Metin Balcı
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 3
arkadaşlar ikisinide kurdum ikisi arasında karar veremiyorum ? deneyimlerinizin yorumlarını bekliyorum saygılarla..
Şimdi vatan, millet, sakarya düşüncesiyle bakarsak Pardus dememiz gerek, ama Ubuntu da hafife alınacak bir dağıtım değildir, sıkı, güncel, canlı, kıpır kıpır bir dağıtımdır.
Ubuntu'nun daha fazla geliştiricisi ve kullanıcısı olduğu için Ubuntu tabi ki daha hızlı ilerleyen, aradığınız bir özelliğin mutlaka eklenmiş olduğu bir dağıtım.
Pardus ise Türkiye'ye özgü bazı özellikleriyle, ana geliştiricisi kitlesinin Türkiye'de olması, Türkçe konuşuyor olması, daha fazla Türkçe destek sunabiliyor olması, Linux dünyasına kattığı yeni bakış açılarıyla size farklı bir Linux deneyimi sunuyor.
Aynı zamanda Türkiye içinde yakında birçok yerde kullanılacağı için (şu anda bir çok kamu kurumu geçmiş durumda, bir çoğuda geçiş sürecinde) Pardus'a ait özel konularda (paket yöneticisi, ağ yöneticisi, Yalı, müdür vs.) önceden bilgi sahibi olmak ilerde size büyük avantajlar sağlayabilir.
Ayrıca hata takip sistemi gibi yerlerde size doğrudan geliştiricilerle iletişime geçme fırsatı sunar. Böylece sizde Pardus'un geliştirilmesinde doğrudan katkıda bulunabilirsiniz.
Kısacası Pardus'un eksik olduğu yerler var ama bütün Linux dağıtımları gibi gönüllülük usûlüyle de geliştirilebilen Pardus'a biz katkı vermezsek, kim verecek? Hem sonuçta Pardus her işi yapabilecek durumda, eksiklerinin çoğu sadece paket depolarında, neden bu eksiği kapatacak kişilerden biri bizler olmayalım?
Pardus-wiki'si Pardus'tan daha çok kullanıcısı olan bazı Linux dağıtımlarının wikilerinden bile daha fazla sayfaya sahip.
Ubuntu birçok dili destekliyor:
![]()
Yaklaşık 77 taneydi sanırım, emin değilim ama.
Ubuntu'nun Türkçe'si var mı?
Vay be adam öyle bir anlatmışki, sokağa çıkıp millete zorla Pardus'u sevdiresim geldi..![]()
Türkçe eniyi forum Pardus'un, bu nedenle sen eniyisimi Pardus'u kur...
o işin ehli adamlar deb dosyasına çift tıkla demiyor da artistlik yapmak için onun komutunu vermeye çalışıyor.
işin ehli olmak ayrı, artistlik ayrı