Ram sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mavzer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mavzer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kolay gelsin beyler benim sorunum ram le ilgili ben de ddr2 512mb ram vardı kardeşim rami çıkarırken tırrnagı kaldırmamış ve ram in sarı yaldızlı yerleinden bir kaçı kopmuş. Ramı yeniden taktıgımda dıtt sesi geliyodu bende ram bozuldu diye bugün 2gb ram aldım fakat pc taktıgımda aynı ses dıtt.

Benim sorum şu olucak arkadaşlar
1. eski ram düzelirmi
2. yeni aldıgım ramden bu ses neden çıkıyo acaba uyuşma sorunumu var

pc özellikleri

anakart gıgabyte 8vm 800pmd 775 rh
ekran kartı atı radeon 512mb
harddısk samsung 250 gb 7200 8m pata
eski ram üstünde yazan ddr2 240pın pc2-4300 512mb
yeni aldıgım ram elixir 2gb.2rx8pc2-6400u-55513-e1.800
pc de xp kurulu eger elixir uymyosa nasıl ram almalıyım

Arkadaşlar müsaitseniz acele cevap bekliyorum

mavzer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yardımcı olabilicek kimse yok mu ?

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Sağol dostum,eski ram tırnaklar kırıkta olsa kullanılabilir,ama düşük performans ile yeni aldığın ram'i taktığında bu sesi yapmasının sebebi ise eski ramı söktüğün slotu kontrol et bakalım orada kopan veya zarar gören bir tırnak varmı,eğer eğrilmiş tırnak var ise cımbız ile düzeltmen mümkün,buna rağmen hala aynı sesi alıyorsan ramdan önce herhangi başka bir durum söz konusu olabilir buna dikkat et ama ram'dan kaynaklandığını düşünüyorsan anakart'ı bi gözden geçirsen iyi olur.

mavzer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sağol dostum,eski ram tırnaklar kırıkta olsa kullanılabilir,ama düşük performans ile yeni aldığın ram'i taktığında bu sesi yapmasının sebebi ise eski ramı söktüğün slotu kontrol et bakalım orada kopan veya zarar gören bir tırnak varmı,eğer eğrilmiş tırnak var ise cımbız ile düzeltmen mümkün,buna rağmen hala aynı sesi alıyorsan ramdan önce herhangi başka bir durum söz konusu olabilir buna dikkat et ama ram'dan kaynaklandığını düşünüyorsan anakart'ı bi gözden geçirsen iyi olur.

Cevabın için sagol arkadaşım. Bir sorum daha olucak Slot arızalı ise slot değiştirilebiliyo mu ?
Ve maliyeti ne olur acaba ? eger slot değişmezse aynı anakarttan mı alıykm yoksa başka bi kart tavsiye dermisniz fazla pahalı olmamamk şartıyla. Şuan ki sisteme göre aşagıdaki gibi
pentium 4 3.06 yukarda yazdıgım gibi anakrtım anakart gıgabyte 8vm 800pmd 775 rh atı radeon secondary 512 mb bide yeni aldıgım ram elixir 2gb.2rx8pc2-6400u-55513-e1.800 bunlara uyucvak bi anakart tabi öncelik ucuz olursa slot değişiminde

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Bir anakart alsan daha sağlıklı olur illakide aynı anakart olacak diye bir kural yok senin bileceğin bir durum bu bana soracak olursan ben anakart al derim.Tamir olayı herzaman sorunludur malzemeyi almak daha mantıklı bu zamanda gittigidiyor gibi sitelerde bu şekilde ucuz anakart bulabilirsin.

Ecevit BIKTIM

Profesör
Reaksiyon puanı
26
gigabyte ın türkiye de teknik servisi var
slot değiştirebiliyorlar
anakartın garantili ise deneyebilirsin aksi takdirde yeni anakart alman daha mantıklı
çünkü muhtemelen hızı çekerek yuva ve anakart ile olan bağlantıları koparttın

6.burhan

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Senin anakartında iki slot olması lazım.