Piyasada Anzer Balı Kalmadı

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
375.jpg

Bu yıl 150 kilogram üretilen dünyaca ünlü Anzer Balı, piyasaya çıktıktan kısa süre sonra tükendi.

Rize’nin İkizdere İlçesi’nin 2 bin 400 rakım yükselliğinde bulunan Anzer Yaylası’nda üretilen dünyaca ünlü Anzer Balı, piyasaya çıkar çıkmaz tükendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Anzer Balı Kooperatifi Başkanı Şükrü Çatır, bu yıl talebin yüzde 70’lik kısmını karşılayamadıklarını belirterek, “Bu yıl çeşitli nedenlerde dolayı bal üretimi önceki yıllara oranla az oldu. Ortalama 150 kilogram bal Hacettepe Üniversitesi’nden tahlil alarak mühürlü şişelerde piyasaya sürüldü. Bal piyasaya çıkar çıkmaz tükendi. Kooperatif olarak elimizde bal kalmadı. Şu ana kadar gelen taleplerin sadece yüzde 30’luk kısmını karşılayabildik. Bal tükenmiş olmasına rağmen talep devam ediyor. Kısıtlı üretim yüzünden yurt dışından gelen taleplere cevap veremedik. Bal tamamen yurt içinde satıldı” dedi.

Çatır ayrıca tüketicileri sahte bal satıcılarına karşı uyararak “Balın tükenmesini fırsat bilen bazı uyanıklar, Anzer Balı diye yüksek fiyatlarda bal satıyorlar. Tüketicilerimiz kesinlikle mühürlü şişelerin dışındaki balları satın almasınlar” şeklinde konuştu.

Anzer Balı’nın kilogramı bu yıl 500 TL’den satışa çıkartıldı. Karaborsaya düşen mühürlü şişelerin 750 ile bin TL arasında satıldığı iddia ediliyor.

----------------------------------
anzer balından başka bir bal tanımam tatması bile pahallı yurt dışına çok gidiyor zaten bu balı alan zenginler alıyor çok şifalı bir baldır.

PRoMeTuS

Profesör
Reaksiyon puanı
5
ben bunu sadece hastalara satıyorlar diye biliyordum..

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Bir ara alıp tadına bakmak lazım. 1 gr falan. :D

googlog

Profesör
Reaksiyon puanı
46
Hastalara satsınlar eğer bu kadar değerli ise.İnşallah daha çok üretilir.Ülkemizde çok şükür her çeşit faydalı ürün var.

Önemli olan onlara destek vermek üretim için ve pazarlamasını iyi yapmak

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Hiç sevmiyorum balı.

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
valla bizimkiler karstan getiriyo petek balı. mis gibi :D

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
68
Duyumlarıma göre günlük sadece çay kaşığının yarısı kadar yenmesi gerekiyormuş.

O kadardan fazlası adamı öldürecek kadar ateşlendiriyor ve alevlendiriyormuş.

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Bu resimdeki bal anzer balı değil.Anzer balı siyahımsı ve acı geliyor.Hiç sevmem.

Me%C5%9Fhur%20Anzer%20Bal%C4%B1%20500gr.jpg

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Tadından yenmez anzer balı süper yemede yanında yat...

cycloner

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Bal olsada da yesek. Çam balı istiyorum ama hep sahtekarlar var piyasada şekerli şekerli satıyorlar. İçinde ne olduğunu da bilemiyoruz. Marketten de pahalıya almak akıl karı değil. Çam balı satan var mı :D

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
nasıl bir balmış ki bu çok merak ettim :) kiloso 500 lira.

PRoMeTuS

Profesör
Reaksiyon puanı
5
yemiyen yoktur hastalar için değil şifa bulmak için de alanlarda oluyor.
işte ben bunu satanların sadece hasta varsa sattıklarını duydum. Yoksa bende tatma girişiminde bulunmuştumda :D ayrıca bal çok tatlı olduğundan acıymış.
Bunun az üretilmesinin nedeni de sadece anzer yaylasında üretilmesi. sonuçta orasıda sınırlı bir yer..:rolleyes: