Windows 7 Sorun - Çözüm Başlığı

SERKANCANDAN

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Bilgisayar açılışındaki "Windows başlatılıyor" ekranını değiştirmek isteyenler aşağıda yazılanları uygulasın;

Başlat menüsündeki arama çubuğuna "regedit" yazarak windows kayıt defterini açınız.
"HKEY_LOCAL_MACHINE" anahtarına sağ tuşla tıklayarak "****" yada "bul" seçeneğini seçiniz.

Kayıt defterinde OEMBackground yazıp aratınız OEMBackground anahtarını 1 yapınız.
Eğer böyle bir anahtar yoksa OEMBackground isminde bir DWORD değeri yapıp değerini 1 yapınız.

Daha sonra ise Windows Explorer'ı açarak "%windir%/system32/oobe" adresini adres çubuğuna yazarak açılan pencerede info isminde bir klasör oluşturunuz.

Bu klasör içinde backgrounds isimli yeni bir klasör yapıp istediğiniz duvar kağıdını backgroundDefault.jpg ismiyle bu klasöre kaydediniz. Ancak bu işlemlerin geçerli olması için 245 KB'tan küçük olması gerekmekte.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Sen yazıyı kaldırmak istiyorum deseydin yardım ederdim :D Değiştirmek istiyorsun sandım(Yazıyı)

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Regedit ile oynamaya da gerek yok arkaplanı değiştirmek için "Win7LogonBackgroundChanger" adında ücretsiz bir yazılım bu işi basitce yapıyor.:)

hite

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Slm benim pc iki saate bir kapanıyo bi arkadaşım bana windows 7 den kaynaklanıyo demisti o sorunu nasıl halledcem (önceki sayfalarda cevapı yazıyor ise bakmadım için özür dilerim )

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Slm benim pc iki saate bir kapanıyo bi arkadaşım bana windows 7 den kaynaklanıyo demisti o sorunu nasıl halledcem (önceki sayfalarda cevapı yazıyor ise bakmadım için özür dilerim )

Windows 7 7600 yani RTM sürüme geçmelisiniz.Kullandığınız sürüm değerlendirme sürümüdür...

---------- saat 18:55 eklendi ---------- önceki mesaj saat 18:53 eklenmişti ----------

http://technet.microsoft.com/en-us/evalcenter/cc442495.aspx?ITPID=sprblog

Burdan 3 ay boyunca ücretsiz kullanabileceğiniz sürüm vardır.Ancak süresiz kullanmak istiyorsanız para ile satın alın yada Google'a sorun...

Forumda crack paylaşımı yasak o nedenle foruma sormayınız..

hite

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windows 7 7600 yani RTM sürüme geçmelisiniz.Kullandığınız sürüm değerlendirme sürümüdür...

---------- saat 18:55 eklendi ---------- önceki mesaj saat 18:53 eklenmişti ----------

http://technet.microsoft.com/en-us/evalcenter/cc442495.aspx?ITPID=sprblog

Burdan 3 ay boyunca ücretsiz kullanabileceğiniz sürüm vardır.Ancak süresiz kullanmak istiyorsanız para ile satın alın yada Google'a sorun...

Forumda crack paylaşımı yasak o nedenle foruma sormayınız..
kardeş güzelde bunu yüklediğim zaman windows 7 ultmuta yine aynı mı oluyu
bişiler silinio mu

---------- saat 19:05 eklendi ---------- önceki mesaj saat 19:01 eklenmişti ----------

türkçe seçeneği yok orada türkçe olmazmı

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
kardeş güzelde bunu yüklediğim zaman windows 7 ultmuta yine aynı mı oluyu
bişiler silinio mu

---------- saat 19:05 eklendi ---------- önceki mesaj saat 19:01 eklenmişti ----------

türkçe seçeneği yok orada türkçe olmazmı

7100 den zaten yükseltme yok.Format atmadan kurarsan dosyaların Wİndows.old klasöründe saklanır.

Türkçe yi yükledikten sonra Wİndows Update servisinden yaparsın...

hite

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bunu kurduktan sonra 90 gün sonra kapanırmı yine

hite

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki windows 7 rtm ultimate 32 bit alsam ama korsan alsam o zaman windows 7 yi sınırsız ve açılışta uyarı vermeyipte masaüstü arka planı siyah olmadn kullanabilirmiyim

jestiyon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
chrome da sık sık shockwave flash çöktü uyarısı alıyorum.Ondan sonra wmp dahil hiçbir video oynatıcı çalışmıyor ne mp3 dinleyebiliyorum nede film izleyebiliyorum ancak yeniden başlatınca düzeliyor, bu sorunu nasıl düzeltebilirim?

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
peki windows 7 rtm ultimate 32 bit alsam ama korsan alsam o zaman windows 7 yi sınırsız ve açılışta uyarı vermeyipte masaüstü arka planı siyah olmadn kullanabilirmiyim
Kullanabilirsin.Onu burda paylaşmıyoruz ama :D

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
selamlar,

windows 7'de pencere ön izlemelerinin boyutunu nasıl küçültebilirim ?

NecROlanD

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhabalar.

şu an PC'mde windows 7 x86 (32 bit) işletim sistemi yüklü epeydir format atmadığım için sistem ağırlaştı ver ordan burdan hatalarla karşılaşıyorum. format atmanın zamanın geldiğini düşündüm ama gerektiğinde format atamamak benim de baş belam bu sorun :)

bilgisayara bu sefer x64 widows 7 cd sinden boot ettim. Loadin windows files diye siyah ekranda gri yükleme çubuğu doluyor. daha sonra windows başlatılıyor geliyor ve klasik windows 7 mavi üzerinde çizgili tema resmi geliyor. bu ekranda once mousesum işlem yaptığını gösteren yuvarlak sembol var. daha sonra normale dönüyor. dvd-rom da susuyor. ama 5 dk kadar bekledim hiç birşey olmadı. orada kaldım. dvd de sorun olmadığını düşünüyorum yakın zamanda arkadaşa kurdum. gende de 32 bitlik dvd den tekrar denedim yine aynı yerde kalıyorum. bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
merhabalar.

şu an PC'mde windows 7 x86 (32 bit) işletim sistemi yüklü epeydir format atmadığım için sistem ağırlaştı ver ordan burdan hatalarla karşılaşıyorum. format atmanın zamanın geldiğini düşündüm ama gerektiğinde format atamamak benim de baş belam bu sorun :)

bilgisayara bu sefer x64 widows 7 cd sinden boot ettim. Loadin windows files diye siyah ekranda gri yükleme çubuğu doluyor. daha sonra windows başlatılıyor geliyor ve klasik windows 7 mavi üzerinde çizgili tema resmi geliyor. bu ekranda once mousesum işlem yaptığını gösteren yuvarlak sembol var. daha sonra normale dönüyor. dvd-rom da susuyor. ama 5 dk kadar bekledim hiç birşey olmadı. orada kaldım. dvd de sorun olmadığını düşünüyorum yakın zamanda arkadaşa kurdum. gende de 32 bitlik dvd den tekrar denedim yine aynı yerde kalıyorum. bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum.
DVD yazıcı yerine DVD okuyucu da deneyin bir.Olay anlattığnız gibi ise DVD sürücünüz bozulmuş....

Immune

Asistan
Reaksiyon puanı
3
mvgo05.jpg

Masaüstünde bazı simgelerim belirli aralıklarla kayboluyor.Mesela yukardaki iki simge arasında 5 oyun daha vardı ama kendiliğinden kayboldular.İşin daha garibi hep aynı simgeler kayboluyor.Yani o araya yeniden yerleştiriyorum diğer simgeleri,4-5 saat sonra aynı simgeler tekrar kayboluyor,bu ikisi kalıyor.Hiç böyle bir şeyle karşılaşmamıştım daha önce.Başına gelenler yardımcı olabilirse sevinirim.Windows 7 64 bit kullanıyorum.
Şu problemim hala devam ediyor.Oyunun klasöründen oluşturduğum kısayollar silinmiyor ancak Windows'un Oyunlar klasöründen aldığım kısayollar ısrarla silinmeye devam ediyor.Görmeyenler için tekrar sorayım,yok mu hiç başına gelen ya da fikri olan?

SERKANCANDAN

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Şu problemim hala devam ediyor.Oyunun klasöründen oluşturduğum kısayollar silinmiyor ancak Windows'un Oyunlar klasöründen aldığım kısayollar ısrarla silinmeye devam ediyor.Görmeyenler için tekrar sorayım,yok mu hiç başına gelen ya da fikri olan?

Sistem dosyalarını görünür hale getirip, masaüstündeki desktop.ini dosyalarını sil ve birde böyle dene.

O oyunlarda da bir problem olabilir.

Bir de farklı bir yere koy, oraya koyma. Belki altında yatır falan vardır. :)

Immune

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Sistem dosyalarını görünür hale getirip, masaüstündeki desktop.ini dosyalarını sil ve birde böyle dene.

Sistem dosyalarını görünür yapmak?:confused1: Cahilliğimi mazur gör:tongue:

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Sistem dosyalarını görünür yapmak?:confused1: Cahilliğimi mazur gör:tongue:

Hardisk C ye gir üstte Düzenle , sistem özellikleri . program ekle kaldır gibi yazılar var ordan düzenle ye tıkla klasör ve arama seçeneklerine gir alttaki resimdeki bölümü bul gizli klasörleri göster i seç uygula tamamdır..

dw8c2q.jpg

Immune

Asistan
Reaksiyon puanı
3
O zaten seçili de masaüstünde desktop.ini şeklinde dosya yok.

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Masaüstü sağ tık>görünüm>masaüstü ögelerini göster'i işaretlemeyi denediniz mi?

seksibacak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Benim Sorunum Daha Başka Benim Akrabaya Bir Tane Casper Nirvana Laptop Aldin Yaninda Verilen Win 7 C d Si İle Yükledim Yalniz Yükledikten Sonra Bilgisayarı Açtığımızda 5 Dakika Geçtikten Sonra Titreme Başlıyor Mouse Ta Kaymalar Gerçekleşiyor İlkten Mouse Tandir Diye Düşündüm Ama Çıkardıktan Sonra Sorunum Devam Etti Acaba Ekran Karti Driverinimi Eksik Yükledim Ki Olamaz Win 7 Zaren Driverları Otomatik Yüklüyor Bende Bilgisayarla İçli Dışlıyım Küçüklüğümden Beri Ama Böle Bir Hatayla İlk Defa Karşı Karşıyayım Lütfen Yardıum Edin Bana ÇoK Memnun Olurum Arkadaşlar....

dyurttas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba!
Güvenlik duvarı kapalı ama açamıyorum.İşlem merkezinden otomatiği aktif ediyorum ama yine açmıyor.Kablosuz bağlantım çalışmıyor bundan dolayı.
Sanırım virüs var ama nod bişi bulamıyor.Malvare zaten m.l m.l bakıyor.
Nasıl gideririm bu sorunu yada nasıl temizlerim.
Tavsiyeler için teşekkürler

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Arkadaşlar merhaba!
Güvenlik duvarı kapalı ama açamıyorum.İşlem merkezinden otomatiği aktif ediyorum ama yine açmıyor.Kablosuz bağlantım çalışmıyor bundan dolayı.
Sanırım virüs var ama nod bişi bulamıyor.Malvare zaten m.l m.l bakıyor.
Nasıl gideririm bu sorunu yada nasıl temizlerim.
Tavsiyeler için teşekkürler
Önce bir Combofix'le tarama yap büyük ihtimal halleder olmazsa Norton IS kesin çözüm.

Immune

Asistan
Reaksiyon puanı
3

Hocam sanırım bu dosyayı silmem problemi düzeltti.Sildiğimden beri sorun yok.Yalnız ne alakası var o dosyayla onu anlamadım.Ne işe yarıyor ki o desktop.ini dosyası?

dyurttas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım sistemim win7-64 bt
combofix desteklemiyor ve sitesinde de göremedim bir açıklama.Bilgisi olan varmı...

XabraL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar benim bir sorum olacak... virtual clone drive sağ tıkladığımda sadece ayarlar seçeneği çıkıyor... iso dosyasını yükleme seçeneği yok... ne yapabilirim? iso dosyasını sanal sürücüye yükleyemiyorm ve bilgisayarım klasöründe sanal sürücüde oluşmadı??

işletim sistemi win 7 home premium