Sen bilgisayarı ne sıklıkla ne amaçla kullandığını, hangi programları kullanman gerektiğini ve oyun konusunda ne düşündüğünü söylersen belki sana yardımcı olabilirim.![]()
öyle oyun merakım yok genelıkle bırsey dınlemek ızlemek amacıyla kullanıyorum(cok fazla film izliyorum)medya oynatıcı duzenleyecı vs programlrla cok ısım oluyor genellıkle
Her zaman yeni başlayanlara Pardus öneririm. Bugün 2009.1 sürümü çıktı. Bayağı güncelleme olmuş KDE 4.3, 4.2'ye göre daha kararlı geldi bana.
Pardus
Pardus'a karşı bu önyargı neden ki ben Linux'a ubuntu ile başladım sonra iki sene kadar arch kullandım, ama bu 2009.1 sürümü beni benden aldı açıkçası hızda ve kararlılıkta neredeyse arch ile yarışıyor ve her şeyi otomatiğe bağlamışlar. Bir dağıtımdan daha ne beklenebilir ki? Nitekim bir kenarda kurulu olan Ubuntu'yu ve arch'ı tamamen kaldırıp alanlarını Pardus'a aktardım, çünkü artık ihtiyaç duymuyorum.Sıfırdan başlayan birine bende pardus ile başlamasını öneririm, ancak nasıl başlarsanız öyle gidiyor, umarım pardus'ta takılı kalmazsınız.![]()
Ekran kartı ati ise biraz sorun yaratabilir onun dışında donanımınız Pardus için gayet yeterli.Arkadaşlar pardusun 2009.1 sürümünü ben de indirip denedim. Ancak bahsettiğiniz gibi bir hız ben göremedim. Örneğin open office de kelime işlemci ile yazı yazarken harflere basıyorum biraz bekledikten sonra yazı ekrana geliyor ayrıca farenin sağ tuşuna tıklayınca hemen açılması gereken menü çok yavaş açılıyor. Açıkçası ben pardus 2009.1 i biraz yavaş buldum ve ubuntuya geçtim. Bilmem belki de sorun benim bilgisayardadır. Şahsen pardus kullanmayı istiyorum ama bir türlü olmuyor. Open suse, fedora, pardus, mandriva, mint ve ubuntu yu denemiş biri olarak en iyi performansı ubuntu dan aldım.
Bu arada pardustaki sorunum hakkında cevap yazmak isteyen olursa sistemim intel centrino 1.73 işlemci, 1.25 gb ram, 128 mb ekran kartına sahip bir laptop. Aceba bu sistem pardusun sorunsuz ve hızlı çalışması için yeterli mi?
hangi kafa opensuse diyorsa onu sil ortadan 3-4 yillik linux tecrubem dahi open susenin hakindan gelemedi ,yani open suseyi bir acemi icin önermek resmen adama göle yogurt cal belki tutar demek gibidir, ubuntu önerilir tabiki mandrivada ,ama bir acemi icin özellikle medya codec olaylarinda hangi dagitim pardus eline su dökebilir bilmiyorum ,kardesim padus deposunda öyle 10 -20 bin paket yoktur bu dogru ,2500 3000 arasi paket vardir ,ama o 2500 civarindaki paketler saten normal kullanici icin gerekli olan bütün paketleri vardir,örnek veriyorum ,limewire yi bir türlü mandrivada calistiramadim,yani daha dogrusu bulamadim ,ubuntuda sorunsuz calisiyor,ama kendi paket deposunda degil limewire sayfasidna ,ondan sonra acetonise2 ,bir nevi daemontools adli program gibidir,ubuntu deposunda yine yok ,yani ubuntuda gerekli seyleri arayip bulman gerekiyor ,ayni sekil skype ,ama bu saydiklarim pardus kendi deposunda mevcut,tamam ,ubuntu da gercekten paket sorunun olmaz ,gereksiz bir ton paket var senin ömründe kullanmak dahi istemeyecegin ,sende eger donanimsal bir sorun olmadigi sürece kesinlikle pardus diyorum ,bu arada ubuntuda paketlerde kararsizlik olursa cöküyor ,onuda söyleyim ben bundan dolayi iki kere tekrar yüklemek sorununda kaldim ,okadar paket var illaki bir yerde uyumsuzluk olacak ,yok olmaz demeyin ,benim su an kullandigim ubuntu tabanli ultimate 2.5 yani ubuntu 9.10 sürüm olan da amarok nightly yi silim düz amarok yükledigimde paket deposu ayvayi yiyor ve hic bir sey yapmama imkan vermiyor ,ondan sonra ugras dur ,ki sen daha yenisin ,az olsun öz olsun isine yaramayan onca paketmi ,yoksa aramak zorunda olmayadigin test edilmis ise yarayan paketlermi
Pardus'a karşı bu önyargı neden ki ben Linux'a ubuntu ile başladım sonra iki sene kadar arch kullandım, ama bu 2009.1 sürümü beni benden aldı açıkçası hızda ve kararlılıkta neredeyse arch ile yarışıyor ve her şeyi otomatiğe bağlamışlar. Bir dağıtımdan daha ne beklenebilir ki? Nitekim bir kenarda kurulu olan Ubuntu'yu ve arch'ı tamamen kaldırıp alanlarını Pardus'a aktardım, çünkü artık ihtiyaç duymuyorum.
usta sorun olmaz o adamda eger bilgisayarin b sini bilmyiorsa saten onun icin her yer alaskausta daha 1 ay bilgisayarın b'sini bilmeyen bir arkadaşa opensuse 11.2 kurdum babalar gibi kullanıyor:clap: