Jo Alves Galatasaray'da! İşte Galatasaray'ın yeni golcüsü!

Bu konuyu okuyanlar

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
942__327-jo_gsda.jpg


Joao Alves De Assis Silva Galatasaray'da

Kulübümüz, İngiltere Premier League takımlarından Manchester City takımı oyuncusu, Brezilyalı Joao Alves De Assis Silva ile sezon sonuna kadar kiralık olarak anlaşmaya varılmıştır.

Joao Alves De Assis Silva'ya hoşgeldin diyor, Sarı Kırmızı forma altında üstün başarılar diliyoruz.

Galatasaray Spor Kulübü

[SDNTV3]http://tinyurl.com/y8m3ekq[/SDNTV3]

Joao Alves De Assis Silva Hakkında

Asıl adı Joao Alves De Assis Silva olan Jo, 20 Mart 1987'de Sao Paulo'da doğdu. Futbol yaşantısına Corinthians'ta başlayan Joao Alves, 2003 yılında A Takıma yükseldi. Brezilyalı yıldız, Corinthians'ta 2003-2005 yılları arasında forma giydiği 54 maçta 23 gol kaydederek dikkatleri üzerine çekti. Jo, 2005'te Rus ekibi CSKA Moskova'ya transfer oldu.

Brezilyalı golcünün yıldızı 3 sezonluk CSKA Moskova macerasında parladı. Moskova ekibinde 53 karşılaşmada 30 gol atan Joao Alves, 2008 yılının yaz döneminde İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City'ye transfer oldu. City formasıyla 9 karşılaşmada 1 gol kaydeden Brezilyalı golcü oyuncu, Everton'a kiralandı. Joao Alves, 2008-2009 sezonun ikinci yarısında oynadığı 12 maçta 5 gol kaydetti. Everton'ın Avrupa Ligi maçlarında forma giyen Jo, Galatasaray'ın Avrupa Kupası maçlarında oynayamayacak.

10 kez Brezilyalı Milli Takım forması giyen Joao Alves'in, 3 golü bulunuyor. Brezilyalı golcü, uzun boyu ve atletik yapısının yanısıra hızı, tekniği ve son vuruşlardaki becerisiyle ön plana çıkıyor. Joao Alves, özellikle sol ayağıyla çektiği etkili ve isabetli şutlarıyla tanınıyor. 1.89 boyundaki yıldız oyuncu, forvet mevkiinde görev yapıyor.

Galatasaray Spor Kulübü


elano_jo_sevinc.jpg


Baros'un 6 hafta sahalardan uzak kalacağı haberinden sonra golcü arayışlarını hizlandıran Galatasaray Evertonlu futbolcu Jo ile kiralık olarak her konuda anlaştı.. Transferde UYUMA önem veren Galatasaray daha önce BAROS ve KEWELL, sonra KEWELL ve NEİLL ve şimdi de ELANO'nun kankası Evertonlu Jo'yu renklerine kattı..

Sarı Kırmızılılar ara transferinde en başarılı takımı olurken, sarı kırmızılı taraftarlar ELANO ve JO'nun Galatasaray'ın başına bela olacakları konusunda endişeli.. Jo için tek sorun dün Turkspor.net'in manşetten verdiği haberde olduğu gibi linderoth.. İŞTE DETAYLAR..

LİNDEROTH'U ÜÇ TAKIM İSTİYOR!..

Galatasaray'ın transferdeki en büyük sorunu olan kontenjan problemini aşmak için çaba harcayan Adnan Sezgin İstanbul'da İsveçli futbolcunun menajeri ile pazarlıklarını sürdürüyor.. Linderoth'u İsveç'ten üç takımın talip olduğu bilgisi bizlere ulaştı.. Görüşmelerin bir kaç saat içinde netleşmesinin ardından yeni transferin adının açıklanması bekleniyor..

YİNE MANCHESTER CİTY!..

Galatasaray'ın transferdeki diğer yetkili ismi Haldun Üstünel ise, İngiltere'de Manchester City kulübü ile pazarlıklarını sürdürüyor.. Üstünel, City'nin sezon başında Everton'a kiraladığı Brezilyalı Jo'yu satın alma opsiyonu ile sezon sonuna kadar kiralamak üzere anlaştı.. Bu transferin gerçekleşmesi ise Linderoth'un gönderilmesine bağlı.. Şu anda İngiliz kulübü ile Galatasaray arasında hiç bir problem yok..

ELANO'NUN KANKASI!..

Sezon başında Everton'a kiralanan Jo, burada noel öncesinde bir günlüğüne kulübüne haber vermeden Brezilya'ya gidip geldiği için Lucas Neill'in eski takımında kadro dışı bırakılmıştı..

City'de Elano, Robinho ve Jo'dan oluşan Brezilyalı futbolcular topluluğuna İngiliz takımının eski hocası Mark Hughes, "Çete" benzetmesi yapmıştı.

Jo, 2008 yılında CSKA Moskova takımından 24 milyon euro karşılığında transfer olduğu Manchester City'de, Tevez, Adebayor, Santa Cruz ve Bellamy'nin ardında kalmıştı..

Galatasaray ile kiralık olarak anlaşması beklenen Jo'nun, sezon sonu satın alma opsiyonu da Galatasaray'da olacak..

turkspor.net


FLAŞ.. FLAŞ. FLAŞ. SON DAKİKA.. VE LİNDEROTH İLE YOLLAR AYRILDI. JO'NUN ÖNÜNDEKİ ENGEL KALKTI.. HEYY JO G.SARAY'A HOŞGELDİN..

Galatasaray gün boyu iki cephene koşturdu.. İngiltere'de Haldun Üstünel ve Murat Yalçındağ, Jo için koştururken, Florya'da Adnan Sezgin Jo'ya yer açabilmek için Linderoth'un menajerleri ile dört saatlik kıran kırana pazarlığa girişti.. Ve turkspor.net istihbarat kaynakları Galatasaray taraftarlarını rahatlatacak, mutlu edecek son bilgilere ulaştı.. İŞTE TURKSPOR.NET FARKI İLE SON DAKİKA...

Galatasaray'da Linderoth ile pazarlık şu an itibari ile sonuçlanmak üzere..
Linderoth ile yollarını ayıran Galatasaray'da Florya'dan, İngiltere'ye TAMAM İŞİ BİTİREBİLİRSİNİZ mesajı gitti..

Haldun Üstünel ve Murat Yalçındağ ise İngiltere de prosedürleri sonlandırmak için çalışıyor..

Bilindiği gibi kadro dışı bırakılan JO'nun transferi için Everton ile olan KİRALIK sözleşmesinin resmen sona erdirilmesi, Manchester CİTY ile G.Saray'ın yeniden KİRALAMA sözleşmesi imzalaması gerekiyor..

Tam bir ekip çalışması ile gün boyu yürütülen İKİ YÖNLÜ çalışmaların tamamlanmasından sonra, GALATASARAY'IN YENİ TRANSFERİ JO'un GALALATASARAY'a transferi sonlandırılmış olacak..

Bu gece geç saatlere kadar olan FAKSLAŞMALAR, İMZALAR, SÖZLEŞMELER yetişdiği takdirde, G.SARAY RESMİ SİTESİ, BAROS TRANSFERİNDEN BU YANA OLDUĞU GİBİ gece yarısı TRANSFERİ RESMEN AÇIKLAYACAK..

turkspor.net



Lucas Neill'den sonra ikinci bombasını patlatan G.Saray'da JO sevinci yaşanırken, turkspor.net dış haberler servisi editörleri JO yu her yönü ile analiz etti.. Genç golcünün büyük heyecan getireceği , Keita gibi taraftarın gönlünü fethedeceği de ortada.. Ancaaaaak.. Bir de olayın ALLAH KORUSUN dedirten LİNCOLN yönü var.. İŞTE Günahı ve sevabı ile G.SARAY'ın yeni transferi JO'nun turkspor.net farkı ile analizi..

Tam adı ,Joao Alves de Assis Silva ...

1987 doğumlu golcünün Avrupa macerası 2005 yılında CSKA Moksova'da başladı. Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiği performans ve attığı gollerle , Avrupa futbol piyasasında ismini duyurdu.

Temmuz 2008'de ise Manchester City'e transfer oldu. Bu transfer , Robinho gelene kadar, City tarihinin en pahalı transferi oldu. Ancak Jo burada beklentileri bir türlü karşılayamadı. City formasıyla geçirdiği 1,5 senenin ardından geçtiğimiz sezonun 2. yarısında Everton'a kiralandı. 12 maçta 5 gol atarak az da olsa üzerindeki baskıyı kırmış oldu. Bu sezona da Everton kulübünde başlayan Jo için işler yine istenildiği gibi gitmedi. İzinsiz Brezilya'ya gidince,Everton menajeri DAvid Moyes tarafından ipi çekildi.

Everton kulübü Jo'yu City'e geri yollamak istiyordu. Zaten Amerikalı forvet Donovan'ı transfer ederek, Jo'yu kadroda düşünmediğini belli etmişti David Moyes.City menajeri Mancini'de Adebayor'un Afrika Uluslar Kupası'na gidecek olması nedeniyle Jo'nun geri dönüşüne sıcak bakıyordu. Fakat Gerek Jo'nun sakatlanması gerekse de Adebayorlu Togo'nun kupadan çekilmesi nedeniyle Mancini bu fikrini askıya almıştı.

Jo nasıl bir futbolcu?

Jo Alves'in şüphesiz ön plana çıkan en önemli özelliği uzun boyuna rağmen topu iyi kullanabilmesi. Yüksek tekniği ve çalımla adam eksiltme yeteneği Jo'nun artıları.
Her iki ayağını da kullanabilen Brezilyalı'nın uzaktan teknik şutları da oldukça etkili. Jo uzun boyuna rağmen, hava toplarında ön plana çıkabilen bir futbocu değil. Ancak herşeye rağmen yüksek toplarda rakip defans için göz ardı edilemeyecek bir forvet.
Driblingleri de fiziğine rağmen oldukça iyi olan Jo'nun unutulmaması gereken bir başka özelliği de,direkt kaleyi düşünen bir forvet olması. Ceza sahası içi ve çevresinde topla buluştuğunda önceliği hep topu kaleye yollamak.

Peki bu kadar önemli özelliklere, artılara sahip olan Jo neden Premier Lig'de başarılı olamadı ?

Bu soruyu cevaplamak hiçte zor değil. Güney Amerikalı, özellikle Brezilyalı futbolcuların pek çoğunda görünen mental problemler. Ve bu mental problemlerin getirdiği disiplinsiz davranışlar. Galatasaray formasını giyer giymez, Lucas Neil gibi o forma için bir herşeyini adayacak bir futbol mentalitesi yok Jo'da...

Her brezilyalı gibi ilgi alaka gösterip pohpohlamak gerekecek kimi zaman. Jo'nun Premier Lig gibi son derece tempolu ve sert futbol oynanan bir ligde istikarar ve beklenen başarıyı gösteremem nedenlerinden biride sakatlığa müsait fizik yapısı. Çok kolay sakatlanmasa da, cam adam denecek kadar olmasa da, Jo'dan gelecek bir sakatlık haberi de kimseyi şaşırtmamalı.

Alt yaş kategorilerinde pek çok kez Brezilya milli takım forması giyen Jo, Brezilya A Milli takımının formasını ise ilk kez 2007 Haziran ayında Turkiye ile oynanan hazırlık maçında giydi.

Jo'nun futbol dışında öne çıkan en büyük özelliği ise saç modeli. Jo özellikle Rusya yıllarında uzn saçlarının arasına kattığı renkli aksesuarlarla hatırlanıyor.

Manchester City, Arap sermayesinin takımı satın almasıyla geçen sezona büyük beklentilerle girmişti. Ancak arzu edilen başarılar gelmemiş ve takım ligi istediği yerde bitirememişti. Söz konusu başarısızlıklar nedeniyle de pek çok söylenti ortalıkta dolaşmış hatta herkes birbirini suçlamıştı.

2009'un Kasım ayında ise City'nin savaşçı orta saha oyuncusu Stephen Ireland Guardian gazetesine verdiği demeçte geçen sezon ki başarısızlığın faturasını 2 oyuncuya kesmişti. Biri Elano diğeri ise Jo...

Ireland, Brezilyalı iki futbolcuyu, sahada fazla efor sarf etmemek, takım ruhunu bozmak, fazla profesyonel olamamakla suçlamış ve her ikisinin de gönderilmesini doğru karar olarak yorumlamıştı.


KAYNAK
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Onu soracağına hayırlı olsun de. :D
 

yumluanarsist

Müdavim
Katılım
11 Haziran 2009
Mesajlar
12,009
Reaksiyon puanı
280
Puanları
0
Hayırlı olsun tabi.

Kira fiyatı: 2 milyon dolar
Kramponlar: 500 dolar
Kankalarla maça çıkmanın değeri: Paha biçilemez.

:D

(Veriler sallamasyondur. :D)
 

Juggernaut

Müdavim
Katılım
2 Mayıs 2007
Mesajlar
3,323
Reaksiyon puanı
41
Puanları
0
Ben AliA ve Türkspor arasında bir ilişki vardır :D Hatırlıyorsan AliA...

Çoğu zaman doğru söylüyor Turkspor..
 

Handikap

Müdavim
Katılım
3 Nisan 2009
Mesajlar
1,987
Reaksiyon puanı
90
Puanları
0
Hayırlı olsun,yeni bir soluk ve yeni bir yapı ile 2.yarıya merhaba demek umuduyla...:flowers:
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Hayırlı olsun tabi.

Kira fiyatı: 2 milyon dolar
Kramponlar: 500 dolar
Kankalarla maça çıkmanın değeri: Paha biçilemez.

:D

(Veriler sallamasyondur. :D)
Fazla sallama. :D
Ben AliA ve Türkspor arasında bir ilişki vardır :D Hatırlıyorsan AliA...

Çoğu zaman doğru söylüyor Turkspor..
İlgiyle takip ediyoruz haberleri. :D
Hayırlı olsun,yeni bir soluk ve yeni bir yapı ile 2.yarıya merhaba demek umuduyla...:flowers:
Şu Linderoth'u bir gönderebilsek bu dediklerin olacak. :D

Şu başlığı da bir düzenleyeyim. :)
 

Blackout

Müdavim
Katılım
14 Nisan 2008
Mesajlar
7,495
Reaksiyon puanı
383
Puanları
0
Kesinleşti mi? Hayırlı olsun diyelim.:)
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Kesin kesin. :) Engel ortadan kalksın resmi siteden duyururlar. :)
 

drsakal

Müdavim
Katılım
10 Aralık 2009
Mesajlar
1,602
Reaksiyon puanı
23
Puanları
38
Evertonda Avrupa liginde oynamış. Yani galatasaraya gelse Avrupada oynamayacak. Zannetmiyorum Avrupa oynamayan bi futbolcu alınsın...
 

Rapchy

Müdavim
Emektar
Katılım
3 Ağustos 2008
Mesajlar
10,758
Reaksiyon puanı
120
Puanları
63
Hayırlı olsun , yetenekli bi adamda uyum sağlayabilecekmi bakalım.
 

Pesimistyle!

Müdavim
Katılım
13 Temmuz 2009
Mesajlar
2,115
Reaksiyon puanı
50
Puanları
0
Everton Galatasaray'a çalışıyor. Yakında klubüde satın almazsak iyi :)
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Adnan Sezgin'den açıklama var. :)

Galatasaray Futbol AŞ Genel Müdürü Sezgin şunları söyledi..

ŞU ANDA LİNDEROTH KONUSUNU HALLETMEYE ÇALIŞIYORUZ. JO KONUSUNDA İSE KESİN BİRŞEY YAZMAYIN.. BİLİYORSUNUZ YABANCI TRANSFER İÇİN KONTENJAN SIKINTISI VAR. BUNU HALLETMEYE ÇALIŞIYORUZ.

Sezgin, JO TRANSFERİ GERÇEKLEŞİRSE, BU FUTBOLCUYU GALATASARAY AVRUPA LİGİNDE OYNATABİLECEK Mİ? BUNUN İÇİN ÖZEL BİR TALEP HAKKI VAR MI? şeklindeki sorumuza ise HAYIR OYNATAMAYACAĞIZ cevabını verdi..
 

TazzzY

Müdavim
Emektar
Katılım
12 Kasım 2008
Mesajlar
7,352
Reaksiyon puanı
275
Puanları
83
Avrupa liginde oynamaması kötü Ama Galatasaray'a Hayırlı olur inşallah :)
 

ahky

Müdavim
Katılım
16 Kasım 2007
Mesajlar
4,548
Reaksiyon puanı
65
Puanları
48
Benim kanka yıda alsalar iyi top oynuyo çocuk:)
Hayırlı olsun kesinleştiyse.İnşallah ikinci yarıya iyi bir başlangıç yaparız.
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Galatasaray, nihayet yeni forvetine kavuşuyor. Everton'da kiralık olarak oynayan Jo'nun Galatasaray'a kiralık olarak transferi için sarı kırmızılı yöneticilerle Manchester City'nin büyük ölçüde anlaşmaya vardığı bildirildi.

Radyospor'da Özgür Sancar'la Haber Özel Programı'na açıklama yapan Galatasaray AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin, "Şu anda detayları konuşuyoruz. Toplatının ardından açıklama yapacağız" ifadelerini kullandı.

Bonservisi Manchester City'de olan Joa Alves De Asis Silva, kiralık olarak Everton'da oynuyordu. 23 yaşındaki futbolcu Everton'da UEFA Avrupa Ligi maçına çıktığı için Galatasaray'a transfer olması durumunda Avrupa Ligi maçında oynayamayacak.

20.1.2010_deli_jo.jpg


20.1.2010_everton_jo.jpg


20.1.2010_jo_everton.jpg


Radyospor.com
 

Senisma34

Müdavim
Katılım
22 Nisan 2009
Mesajlar
1,076
Reaksiyon puanı
34
Puanları
0
Bence Jo bizim için yetersiz. Bize daha güçlü ve daha hırçın bir oyuncu gerek. Mesela Arouna Koné
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Fanatik de vermiş haberi. İlk Türkspor mu verdi AliA ?


Valla bilmiyorum. Ama Fanatik tek başına yazmamıştır bu adamı. :)

Ben kesin olduğuna inandığım yerden vereyim de haberi gerisi önemli değil. :D
 

Juggernaut

Müdavim
Katılım
2 Mayıs 2007
Mesajlar
3,323
Reaksiyon puanı
41
Puanları
0
Valla bilmiyorum. Ama Fanatik tek başına yazmamıştır bu adamı. :)

Ben kesin olduğuna inandığım yerden vereyim de haberi gerisi önemli değil. :D

Bence her zamanki gibi büyük holdinglerin sahip olduğu sahte gazeteler Türkspor'dan çalacaklar.
 

gezegen24

Öğrenci
Katılım
13 Mart 2009
Mesajlar
24
Reaksiyon puanı
1
Puanları
3
daha külüpten bi açıklama gelmedi ancak olursa çok iyi bi transfer genç ve yetenekli bi oyuncu tebrik ederim haldun üstüneli..
 

alsec_

Doçent
Katılım
1 Ekim 2009
Mesajlar
813
Reaksiyon puanı
4
Puanları
18
Çok mükemmel bir transfer olmuş...
 

Mirack1907

Müdavim
Emektar
Katılım
3 Mayıs 2007
Mesajlar
5,371
Reaksiyon puanı
57
Puanları
48
Yaş
36
Güzel transfer hayırlı olsun. FM de her FB ye getirdiğimde futbolcuyu sorun çıkartıyordu inş aslında olmaz da güzel futbol izleriz :)
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Jo'nun yanında bir bomba daha gelecekmiş galiba. :D

Çıldırın çıldırın. :D:D
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
İşte UEFA'da oynayabilecek biri daha gelecek. :p Hatta Nonda'yı yollarlarsa yabancı bir oyuncu olacak bu. :)

Jo'nun transferi saat 6'da açıklanır diyorlardı. Az kaldı bakalım. Ama bu akşam kesin açıklanacak. Nöbetteyiz. :D
 

eray045

Müdavim
Emektar
Katılım
12 Nisan 2008
Mesajlar
12,600
Reaksiyon puanı
250
Puanları
63
İşte UEFA'da oynayabilecek biri daha gelecek. :p Hatta Nonda'yı yollarlarsa yabancı bir oyuncu olacak bu. :)

Jo'nun transferi saat 6'da açıklanır diyorlardı. Az kaldı bakalım. Ama bu akşam kesin açıklanacak. Nöbetteyiz. :D

nöbete devam :D
bu adam 2. yarı gol kralı olur :w00t:
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Dos Santos diyorlar diğer yabancı için. İster misin onu Eray? :D:D
 

Son mesajlar

Üst