Nazi İmparatorluğu - 1

TehPARADOX

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Nazi İmparatorluğu - 1

975100344Xb.jpg

Yazar: William L. Shirer

Bu kitapta Hitler Almanyasının doğuşu, yükselişi ve çöküşü anlatılıyor. William Shirer İkinci Dünya Savaşından sonra müttefiklerin eline geçen orijinal Alman belgeleri üzerinde uzun yıllar çalıştıktan sonra bu kitabı yazdı. Almanya'da 1930-45 yılları arasında ne olup bittiğini merak edenler Shirer'in anlattıklarında bütün öğrenmek istediklerini bulacaklar ve bu önemli yılların niçin hiç bir zaman akıllardan çıkmaması gerektiğini görecekler. Naziler, iktidar için nasıl savaştılar? İktidarı, kimlerle ittifak kurarak nasıl ele geçirdiler? Sonradan neler yaptılar? Kendi aralarındaki hangi kanlı mücadeleler oldu? Hitler ve arkadaşlarının özel hayatları nasıldı? İkinci Dünya Savaşı nasıl başladı? Almanlar neden yenildiler? Üç ciltten oluşan "Nazi İmparatorluğu"nda bu soruların hepsi en ufak ayrıntılarına kadar inceleniyor ve aydınlığa kavuşuyor...

nikoteen

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Hocam sendeki Hitler hayranlığı nerden geliyor..

stajer

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Hocam masum bir insanı öldüren (yahudi, hristiyan, müslüman, türk, kürt, alman, ingiliz, boşnak , çingene farketmez) tüm insanlığı öldürmüş gibidir..Ve Allahın laneti o kişinin üzerinedri..Sendeki bu hitler aşkı ne böyle ?

TehPARADOX

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Soyum nazilere dayanıyor.

nikoteen

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Hitler başladıgı işi bitirsebilseydi, dünya daha güzel bir yer olurdu..

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Dua et Türkiye gibi fikir hürriiyetinin olduğu bir ülkede yaşıyorsun.

Hayranı olduğun Hitler gibi ,kasap anlayışına sahip bir liderimiz olsaydı sen sadece avatarın yüzünden bile idam edilebilirdin.

Hitlermiş.Peh!!

Soyum nazilere dayanıyor.

Forumda yaptığın ayrılıkçı ve ırkçı söylemre rağmen banlanmamış olman da Türk halkının engin hoşgörüsünün bir göstergesidir.

Sadece soyun değil düşüncelerin de nazilere dayanıyor senin.

Bugün Almanyada yaşayan Türklere yaptıkları belli olan nazi sempatizanı dazlakların soyundan olmakla gurur mu duyuyorsun.

Hangi soydan geleceğini seçmek sana sorulmadı ama geldiğin soyun yanlışlarını benimseyip benimsememek senin elinde.

SmiLey

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
55
Hitler başladığı işi bitirseydi sadece Yahudiler ile yetinmezdi senin soyunun benim soyumun da işini bitirirdi.

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Paradox bu kitabı almak lazım. Benimde elimde Hitler ve dönemini anlatan 6-7 kitap oldu. İyi bir arşiv için bu kitapta lazım.

Benim hitlere karşı duyduğum sempatinin temellerinde inanılmaz disiplini ve liderliği geliyor. Dinimden ötürü kimselere soykırım uygulayamam. Ama dinsizin hakkından imansız gelir misali dünyanın fitne kaynağı yahudilerin hakkından da Hitler geldi. Neyse benim ilgimi çeken konu, sıfırdan başlayıp bir döneme adını kazıyan bir adamın hayatı. Hitlerin hayatında herkes için örnek alınacak bir bölüm mutlaka vardır.

TehPARADOX

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Paradox bu kitabı almak lazım. Benimde elimde Hitler ve dönemini anlatan 6-7 kitap oldu. İyi bir arşiv için bu kitapta lazım.

Benim hitlere karşı duyduğum sempatinin temellerinde inanılmaz disiplini ve liderliği geliyor. Dinimden ötürü kimselere soykırım uygulayamam. Ama dinsizin hakkından imansız gelir misali dünyanın fitne kaynağı yahudilerin hakkından da Hitler geldi. Neyse benim ilgimi çeken konu, sıfırdan başlayıp bir döneme adını kazıyan bir adamın hayatı. Hitlerin hayatında herkes için örnek alınacak bir bölüm mutlaka vardır.

Kitabın serisi bende var.Güzel bir kitap tavsiye ederim herkese.

SmiLey

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
55
Sen hangisini önce soykırım yapmak istersin. Çocuklağından beri kin beslediğin soyu mu yoksa yeni yeni kin beslediğin soyu mu? Sonuçta Hitler bir canidir ve soykırımcıdır. Sebepsiz yere onca Yahudi öldürdü. Şimdi Müslüman olarak sizler keşke devam etseydiniz derken:

1)Bir kişiyi sebepsiz yere öldüren tüm canlıları öldürmüş gibi olur.(Her dinden kişiler dahil)
2)Karşınızdaki Müslüman olmasa dahi kalbini kırmayınız.

Bunları öneren bir dine mensup olduğunuzu yahut o dini bilgiğinizi nasıl söylersiniz?

Kusura bakmayın biraz sert çıktım umarım kalbiniz kırılmamıştır?:(

Militarist

Dekan
Reaksiyon puanı
130
Hitler soykırımdan önce Almanya'yı terk edin dedi. Kaçan zengin yahudiler kaçarken yanına 2 fakir yahudi de almamışsa ben niye üzüleyim.

TehPARADOX

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Sen hangisini önce soykırım yapmak istersin. Çocuklağından beri kin beslediğin soyu mu yoksa yeni yeni kin beslediğin soyu mu? Sonuçta Hitler bir canidir ve soykırımcıdır. Sebepsiz yere onca Yahudi öldürdü. Şimdi Müslüman olarak sizler keşke devam etseydiniz derken:

1)Bir kişiyi sebepsiz yere öldüren tüm canlıları öldürmüş gibi olur.(Her dinden kişiler dahil)
2)Karşınızdaki Müslüman olmasa dahi kalbini kırmayınız.

Bunları öneren bir dine mensup olduğunuzu yahut o dini bilgiğinizi nasıl söylersiniz?

Kusura bakmayın biraz sert çıktım umarım kalbiniz kırılmamıştır?:(

Sebepsiz yere öldürdüğünü kim söylüyor?

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Bu konu altındaki ırkçı söylemleri okudukça şaşkınlık ve üzüntü belirdi bende.

Yahudilerin günümüzde yaptıkları tarihte uğradıkları zulmü haklı çıkarmaz.

Dün zulme uğrayan bir milletin bugün zulüm eden bir millet olması da hitlerin katliamlarını haklı çıkarmaz.

Yılanı sahiplenmenin bir lüzumu yok zira o yılan bir gün sizi de sokabilir.

Katliamın her türlüsüne karşıyım sebep ne olursa olsun.

googlog

Profesör
Reaksiyon puanı
46
Abdullah Öcalan=Hitler=Lenin.....

Bir caniyi savunduğunuzun farkındamısınız?

Abdullah Öcalanı savunmakla Hitler'i savunmak arasında hiçbir fark yok.

İkiside masum insanları öldürmüş bir katildir.

Abdullah Öcalan'a laf söyleyenler eğer bu konu hakkında susuyorlar ise ırkçılık yaptıklarını söylemek isterim.

İlla bir kişiye tepki göstermek için o kişinin Türkleri mi ya da Müslümanlarımı öldirmesi gerekir.

Bu tip konularınızı lütfen kendinize saklayınız.

Katillerin övüleceği yer burası değildir.

Gökhab kardeş örnek alınabilecek binlerce insan var dünyada .

Böyle bir kişinin kitabını neden okuyacaksın ki?

Abdullah Öcalan'ın da illaki doğru bir söylediği birkaç şey olabilir.

O
zaman onu da alıp okurmusun?

Ya da gerek var mı ki?

Tabii ki senin seçimin sonuçta ancak okuyabileceğin masum birçok kişi var dünya da.Örbek alabileceğin.

Tavsiyem.

Militarist

Dekan
Reaksiyon puanı
130
Kavimlerin helakında da masumlar ölmüştür. Hitler'in yaktığı gerçek masumlar öteki dünyada ödüllendirilecektir merak etmeyin. Irkımın ve dinimin düşmanlarına bu kadar da üzülmeyin bence. Dostumuzun kalmadığı bu günlerde hele... Yahudileden bize ne yarar gelmiş? Kendilerine inen peygamberleri öldürmüşler. Allah'a verdikleri sözden caymışlar. Böyle bir ırkın böyle bir inancın bu dünyada olmamasını ben şahsen yadırgamam.

SmiLey

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
55
Abi milletin ruh sağlığı bozulmuş ben susuyum en iyisi:(

Militarist

Dekan
Reaksiyon puanı
130
Bana sorarsanız ben Hitler'i hem sever hem nefret ederim. Nefret etmemin tek sebebi Alman olması...

Militarist

Dekan
Reaksiyon puanı
130
Bu ırkçı düşüncelerden sıyrılmazsanız yakında kendinizden de nefret eder hale geleceksiniz..

Ben taşıdığım kandan gurur duyuyorum.

Başkalarının kanına isyan etmesi beni ilgilendirmez. Herkes düşüncelerinde hürdür.

Beni kendi milletim kendi inancım ilgilendirir. Irkım yaşasın dinim sürsün gerisi boş benim için. Hristiyanlar mı yok olmuş Ermeniler mi yok olmuş umrumda değil.

soyluakif

Asistan
Reaksiyon puanı
4
doguş yükseliş çöküş 3 kitap okumuştum baya belgeye dayalı bir kitap hitlerin ruslara saldırma zamanlaması hatası yüzünden askerlerin donarak öldügünü ordan ögrenmiştim

Militarist

Dekan
Reaksiyon puanı
130
doguş yükseliş çöküş 3 kitap okumuştum baya belgeye dayalı bir kitap hitlerin ruslara saldırma zamanlaması hatası yüzünden askerlerin donar öldügünü ordan ögrenmiştim
Hitler'i yaratan Avrupa'dır en az onun kadar suçludurlar. Kontrölü eline alacağını hesap edemediler.

Neyse başka örnekler vermeyeyim ben.

TehPARADOX

Profesör
Reaksiyon puanı
44
doguş yükseliş çöküş 3 kitap okumuştum baya belgeye dayalı bir kitap hitlerin ruslara saldırma zamanlaması hatası yüzünden askerlerin donarak öldügünü ordan ögrenmiştim

Eski nazi belgerine dayanıyor kitap hikaye kitabı değil tarih kitabı.