Nokia 5800 XpressMusic Yardım???

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kortoz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kortoz

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Merhabalar arkadaşlar ben 5800XM almayı dşünüyorum özelliklerine biraz baktım ama tam emin değilim.Şimdi siz değerli arkadaşlarımdan yardımlarınızı bekliyorum:helpsmilie:Bu telefonu kullanan varmı yada almayı düşünen varmı kullanan varsa iyi ve kötü yanlarını bilgilendirebilirmi? Lütfen rica ediyorum yardımcı olun çok kararsız kalmış durumdayım.Bu arada önceden açılmış ise böyle birşey modlardan özür diliyorum aradığımı onlarda bulamadım diye açtım.:hammer::wink::blushing::helpsmilie::hammer:

ahmeta

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Ben kullandım,Güzel telefon bana göre tek olumsuz yanı GPS'i çok geç bağlanıyor ve ücretsiz haritasının olmaması, bunun dışında bir eksisi yok bu paraya alınabilecek en iyi telefon diye düşünüyorum.

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
Fiyatına göre kendi segmentindeki en iyilerinden biri. Yalnız ilk dağıtılan modellerinde çok sorun var. Alırken ona dikkat etmen gerekir. Nasıl edersin bilemem ama (:

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Ben kullandım,Güzel telefon bana göre tek olumsuz yanı GPS'i çok geç bağlanıyor ve ücretsiz haritasının olmaması, bunun dışında bir eksisi yok bu paraya alınabilecek en iyi telefon diye düşünüyorum.

haritalar nasıl ücretli olur yav, yanlışın olmasın??

enrooy

Profesör
Reaksiyon puanı
14
arkadaşım kullanıo gayet güzel bir telefon önerebilirim

kortoz

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Fiyatına göre kendi segmentindeki en iyilerinden biri. Yalnız ilk dağıtılan modellerinde çok sorun var. Alırken ona dikkat etmen gerekir. Nasıl edersin bilemem ama (:

Nasıl yani ben nasıl anlayacam eski model olup olmadığını..Şimdi korkuttun beni yav:hammer::helpsmilie:

shaky

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben iki aydır kullanıyorum..çok güzel.. wifi çok iyi. istediğin her yerden kablosuz bağlan..harika bir ürün..benim için gps önemli deyil olmasada olur..

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Garmin XT var, 5800 uyumluysa standart programdan gayet iyi.

ben kullandım telefonu. tırnak ucuyla kullanınca basmama gibi bi problem olmuyor. bence alınabilir.

kortoz

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Garmin XT var, 5800 uyumluysa standart programdan gayet iyi.

ben kullandım telefonu. tırnak ucuyla kullanınca basmama gibi bi problem olmuyor. bence alınabilir.

Hımm bu bilgi için sağolasın yanlız bana gps lazım oluyor arada sorun var diyorlar ama tam bi cevap alamadım:hammer:Demekki alanlar bayağı memnun öyleyse ben bunu ilk sıraya koyayım:thumbup::4:

tuskilidi

Profesör
Reaksiyon puanı
17
ben bir aya yakındır kullanıyorum. bu özelliklerde alınabilecek en uygun fiyatlı ürün diye düşünüyorum. dokunmatik ekranı bazen tepkisiz kalıyor. yani galeri simgesine tıklıyorsun simge kırmızı oluyor fakat galeriyi açmıyor gibi. bazen de ekranı baya ittirmek gerekiyor. ekran klavyesi ise iğrenç ötesi hiç kullanışlı değil eğer kısa mesaj trafiği yoğun olan biri değilsen bu pek sorun olmamalı ama. kamerasını ben pek beğenmedim ama video çekerken güzel çekiyor ve videoda ses kayıtları gayet anlaşılır.

kortoz

Doçent
Reaksiyon puanı
7
ben bir aya yakındır kullanıyorum. bu özelliklerde alınabilecek en uygun fiyatlı ürün diye düşünüyorum. dokunmatik ekranı bazen tepkisiz kalıyor. yani galeri simgesine tıklıyorsun simge kırmızı oluyor fakat galeriyi açmıyor gibi. bazen de ekranı baya ittirmek gerekiyor. ekran klavyesi ise iğrenç ötesi hiç kullanışlı değil eğer kısa mesaj trafiği yoğun olan biri değilsen bu pek sorun olmamalı ama. kamerasını ben pek beğenmedim ama video çekerken güzel çekiyor ve videoda ses kayıtları gayet anlaşılır.

Hımm bu bilgi benim için daha iyi oldu sağolasın:thumbup1:Peki bi sorum olucak ekran algılayıcısı varmı yani sağa veya sola çevirdiğinde ekran dönüyormu yoksa tek yönde sabitmi duruyor.Sonuçta dediğin gibi yüksek özellikli olsaydı fiyatı artardı ama bu fiyata olsun o kadarcık değilmi:4:

tuskilidi

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Hımm bu bilgi benim için daha iyi oldu sağolasın:thumbup1:Peki bi sorum olucak ekran algılayıcısı varmı yani sağa veya sola çevirdiğinde ekran dönüyormu yoksa tek yönde sabitmi duruyor.Sonuçta dediğin gibi yüksek özellikli olsaydı fiyatı artardı ama bu fiyata olsun o kadarcık değilmi:4:

telefonu çevirince ekran otomatik olarak dönüyor ama bu sadece telefonu sola çevirince oluyor. sağa çevirince ekran dönmüyor. ama bu özellik bazen can sıkıcı olabiliyor o yüzden bu özelliği devredışı bıraktım. yukarda söylemeyi unutmuşum onu da ekleyeyim. oynadığın oyun hızlı bir oyunsa örneğin araba yarışıysa birkaç dakika sonra oyunda donmalar yaşanıyor. tabi ben şu ana kadar sadece bir oyun oynadım belkide oyundandır bilemiyorum.

kortoz

Doçent
Reaksiyon puanı
7
hımm tmm sağolasın bu bilgi içinde teşekkür ederim o dediğin oyundan olabilir çünkü izlediğim bi videoda nfs oynuyorlardı tık yoktu(takılma manasında:)

3pio

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
siyah rengi sonra çıkan modellerden, fakat şu an piyasada ilk çıkan modellerden kaldığını düşünmüyorum, zaten açılısında tarihbaşlangıcı mart2009 falan son satılanlar...

kortoz

Doçent
Reaksiyon puanı
7
siyah rengi sonra çıkan modellerden, fakat şu an piyasada ilk çıkan modellerden kaldığını düşünmüyorum, zaten açılısında tarihbaşlangıcı mart2009 falan son satılanlar...

Hımm marttan öncekiler eski yani öylemi ama ben internetten alıcam:helpsmilie::crying: nasıl bakıcam tarihine :cursing:

gagarin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşım telefon gerçekten güzel. Kusurlu yanları:
Yoğun kullanımda pil aşırı ısınıyor. (Birçok telefonda olduğu gibi...)
Pil süresi kısa.
Gps gerçekten geç bağlanıyor. internet bağlantın varsa yardımlı gps özelliğini seçersen süre biraz kısalabiliyor. Navigasyon ücretli. (5 günlük deneme sürümü yüklü) Haritalar bedava.

Aklına başka soru takılırsa elimden geldiğince, bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.

XYZT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben Media Markt ta Anlık İndirimlere Denk Geldim Heralde 5530 390 idi bu 530 ben 5530 aldım o fiyata ama indirimden önce 480 idi 5530 5800 al daha iyi

gagarin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşım telefon gerçekten güzel. Kusurlu yanları:
Yoğun kullanımda pil aşırı ısınıyor. (Birçok telefonda olduğu gibi...)
Pil süresi kısa.
Gps gerçekten geç bağlanıyor. internet bağlantın varsa yardımlı gps özelliğini seçersen süre biraz kısalabiliyor. Navigasyon ücretli. (5 günlük deneme sürümü yüklü) Haritalar bedava.

Aklına başka soru takılırsa elimden geldiğince, bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.
Kendi kendimi düzelteyim. Yardımlı GPS (AGPS) özelliğini açınca 10-15 sn. gibi bir zamanda konumlandırma çalışıyor. Navigasyon son güncellemeleri yaptıysanız artık ücretsiz.

fuqollo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeş 3G ve GPS senin için önemli değilse 5530 XpressMusic'i şiddetle öneririm :).

emrykn

Asistan
Reaksiyon puanı
4
şuanda 5800 telefonumun wırelesi ile baglanıp yazıyorum tarayıcın tek eksiği flash desteklememesı onun dısında telefon çok iyi tavsiye ederım

gagarin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
şuanda 5800 telefonumun wırelesi ile baglanıp yazıyorum tarayıcın tek eksiği flash desteklememesı onun dısında telefon çok iyi tavsiye ederım
Standart tarayıcı tüm flash sayfaları desteklemektedir. Bir yanlışın olmasın ???

Abyss

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Standart tarayıcı tüm flash sayfaları desteklemektedir. Bir yanlışın olmasın ???

sanırım arkadaşın demek istediği kendi web tarayıcısında flash oynatmıyor.. 5800 kendi kategorisinde gayet başarılı bir cihaz wi-fi mp3 görüntü vs vs yönünden gayet güzel.. flash konusunuda opera vb tarayıcılarla gideriyorsunuz zaten.. ben 3-4 aydır kullanıyorum ve gayet memnunum. benim için tek eksisi kamerası 3.2 olduğu halde akşam performansı fotoğraf çekiminde net değil.

selcukspecial

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bendede N81 8GB var 5800 la takas etmeyi düşünüyorum sizce değermi takas etmeye yoksa telefonumu kullanmaya devammı edeyim

Abyss

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bendede N81 8GB var 5800 la takas etmeyi düşünüyorum sizce değermi takas etmeye yoksa telefonumu kullanmaya devammı edeyim

n81 çok fazla kullanma fırsatım olmadı 1 gün civarı kullandım teknik özellikleri 5800ın daha iyi eğer maddi imkan varsa ve cihaz 0'sa benim düşüncem takas edilebilir.. yalnız çok sıklıkla msj yazılıyorsa alışılması biraz sıkıntı yaratabilir diye düşünüyorum (=

Sword.q

Profesör
Reaksiyon puanı
25
bence güzel bir telefon değil bikere ekranı küçük. mesaj filan yazarken kanser olma ihtimalin çok yüksek dokunmatik olayı felaket zaten. gerçi bu tarafsız yorum olmaz ipod touch ın benzersiz dokunmatik zevkinden sonra diğerleri ankesörlü telefon gibi bi konuma düşüyor. senin dediğin yana çevirme asselerometre gibi bi ismi vardı. bildiğim kadarıyla 2 eksenli sana zararı olurmu bilmem. uygulamalarda eksikliği hissedilebilir belki. sonuçta tercih senin.

Abyss

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bence güzel bir telefon değil bikere ekranı küçük. mesaj filan yazarken kanser olma ihtimalin çok yüksek dokunmatik olayı felaket zaten. gerçi bu tarafsız yorum olmaz ipod touch ın benzersiz dokunmatik zevkinden sonra diğerleri ankesörlü telefon gibi bi konuma düşüyor. senin dediğin yana çevirme asselerometre gibi bi ismi vardı. bildiğim kadarıyla 2 eksenli sana zararı olurmu bilmem. uygulamalarda eksikliği hissedilebilir belki. sonuçta tercih senin.

3.2" ekranı çokta küçük değil tabiki ipod touch ekranı daha büyük ve dokunmatiği onunla kıyaslanamaz... :biggrin:

kortoz

Doçent
Reaksiyon puanı
7

Aldım gayet memnunum...:clap:Sonuçta zevk meselesi bana istediğim özelliklerin bir kısmını sağlayan bi cihaz lazımdı buda süper birşeydi takip ediyordum aldım....:flowers:

Abyss

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Aldım gayet memnunum...:clap:Sonuçta zevk meselesi bana istediğim özelliklerin bir kısmını sağlayan bi cihaz lazımdı buda süper birşeydi takip ediyordum aldım....:flowers:

hayırlı olsun.. iyi günlerde kullanman dileğiyle :thumbup1: