Website Ulaşım Sorunu

Anton.K

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar 3yıldır tanıdığım bir abiden host+domain aldım.Facebook'ta 800'e yaklaşık hayran sayısı var sitemin.Hayranların yarısı siteme giremiyor.Face'den mesaj atanlara sitemin ismini yanlış mı giriyorsunuz diye sordum.Doğrusunu yazdım bazıları yine de giremedi.Hostçu abiye sordum %100 uptimeli sunucuda bulunuyorsun hala giremiyorlar diyorsun diye çıkıştı ve sunucudaki sitelere %100 erişim varmış.Sorun bende mi yok giremiyen arkadaşlar da mı yoksa host sağlıyan abide mi ? bazıları DNS ayarlarından diye birşeyler dedi sizler bu işin ustalarısınız diyebiliriz.Yardımınıza ihtiyacım var.İyi günler =)

reklam olmasın diye sitemin ismini vermek istemedim.İstiyenlere özel mesaj atabilirim.Şimdiden hepinize teşekkürler.

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Evet arkadaşım. DNS ayarlarıyla ilgili bir sorun.

Ben Open DNS kullanıyorum ve bazen kendi siteme giremiyorum.

Hemen DNS'imi değiştiriyorum, tık açılıyor :)

4.2.2.4 DNS'inde de sorun oluyor. Ttnet'in DNS'i siteyi açsa bu sefer bir sürü yasaklı siteye giremiyorsun. Yerel DNS de aynı şekilde.

O yüzden birkaç alternatif DNS bulup arkadaşlarına öner.

Aklıma gelenler, Open DNS, Google DNS, 4.2.2.4, 4.2.2.5

Kolay Gelsin.

Anton.K

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet arkadaşım. DNS ayarlarıyla ilgili bir sorun.

Ben Open DNS kullanıyorum ve bazen kendi siteme giremiyorum.

Hemen DNS'imi değiştiriyorum, tık açılıyor :)

4.2.2.4 DNS'inde de sorun oluyor. Ttnet'in DNS'i siteyi açsa bu sefer bir sürü yasaklı siteye giremiyorsun. Yerel DNS de aynı şekilde.

O yüzden birkaç alternatif DNS bulup arkadaşlarına öner.

Aklıma gelenler, Open DNS, Google DNS, 4.2.2.4, 4.2.2.5

Kolay Gelsin.

çok teşekkür ederim ama o kadar insan yapabilecek mi ki :( of of...

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
DNS ilginç bir yapıdır bazen böyle anormallikler yapar. Ben de kendi siteme erişememeye başlamıştım ve sonunda hostu değiştirmek zorunda kaldım ve daha sonra kimseden şikayet almadım.

Sorun DNS ama çözüm herkesin DNS değişitrmesi midir? bu tartışılır.

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Kafana takma yav :D

Muhtemelen geçici bir sorundur. Çünkü daha önce böyle birşey yoktu sonuçta.

DNS altyapısında bir hareketlilik sözkonusuysa filan.

Hiçbir şey bilmeyen KTunnel, VTunnel ve muadili bilumum tünellerden girsin :D
Tünelde bir ışıkla karşılaşırsanız bu ışık güneş ışığı mı olur yoksa trenin lambası mı olur onu ben bilemem ama :D

Bu arada o Host firmasına özelse DNS sorunu, en azından yüzde olarak yüksekse Host'un IP'sini filan değiştirsinler.

Anton.K

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
DNS ilginç bir yapıdır bazen böyle anormallikler yapar. Ben de kendi siteme erişememeye başlamıştım ve sonunda hostu değiştirmek zorunda kaldım ve daha sonra kimseden şikayet almadım.

Sorun DNS ama çözüm herkesin DNS değişitrmesi midir? bu tartışılır.

abi hostu değiştirmek isterimde peki 60 tl verdim paramda kuma mı gömülecek ?

ixirhost

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,

Bir çok hosting sağlayıcısı oluşturduğu name serverlarına ait Host A kayıtlarını kendi dns zone tablolarına eklemiyor yada eklemeyi bilmiyor, ya da tamamen bunun ne işe yaradığından bi haber, dolayısıyla sitenizin dns recorduna sadece internic cevap veriyor. Opendns veya googledns cache ederse direkt olarak sitenizi açar, ama tekrar cache edemez veya çözemez ise sitenizin açılması şansa kalmıştır.

Saygılarımızla
ixirhost.com