Hem 7 de hemde vista da aynı hata!!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SUCLU
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SUCLU

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar sorunum resimdeki lanet hata vistada 3 kere format attım olmadı 7 yükledim olmadı lütfen yardım edin, bilgisayarda herşey donuyor bir tek fare serbest oluyor geçicekmi diye denedim 2 saat öyle bıraktım geçmiyor en sonunda donmalarda refleks olarak bastığımız tusumuz ctrl alt deleteye bastığımda ekranın her yeri kararıyor ve resimdeki hata çıkıyor artık bilgisayara reset atmaktan bıktım usandım genellikle bu resetlerden sonra checkdisk yapıyor, bide bende reset düğmesi yok güç düğmesine uzun basınca pc kapanıyor ve artık basılı tutmaktan düğmede parmaklarımda koptu kopacak lütfen buna bir çözüm bulun yardımlarınızı bekliyorum...:helpsmilie::helpsmilie::helpsmilie:

27012010092.jpg

sorunun neyden kaynaklandığını bilmediğim için konuyu nereye açıcağıma emin olamadım yanlış yere açtıysam kusura bakmayın

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
tam olarak ne yaptığında böyle bir sorun oluyor?
bilgisayar açılır açılmazmı böyle oluyor yoksa belirli bir şey yapıncamı?

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
hdd uçmuş sanırım senin. çünkü yanlış bilmiyorsam işletim sistemi dosyaları ram belleğe çalışması için aktarılamadığı zaman bu tip hatalar oluşuyor.

SUCLU

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@Cloakengaged
ne zaman olacağı belli olmuyor açıldıktan hemen sonrada olabiliyor 4-5 saat sonrada olabiliyor, oyun oynarken internette gezinirken hatta pcnin başında bile değilken oluyor

@Jeaquares, @cgrszone
elbetdeki harddiskimi açmadım:) ama bu olayın sıklaşması üzerine ramdanmidir ki dedim ramin takılı olduğu kolonu 1. ve 2. den 3. ve 4. taktım bilgisayarı yeni açtığım için işe yarayıp yaramadığına emin değilim

@N3CAT1
uçmuş diyosunda o hata çıkana kadar maşallah hiç bi sorunu olmadan çalışıyor rame aktarılamıdığı zaman demişsin o zaman rami mi değiştirmeliyim yoksa aktaramayan hdd yimi gerçi herhangi bir parça değişikliği son terciğim hatta böyle bir terciğim YOK denebilecek kadar az

cevaplarınız için hepinize çok teşekkür ediyorum inşallah basit bi çözümünü bulan olurda hallediveriririm

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
hdd lerde zamanla bad sector dediğimiz sector bozuklukları olur. bad sector olduğu zamanlarda windows bu durumları gördüğü zaman hdd nin bad sector kısmında kalan verileri kurtarıp başka sağlam alanları atmak ister. bu işlemi de checkdisk ile yapar. ve muhtemelen her restart sonrası chkdisk yapmak istemesi bundan kaynaklanıyor. işletim sistemi bad sectorun olduğu bir alandaki program (dll veya exe) okuyup bunu çalıştırmak için ram 'e aktarması gerektiğinde hdd'den okuyamazsa donmalar olur okuyana kadar.

başlat-> çalıştır yap, komut satırına chkdsk C: /f komutunu yaz ve enter tuşla.

bu komutla bad sector alanlarındaki veriyi kurtarmaya ve onarmaya çalışır. yalnız çok uzun sürüyor bu teknik. 1-2 saat sürebilir. ayrıca C bölümünü de kilitler ve kullanamazsın işlem bitene kadar C bölümünü. eğer windows D veya E gibi bir bölümü kuruluysa C yerine bölümün adını yazacaksın.

SUCLU

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
N3CAT1
şimdi dediğin yöntemi deniycem inşallah işe yarar cevabın için teşekkürler

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
bence bu işlemlerden önce bıos güncellemesi yap.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
chsdk.exe bad sector tamir edemez.Denemenize gerek yok:D
Bad Sector onarımı için 2 yol var;
1-)Fabrika ayarlarına dönmek.Bir alet yardımıyla
2-)HDD Regenerator,programını kullanmak

Reaksiyon puanı
189
chsdk.exe bad sector tamir edemez.Denemenize gerek yok:D
Bad Sector onarımı için 2 yol var;
1-)Fabrika ayarlarına dönmek.Bir alet yardımıyla
2-)HDD Regenerator,programını kullanmak

Bad Sector maalesef onarılamaz. Fiziksel bir hata olduğu için düzelme ihtimali yoktur. HDD Regenerator gibi programlar sadece bozuk sektör üzerine veri bindirmesi yapar ve sektörü kullanılmaz hale getirir. Böylece kalan veriler disk üzerinden sorunsuzca alınabilir.

Eğer Bad Sector gibi bir şeyden kaynaklanan bir problem ise en kısa sürede yeni bir HDD almanızı tavsiye ederim...

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Bad Sector maalesef onarılamaz. Fiziksel bir hata olduğu için düzelme ihtimali yoktur. HDD Regenerator gibi programlar sadece bozuk sektör üzerine veri bindirmesi yapar ve sektörü kullanılmaz hale getirir. Böylece kalan veriler disk üzerinden sorunsuzca alınabilir.

Eğer Bad Sector gibi bir şeyden kaynaklanan bir problem ise en kısa sürede yeni bir HDD almanızı tavsiye ederim...
Bad Sector 1 madde belirttiğim gibi fabrika ayarlarına dönülerek rahatça düzeltilebilir.Bizzat şahidiyim...

Reaksiyon puanı
189
Bad Sector 1 madde belirttiğim gibi fabrika ayarlarına dönülerek rahatça düzeltilebilir.Bizzat şahidiyim...

Bad Sector dediğimiz kavram fiziksel ve kalıcı bir sorundur. Sorun'a yol açan aksam değişmediği sürece sorun düzeltilemez.

HDD BIOS'unu güncellemek olsun veya yazılımsal yapılan herhangi birşey olsun bunu düzeltemez.

Disk içerisindeki plaklarda veya HDD ana kartında oluşan herhangi bir fiziksel bozulma buna yol açar ve arızalı aksam değişmediği sürece devam eder.

Hatalar gizlenebilir veya üzerine veri bindirmesi yapılarak hatasız kullanım sağlanabilir fakat sorunun büyüme olasılığı vardır ve kullanılması tavsiye edilmez.

Fabrika ayarlarına döndürmek dediğin kısmı bana daha detaylı açıklarsan (yapılan tüm işlemleri) sana daha tatmin edici cevaplar sunabilirim?

SUCLU

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben chkdsk C: /f komutunu denedim 2. aşamada yüzde 45 te takılıyor 1 saat bekledim olmadı tekrar denedim gene aynı yerde takıldı bu sefer bütün gece bekletdim gene olmadı 45te kalmış

söylediğin programı şimdi deneyeceğim, fabrika ayarlarına nasıl dönülüyor tüm verilerim siliniyormu

bana yeni hdd almamı söylemişsiniz ama şimdilik alamam eğer ben böyle kullanmaya devam edersem bilgisayarın diğer parçalarına herhangi bir zararı dokunurmu

cevaplarınız için teşekkürler

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Bir donanım arızası olabilir tabi ki . ama ondan önce windows loglarından bu hatanın bir kod karşılığı vb. vardır. servislerle ilgili olabilir. Windows loglarına bir bak hatalı loglar vardır.

Reaksiyon puanı
189
HDD Regenerator Programı ile tüm diski tarayıp Bad Sector varsa eğer işaretlettirirsiniz ve böylece yine kullanmaya devam edersiniz. Fakat bu işlem var olan işletim sistemi verilerinin üzerine denk gelebilecek herhangi bir veri bindirmesi sonucu işletim sistemini açılmaz hale sokabilir. Eğer bad sector var ise en kısa sürede HDD'yi değiştirmenizi şiddetle tavsiye ederim. Çünkü bad sector hataları büyüyebilen ve büyüdükçe hdd içindeki verilere zarar veren bir sorundur...

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Fabrika ayarlarına döndürmek dediğin kısmı bana daha detaylı açıklarsan (yapılan tüm işlemleri) sana daha tatmin edici cevaplar sunabilirim?
İlk önce nedense olduğum tüm forumlardaki üyeler bu işlemi bilmiyorlar.
Ve cevabı sen sunmuyorsun ben sunuyorum burda anlaşalım :D Sen sadece cevap veriyorsun.

Fabrika ayarlarına dönmek kısımına gelince.Örneğin; HDD miz SEAGATE olsun.Bad Sector yaşadığımızı varsayalım.Segate firması Teknik Servislere bir HDD kutusu veriyor.Ve bu kutuyla HDD nin donanımsal ve yazılımsal diyelim.Tüm sorunları çözülüyor.Eğer bir Bilgisayar dükkanınız varsa bu aleti edinebilirsiniz.Bad Sector 'ün nasıl çözüldüğüne dair net bir açıklama olmamasına rağmen.Bu şekilde çözülebiliyor.

Not=Bunu bilgisayarcı arkadaşım gözümün önünde halletti.

---------- saat 13:17 eklendi ---------- önceki mesaj saat 13:16 eklenmişti ----------

ben chkdsk C: /f komutunu denedim 2. aşamada yüzde 45 te takılıyor 1 saat bekledim olmadı tekrar denedim gene aynı yerde takıldı bu sefer bütün gece bekletdim gene olmadı 45te kalmış

söylediğin programı şimdi deneyeceğim, fabrika ayarlarına nasıl dönülüyor tüm verilerim siliniyormu

bana yeni hdd almamı söylemişsiniz ama şimdilik alamam eğer ben böyle kullanmaya devam edersem bilgisayarın diğer parçalarına herhangi bir zararı dokunurmu

cevaplarınız için teşekkürler
Aynı işlemi Windows DVD sini takarak onarma bölümndeki komut satırına yazarsanız devam edebilir.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
İlk önce nedense olduğum tüm forumlardaki üyeler bu işlemi bilmiyorlar.
Ve cevabı sen sunmuyorsun ben sunuyorum burda anlaşalım :D Sen sadece cevap veriyorsun.

Fabrika ayarlarına dönmek kısımına gelince.Örneğin; HDD miz SEAGATE olsun.Bad Sector yaşadığımızı varsayalım.Segate firması Teknik Servislere bir HDD kutusu veriyor.Ve bu kutuyla HDD nin donanımsal ve yazılımsal diyelim.Tüm sorunları çözülüyor.Eğer bir Bilgisayar dükkanınız varsa bu aleti edinebilirsiniz.Bad Sector 'ün nasıl çözüldüğüne dair net bir açıklama olmamasına rağmen.Bu şekilde çözülebiliyor.

Not=Bunu bilgisayarcı arkadaşım gözümün önünde halletti.

ALMİ, karşında "Sen bilmiyorsun." dediğin adam senin yaşın kadar zamandır bilgisayar kullanan bir teknik servisçi ve yazılımcı. Bence sen sus. :)

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
ALMİ, karşında "Sen bilmiyorsun." dediğin adam senin yaşın kadar zamandır bilgisayar kullanan bir teknik servisçi ve yazılımcı. Bence sen sus. :)
Bilmediğin işe karışma Merve:D

Bir bilgi paylaştım isterse 100 yaşında olsun:D Bad Sector karşında milletin büyük bir korkusu var hakbuki o kadar büyük bir sorun değil.

Sorunu halleden arkadaşı aradım mantığı ise ; nasıl CD ve DVD leri tekrar kullanılabilir hale getirebiliyorsak.HDD lerde birer disk olduğu için tekrar geri getirebilir.

---------- saat 13:34 eklendi ---------- önceki mesaj saat 13:30 eklenmişti ----------

Ek olarak arkadaşın yaşı 22 imiş:D aramızda 4 yaş var :D Bu muydu Merve şimdi:D:D

lewiss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Fiziksel bad sector u hiç program düzeltemez!!!

O dediğiniz programlar hdd deki yazılımsal sorunları düzeltiyor fiziksel problemleri değil.

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Çocuk bahçesi olmuş konu dağılmış

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Çocuk çok olunca çocuk bahçesine dönüyor normaldir...

Evet değil mi yaaa????

İnsanın karşısındaki çocuk olunca insan hiçbir şeyi ispatlayamıyor.Bad Sector daha ne olduğunu bilmeyene ne anlatabilir ki insan ...

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Bilmediğin işe karışma Merve:D

Bir bilgi paylaştım isterse 100 yaşında olsun:D Bad Sector karşında milletin büyük bir korkusu var hakbuki o kadar büyük bir sorun değil.

Sorunu halleden arkadaşı aradım mantığı ise ; nasıl CD ve DVD leri tekrar kullanılabilir hale getirebiliyorsak.HDD lerde birer disk olduğu için tekrar geri getirebilir.

---------- saat 13:34 eklendi ---------- önceki mesaj saat 13:30 eklenmişti ----------

Ek olarak arkadaşın yaşı 22 imiş:D aramızda 4 yaş var :D Bu muydu Merve şimdi:D:D

Biyolojik yaştan bahsettiğimi nereden çıkardın? :)

Çizik bir CD veya DVD'yi onarabileceğini söyleyen (anladığım kadarıyla) arkadaşına selamlarımı gönder, bir de bana O'nun adresini ver. Arkası çiziklerle dolu bir CD'm var, göndermek istiyorum. Yaparsa istediği miktarı ödeyeceğim. :)

Reaksiyon puanı
189
Ben bilgi ve deneyimlerime dayanarak söyleyeceğimi söyledim. Uzatıp tartışamayacağım kusura bakmayın. Önerimi dikkate alıp almayacağı sorunu olan arkadaşın bileceği iş...

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Biyolojik yaştan bahsettiğimi nereden çıkardın? :)

Çizik bir CD veya DVD'yi onarabileceğini söyleyen (anladığım kadarıyla) arkadaşına selamlarımı gönder, bir de bana O'nun adresini ver. Arkası çiziklerle dolu bir CD'm var, göndermek istiyorum. Yaparsa istediği miktarı ödeyeceğim. :)
Ver bende onarıyım Allah'ım neleri bilmiyorsunuz araştırma ruhu yok bunlarda:D

Ben bilgi ve deneyimlerime dayanarak söyleyeceğimi söyledim. Uzatıp tartışamayacağım kusura bakmayın. Önerimi dikkate alıp almayacağı sorunu olan arkadaşın bileceği iş...

Yok tartışmıyoruz ki bilgi alışverişi bu:D Benim önerim çok uzun bir yöntem bende biliyorum tabiki git yeni bir tane HDD al demeyi:D

---------- saat 14:34 eklendi ---------- önceki mesaj saat 14:32 eklenmişti ----------

En basit yöntem olarak diş macunu ve cila makinesi işinizi görecektir:D:D

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Ver bende onarıyım Allah'ım neleri bilmiyorsunuz araştırma ruhu yok bunlarda:D

Yok tartışmıyoruz ki bilgi alışverişi bu:D Benim önerim çok uzun bir yöntem bende biliyorum tabiki git yeni bir tane HDD al demeyi:D

---------- saat 14:34 eklendi ---------- önceki mesaj saat 14:32 eklenmişti ----------

En basit yöntem olarak diş macunu ve cila makinesi işinizi görecektir:D:D

ALMİ bak, telefonu örnek alalım. Telefonunu suya düşürdün, fiziksel bir hata meydana geldi. Telefona format attığında düzeliyor mu? Hayır. Ama bir program yükledin, telefon açılmaz hale geldi veya açılsa da donmalar oluyor. Format attığında düzeliyor mu? Evet. Çünkü bu yazılımsal bir sorun oluyor, suya düşürdüğünde ise donanımsal. Sabit disklerde de durum böyle. Bahsettiğin program mantıksal hataları düzeltiyor. Sabit disk üzerine işlenen sanal bilgiyi düzenliyor. Ama fiziksel hatalar maalesef düzelmiyor. Çünkü adı üstünde; fiziksel. Sen buna yazılımla nasıl müdahale edebilirsin?

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
ALMİ bak, telefonu örnek alalım. Telefonunu suya düşürdün, fiziksel bir hata meydana geldi. Telefona format attığında düzeliyor mu? Hayır. Ama bir program yükledin, telefon açılmaz hale geldi veya açılsa da donmalar oluyor. Format attığında düzeliyor mu? Evet. Çünkü bu yazılımsal bir sorun oluyor, suya düşürdüğünde ise donanımsal. Sabit disklerde de durum böyle. Bahsettiğin program mantıksal hataları düzeltiyor. Sabit disk üzerine işlenen sanal bilgiyi düzenliyor. Ama fiziksel hatalar maalesef düzelmiyor. Çünkü adı üstünde; fiziksel. Sen buna yazılımla nasıl müdahale edebilirsin?

Hiçbir şey imkansız değil Jea:D

HDD ile bahsettiğim fabrika ayarlarına döndüren normal bir kutu sanmıyorsun herhalde:D

İki tane yöntem veriyorum.CD ve DVD lerini getirmek için;
1-)Diş macunu ve Cila makinesi(çok işime yaradı)
2-)Bir arkadaşa göre yani bana göre değil:D Disklerin üzerine buzdolabının buzluğunda buz koyuyormuşsun.2 saat bekletiyormuşsun.Düzeliyormuş.

Dikkat et miş'li geçmiş zaman kullandım:D