Pencere Kenarları Eğri Büğrü

SERKANCANDAN

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar Windows 7 Ultimate 32 Bit kullanıyorum. Pencere kenarları, yada masaüstünde sağ tuşa bağtığımız zaman çıkan menü penceresinin kenarları yamuk görünüyor. Herhangi bir pence, internet sayfası, mause sağ tık menüsü hepsinin kenarları eğri. Clear Type ayarlarını da yaptım.Bu Xp kullanırkende böyle oluyodu. Bilgisayarı bile değiştirdim yine aynı sorun yav. :)

Bunun çözümü var mı acaba?

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
screenshot göstersene arkadaşım. ben bir şey anlamadım..

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Monitöründe bir problem olduğunun işareti....

SERKANCANDAN

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Monitöründe bir problem olduğunun işareti....

Konu teknoloji olunca sen şimdi heyecanlanıp ağzını tutamazsın biliyorum ama forumun düzeni için herkesi olduğu gibi kabullenmek gerekir. :)

Bu dizüstü bir bilgisayar. Tüm sürücülerim de güncel. Harici monitör bağlayıp öyle de denedim değişen birşey olmadı. Eski bilgisayarımda da böyle oluyordu. Sistemi ilk kurduğumda problem olmuyor fakat programları yükledikçe pencerelerin kenarları yavşamaya başlıyor. Kendinden geçiyor manasında. :) Göze batan bir durum bu. Clear Type ile alakalı bir durum olabilir dedim ve tekrar ayarladım ama düzelmedi. Bir çözümü vardır umarım.

PylsWeb

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Gölgelendirme yapıyor olmasın ? Ayarları tekrar gözden geçir bence.

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
bende gayet düz görünüyor. ekranın ne? lcd-crt? çözünürlüğünü ve screen refresh rate'ini kontrol ettin mi?

SERKANCANDAN

Asistan
Reaksiyon puanı
4
bende gayet düz görünüyor. ekranın ne? lcd-crt? çözünürlüğünü ve screen refresh rate'ini kontrol ettin mi?

Dizüstü bilgisayar bu. Ekranımda Generic Pnp Monitör diye geçiyor ama LCD herhalde işte. Refresh Rate bölümünde sadece 60 Hz var nedense.

RealCeday

Asistan
Reaksiyon puanı
2
biraz eğrilik var gibi ama dert edilecek birşey değil gibi duruyor.
Bunu dert etmeye bile değmez.

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Monitörün sağa ya da sola yatırma ayarlarından gibi duruyor. Windows 7'ye yoğunlaşmadan önce buna bakmak gerekli diye düşünüyorum.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Dizüstü bilgisayar bu. Ekranımda Generic Pnp Monitör diye geçiyor ama LCD herhalde işte. Refresh Rate bölümünde sadece 60 Hz var nedense.
Monitörünün sürücüsünü yükleyince düzelikcetir(fakat laptop kullanıyorsan bu durum söz konusu değil:D:D) İki sebep var.Ya dikey yenileme hızı(60Hz,70hz vb) yada monitöründe üretimsel bir hata var.

Fakat Windows Basic Temasını kullanırken bu problem oluyor mu? En önemli soru bu?

Alptekin46

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Temel doktora gitmiş:
- Doktor bey, Bizum Fadime sağır herhalde, sorularima cevap vermeyi...
- Karınızın sağırlık derecesini ölçelim. Siz bir soru sorun, duymaz ise beş adım yaklaşıp soruyu tekrarlayın. Ne kadar mesafede duyuyor bilelim.
Temel, deneme yapmak için eve gittiğinde Fadime'yi yemek yaparken bulmuş:
- Karıcuğum bugün yemekte ne var?
Ses yok... Beş adım yaklaşıp bir daha sormuş. Çıt yok... Bir beş adım daha yaklaşıp yine sormuş:
- Kiz Fadime saa diyrum, yemekte ne var?
- Bak Temel, dördüncü kez söyliyrum, yemekte hamsili pilav var...

hocam kusura bakma gece gece hem espri olmuş olur, hemde sormazsam ben meraktan uyuyamam.
Ben verdiğin iki ekran görüntüsüne de baktım normal kayma dalgalanma göremedim. Gözlerde bir problem yok değil mi:D:D:D:D:D

SERKANCANDAN

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Monitörünün sürücüsünü yükleyince düzelikcetir(fakat laptop kullanıyorsan bu durum söz konusu değil:D:D) İki sebep var.Ya dikey yenileme hızı(60Hz,70hz vb) yada monitöründe üretimsel bir hata var.

Fakat Windows Basic Temasını kullanırken bu problem oluyor mu? En önemli soru bu?

Ahanda bir gelişme söz konusu valla :D

Kardeşim dediğin giib Windows 7 Temel temasını yükledim sorun düzeldi. Peki farklı bir tema kullanınca neden böyle oluyor? Hatırladığım kadarıyla eski bilgisayarımda XP kullanırken de bu sorun vardı ve ben Vista teması yüklediğimde sorun düzeliyordu.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
arkadaşım verdiğin iki resim de cetvelle çizilmişten daha düzgün görünüyor :)

SERKANCANDAN

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Temel doktora gitmiş:
- Doktor bey, Bizum Fadime sağır herhalde, sorularima cevap vermeyi...
- Karınızın sağırlık derecesini ölçelim. Siz bir soru sorun, duymaz ise beş adım yaklaşıp soruyu tekrarlayın. Ne kadar mesafede duyuyor bilelim.
Temel, deneme yapmak için eve gittiğinde Fadime'yi yemek yaparken bulmuş:
- Karıcuğum bugün yemekte ne var?
Ses yok... Beş adım yaklaşıp bir daha sormuş. Çıt yok... Bir beş adım daha yaklaşıp yine sormuş:
- Kiz Fadime saa diyrum, yemekte ne var?
- Bak Temel, dördüncü kez söyliyrum, yemekte hamsili pilav var...

hocam kusura bakma gece gece hem espri olmuş olur, hemde sormazsam ben meraktan uyuyamam.
Ben verdiğin iki ekran görüntüsüne de baktım normal kayma dalgalanma göremedim. Gözlerde bir problem yok değil mi:D:D:D:D:D

arkadaşım verdiğin iki resim de cetvelle çizilmişten daha düzgün görünüyor :)

Ya arkadaşlar ekran görüntü ile pek belli olmuyor. Bu dediğim olay sadece sağ tık menüsünde değil. Pencerelerde daha çok belli oluyor. Mesela Explorer sayfasını açtığımda üstteki sekme çubuğu eğri büğrü oluyor.

Üstteki arkadaşın dediği gibi Win 7 Basic temasını yükleyince düzeldi. Fakat areo özelliği de kapandı haliyle. Sorunu tespit ettik, peki nasıl düzeltecez?

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Bende düz görünüyor..:)

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Ahanda bir gelişme söz konusu valla :D

Kardeşim dediğin giib Windows 7 Temel temasını yükledim sorun düzeldi. Peki farklı bir tema kullanınca neden böyle oluyor? Hatırladığım kadarıyla eski bilgisayarımda XP kullanırken de bu sorun vardı ve ben Vista teması yüklediğimde sorun düzeliyordu.
Evet sorun Aero temasında onu düzeltmek için bir chsdk.exe 'yi çalıştır(Windows 7 DVD sini boot ederek onardan) . Düzelmezse format atıcaksın galiba:D

Ne kadar zekiyim ama:D:D

Edit=Ekran kartı driver'ında da problem olabilir:D

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
SERKANCANDAN kardeşim sorununu çözdün mü?

SERKANCANDAN

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Bu gerçekten ilginç bir durummuş. Kendi gözlerimden bile şüphelenmeye başlamıştım. İki kişi ile beraber bir test yaptım. Monitöre bakınca hepimiz eğriliği farkedebiliyoruz. Aynı noktaya çok uzun süre bakınca eğrilik olmuyor gibi sanki. Fakat ekran görüntüsü alınca problem yok görünüyor. İyice kafam karıştı, bu işten bişey anlamadım ben. Nvidia Panelinde özel çözünürlük ekle bölümünden 60 hertzi yükseltiyorum ama desteklemiyor diyor. Monitörde yada ekran kartında bir problem olduğunuda düşünmüyorum. Bu olay ekranın üzerine takılan harici ekran koruyucular var, onunla çözülmez miki?

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Bu gerçekten ilginç bir durummuş. Kendi gözlerimden bile şüphelenmeye başlamıştım. İki kişi ile beraber bir test yaptım. Monitöre bakınca hepimiz eğriliği farkedebiliyoruz. Aynı noktaya çok uzun süre bakınca eğrilik olmuyor gibi sanki. Fakat ekran görüntüsü alınca problem yok görünüyor. İyice kafam karıştı, bu işten bişey anlamadım ben. Nvidia Panelinde özel çözünürlük ekle bölümünden 60 hertzi yükseltiyorum ama desteklemiyor diyor. Monitörde yada ekran kartında bir problem olduğunuda düşünmüyorum. Bu olay ekranın üzerine takılan harici ekran koruyucular var, onunla çözülmez miki?
Basic temasına alınca bir problem yok demiştin galiba:D

Eğer durum bu ise ya ekran kartı yada Windows ta problem var.Tavsiye olarakda formatı dene...

SERKANCANDAN

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Basic temasına alınca bir problem yok demiştin galiba:D

Eğer durum bu ise ya ekran kartı yada Windows ta problem var.Tavsiye olarakda formatı dene...

Windows'ta problem olduğu fikrine katılıyorum. Zira Acronis ile bir önceki imajımı yüklediğimde sorun olmuyor. Ben sonradan birşey yapıyorum ve bu hale geliyor gibi. Ama ne yaptığımı bi anlamadım. Her seferinde oluyor bu. Tema ve masaüstüyle fazla oynuyorum bu aralar, ondan herhalde.

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Bs Player gibi aero desteği rezil olan programların bazılarında ekran kartı driverleri + video codec ve converter'ların yüklediği dosyalar sonrasında çakışma yaşayan çok program gördüm. Öncesinde ekran kartı driver versiyonunu değiştirerek, sonrasında kurduğun Video player, edit ve codec programlarını tek tek test ederek sorunu çözebilirsin. Benim günah keçim Bsplayer çıkmıştı.

SERKANCANDAN

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Bs Player gibi aero desteği rezil olan programların bazılarında ekran kartı driverleri + video codec ve converter'ların yüklediği dosyalar sonrasında çakışma yaşayan çok program gördüm. Öncesinde ekran kartı driver versiyonunu değiştirerek, sonrasında kurduğun Video player, edit ve codec programlarını tek tek test ederek sorunu çözebilirsin. Benim günah keçim Bsplayer çıkmıştı.

Sende pencere kenarlarım yamuk yumuk diyosun öyle ni? Yanlız olmadığıma sevindim. :)

Ben K-Lite Codec ve Media Player Classic kullanıyorum. Edit dediğin nedir? Wideo düzenleme programından bahsediyorsan eğer, kullanmıyorum ben.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Arkadaşlar size bir önerim msconfig den tüm servisler kapatın sadece themes adlı servisi açık bırakın ve başlangıç programlarının hepsini kapatın birde böyle deneyin.

SERKANCANDAN

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar size bir önerim msconfig den tüm servisler kapatın sadece themes adlı servisi açık bırakın ve başlangıç programlarının hepsini kapatın birde böyle deneyin.

Başlangıçta themes diye bir servis çalışmıyorki zaten. Hizmetlerden bahsediyorsan eğer, hepsini kapatmak biraz absürt bir fikir olur. :)