Twitter Bir Anlık Heves mi?

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Dünya çapında milyonlarca üyesi olan mikro blog sitesi Twitter sanıldığı kadar popüler mi? Yapılan bir araştırma Twitter'ın başarısı hakkında kafalarda soru işareti oluşturuyor.

Son dönemde sosyal ağ sitelerinin yaşadığı yükselişe çoğumuz şahit oluyoruz. Bu alanda tüm dünyada öne çıkan iki tane site var. Bunlardan biri Facebook, diğeri ise Twitter.

Facebook'a göre daha değişik bir yapıda olan Twitter, bir anda inanılmaz bir ilgi topladı ve yükselişini sürdürüyor. Ancak üye sayısındaki artış her şeyi anlatmıyor.

twitter1264084879.jpg

Twitter'ın yaklaşık 75 milyon kullanıcısı bulunuyor

İnternet sitelerinin performansını ölçen RJ Metrics adlı şirketin yaptığı araştırmaya göre Twitter'ın şu an yaklaşık 75 milyon kullanıcısı bulunuyor.

Araştırma sonuçlarında, ayda yaklaşık 6,2 milyon kişinin Twitter'a üye olduğu belirtiliyor. Ancak üyelerin çoğu, siteyle çok da ilgilenmiyorlar.

Üyelerin ne kadarı aktif?

Twitter üyelerinin %25'inin hiçbir takipçisi bulunmuyor. Bundan daha da ilginci, üyelerin %40'ının bir kez bile mesaj göndermemiş olması.

RJ Metrics'
in araştırmasına göre, 75 milyon Twitter üyesinin sadece %20'lik bir bölümü siteyi gerçekten aktif bir şekilde kullanıyor. Bu da yaklaşık 15 milyon kişi anlamına geliyor.

twitter_bird_follow_me1264670521.jpg

Üyelerin %25'inin bir tane bile takipçisi yok

Bu araştırmanın sonuçlarına bakarak, insanların Twitter'ı gerçekten çok merak ettikleri fakat kısa bir süre içinde siteye olan ilgisini kaybettiği yorumunu yapabiliriz. Twitter yöneticilerinin, siteye üye olan insanları içeride tutmak için birkaç yenilik yapması şart gözüküyor.

::
Twitter'a üye misiniz? Üyeyseniz, siteyle ne kadar ilgileniyorsunuz?

Yazan
: Emre Demiray
SDN - http://shiftdelete.net

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Ben üye bile olmadım.ama medyada o kadar çok duyar olduk ki adını meraktan üyelik alabiliim sanırım.Bir de akraba eş dost hepsi facebookta. Twitterde neredeyse tek arkadaş dahi yok.

anfy

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Üye değilim. Bir ara olmayı düşündüm ama aktif olarak kullanmayacağımı bildiğimden vazgeçtim. Birde ZorhaK'ın dediği gibi twitter da bildiğim hiç arkadaşım yok.

Rapchy

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
119
Üye olduktan sonra hiç girmedim.

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Henüz ben de üye değilim, dolayısıyla bir anlık heves bile olmadı benim için.:)
Face hesabımı dahi donduralı 1 seneye yakın oluyor, kim ne yapsın tıvitırı.

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Üye olduktan sonra hiç girmedim.

Al benden de o kadar..Kaldı ki pek kullanışlı bir tarafı yok gibime geliyor..

Insanın Her an yaptığı işleri dakika başı girip girip oraya yazması saçma değil mi..

Bana kalırsa, Kullanışlı olabileceği yerler ticari markalarla ilgili kısımlar..
Insanlar takip edilmek yerine takip etmeyi seçerse daha kullanışlı bir Twitter a sahip olurlar..

Bırak millet seni takip etmesin..Sen markaları, ürünleri, yenilikleri, avantajları, fiyatları, satışları, takip et ki twitter da bi işine yarasın... :)

Tabi kız arkadaşınız iki de bir girip "şunu yaptım, bunu yaptım, burdayım, oraya gittim-burdan geldim" diye mesajlar atmıyorsa oraya, Şahısları takip etmeye gerek kalmaz :P

onn.off

Asistan
Reaksiyon puanı
3
paylaş paylaş nereye kadar
paylaşacak bişey kalmadı

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Üyeyim ama siteye pek girmiyorum saçma sapan ilginç bir site...

Abdurahman

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Türkçe desteği olmaması eksi bişi :) ben üyeyim sace link paylaşıyorum diğer özelliklerinden haberim yok :D

xmRipper

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Türkiye hariç tüm dünyada popüler birşey.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Walla ben üyeyim...

Ünlüleri takip etmek keyifli oluyor...

Hatta arada bir laf atıp geri cevap gelince çok da güzel oluyor :D

Geçen gün Nazlı Ilıcak bir tartışma yönetti :) Forumda çoktan beri siyaset tartışmıyorduk çok keyifli oldu :)

Şu anda beni takip eden çok kişi yok ama ben yaklaşık 40 kişi takip ediyorum bunların çoğu gazeteci ve gazetecilerin gündemi kamera arkasında yorumlamaları epey ilginç oluyor :)

Yani TV önünde söyleyemediklerini twitterda çok güzel söyleyebiliyorlar :)

malibumali

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Twitter kullanıyorum, ama gerçekten vakit geçirilecek biyer değil. Zaten amaç orda zaman geçirkek de değil sanırım. Arkadaşlarıma da twitter önerdim ama facebook'tan vazgeçmiyorlar :p Bence twitter, Facebook gibi platformda kendilerini deşifre etmek istemeyen insanlar için ideal bi networking olabilir. Sanatçılar vs için. (Örn. Nil Karaibrahimgil, Bill Gates, Tarkan, gibi...)

anticor

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Kişisel kullanımda insanın her anını yazması pek mantıklı gelmiyor bana. Ancak güzel tarafı şu ki büyük markaları takip ederek her şeyden anlık haber alabiliyorsun. Bunun yanında mesela dünkü iPad tanıtım toplantısında yaşananları birçok site eş zamanlı olarak ilk Twitter üzerinden duyurdu.

erayyynn

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Çok önceleri üye olmuştum.Twitter'da hiç arkadaşım yok.Ünlülerle takılıyorum :D
Bazı haberleri oradan takip ediyorum.
Aynı zamanda dinlediğim bir radyo programı var.Zekikayahan ile oradan konuşuyorum :D

fedorac0re

Asistan
Reaksiyon puanı
3
twitter twitter diye heryerde duymaya başlamıştım bi ara merak ettim üye oldum biraz inceledim açıkcası pek bişey anlamadım kullanışlı veya ilginç gelmedi tv izledim tuvalete gittim eve geldim yattim kalktim :) böyle şeyler için kullanmak aptalca geldi + çevremdeki insanlarin twitter dan haberleri bile yok yeni facebook u öğreniyorlar, yinede bu kadar popüler olan bi sitenin vardir bi artısı herhalde biz anlayamadık çözemedik ama dünyada olan trendler herzaman Türkiye de tutmuyor mesela msn Türkiye de çok popüler başka ülkelerde ise tam tersi skype ;)

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
twitter twitter diye heryerde duymaya başlamıştım bi ara merak ettim üye oldum biraz inceledim açıkcası pek bişey anlamadım kullanışlı veya ilginç gelmedi tv izledim tuvalete gittim eve geldim yattim kalktim :) böyle şeyler için kullanmak aptalca geldi + çevremdeki insanlarin twitter dan haberleri bile yok yeni facebook u öğreniyorlar, yinede bu kadar popüler olan bi sitenin vardir bi artısı herhalde biz anlayamadık çözemedik ama dünyada olan trendler herzaman Türkiye de tutmuyor mesela msn Türkiye de çok popüler başka ülkelerde ise tam tersi skype ;)

Doğru diyorsun ama MSN inin bu kadar çok tutmasındaki olay Videolu görüntü performansının diğerlerine göre gerçekten çok daha iyi olmasıdır.

Skype ise sesli sohbetler de üstün..Ses aktarımında üstüne yok..Ona diyecek bir söz bulamayız...Ama gel gör ki videosu berbat..En azından en son kullandığımda öyleydi..

Yahoo ise hem seste hem video da ikisinden de beter-di...Ta ki son sürümle beraber..Özellikle video olayını bayağı bir düzeltmişlerdi..

Bizim Türkler kiminle konuştuklarını görmeyi istemeyi bırakmadıkları sürece MSN Türkiye de hep zirvede kalır :P

Enki_

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Baştan yanlış yaptılar. Dili türkçe olsaydı görürdüm ben o zaman istatik'leri (:

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Beni hala çağırıyorlarda ben gitmedim gitmemde :D

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Üyeyim ama Türkçe olmadığı sürece gireceğimi sanmıyorum...

bost35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben ve Benim tanıdığım hiç kimse üye değil geçici bir heves başka bişey olamaz..İstatisliklere inanmam reklam sadece..

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Twitter ın heryeri bırak İngilizce olmayı Çince olsa ne yazar :D

Zaten kaç tane yazı var ki?

Facebook gibi karışık bir site değil...

topu topu tıklayacağınız 3-5 yer var üstelik yaşlı ihtiyarlar bile telefondan girip kullanabiliyor...

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Üyeyim ama neredeyse hiç girmiyorum sayılır. Sarmadı beni.

ahlatt

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben daha türkiyede twitterin twi si duyulmadan önce üye olmuştum. ama baktım millet face gibi burayı da ameleye çevirde hemen kapattım... siz siz olun bulaşmayın

erayyynn

Doçent
Reaksiyon puanı
3
follow etmek yada follower edinmek...işte bizim meselemiz bu! :)