Bir işletim sistemi neden ücretsiz olmalıdır.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
siz kullanıcılar para vermiyorsunuz belki ama
kurumlar ve kuruluşlar ki özellikle devlet kurumları veriyor hem de her bir lisans için tek tek
linux varken windows kullanmaları yazık

Sadece ofis programları kullanan devlet kurumları için söylediğinde sonuna kadar haklısın...

Ancak burada da sorun Linux kullanmayı bilen yeterli teknik destek olmaması...

Örneğin 50.000 Müfuslu bir ilçede...
Devlet kurumlarına Pardus kullanmayı kararlaştırsa...
Bir bilgisayar herhangi bir nedenle bozulduğunda o ilçeden o problemi çözdürecek adam bulamazlar...

Ancak söz konusu windows olduğunda orada çalışan temizlikçinin oğlu bile sorunu çözer...

Linux önce teknik desteği çoğaltabilmeli...

Bu gün bilgisayar tamircilerine gidin kaç tane linuxtan anlayan eleman bulabileceksiniz?

Aslında SDN bunun haber makalesini yapabilir...
Linux yüklü bir bilgisayarda herhangi bir problem oluşturup bilgisayarı alıp İstanbulda tamircilere götürsünler bakalım... Kaç tanesi bu problemi çözebilecek!!!

Bu söylediklerim ev kullanıcıları için değil Devlet veya özel kurum kullanıcıları için geçerli...

Çünkü ev kullanıcıları her türlü problem ihtimaline karşı kendi iradeleriyle lünux kuruyorlar...

Ama devlet kurumları böyle değil...

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Sadece ofis programları kullanan devlet kurumları için söylediğinde sonuna kadar haklısın...

Ancak burada da sorun Linux kullanmayı bilen yeterli teknik destek olmaması...

Örneğin 50.000 Müfuslu bir ilçede...
Devlet kurumlarına Pardus kullanmayı kararlaştırsa...
Bir bilgisayar herhangi bir nedenle bozulduğunda o ilçeden o problemi çözdürecek adam bulamazlar...

Ancak söz konusu windows olduğunda orada çalışan temizlikçinin oğlu bile sorunu çözer...

Linux önce teknik desteği çoğaltabilmeli...

Bu gün bilgisayar tamircilerine gidin kaç tane linuxtan anlayan eleman bulabileceksiniz?

Aslında SDN bunun haber makalesini yapabilir...
Linux yüklü bir bilgisayarda herhangi bir problem oluşturup bilgisayarı alıp İstanbulda tamircilere götürsünler bakalım... Kaç tanesi bu problemi çözebilecek!!!

Bu söylediklerim ev kullanıcıları için değil Devlet veya özel kurum kullanıcıları için geçerli...

Çünkü ev kullanıcıları her türlü problem ihtimaline karşı kendi iradeleriyle lünux kuruyorlar...

Ama devlet kurumları böyle değil...

Tamamda bir belediyenin sadece Microsoft'a ödemediği windows ve ofis lisanslarının parasıyla her seferinde özel eleman çağırtsa hâlâ para arttırabilir.
Zaten böyle kurumların sunucu bilgisayarlarda Linux kullanıyor olması gerekir. Fakat maalesef işlerini temizlikçinin oğluna yaptırdıkları için oda Sunucu güvenliğinin önemini konusunda bilgisiz olduğu için sunucularda da windows kullanılıyor, hiç kimsenin kullanmayacağı windows server görsel arayüzü için binlerce dolar para veriliyor.

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Dostum MaviAteş ''hiç kimsenin kullanmayacağı windows server görsel arayüzü için binlerce dolar para veriliyor'' söylediğin kelime çok anlamsızca sarfedilmiş kelimeler bunlar dünyada milyonlarca kişi Windows server'i görsellik için almıyor işini gerçektende güzel yapıyor zaten kullanlar bunu bilirler,cevap yazmamın tek sebebi söylediğin kelimeydi,bişeyler yazıyorsan madem bilgiğin konuda yaz.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Maviateş:''hiç kimsenin kullanmayacağı windows server görsel arayüzü için binlerce dolar para veriliyor''
Çok komiksin Windows Server ve görsel arayüz anlamsız:D Windows Server klasik temayla geliyor.Ona bakıyorsan görsel için Win98 seçerim daha iyi:D Ancak Windows Server görsellikle hiç bir alakası yoktur.Örneğin Windows Server 2008 R2 Windows 7 nin aynısıdır.Ancak büyük şirketler için özelleştirilmiş daha doğrusu çok özelleştirilmiştir.Özel programlar eklenmiştir.

Maviateş kısacası sen kızardın:D

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Maviateş:''hiç kimsenin kullanmayacağı windows server görsel arayüzü için binlerce dolar para veriliyor''
Çok komiksin Windows Server ve görsel arayüz anlamsız:D Windows Server klasik temayla geliyor.Ona bakıyorsan görsel için Win98 seçerim daha iyi:D Ancak Windows Server görsellikle hiç bir alakası yoktur.Örneğin Windows Server 2008 R2 Windows 7 nin aynısıdır.Ancak büyük şirketler için özelleştirilmiş daha doğrusu çok özelleştirilmiştir.Özel programlar eklenmiştir.

Maviateş kısacası sen kızardın:D

Ya sen ne biliyorsun da konuşuyorsun. Görsel arayüz dediysek, Linux'ta komutla yapılabilecek örneğin eposta sunucusu kurma işleminin, windowsta fareyle yapılmasını kast ettim her halde.

Ben seni yeteri kadar tanıyorum, bana bir şeyler anlatacak kadar bilgili olmadığını da iyi biliyorum. Bir daha ki sefere anlatmak için zahmet etmene gerek yok.

@captaingreen
Evet hiç kimsenin kullanmayacağı dedim, çünkü aklı olan uzman, işini bir kerede yapar, sistemini bir kere kurar, bir daha sorun çıkartmayacak şekilde ayarlar ve kimsenin o sunucuyu tekrar kullanmasına gerek kalmaz.

Bu dediklerim Linux/Unix/Solaris sistemler için geçerli. Çünkü Windows kurduğunuzda yakın zamanda sorun çıkartacağı için defalarca ilgilenmek gerekecektir. :thumbdown:

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Ya sen ne biliyorsun da konuşuyorsun. Görsel arayüz dediysek, Linux'ta komutla yapılabilecek örneğin eposta sunucusu kurma işleminin, windowsta fareyle yapılmasını kast ettim her halde.

Ben seni yeteri kadar tanıyorum, bana bir şeyler anlatacak kadar bilgili olmadığını da iyi biliyorum. Bir daha ki sefere anlatmak için zahmet etmene gerek yok.

@captaingreen
Evet hiç kimsenin kullanmayacağı dedim, çünkü aklı olan uzman, işini bir kerede yapar, sistemini bir kere kurar, bir daha sorun çıkartmayacak şekilde ayarlar ve kimsenin o sunucuyu tekrar kullanmasına gerek kalmaz.

Bu dediklerim Linux/Unix/Solaris sistemler için geçerli. Çünkü Windows kurduğunuzda yakın zamanda sorun çıkartacağı için defalarca ilgilenmek gerekecektir. :thumbdown:
Nasıl bir tip olduğunu belli ediyorsun

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Şimdiye kadar defalarca konuyla ilgili tartışmamıza rağmen, ben "görsel arayüz" dediğimde Vista'nın aerosunu anlıyorsan, söylenecek başka bir şey bırakmıyorsun demektir.

Ayrıca senin gibi isimlerle dalga geçerek insanları kışkırtmıyorum. Bu hareketinle sende zaten söyleyecek sözün olmadığını, ancak isimle dalga geçebilecek kadar bilgili olduğunu göstermiş oluyorsun.