Mozillada acılan şey İE de acılmıyor? Yardımm

TheSaviour

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Merhaba öncelikle.Ben Dreamweaverden site yapıyorum.Siteye background ekledim ve Mozilla Firefoxta kontrol ettim oldu.Güzelde durdu.Neyse Dreamweavere gelip tekrardan Tarayıcı önizlemesine geldim ve İE yi farkettim acaba İE de nasıl durmuş diye baktım.Fakat backgroundu göremedim.Yani resim gözükmüyor.Yazılarım , calıstıgım tablolar gözüküyor sadece nedeni ne olabilir? Şimdiden sağolun

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Ctrl + F5 ile sayfayı 4-5 defa yenile ve tekrar bak. cache belleğe aldığı için göremiyor olabilirsin değişiklikleri.

TheSaviour

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Denedim olmuyor ama yinede sağol

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Tasarıma daha yeni başladın sanırım. IE tasarımcıların baş belasıdır, daha önce hiç duymadın mı bunu? IE sürekli sorun çıkartır, web standartlarını kabul etmez, illa bana ait standartları kullanacaksın, yoksa ekranda hiçbirşey göstermem der. Kısaca, -lanet olası- IE için oturup ayrı bir tasarım ve kodlama yapman gerekir.

emrykn

Asistan
Reaksiyon puanı
4
IE nin sn sürümünü indirin. bide yeni eklenen bir olay var lik giriş yerini sağında çıkıyo bazı sitelerde "Uyumluluk Görünümü" ona çözerek biraz daha azalatabilirsin. En iyisi Firefox Chrome gibi tarayıcılara uyumlu tarayıcılara göre hazırlamak ama Standart bi ev kulanıcı ve şirketlerin çoğu IE kullandığı için mecbur kalınıyo bu yuzden en yakın seviyede tutmak gerekiyo ayarları

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Web sitelerini tasarlarken 2 tarayıcıda mutlaka test etmek gerekir. IE daha esnek kodlama kabul ederken, Netscape tabanlı Firefox daha kuralcıdır.
IE'de normal görünen bazı elementler bu yüzden Firefox gibi Gecko motorlu tarayıcılarda arzu edilen gibi görüntülenemeyebilir.
Mamafih, sende tersi olmuş. Firefox düzgün gösteriyorsa, IE'de de mutlaka görüntülenir. Ama değişik bir yerde olabilir. Kodu hangi editörde yazarsan yaz öncelikle IE'de gör.
Firefox için bazı düzenlemeler yaparsın ve yerine oturur.
Eğer CSS kullandıysan mutlaka kod hatası bulmuştur IE.
Eğer kullanmadıysan IE'nin yeni sürümlerinde IE6 dahil tarayıcının üzerinde görüntülenen bazı sayfaları engelleme işlevinden düzenleyebilirsin.
Zira IE güvenlik yüzünden bazı scriptleri önlüyor.
Bir de Araçlar/Internet Seçeneklerindeki Active X bileşenlerini kontrol et.
O işlevler de görüntülemeye etki yapabilir.

ceoctr34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kodu tam olarak hatırlamıyorum ama farklı tarayıcılarda ki bu yorumlama sorununu çözmek için farklı kodlar var istediğin şeyi css yapıp her tarayıcıda kendi standartlarına göre yorumlanmasını saglıyor denemekte fayda var

---------- saat 20:47 eklendi ---------- önceki mesaj saat 20:46 eklenmişti ----------

google aratırsan bulabilrisin ben ordan bulmuştum ama ofiste kaldı

The Danger

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Web tasarıma yeni başlamıssın tarayıcalar çeşitlendikçe gösterimlerde çeşitleniyor. Bunun yanında belirli kodlamalar lazım. Yani İE de yaptığın, Mozilla da çalışmaz ve ya tam tersi olabilir. Bunu engellemek için kodlamaya başlamadan önce standartını yazman lazım yani bu hataları önceden engelleyecek kodları yazman lazım.

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Web tasarıma yeni başlamıssın tarayıcalar çeşitlendikçe gösterimlerde çeşitleniyor. Bunun yanında belirli kodlamalar lazım. Yani İE de yaptığın, Mozilla da çalışmaz ve ya tam tersi olabilir. Bunu engellemek için kodlamaya başlamadan önce standartını yazman lazım yani bu hataları önceden engelleyecek kodları yazman lazım.

DOCTYPE gibi belirli standart belirtme komutları Dreamweaver'da hazır geliyor zaten. Sorunun başka bir şeyden kaynaklandığını düşünüyorum. Eğer çalıştığın klasörü (çok gizli değilse) burada paylaşabilirsen, elimizden geleni yaparız.

hace

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba,
Arkdaşlar benim bir sorunum var, şöyle ki;
Site kendi bilgisayarımda çalışıyordu, yayınlamak için ftp ye atınca İE de açmamaya başladı. Firefox da açılıyor. Biri lütfen yardım edebilir mi ne yapmam lazım..

kobenes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
İlk meselenin çözümü aslında bir siteyi tamamen CSS ile oluşturmak geçiyor. Ama maalesef Internet Explorer bazı güncel CSS tanımlamalarını da algılamıyor (mesela yuvarlak köşeler ve saydam -transparan- div'ler)... Fakat yine de bir siteyi baştan aşağı CSS olarak düzenlerseniz neredeyse tüm tarayıcılarda aynı sonucu elde ediyorsunuz...

Merhaba,
Arkdaşlar benim bir sorunum var, şöyle ki;
Site kendi bilgisayarımda çalışıyordu, yayınlamak için ftp ye atınca İE de açmamaya başladı. Firefox da açılıyor. Biri lütfen yardım edebilir mi ne yapmam lazım..

Sizin meseleyi biraz daha açmanız gerekiyor. Yani siteniz sadece CSS veya HTML mi? Yoksa bir script mi kullanıyorsunuz Joomla, Wordpress veya başkası?

hace

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Öncelikle mesajın hepsini koyu (bold) yazmanın hata olduğunu bilmiyordum, özür diliyorum.

ayrıca sorunumla ilgi html scriptlerinde bazı değişikler yaptım, şimdi explorerların alayında açılıyor, sorun yok.

index içindeki sorunsuz çalışan scripti ekliyorum, belki bi müslümanın işine yarar...

********************************************************************************************************************

<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,19,0"
dir="ltr" style="
width: 100%;
height: 100%;">
<param name="movie" value="main.swf"/>
<param name="quality" value="high"/>
<param name="wmode" value="transparent" />
<embed height="100%" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" quality="high"
src="main.swf" type="application/x-shockwave-flash" width="100%"></embed>
</object>
********************************************************************************************************************

Tufanbeyi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Bu Sorun Bendede Oldu.Firefox Da Resimler görünüyor
ama explorerde o resimler gözükmüyor...
bir arkadaş bazılarını düzeltti ama sorun halen devam ediyor.
Yani benim anladığım bu konuda şahsımın daha çok çalışması lazım...