırakmamışlar, bizim hukukta ise halen yazılım patentleri alınamıyor demek. Eğer bu 551 sayılı madde halen yürürlükte ise, kimlerin baskısıyla oraya konduğunu anlamak güç değil. Yazıklar olsun. O halde, patent başvurusunu araya bazı kişi ve kurumları koyarak ABD'den yapacaksınız. Zor olacak ama başka şansınız yok. Yabancı yazılım şirketlerinin eline geçerse patentini onlar alır. Ha birde micro$oftun Türkiye ofisinin yetkisi yoksa, merkezine gönderin. Onlar test etsin. Internet üzerinden göndermek nasılsa zor değil.

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
adam programı beğenmedi diyelim o zaman nolcak?
75 lira çöpe gitcek
birde bu yönden düşün

SoftProf

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Antivirüs üreticilerine test etmeleri için gönderin dememin nedeni, onlarla teknoloji işbirliği yapabilmenizi sağlamak. Dünyaca isim yapmış markalarla aynı platformda isminizin anılması sağlamak. Belki sizin reklamınızı yapmazlar ama geliştirdiğiniz teknolojiyi kiralamak isteyebilirler. Böylece geliştirdiğiniz yazılımın kalitesi ve güvenilirliği de tescillenmiş olur. ABD'de adamlar sayısız yazılım patenti almış, hatta ortalıkta alacak patent bırakmamışlar, bizim hukukta ise halen yazılım patentleri alınamıyor demek. Eğer bu 551 sayılı madde halen yürürlükte ise, kimlerin baskısıyla oraya konduğunu anlamak güç değil. Yazıklar olsun. O halde, patent başvurusunu araya bazı kişi ve kurumları koyarak ABD'den yapacaksınız. Zor olacak ama başka şansınız yok. Yabancı yazılım şirketlerinin eline geçerse patentini onlar alır. Ha birde micro$oftun Türkiye ofisinin yetkisi yoksa, merkezine gönderin. Onlar test etsin. Internet üzerinden göndermek nasılsa zor değil.

sözlerinize katılmamak imkansız bence bu konuları arf teknolojiye mail atarak paylaşırsanız geliştirici arkadaşlar hem sevinir hem katkılarınızı dile getirmiş olursunuz. ben bu yazılanların linkleri gönderiyorum iletişimdeki arkadaşa ama siz kendinizde katkı sağlayabilirsiniz bunlara. nede olsa aynı dili konuşuyoruz hepimiz.

D'Artagnan

Asistan
Reaksiyon puanı
9
adam programı beğenmedi diyelim o zaman nolcak?
75 lira çöpe gitcek
birde bu yönden düşün

Zaten insanları en çok kuşkulandıran da bu ihtimal. Yani para iadesi falan da kabul edilebilinirdi. Ayrıca bu yazılımın virüslere karşı dosyaları koruduğu söyleniyor ama şu andaki zararlıların çoğu Trojan, worm ve benzeri yazılımların hepsi artık virüs sınıfına girmiyor yani dosyalara bulaşmıyor. Sadece kimlik biligilerinizi, banka hesaplarınızı vb. kişisel verilerinizi çalıyor. Bu gibi durumlar için yine extra bir güvenlik programına ihtiyaç duyulacaktır. Klasik antivirüsler bu tür zararlı yazılımları da tanıyorlar.

---------- saat 14:14 eklendi ---------- önceki mesaj saat 14:12 eklenmişti ----------

sözlerinize katılmamak imkansız bence bu konuları arf teknolojiye mail atarak paylaşırsanız geliştirici arkadaşlar hem sevinir hem katkılarınızı dile getirmiş olursunuz. ben bu yazılanların linkleri gönderiyorum iletişimdeki arkadaşa ama siz kendinizde katkı sağlayabilirsiniz bunlara. nede olsa aynı dili konuşuyoruz hepimiz.

işte bu konuda hemfikiriz, kullanıcılarda mail atarak programın eksik yanlarını bildirebilirlerse sanırım daha da gelişecektir.

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
Zaten insanları en çok kuşkulandıran da bu ihtimal. Yani para iadesi falan da kabul edilebilinirdi. Ayrıca bu yazılımın virüslere karşı dosyaları koruduğu söyleniyor ama şu andaki zararlıların çoğu Trojan, worm ve benzeri yazılımların hepsi artık virüs sınıfına girmiyor yani dosyalara bulaşmıyor. Sadece kimlik biligilerinizi, banka hesaplarınızı vb. kişisel verilerinizi çalıyor. Bu gibi durumlar için yine extra bir güvenlik programına ihtiyaç duyulacaktır. Klasik antivirüsler bu tür zararlı yazılımları da tanıyorlar.
ilerleyen zamanlarda görürüz zaten deneme aşamalarındaymışlar vs. vs. biri çıkıp benim bütün banka hesaplarım gitti siz sistemi iyi koruyamıyosunuz derse bütün herşey boşa gitcektir (sitesine kayıtlı 75 kişiden bahsediyorum onlarıda kaybeder böyle bişi olursa)

Alıntı:
SoftProf´isimli üyeden Alıntı

işte bu konuda hemfikiriz, kullanıcılarda mail atarak programın eksik yanlarını bildirebilirlerse sanırım daha da gelişecektir.
açık kaynak kodlu yazılımları varmış aslında yapabilirler böyle bişi ya da arf eksik bi yan bulduğu zaman (programımız şu ve şu gibi dosyalarda %80 verimde çalışıyor gibi. kullanıcılarda daha verimli kullanabilirler

ramboberk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
bu tıpkı kuduz aşısı gibi bişey olmalı