Dumura uğradım "AVATAR"

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
Arkadaşlar avatarı izleyen bilir na'vileri face'de avatarın official fanına üyeyim ve bi link paylaşmışlar onu bende sizinle paylaşıyorum dumura uğradığım nokta ise Na'vi ırkını tanıtmışlar ve na'vi dilinde MAKALE yayınlamışlar daha sonra wikipedia sayfası buldum ve o da ne?? Na'vi dilinin yazılışı ve okunuşu öğretiliyo işte linkler!!!

http://www.learnnavi.org/
makale:http://masempul.org/navi/
http://en.wikipedia.org/wiki/Na%27vi_language
burda da navilerin ne olduğu anlatılıyo (tek. yaşam vs.) http://en.wikipedia.org/wiki/Na'vi#Na.27vi
sayfanın aşşağısına inin:http://www.learnnavi.org/navi-grammar/

learnnavi sanırsam aşırı ilgiden dolayı çöktü yarım saat önce girilebiliyoken (site ilk paylaşıldığında) şimdi 404 hatası veriyo :D

bu na'viler gerçekmidir nedir yaw korkmaya başladım :P

erdcan

Doçent
Reaksiyon puanı
14
bende bu kadar şişirilmesiyle dumur oldum avatarın.

diyeceğim bu avatar olayı beni ne yüzüklerin efendisindeki nede matrix deki kadar

etkilemedi açıkcası. bende dumur oldum. dağ fare doğurdu diyebiliyorum ancak

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
bende bu kadar şişirilmesiyle dumur oldum avatarın.

diyeceğim bu avatar olayı beni ne yüzüklerin efendisindeki nede matrix deki kadar

etkilemedi açıkcası. bende dumur oldum. dağ fare doğurdu diyebiliyorum ancak

Bir yapımın Yüzüklerin Efendisi olabilmesi için 40 fırın ekmek yemesi lazım. Matrix'de bu film gibi birçok konunun birleşimiydi. Alıntılarla dolu bir filmdi, yeniliği teknolojisindeydi, sadece yapımcılar olayı insanların gözüne sokmak yerine karizmatik sahnelerle etkilediler.

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
Bir yapımın Yüzüklerin Efendisi olabilmesi için 40 fırın ekmek yemesi lazım. Matrix'de bu film gibi birçok konunun birleşimiydi. Alıntılarla dolu bir filmdi, yeniliği teknolojisindeydi, sadece yapımcılar olayı insanların gözüne sokmak yerine karizmatik sahnelerle etkilediler.
yüzüklerin efendisindeki gerçekciliğe en çok yaklaşan film avatar olarak görüyorum başka hiçbir bilim kurgu gözüme bu iki film kadar gerçek gözükmemişti

erdcan

Doçent
Reaksiyon puanı
14
ne bilim o kadar sinema dünyası değişecek filan dendi bence değişen bişey yok. adamların filmi nasıl çektiğini görünce insan iyice "kandırıldığının" farkına varıyor bence. adam film yapmış pandora memleketinde fiilm boyunca sadece bi mahalleyi gösteriyolar ondan sonra film bitecek bakıyosun heryerden akrabalar filan fışkırıyor hepside kırmızı ejderhaya tav olmuşlar..aman nebilim ya garipti işte

talatcaner

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Filmde bahsedilen ırkın yaşadığı tabiata entegre oluşu etkiledi beni,keşke biz insan ırkı olarak böyle bir yolu keşfedebilsek.

Pesimistyle!

Profesör
Reaksiyon puanı
50
Herşey bir kağıt parçası,bir kalem ve bir senaristten öte birşey değil korkmana falan gerek yok burda sayfalar dolu yazı yazsak onları kâle almış ve onlardan bir farkımız kalmaz.

Sırâtallezîne en'amte aleyhim ğayril mağdûbi aleyhim ve leddâllîn

"Kendilerine nimet verdiğin/in' ettiğin kimselerin yoluna (ilet); hiddete uğramışların ve sapmışların yoluna değil."
Fatiha suresi

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
Dumura uğramak deyimi bu içerik için uygun düşmüş mü acaba?

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
vurgulu olsun diye koymuştum eğer çok gereksiz(konuya uygun değil) bir başlıksa şaşırdım olarak modlar değiştirebilirler

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
Yok yanlış anlama..Bu konunun dışında bu tartışılabilir..Samimi olarak sordum.Ben de şüpheye düştüm.

Esasında ''Körelmek'' anlamındadır.Dumur..

Neyse bu konunun gidişatına tesir etmeyelim.:)Bunu ben bir arkadaşa sorarım..

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
Yok yanlış anlama..Bu konunun dışında bu tartışılabilir..Samimi olarak sordum.Ben de şüpheye düştüm.

Esasında ''Körelmek'' anlamındadır.Dumur..

Neyse bu konunun gidişatına tesir etmeyelim.:)Bunu ben bir arkadaşa sorarım..
o kadar çok şaşırdm ki köreldim sütten kesildim de konulabilir tabi :P :) aşırı derecede şaşırmak olarak bildiğimden böyle koydum

talatcaner

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Konunun özünden kavram karmaşasına kaymayalım,insan olarak bence almamız gereken dersler var filmde,kıssadan hisse misali.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
Avatrı izlemedim henüz.Ama üzerinde bu kadar çok konuşuluyorsa reklamı iyi yapılmış demekki ve yapılıyor da:)

Avatarın kamera arkasını izledim bütün hevesim gitti.Bu gibi filmlerin kamera arkasını izlememk gerekir:)

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
ne bilim o kadar sinema dünyası değişecek filan dendi bence değişen bişey yok. adamların filmi nasıl çektiğini görünce insan iyice "kandırıldığının" farkına varıyor bence. adam film yapmış pandora memleketinde fiilm boyunca sadece bi mahalleyi gösteriyolar ondan sonra film bitecek bakıyosun heryerden akrabalar filan fışkırıyor hepside kırmızı ejderhaya tav olmuşlar..aman nebilim ya garipti işte

Terminator 1'de de koskoca Skynet ordusunu ve gelecekteki savaşı bir tane robot ile özetliyordu James Cameron ama film efsane oldu :)

Adam alışmıştır artık çünkü, diğer çektiği tüm filmlerde aynı muhameleyi gördü. Filmler ilk gösterime girdiğinde, aşırı teknolojik olduğu için aynı eleştirileri aldı. Avatar olayı daha görsellikle anlatmayı tercih etmiş. Mesela Terminator'de alt metin daha önemli. Abyss filmi Terminator 2'deki efektlerin aslında ilk ortaya çıktığı filmdir. Yine James Cameron imzalıdır ancak çok sıkıcı bir filmdir.

Vendetta hiç Star Wars izlemedi sanırım, Yüzüklerin Efendisine en çok yaklaşan Avatar diyiyorsan eğer.

adoen

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Ben izlemedim daha ama yakın zamanda izlerim herhalde.