Matematikten Korkmayın

Erdem Yener

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Matematik çoğu öğrencinin bir süre de olsa korkulu rüyalarından bir tanesi olmuştur. Özellikle geometri ve cebir alanında kendinizi yetersiz hissediyorsanız GeoGebra'ya göz atmanızda fayda var.

Hem çevrimiçi hem de indirip bilgisayarınıza kurarak kullanabileceğiniz Türkçe dil destekli GeoGebra, geometri ve cebir alanlarındaki probleminizi çözmek için tasarlanmış bir yazılım. Geometrik şekilleri programda oldukça kolay çizebiliyor ve üstlerinde problemlerinizi çözebiliyorsunuz. Girmiş olduğunuz fonksiyonların türevini ve integralini oldukça basit olarak alabiliyor; vektörler ve noktalar üzerinde çok rahat çalışabiliyorsunuz. Bol ödüllü bir program olan GeoGebra ile anlattıklarımızdan çok daha fazlasını yapabileceğinizi kendiniz de görebilirsiniz.

geogebra1266614890.gif
 ​
:: Yazılımı indirmek için tıklayın.
:: Yazılım hakkındaki sorunlarınızı SDN forumlarında cevaplıyoruz.
Bilgi için: GeoGebra
Yazan: M. Erdem Yener
SDN - http://shiftdelete.net

enrooy

Profesör
Reaksiyon puanı
14
sadece kolaya kaçılmış oluyor korkan yine korkar :D ama mat korkulacak bir ders değil

soldier01

Profesör
Reaksiyon puanı
4
mat daüniversite okuyanmı var forumda ilkokula ne gerek bu

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Korkmak mı!? Bilakis matematiksiz bir hayat düşünemiyorum.

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Şu programı kullanan biri daha çok korksun matematikten :).Fonksiyonu yazınca türevini ve integralini çok rahat alıyorsunuz :).Matematiği iyi öğrenmek için tekrar şart,türevi almak için uğraşmak şart,integrali almak için uğraşmak şart.Bu kolaya kaçıyor,sınavdada bu program yanında olsa güzel ama yanında olmayacak :)

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Biz bu programı Bilgisayar destekli matematik öğretimi derlserinde kullanıyoruz,
Ek olarak bireysel olarak bu konuda çalışıyorum ve sitemde yayınlıyorum...

Bu konudaki en etkili programdır kendisi. Açık kaynak kodlu olması ve hazırlanan etkinliklerin HTML olarak yayınlanabilmesi en büyük artılarından.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Korkmamak lazım.:)

adas12

Doçent
Reaksiyon puanı
4
ya matematik gibi eğlenceli bir dersten neden korkulur ki...

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Matematikle ilgili önyargılarımızı ortadan kaldırırsak aslında matematiğin zevkli bir ders olduğunun farkına varacağız. :)

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Türev ve integral de sırf kalıplar var. kalıpları ezberle soruyu kalıba ya uydur ya da direkt koy oldu bitti... Ama ben şu türevi neden yapamıyorum hayret bişe S:

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
mat daüniversite okuyanmı var forumda ilkokula ne gerek bu

Sevgili kardeşim, forumda ilkokul okuyanda var, lise okuyanda, üniversite okuyanda, üniversiteden mezun olup iş hayatında olanda.

Sende bu programı indirip bir yerde saklasan iyi olur, sana da yakında lazım olacak.