Stephen King

En beğendiğiniz Stephen King'in romanı

• Yeşil yol

Kullanılan: 5 23.8%
  • Hayvan mezarlığı

Kullanılan: 5 23.8%
  • Sadist

Kullanılan: 3 14.3%
  • Yaratık

Kullanılan: 1 4.8%
  • Kujo

• Kemik torbası

Kullanılan: 0 0.0%
  • Maça kızı

• Ruhlar dükkanı

• Şeffaf

• O

Kullanılan: 3 14.3%
  • Ejderhanın gözleri

• Çağrı

Kullanılan: 2 9.5%
  • Tepki

• Sis

Kullanılan: 10 47.6%
  • Göz

• Kullanılan toplam oy
    21

kayıp kuşak

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Evet arkadaşlar kitaplara meraklı olanlarımızın daha doğrusu korku romanlarına meraklı olanlarımızın bir dönem vazgeçilmezi olan kendi kategorisinin duayeni Stephen King'in en beğendiğiniz romanı sizce?

Serkannd

Profesör
Reaksiyon puanı
10
The mist(Sis) ve The green mile(Yeşil yol)'u izledim her ikiside çok güzeldi.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
10 kadar romamını okudum, genel itibarı ile çizgisi aynı ve hepsi de gayet güzeldi. King'in eski romanları arasında beğenilmeyecek gibi olan bir iki tane var sadece. Kara Kule'den sonraki yazdıklarını okumadım, sanki yeni romanlarıyla yazarlığında farklı bir çağa geçmiş gibi geliyor bana, ama sadece bir his. Diğer romanlarını da okumayı düşünüyordum ama fırsatım olmadı, hala aklımda bulunduruyorum, kitap fiyatları uzay eriği fiyatına olmasaydı şimdiye çoktan setini almıştım.

Hayvan Mezarlığı ve Christine, (güzellikten ziyade gerilimiyle) beni çok etkileyen romanlarıydı. Hayaletin Garip Huyları, yine beni çok etkileyen ve beğenerek okuduğum bir kitaptı. (Aslında bir kaç kısa romanın birleştiği bir kitap.)

Yeşil Yol, kesinlikle filmi çok daha güzel olan dağınık bir seri olduğu için beğenmemiştim. Kemik Torbası da kalın bir kitap olduğundan kitabın yarısına kadar sadece tasvir yapması beni çok sıkmıştı. Fakat devamı iyiydi. Stephen King hayranı bir arkadaşımdan duyduğuma göre Ateş Yolu isimli romanı da güzel değilmiş (ben okumadım).

Alışılmadık şekilde yazdığı bir sürü çok kısa öyküleri (bir kaç sayfalık öykülerle dolu olan) Karanlık Öyküler isimli kitabı da değişik bir tat ve güzeldi. Yine aldığım duyumlara göre bir başka yazarla ortak yazdığı Tılsım en güzel kitaplarındanmış okumak bana nasip olmadı henüz.

Richard Bachman sahte adıyla yazdığı kitaplar da güzeldir; daha acımasız hikayeler anlatır.

En beğendiğim romamını seçemediğim anlaşılmış oldu böylece. :) Hasılı kelam kitapları genel olarak iyidir, fakat neredeyse bütün kitaplarını okuyan bir arkadaşıma göre en iyisi Tılsımdır, sonra da Uykusuzluk'tur; kendisini uykusuz bırakmış olduğunu, ilk başlarda sıkıcı olup sonra geliştiğini söylediğini de hatırlarım.

kayıp kuşak

Profesör
Reaksiyon puanı
33
10 kadar romamını okudum, genel itibarı ile çizgisi aynı ve hepsi de gayet güzeldi. King'in eski romanları arasında beğenilmeyecek gibi olan bir iki tane var sadece. Kara Kule'den sonraki yazdıklarını okumadım, sanki yeni romanlarıyla yazarlığında farklı bir çağa geçmiş gibi geliyor bana, ama sadece bir his. Diğer romanlarını da okumayı düşünüyordum ama fırsatım olmadı, hala aklımda bulunduruyorum, kitap fiyatları uzay eriği fiyatına olmasaydı şimdiye çoktan setini almıştım.

Hayvan Mezarlığı ve Christine, (güzellikten ziyade gerilimiyle) beni çok etkileyen romanlarıydı. Hayaletin Garip Huyları, yine beni çok etkileyen ve beğenerek okuduğum bir kitaptı. (Aslında bir kaç kısa romanın birleştiği bir kitap.)

Yeşil Yol, kesinlikle filmi çok daha güzel olan dağınık bir seri olduğu için beğenmemiştim. Kemik Torbası da kalın bir kitap olduğundan kitabın yarısına kadar sadece tasvir yapması beni çok sıkmıştı. Fakat devamı iyiydi. Stephen King hayranı bir arkadaşımdan duyduğuma göre Ateş Yolu isimli romanı da güzel değilmiş (ben okumadım).

Alışılmadık şekilde yazdığı bir sürü çok kısa öyküleri (bir kaç sayfalık öykülerle dolu olan) Karanlık Öyküler isimli kitabı da değişik bir tat ve güzeldi. Yine aldığım duyumlara göre bir başka yazarla ortak yazdığı Tılsım en güzel kitaplarındanmış okumak bana nasip olmadı henüz.

Richard Bachman sahte adıyla yazdığı kitaplar da güzeldir; daha acımasız hikayeler anlatır.

En beğendiğim romamını seçemediğim anlaşılmış oldu böylece. :) Hasılı kelam kitapları genel olarak iyidir, fakat neredeyse bütün kitaplarını okuyan bir arkadaşıma göre en iyisi Tılsımdır, sonra da Uykusuzluk'tur; kendisini uykusuz bırakmış olduğunu, ilk başlarda sıkıcı olup sonra geliştiğini söylediğini de hatırlarım.
Korku olarak:O,Yaratık ve Sis'i beğeniyorum ama yeşil yol da güzel bir kitap

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Korku olarak:O,Yaratık ve Sis'i beğeniyorum ama yeşil yol da güzel bir kitap

Evet Sis çok güzel bir kitap. Kitabın sonunda sanki bir şey kaybetmiş de onu arıyormuş gibi hissettim. Ee hani hadi ya, adamlar, markette? Kaldı mı? Uzaylı mı?.. :P

Yeşil Yol'un önce filmini izledim, daha sonra kitabını okudum. Filmi çok daha orijinal diye düşünüyorum; kitabı çok dağınık. Nerede ne başlayıp ne bitiyor pek belli değil. Normalde Yeşil Yol bir kitap da değil zaten. Seri şeklinde yazılmış küçük fasiküller halindedir orijinali. Kitap haline filmi çekildikten sonra getirildi. Buradan anlıyoruz ki bu tür seriler yazmak konusunda Stephen King pek iyi değil. Çünkü bütünlük yok, aşırı kopukluk ve belirsizlik var. (Tabi ki bunlar hep benim yorumum.)

Bu arada konusunu hatırlamıyorum fakat Göz'ü de çok beğendiğimi hatırlıyorum.

Hedgehog!

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Kitaplarını beğenerek okuduğum bir yazardır.

En son Çağrı ( The Dead Zone) adlı kitabını okudum.

Türkçe'ye neden böyle bir isimle çevirmişler anlamadım :D :D :D

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
Kara Kule serisi, O ve Christine en beğendiğim kitaplarıydı. O ve Christine'deki arkadaşlık üzerine yorumları çok iyiydi. Ankette niye Christine yok :D

kayıp kuşak

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Chrıstıne yi biliyordum aklıma gelmedi fakat zaten ne yazıkkı forumumuzda kitap okuma alışkanlığı olan kişiler çok az keşke daha çok katılımcı olsa anketlere

winchester07

Doçent
Reaksiyon puanı
22
hayvan mezarlıgını çok begenmiştim okumanızı tavsiye ederim

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
arkadaşlar çağrı ile hayvan mezarlığıni okudum bi de maça kızina başladıydım onu begenmedim birde hani bir seri si vardı ya kara kule mi ne ona basladım ilk kitabını okuduydum ama onu da begenmedim bilmiyom ben stephen king in kitaplarini o kadar sevmiyom ama çağri ile hayvan mezarlığı baya güzeldir tavsiye edilir

kayıp kuşak

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Kara Ev de yok ankette?
Özür dilerim ben daha çok bilinen kitapları yazmayı tercih etmiştim kara ev yok fakat umarım diğer kitaplara oy verirsiniz hatamı mazur görün

Bu arada son durum:1.sis
2.yeşil yol
3.hayvan mezarlığı