Windows 7 de DVD-R sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Blokk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Blokk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Beyler Windows 7 yükledikten sonra 2nci sorunum Dvd-writerım delirdi cdleri isimlerini gösteriyo ama okumuyo dvd-r üstüne sağ tıkladığımda kitleniyo bi süre sonra cdleri acayip sesli bir biçimde döndürüyo sizce sorun nedir?

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Aynı sorun bende de var. Asus M51VR dizüstü bilgisayarımın bir kısmına windows 7 kurdum ama ne cd/ dvd yazıyor ne de doğru düzgün okuyor. Deli etti beni resmen ayrıca cd ve dvd lere zarar da vermeye başladı. Dedim acaba sorun dvd rom da mı pardus 2008 ile açtım bilgisayarı canavarı canavar gibi çalıştı cd/dvd yazdım ve okuttum. Windows gene kendini kaybetti sanırım :)
Şuanda konu hakkında ki tek çözümüm cd ve dvd yazmak için nero kurdum diğerleri dvd rom u görmedi bile :)

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Ne yazıkki aynı sorun bendede var ve DVD-RW bu sebeple bozuldu benden bir yumruğu hakketti diye düşünmüştüm meğersem Windows 7 imiş:D

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Arada bir bu sorun bende de oldu.
Hatta teknik servise gidip mekanik kısımlarını bile temizletmiştim.

Aynı makinada üç-dört sistem kurulu olduğu için biri sorun çıkarırsa diğerine geçiyorum..
Bir not daha : Samsung marka hata verenlerde ilk üçe girer..

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Arada bir bu sorun bende de oldu.
Hatta teknik servise gidip mekanik kısımlarını bile temizletmiştim.

Aynı makinada üç-dört sistem kurulu olduğu için biri sorun çıkarırsa diğerine geçiyorum..
Bir not daha : Samsung marka hata verenlerde ilk üçe girer..
Samsung marka hata verenlerde ilk üçe girer bölümünü anlamadım benimkide Samsung aydınlatırmısınız?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Samsung marka hata verenlerde ilk üçe girer bölümünü anlamadım benimkide Samsung aydınlatırmısınız?
Yeni DVD sürücü alırken Samsung markayı ilk üçe almamayı yeğlediğimi,
Nedense çoğunlukla hata veren ilk üç marka arasında olduğunu,
Ve Samsung markasını gözardı etmek için başka sebep aramaya gerek kalmadığını,

Duruşma tutanağı gibi oldu bre :D

girnelix

Asistan
Reaksiyon puanı
3
arkadaşlar bu dvd sorunu bendede var 6 aydır w 7 ye geçince başladı daha önce vista orijinalinde yoktu bunlar.bi çözüm yolu yokmu ??

fatih0xx

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ben bi sorunla karşılaşmadım. çok da güzel çalışıyor dvd sürücüm yazdırma ve okumada da sorun yok.

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Arkadaşlar şuan için nero free ile yazdırma işlemlerini yapabiliyorum diğer ücretsiz (imgburn, cdburnerxp vb.) yazılımlar dvd yi görmüyor. Yaw onca da para verdik bide win 7 ye olmuyor ki böyle.

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
O saydığınız yazılımların win7 desteği olup olmadığını kontrol etmek gerekir yani hata win7 de mi onlarda mı?:).Ben hem Nero ile hem de Ashampoo_Burning_Studio_9.12 ile rahat bir şeklilde yazılımı gerçekleştiriyorum

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
O saydığınız yazılımların win7 desteği olup olmadığını kontrol etmek gerekir yani hata win7 de mi onlarda mı?:).Ben hem Nero ile hem de Ashampoo_Burning_Studio_9.12 ile rahat bir şeklilde yazılımı gerçekleştiriyorum

Ben CD Burner xp ve imgburn ile vista da sorunsuz yazma yapabiliyordum ne zaman win 7 ye terfi ettim yazılımlar çalışmaz oldu :( Bende son çare nero free kurdum şuan için nero free ile sorun çıkmıyor. CD Burner XP ve img burn sanırım win 7 ile uyumlu değil. Yada win 7 programla uyumlu değil. :) Neyse şuan için benim bildiğim nero ile bu sorundan kurtulabiliriz ondan başka önerisi olan varsa onlarıda dinleyelim :)

vacip42

Profesör
Reaksiyon puanı
0
benim win7 de dvd rom u görmüyor :S

Blokk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benimki Asus Ben Napıcam??

ibrahimhd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
bendede arasıra aynı sorun oluyor ama sürekli değil arada sırada bende pek çözemedim hp laptop kullanıyorum dvd sürücü bozuldu sanarak servise götürdüm arızalı olmadığı büyük ihtimal kullandığım işletim sistemi ile alakalı olduğu cevabını aldım yani sorun windows 7 de cihazlarınızda kabahat aramayın,sanırım microsoftta yakın zamanda bir update ile bu sorunu çözecektir inşallah.

zebaniselo

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Harbiden aynı durum benim de başıma geldi.konuyu açtığınız için teşekkürler.cdburner xp dvd yi görmüyodu.ben de dosyaları ultra iso ile dosyaları iso yapıp yazdırıyodum.inş. sp1 ile sorunlar çözülür.