Windowa 7 kurdum amaa..

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fantoma
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Evet, amaa.
1 - Kurulur kurulmaz modemi tanır dedim.. Tısss.
Halbuki tüm Windowslar kurulu modemleri anında algılılayabiliyordu.

2 - Realtek VDM A406 adlı sürücü diğer partisyonda. Kurmaya çalıştım izin vermiyor.

3 - Gforce ekran kartı sürücüsü de diğer partisyonda. Onu da kurmuyor.

Arkadaşlar bunlara çözüm var mı?
Windows yedi'yi sileyim gitsin mi?

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Sil gitsin. :)

Bunu diyip şimşekleri üstüme çekmek istemiyorum gerçi. Vista sürücülerini kurabilirsin aslında?

adabay

Asistan
Reaksiyon puanı
19
mod not :rapidden link vermeyelim

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Saat geç oldu:D Yarın tüm sorunlarını düzeltmek adına bir vaatte bulunyorum sana bana özel mesajla ulaşabilirsin...

WhiteHawk

Profesör
Reaksiyon puanı
43
-----

Bu verdiklerin sürücü paketimi yoksa sistem mi?:4:

adabay

Asistan
Reaksiyon puanı
19
win7 için oluşturulmuş sürücü paketidir. bütün bilindik marka modelleri tanır..

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Sorunun Windows 7 olduğunu sanmıyorum. Onlarca bilgisayara kurdum hiç driver sıkıntısı çekmedim.Farzedelim tanımadı. Driver'i tanımadı diye işletim sistemi mi değiştirilir. Tanımadıysa tanıştıracaksın.

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
peki arkadaşlar internete bağlanacak bir sistem bulsam, internetten sürücülerin win7 driverlarını indirsem nasıl olur?
Bu tür paketlerden bana sadece 2 adedi lazım. gerisi çöplük.

Durmusalican87

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşım eger tanımayan bi driverin varsa update yappppp... otomatik tanıyor hemen siliyiimmi yok bune sistem deme... upgradesini yapınca ne var ne yok tanıyor.. istedigin kadar eski yeni makinan olsun önemli dğeil...

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Olay Win 7 değil. Sen internete bağla kendi halleder.

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Windows Update yap hepsini tanır..

adabay

Asistan
Reaksiyon puanı
19
peki arkadaşlar internete bağlanacak bir sistem bulsam, internetten sürücülerin win7 driverlarını indirsem nasıl olur?
Bu tür paketlerden bana sadece 2 adedi lazım. gerisi çöplük.

Driver pack cd. leri her zaman elinin altında bulunması gereken cd lerdir. şuan olduğu gibi modemin tanınmamış sürücüsü yoktur hali hazırda. e modem olmayınca internete zaten çıkamıyorsun ki update yapasın..

koskoca driver pakedine " çöplük " gözüyle bakıyorsanda sana diyecek bir şey bulamıyorum. Bu sürücüleri bir araya getiren adamın canı sıkılıyordu heralde.. neyse benden bu kadar..

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Daha önce xp varsa win 7 driverıda şimdilik yayınlanmamışsa vista driverla problem çözülebilir.

nikoteen

Doçent
Reaksiyon puanı
8
sen 2 tane driverı yükleyeme sonra 7 ye laf at :D

Alptekin46

Doçent
Reaksiyon puanı
14
ben bugün yine kurdum bütün sürücüleri yine kendisi buldu

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Driver pack cd. leri her zaman elinin altında bulunması gereken cd lerdir. şuan olduğu gibi modemin tanınmamış sürücüsü yoktur hali hazırda. e modem olmayınca internete zaten çıkamıyorsun ki update yapasın..

koskoca driver pakedine " çöplük " gözüyle bakıyorsanda sana diyecek bir şey bulamıyorum. Bu sürücüleri bir araya getiren adamın canı sıkılıyordu heralde.. neyse benden bu kadar..

Arkadaşım kızma hemen yaa!
Bu sürücü paketini yapana sonsuz minnetler. Sağolsun.
Ama bana 2 adetçik lazım.
Gerisi çöplük deyimi lafın gelişi.
Şaka da yapamayacağız anlaşılan. :)

Nitekim biraz araştırma ile ekran kartı ve ses sürücülerini tanıttım.
Sıra nete girmeye geldi, derken bu kez daha enteresan bir olay oldu.
Freecell oynamayı denediğimde yani Oyunlar klasoründe Freecell oyununa tıkladığımda mavi bir ekran beliriyor ve resetleyip yeniden başlıyor.
Bu ne ola ki?
Sanırım grafik kartını tam okuyamıyor.Zira oyun grafiksel arayüz.
İlgilenenlere teşekkürler.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Almi dostum

Kablosuz modem sürücüsü : Cnet PRO200 PCI Fast Ethernet bağdaştırıcısı

Sadece Driver Magician değil 2 adet daha driver programı var. Driver Checker ve Driver Genius. Lakin Win 7 indirilen sürücüyü tanımamakta israr ediyor maalesef.

Ekran kartım ise Nvidia Gforce2 MX/MX 400

Oyunlar klasöründe oyun açmaya çalışırken beklenmeyen bir hata oluştu, Windows kapatılıyor diyor ve kapanıyor.

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Sil gitsin windows 7 yi.Eskiden windows 7 mi varmış... :)

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Almi dostum

Kablosuz modem sürücüsü : Cnet PRO200 PCI Fast Ethernet bağdaştırıcısı

Sadece Driver Magician değil 2 adet daha driver programı var. Driver Checker ve Driver Genius. Lakin Win 7 indirilen sürücüyü tanımamakta israr ediyor maalesef.

Ekran kartım ise Nvidia Gforce2 MX/MX 400

Oyunlar klasöründe oyun açmaya çalışırken beklenmeyen bir hata oluştu, Windows kapatılıyor diyor ve kapanıyor.
Windows 7 kurulumunda bir problem olmuş olabilir.Forumumuzda bulunan Windows 7 lerden indirirsen sevinirim.Ama modifiye olmayanları indir:D

Modem: İnternette okuduklarıma göre herkes aynı sorunu çekiyor.Umudunu kesebilirsin:D
Ekran kartı:NvidiA GeForce 5 serisinde bile Vista destediği sunmuyor:D ki Windows 7 desteği sunamıyor.Ekran kartı durumunda da çaresizsin gibi:D

Tavsiyem ise gidip 8-9 sene önceki işletim sistemini(XP) kullanmak yerine Linux'un güncel bir türevini deneyebilirsin.İlk olarak Pardus veya Ubuntu'dan başla.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Vista sürücüleri windows 7'de çalışmaz hata verir...
Miroğlu, işi bilenlere bırak:D:D

Windows 7 aslında major olarak Vista'dır.

Vista= NT 6.0
Windows 7= 6.1

Windows 7,Vista'nın çalıştırdığı tüm programları genellkle çalıştırdığı gibi driverlarıda çalıştırır ancak arada istisnalar olabilir.....

Konuyu açan arkadaşın hem modem hemde ekran kartının Vista driver'ı olmadığı için müdahale şansımız yok....

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Almi burada linuxcular var sil gitsin diye yazmışlar onlara sormak lazım acaba ubuntu,pardus vs sistemlerde bu tür driver problemleri olmuyormuymuş acaba merak ediyorum...

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Vista sürücüleri windows 7'de çalışmaz hata verir...

Almi'nin dediği gibi birçoğu çalışır ki aralarında uçurum derecesinde farklar olmasına rağmen, XP'nin birçok driverini Vista'da kullanmak durumunda kalmıştım, ilerleyen dönemlerde Vista driverlarını XP'de kullanmak zorunda kaldığım zamanlarda oldu. :)

Tabi bu hepsi için geçerli olmuyor ama denemekten zarar gelmez. :wink:

Almi burada linuxcular var sil gitsin diye yazmışlar bunlara cevap vermeyecekmiyiz...

Sileyim mi diye sormuş ona cevap vermiş. Buraya kalkıp Linux hakkında da birşey yazan görmedim. Yazarsa gerekli uyarıyı biz yaparız zaten, ortamı germeye savaş alanına çevirmeye gerek yok. :wink:

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Almi burada linuxcular var sil gitsin diye yazmışlar bunlara cevap vermeyecekmiyiz...
Vericez hatta dövücez onları:D:D:D

Ancak Windows 7 ye laf yok:D veya Vista'ya:D

Vistanın çalıştırdığı programların yüzde 90 ını çalıştıyor Windows 7 sadece bundan bahsettim.

Konuyu açan arkadaşın modemi ve ekran kartı Vista ile de uyumsuz yapacağımız bir şey yok:D

Not=Merve'ye iyi cevap verirdim de 3 kere banlanıp tekrar geldim.Yine gitmek istemiyorum....

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Arkadaşlar,
Bu yıl sevgi yılı ilan ettik. Yani ben öyle ettim.
Uyanlar uyar.
Şimdiii..
Windows Linux savaşı yapmıyoruz.
Linuxu tekrar kuracağım, o sorun değil.
Gelelim Yedi'ye.
Anlaşılan Microsoft ve sempatizanları aynen İnternet Explorer 8 olayındaki gibi yine saçmalamışlar.
Araştırdığım kadarı ile Cnet modem sürücüsü Yedi'de hep sorun oluyor. Herkesin yazdığı bu. Yabancı sitelerde de yana yakıla millet aramış ama bulamamış.
Burada Microsoft Efendi'nin icaplarına (yani tekelciliğine) uyma zorunluluğu bir kez daha ortaya çıkıyor.
İşletim sistemine para kesildiğimiz yetmezmiş gibi o'na uyan yeni uyumlu donanımlar ve sürücüleri de alınacak.
Efendi böyle buyurmuş.
Yok yaaa.
Parayı sokaktan topladığımızı sanan ukala şirket aklıma şu sözü getirdi nedense.
"Tok, açın halinden anlamaz."
Yani bu yılı sevgi yılı ilan etmesem Şeytan, üşenme git şu Bill Gates'in suratına iki tane şaplat diyor.
Sen sisteme arpayı bayıl, bir de sürücüler için sürün.
Ne ticaret ahlakı ama?
Şimdilik duracak ve o sistemi XP gibi yola koyacağım.
Ben işimi bilirim.
:)

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Fantoma çocuk musun?

İlk önce Microsoft senin eski ve berbat ötesi driverlarınla uğraşmak zorunda değil.%94 pazar payı var ve senin Windows 'u bırakman o payı 93 e düşürmez....

Ve para vererek aldığını söylüyorsan Microsoft danışma hattı seni söylüyor eğer öyle değilse Microsoft'a senin suratına tükürme hakkı doğuyor.

Not=Herkes için geçerli değil sistemi crackleyip kullanıpta Microsoft'ta bir hakkı varmış gibi konuşanlara...

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Fantoma çocuk musun?

İlk önce Microsoft senin eski ve berbat ötesi driverlarınla uğraşmak zorunda değil.%94 pazar payı var ve senin Windows 'u bırakman o payı 93 e düşürmez....

Ve para vererek aldığını söylüyorsan Microsoft danışma hattı seni söylüyor eğer öyle değilse Microsoft'a senin suratına tükürme hakkı doğuyor.

Not=Herkes için geçerli değil sistemi crackleyip kullanıpta Microsoft'ta bir hakkı varmış gibi konuşanlara...

Allah Allah!
Nasıl yani, berbat ötesi sürücü nedir?
Mis gibi kullanılan sürücü, her işimi görüyor.
Ne yapmak lazım?
Her dakika yeni sürücü veya sistem üretildiğinde haftada bir yeni sistem mi kuracağız Microsoft Efendinin sistemini kullanmak için?
Benim param bu kadar arkadaşım. Son sistem PC alamıyorum. Zaten 2 haftada bir yepyeni bir halt çıkıyor.
Banka mı soyayım?
Microsofta ne danışayım? Benim için özel Win7 mi üretecek?
Benim sürücülerimi, yani o berbat sürücülerimi aynı şirketin XP sürümü tanırken, Yedi ne demeye tanımıyor?
Tercih her zaman benim Almi.
Müşteriyim ve müşteri daima haklıdır.
Silerim gider.
Atla deve değil.
Çok ilerde iyi bir sistem almaya param yeterse ve alırsam yine kurarım.
DVD'si bende.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Arkadaşım Windows 7 ,XP 'nin aynısı değil....

MS,Vista'yı doğru düzgün olarak 5 senede yazabildi(O da tartışılır)

Birde senin donanımınla mı uğraşsın?

Sor bakıyım herkese dünyada hangi işletim sistemin bugüne kadar çıkmış tüm donanımların sürücüsünü tanıyabiliyor?

Not=Berbat ötesi sürücü derken sana çok şeyi açıklarken karıştı:D berbat ötesi ve eski donanımların olduğunu kastetmiştim.