axilik
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 6
Kırmaya başka birşey kalmadı mı? O zaman fındık kırın :4::4:
500 lira için kimse kılı kıpırtmıyor demekki :tt2:
Hacker'ların ciddiye alacağı bir konu değil, Lamer'ların ciddiye alacağı bir konu. İşin gerçek boyutu sadece dikkatleri üstüne çekmek ve ''Ne satarsam o kar'' düşüncesiyle yapılmış reklam amaçlı bir iddia...
Siz bu programı başta micro$oftun Türkiye temsilciliğine gönderin de onlar test etsin. Ardından da ESET'in, Kaspersky'ın ve diğer antivirüs üreticilerinin Türkiye ofislerine gönderin. Aynı zamanda patent enstitüsüne başvurarak, geliştirdiğiniz yazılım için bir patent başvurusu yapın. Tüm dünya da geçerli bir patent alın. Bunlar yaptıktan ve başarılı sonuçlar aldıktan sonra SDN üyeleri de mutlaka başarınızı kutlayacaktır.
anla artık anla!!!!
biz adamların antivirüsüne antikoruna bilmemnesine laf etmiyoruz!!
biz adamların izlemiş olduğu yola laf ediyoruz
hala anlamadın adamların bu yaptığı SATIN ALMANIZ LAZIM uygulaması tamamen kâr amacı güden bir olaydır
adamlar koyar bi tane deneme sürümü 1 aylık
derki bunun deneme sürümü bitmeden kırcaksınız programı
eğer kırarsanız şu kadar miktar size hediyemiz olcak
ama adamlar diyoki bu ürünü satın alcaksınız satın aldıktan sonraki 1 ay kırcaksınız kıramazsanız ürün elinizde patlayo (herkes senin gibi bu ürünü beğenmek zorunda değil)
Ben yazılım uzmanıyım, yukarıda yazılanlar ışığında düşüncelerimi paylaşmak isterim. Türkiye Microsoft ofisi amerikadan gelen yazıları Türkçeye çeviri yapmak ve ürün lansmanı yapmaktan başka hiçbir iş yapmaz/yapamaz yetkileri yoktur. Diğer antivirüsler yetkili makam olabilirlermi düşünmek lazım. Güvenilirlikleri tartışılan antivirüslere neden böyle bir yazılım gönderilsinki? Yada ben antivirüs firması olsam bu adamların ürünü benim ürünümden daha iyi dermiyim acaba? hangi aklıbaşında biri böyle yapar ki
Tüm bunların yanında bilgisayar mühendisliği bölümünde okuyan herkes bilir ki Türkiyede yazılıma patent alınamaz ilgili kanun maddesini yazayım hemen " TÜRK HUKUKU AÇISINDAN, 551 SAYILI KHK'NIN ALTINCI (6.) MADDESİNDE, PATENT VERİLEMEYECEK KONULAR VE BULUŞLAR BELİRLENMİŞTİR. BU MADDENİN (C) BENDİNDE BİLGİSAYAR PROGRAMLARI DA PATENT VERİLEMEYECEK KONULAR VE BULUŞLAR ARASINDA SAYILMIŞTIR."
antikorcular ne yaparlar ne ederler bilemiyeceğim ancak tübitakın sitesinde yaptıkları işi anlatan yazılarını okumuştum. Tübitak dururken güvenilirliği tartışılan antivirüsçüler neden muhattap alınsınki?
Antivirüs üreticilerine test etmeleri için gönderin dememin nedeni, onlarla teknoloji işbirliği yapabilmenizi sağlamak. Dünyaca isim yapmış markalarla aynı platformda isminizin anılması sağlamak. Belki sizin reklamınızı yapmazlar ama geliştirdiğiniz teknolojiyi kiralamak isteyebilirler. Böylece geliştirdiğiniz yazılımın kalitesi ve güvenilirliği de tescillenmiş olur. ABD'de adamlar sayısız yazılım patenti almış, hatta ortalıkta alacak patent bırakmamışlar, bizim hukukta ise halen yazılım patentleri alınamıyor demek. Eğer bu 551 sayılı madde halen yürürlükte ise, kimlerin baskısıyla oraya konduğunu anlamak güç değil. Yazıklar olsun. O halde, patent başvurusunu araya bazı kişi ve kurumları koyarak ABD'den yapacaksınız. Zor olacak ama başka şansınız yok. Yabancı yazılım şirketlerinin eline geçerse patentini onlar alır. Ha birde micro$oftun Türkiye ofisinin yetkisi yoksa, merkezine gönderin. Onlar test etsin. Internet üzerinden göndermek nasılsa zor değil.
adam programı beğenmedi diyelim o zaman nolcak?
75 lira çöpe gitcek
birde bu yönden düşün
sözlerinize katılmamak imkansız bence bu konuları arf teknolojiye mail atarak paylaşırsanız geliştirici arkadaşlar hem sevinir hem katkılarınızı dile getirmiş olursunuz. ben bu yazılanların linkleri gönderiyorum iletişimdeki arkadaşa ama siz kendinizde katkı sağlayabilirsiniz bunlara. nede olsa aynı dili konuşuyoruz hepimiz.
ilerleyen zamanlarda görürüz zaten deneme aşamalarındaymışlar vs. vs. biri çıkıp benim bütün banka hesaplarım gitti siz sistemi iyi koruyamıyosunuz derse bütün herşey boşa gitcektir (sitesine kayıtlı 75 kişiden bahsediyorum onlarıda kaybeder böyle bişi olursa)Zaten insanları en çok kuşkulandıran da bu ihtimal. Yani para iadesi falan da kabul edilebilinirdi. Ayrıca bu yazılımın virüslere karşı dosyaları koruduğu söyleniyor ama şu andaki zararlıların çoğu Trojan, worm ve benzeri yazılımların hepsi artık virüs sınıfına girmiyor yani dosyalara bulaşmıyor. Sadece kimlik biligilerinizi, banka hesaplarınızı vb. kişisel verilerinizi çalıyor. Bu gibi durumlar için yine extra bir güvenlik programına ihtiyaç duyulacaktır. Klasik antivirüsler bu tür zararlı yazılımları da tanıyorlar.
açık kaynak kodlu yazılımları varmış aslında yapabilirler böyle bişi ya da arf eksik bi yan bulduğu zaman (programımız şu ve şu gibi dosyalarda %80 verimde çalışıyor gibi. kullanıcılarda daha verimli kullanabilirlerAlıntı:
SoftProf´isimli üyeden Alıntı![]()
sözlerinize katılmamak imkansız bence bu konuları arf teknolojiye mail atarak paylaşırsanız geliştirici arkadaşlar hem sevinir hem katkılarınızı dile getirmiş olursunuz. ben bu yazılanların linkleri gönderiyorum iletişimdeki arkadaşa ama siz kendinizde katkı sağlayabilirsiniz bunlara. nede olsa aynı dili konuşuyoruz hepimiz.
işte bu konuda hemfikiriz, kullanıcılarda mail atarak programın eksik yanlarını bildirebilirlerse sanırım daha da gelişecektir.