Windows 7'de portable program sorunu

Cecil

Asistan
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar ben windows 7de portable programları kullanamıyorum. programı açmaya çalıştığımda "bu program çalışmayı durdurdu" diye hata iletisi alıyorum. nedeni ne olabilir sizce?

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
yöetici olarak çalıştırmayı dener misiniz? programa sağ tık, yönetici olarak çalıştır

mustikonya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tam olarak emin değilim ama sorun şundan kaynaklanıyor zannımca.

Portable programlar full çalışabilmeleri için exe dosyasını tıklayınca Regedit (Register) ayarlarına kodlar ekliyor ve kodların eklenmesinden sonrada program çalışıyor. Win 7 register kayıtlarına erişimi engelliyor. Bunu da UAC ile yapıyor.

Çözüm UAC yi kapatarak deneyebilirsiniz. Birde Nod32 nin Freewall özellikli olanını kullanıyorsanız buda portablenin çalışmasını engeller.

akskon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ne yaptımsa olmadı. Birçok program aynı hatayı verdi

fthakyz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar ben windows 7de portable programları kullanamıyorum. programı açmaya çalıştığımda "bu program çalışmayı durdurdu" diye hata iletisi alıyorum. nedeni ne olabilir sizce?

aynı sorunu bende yaşadım çoğu zaman, ama şöyle bir durumu fark ettim
portable programı indirdiğin siteye göre değişiyor sorunlar sana vereceğim siteden indireceğin portable programların çoğunun rahatlıkla çalıştığını göreceksin çünnkü bende şuan win7 de bir çok portable kullanıyorum

PortableAppZ

kolay gelsin, umarım yardımcı olmuşumdur.

speedygs

Asistan
Reaksiyon puanı
1
kardeş şunu dene programın üstünde sag tıkla uyum ayarlarından vistayı seç yönetici olarak çalıştır program saglamsa çalışır.

FillsMartin

Profesör
Reaksiyon puanı
15
gençler şu win 7 portable sorununa çözüm yok mu ? SketchUp 7 + Vray + Many Plugins Portable indirdim ama aç açabilirsen ...

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
İlk önce bir temiz format atın portable programları açmadan yönetici olarak ve xp sp2 moduna ayarlayın sorun kalkar o da olmadı xp mode kurun olsun bitsin.

FillsMartin

Profesör
Reaksiyon puanı
15
İlk önce bir temiz format atın portable programları açmadan yönetici olarak ve xp sp2 moduna ayarlayın sorun kalkar o da olmadı xp mode kurun olsun bitsin.

yönetici olarak veya uyum sorunları kısmının her şeyini denedim fayda etmedi, xp mode kurmak istedim ama o da işlemcimin sanallaştırılamadığını söylüyor.. başka çaresi yok mu ?

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
yönetici olarak veya uyum sorunları kısmının her şeyini denedim fayda etmedi, xp mode kurmak istedim ama o da işlemcimin sanallaştırılamadığını söylüyor.. başka çaresi yok mu ?
Var normal virtual PC kurabilirsin veya haftaya cumartesiye kadar bekle ben hazır imaj yapıcam.Tabi istek gelirse

FillsMartin

Profesör
Reaksiyon puanı
15
virtual pc olayını bi deneyelim bakalım.. indiriyorum şimdi, sonuçları yazarım.. sağol bu arada ilgilendiğin için..

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
normal xp kurmak zorundasın ona

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Çözüm bulan yok mu?

aynı sorun bende de var.
Portable programların hepsini yönetici olarak çalıştırın bir kere bile bu şekilde yapmazsanız program gitti:D

Ve sadece Windows 7 de değil,Vista'dan beri süre gelen bir durum