Siyah ekran sorunu araştırılıyor

googlog

Profesör
Reaksiyon puanı
46
Siyah ekran sorunu araştırılıyor

Dünyanın en büyük yazılım firması Microsoft, son işletim sistemi Windows 7'yi etkileyen "siyah ekran" sorununu araştırdığını doğruladı.

011220091704173527504_2.jpg

Bazı kullanıcıların sisteme girdikten sonra sistemin çöktüğünü gösteren ekranla karşılaşmalarıyla ilgili olarak firma, soruna neden olduğu sanılan ve 25 Kasımda yayımlanan son güvenlik güncellemesi hakkındaki ihbar ve bilgileri incelediğini bildirdi.

Sorunun Vista, XP ve diğer işletim sistemi kullanıcılarını da etkileyebileceği belirtildi.

Sorun için bir yama yayımlayan yazılım firması Prevx, milyonlarca kullanıcının etkilenebileceğini ve sorunla karşılaşan kullanıcıların son çare olarak Windows'u yeniden yükleme yöntemine başvurduklarını kaydetti.

Yazılım firması, çıkardıkları yamanın her soruna iyi gelmediğini belirtirken, bir Windows güncellemesi yaptıktan veya bir virüs programı kullanmaya başladıktan sonra iki hafta içinde ekranların kararmaya başlaması durumunda bu yamanın işe yarama olasılığının yüksek olduğunu bildirdi.

Microsoft firması da sorunla karşılaşan kullanıcıların müşteri hizmetleriyle temas kurmaları gerektiğini belirtirken, sorunun neden kaynaklandığının henüz açık olmadığını kaydetti.

KAYNAK

feykbey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
sp1 i den sonra taşlar yerine oturur gibi

haldunaksoz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
xp de bir virüs vardı 1 haftada yaklaşık 25-30 makine gelmişti servise windows klasöründen .dat , .tmp , .bak uzantılı abuk sabuk dosyaları temizleyip düzeltebiliyorduk umarım o siyah ekran bu siyah ekrandır : /

muko

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Bugün bir güncelleştirme yaptım. güncelleştirmeden sonra netim gitti.
zamanı geri alim dedim windows 7 çöktü. sonra kurulum cd sini takarak repair yaptım düzeldi

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Bugün bir güncelleştirme yaptım. güncelleştirmeden sonra netim gitti.
zamanı geri alim dedim windows 7 çöktü. sonra kurulum cd sini takarak repair yaptım düzeldi
Daha mı düzelmesin herşeyi yapmışsın mukooo :D

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Mavi ekrandan sonra, yeni sürümde siyaha mı geçmişler :D:D

muko

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Daha mı düzelmesin herşeyi yapmışsın mukooo :D
ayrıntıları anlatmadım daha neler neler yaptım.Sadece zamanı geri almayı 3 kez yaptım.

Sistem dosyası bozuldu repair yaptım. onun dışında en son yüklediğim microsoft ofice ve media playeri geri sildim belki onlar yüzünden sorun olmuştur diye.

Artık güncelleştirme gelirse kabul etmeyecem. yoksa netim gidiyor :D:D

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Severim kara ekranı :D
Fakat çoktandır görüşmedik :tt2:

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
allahım yaa..bu hatayı dün ben de almıştım,,laptopu hemen garantiye yolladım donanım hatası var diye.....off yaaa..windows 7 senin taaaa bilmem nerene ne ediyim..boşuna laptopu yolladım garantiye