Linux'un penguen logosu nasıl çıktı?

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
linus-fun.jpg

Finli bir öğrenci olan Linus Torvalds, 25 Ağustos 1991`de, üye olduğu bir listeye gönderdiği `Nisan`dan beri ücretsiz bir işletim sistemi üzerinde çalışıyorum, sadece bir hobi olarak. Ve hazır hale gelmeye başladı, bu aşamada MINIX`in sevdiğiniz/sevmediğiniz özellikleri ile ilgili düşüncelerinizi almak istiyorum ..` mesajıyla Linux`un doğuşunu müjdelemişti! 21 yaşında Finlandiya`da üniversite okurken yeni bir işletim sistemi çekirdeği geliştiren Linus Torvalds`ın projesi, zamanla dünyanın imece yöntemiyle geliştirilen en büyük projesi haline geldi. Bu yeni işletim sistemi bugün kişisel bilgisayarlardan devasa sunuculara kadar milyonlarca bilgisayarda sorunsuz çalışıyor.

mask-linus_torvalds.jpg

PENGUEN LOGOSU NASIL ÇIKTI?
1996 yılına kadar Linux`un üç sürümü çıkmıştır fakat yazılımın hala bir logosu/maskotu yoktur. Bunun zamanının geldiğini düşünen Linux geliştiricileri logo önerileri getirirler. Güçlü kuvvetli hayvanlar önerilir önce; kartal, piranha, köpek balığı gibi. Bu yönde kafa yorma faslı devam ederken, Linus`un penguenleri çok sevdiği duyulur ve tartışmalar sona erer. Sonraları Linus`un neden penguenlere bu kadar ilgi duyduğu anlaşılır. Linus, çocukken bir penguen tarafından ısırılmıştır.

linux.jpg

Kaynak:http://www.tumgazeteler.com/?a=5456062
http://www.yenisafak.com.trhttp//yenisafak.com.tr/Bilisim/?t=24.08.2009&c=10&i=206833

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
realmanager=Çok paylaşım,çok alıntı

Bir kez de kendi yazın olsa:D

snow fox

Profesör
Reaksiyon puanı
14
ben olasydım kokarca yapardım :)
ya da recep ivedik'i :D :mrgreen:

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
realmanager=Çok paylaşım,çok alıntı

Bir kez de kendi yazın olsa:D

Ne kadar komik birisiniz. Siz bunu bile yapamıyorsunuz. Büyük ihtimalle büyük kıskançlık içerisindesiniz.

Neyse, ümidim; bu paylaşılanlara sadece saçma yorumlar yazmak yerine okuyup bir şeyler öğreniyor olduğunuzdur.

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
ben olsam atlı-asker logosu yapardımmm :) at-avrad-silah :)

trinitrotoluen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Gerçekten merak ediyordum bunu, peki real acaba opensuse'un bukalemunu nereden geliyor onu da paylaşırsan sevinirim.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Ne kadar komik birisiniz. Siz bunu bile yapamıyorsunuz. Büyük ihtimalle büyük kıskançlık içerisindesiniz.

Neyse, ümidim; bu paylaşılanlara sadece saçma yorumlar yazmak yerine okuyup bir şeyler öğreniyor olduğunuzdur.
Burda sana susmak düşer lafım realmanager a o bişe demezken sen nasıl konuşursun 2 kişi konuşurken .......

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
nasıl ki sen konuşurken Haps gelip seni savunuyorsa bu da böyle ALMİ

Bİtab senin için o konuyu araştıracağım

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
genelde hep hayvanlarla ilgili logolar olur. bence daha yaratıcı logolar olaiblir.

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Lafın onaysa o zaman özel ileti göndereceksin. Foruma yazıyorsan herkes okur, herkes cevap yazar.

Ayrıca biz bu haberlerin hepsini beğeniyoruz, daha da fazla haberi buraya getirmesini istiyoruz. Kopyala yapıştır istemeyen bir SDN yöneticisi varsa söz hakkı onundur, bu durumda size laf düşmez.

batucan72

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Sevgili @ realmanager,

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

Merak ettiğim bir konuydu.

Linux haberlerinizi devamlı okuyorum.

Mesaj yazmaksa bugün nasip oldu.

Saygılar.