HDD, CD-rom kabloları

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
ya arkadaslar benım kasayla basım dertte onceden sadece hdd sorun cıkarıyodu sımdı hdd bıttı cd rom cıkarıyo olay su
bılırsınız anakartta 2 tane yanyana kablo gırıs yerı var bırı hdd den kablo alıyo dıgerı cdromdan kabloları fln degıstırdım yenı kablolar taktım bı tek hdd sorununu cozebıldım temassızlık mı var anlamadım gıttı cd romunda hdd nınde 5 dk sadece yerıne oturması ıcın bastırdım kabloları ama yok o gun bıos goruyo onları ertesı gun gormuyo kafayı yıcem ben bunları yerlerıne nasıl sabıtlerım?

yenı bı anakart almak ıstemıyorum ama kafayı yemek uzereyım???

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
hmm.

ya biraz garip anlatmışsın veya ben zor anladım olayı. Anladığım kadarıyla

cd rom ve hdd var.

Bunlar ayrı ayrı bağlı.

hdd'de sorun yok, cdrom bağladıktan bir iki gün sonra ortalıktan kayboluyor.

---- İlk olarak cd-rom kablosunu değiştir diyecem. Ayrıca hdd kablon çift girişli ise aynı kablo üzerinden ikisinide bağlayabilirsin. Madem hdd'nin kablosu ve IDE girişinin sağlamlığından eminiz, bunu dene...

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
kablo baglantılarında sorun yok ayrıca hdd sorununu cozdum hdd de artık bı problem yok en azından eskı kablosunu degıstırdıgımden bu yana yerı fln tmmen dogru sorun artık cd romda

kablolarını duzgun bır sekılde yerlestırıyorum ılk etapta goruyo bıos onda sorun yok

1-2 gun gecıyo yıne sorun yok

sorun bundan sonra baslıyo 1. haftayı doldurmaya yakın yıne gormemeye baslıyo ya da tam tersı oluyo

takıyorum sorun yok bıos goruyo vs 1 saat gecıyo sonra tekrar gormemezlıkten gelıyo sorun burda

---------- saat 18:49 eklendi ---------- önceki mesaj saat 18:45 eklenmişti ----------

Benim tavsiyem:

Cihazları tek tek, ki ayrı bağlantı noktasından bağla bakalım BIOS'ta görünüyorlar mı. Görünmelerine rağmen ikisini aynı anda bağladığında göremiyorsan Jumper ayarlarını kontrol etmen gerekir. Aşağıda ki yazıda bununla ilgili bir şeyler olsa gerek..

ikisini tek tek bagladıgımda da goruyorum aynı anda bagladıgımda da sorun ondan sonra baslıyo 1 goruyo 2 goruyo 3. ye gormuyo delı olcam :D keyfı yaptırım uyguluyo bana :D sorunuda anlamıyorumkı kablodan mı yoksa anakarttan mı :S

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
---- İlk olarak cd-rom kablosunu değiştir diyecem. Ayrıca hdd kablon çift girişli ise aynı kablo üzerinden ikisinide bağlayabilirsin. Madem hdd'nin kablosu ve IDE girişinin sağlamlığından eminiz, bunu dene...

tmm hdd kablosunu baglayıp denıcem ıns ıse yarar