Öss'm Hakkındaki Görüşlerime Ne Dersiniz ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rom.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

siriusian

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Romantic meslek liseliyim diyorsun bölümünde güzel bilgisayar mühendisliği için potansiyel adaysın DGS sınavını duydun mu hiç ?

Bu sınavı araştır daha öncede yazdım ben düz lise mezunu olmama rağmen 2 yıllık Bilg. Tek. ve Prog. girdim ve DGS sayesinde Bilg. Müh. geçtim ve DGS ÖSS'ye göre hele ki bu 2 sınavlık dönemlere göre kat kat daha kolay sadece Lise matematiği ve türkçe soruları var ne biyoloji ne kimya ne de fizikle uğraşırsın..:)

Hem çalışması kolay hemde konu sayısı az ama bi dezavantajını belirtmek gerek geçişte puanlar birbirine çok yakın ve kontenjanlar az ama ÖSS'de 4 yıllık barajını geçen bir öğrenci bu DGS'yi bi girişte yapar ve istediği bölüme geçer bu sınavı araştır derim..

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Romantic meslek liseliyim diyorsun bölümünde güzel bilgisayar mühendisliği için potansiyel adaysın DGS sınavını duydun mu hiç ?

Bu sınavı araştır daha öncede yazdım ben düz lise mezunu olmama rağmen 2 yıllık Bilg. Tek. ve Prog. girdim ve DGS sayesinde Bilg. Müh. geçtim ve DGS ÖSS'ye göre hele ki bu 2 sınavlık dönemlere göre kat kat daha kolay sadece Lise matematiği ve türkçe soruları var ne biyoloji ne kimya ne de fizikle uğraşırsın..:)

Hem çalışması kolay hemde konu sayısı az ama bi dezavantajını belirtmek gerek geçişte puanlar birbirine çok yakın ve kontenjanlar az ama ÖSS'de 4 yıllık barajını geçen bir öğrenci bu DGS'yi bi girişte yapar ve istediği bölüme geçer bu sınavı araştır derim..

DGS'yi biliyorum, ama kontenjan sıkıntısı ve intibak dönemi korkusu olduğu için de birazcık çekiniyorum aslında, bu sene meslek yüksekokullarına sınavsız geçiş kalktı, 2 aşamalı sınavdan 1.sinin puanına göre meslek yüksek okullarına kayıt yaptırabileceğiz heralde, 2 senelik bir program tutturursam zaten gitmeyi düşünüyorum :) Artık seneye üniversitelerin meslek yüksekokulu puanlarının ne olduğunu göreceğiz bakalım:)
Yorumunuz için teşekkürler...

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Bana DGS demeyin. Hiç çalışmadığım halde 30 puanla kaybettiğim bir sınavdır.

Acayip sinir etmiştir beni. :D

siriusian

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bense 1 puanla İstanbul Üniversitesini 3 puanla da burslu bölüm kaçırmıştım :D:)
ama yinede beni mühendis yaptı .. bi kaç kez deneseydin AliA belki kapatırdın o 30 puanı :)

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Geçti artık ne yapalım çoktan üniversite mezunu olduk bile. :D

cobra11

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Romantic geç oldu biraz ama yeni gördüm konuyu. bu sene bende gireceğim sınava ben düz lise mezunuyum. Bu sene herkez istediği yere girebilecek ama şu an fen ağırlıklı dersleri herkez yapamıyo doğal olarak yapan ztn tıp okur :) 4 sene fen gören biri bile fen derslerini zor yapıyorki buna rağmen sadece lise1 de ders gören ondan sonra ne geometri ne fizik.... hiç bişey görmeyen biri fen dersleri yapamaz. O yüzden herkez genel olarak sosyal türkçe ağırlıklı derslere yöneliyor. herkezin mantık aynı 1 senede fen dersleri olmayacak bende tarihi edebiyatı ezberlerim girerim diyor o yüzden oralara ağırlık artacak oralara yığılma olacak aslında. ama ben fen yaparım diyosan orasına bişey diyemem.
İstediğin yere girersin umarım. Kolay gele... İyi çalışmalar....

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Romantic geç oldu biraz ama yeni gördüm konuyu. bu sene bende gireceğim sınava ben düz lise mezunuyum. Bu sene herkez istediği yere girebilecek ama şu an fen ağırlıklı dersleri herkez yapamıyo doğal olarak yapan ztn tıp okur :) 4 sene fen gören biri bile fen derslerini zor yapıyorki buna rağmen sadece lise1 de ders gören ondan sonra ne geometri ne fizik.... hiç bişey görmeyen biri fen dersleri yapamaz. O yüzden herkez genel olarak sosyal türkçe ağırlıklı derslere yöneliyor. herkezin mantık aynı 1 senede fen dersleri olmayacak bende tarihi edebiyatı ezberlerim girerim diyor o yüzden oralara ağırlık artacak oralara yığılma olacak aslında. ama ben fen yaparım diyosan orasına bişey diyemem.
İstediğin yere girersin umarım. Kolay gele... İyi çalışmalar....
Hayır fen le alakam yok :)

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Kaderimiz aynı desene Romantic.
Bende meslek lisesi öğrencisiyim ve öss'den aşırı derece korkuyorum.
Ama şöyle sölyleyebilirim ;
Senin yerinde olsam mezun olduğum sene yani bu sene öss'ye girerdim.
He baktım güzel bölüm tuttu.giderim
ama baktım ki istediğim bölüm yok veya işte öss ye giren sayısı çok olduğu için hiç kazanamadın.
2. sene dershaneye gidersin.Çok sıkı çalışırsın.Kazanırsın.
Benim düşüncelerim bu şekilde.
Ayrıca ben bi konu açmıştım kariyer bölümüne dün gece hala onaylanmadı sanırım :D

Not :
birde biz 2 sınavdan geçeceğiz herhalde
1.öss'den önceki
2.öss

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
ya aslına bakarsanız öss diye birşey yok artık.

YGS ve LYS sınavları var.

YGS = Yüksek Lisansa Giriş Sınavı; Lise 1 dersleri. (Türkçe, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Coğrafya, Tarih)

LYS = Lisans Yerleştirme Sınavu; Alan dersleri. (Sayısal, Eşit Ağırlık, Sözel)

YGS sınavındaki barajı geçenler LYS sınavına giriş hakkı kazanacak.
Aynı zamanda YGS puanıyla girilen 2 yıllık ve 4 yıllık bölümlerden tercih de yapabilecek.
Ben bugün girsem kesin YGS'de Lise1 Fen bölümüne yoğunlaşarak "Bilgi Teknolojileri", "Bilişim Sistemleri", "Bilgisayar Öğretmenliği" gibi 4 yıllık bölümlere girmeye çalışırım.
Yani sadece lise 1 konularında bile alanıma yönelik lisans programları var.
Sen de bunları araştır ve en azından bu sene dersaneye gitmeden bu hedefler doğrultusunda hareket et.

LYS sınavı ise meslek lisesinden çok diğer liselilere daha kolay gelebilecek bir sınav.
Çünkü meslek liselerinde bildiğim kadarıyla fen, türkçe matematik ve sosyal bölümlere yönelik bölüm yok. Mesleki bölümler. Ancak kendi mesleğinden bölüm seçen öğrenciler LYS'de avantajlı. Bu da her alan için bir meslek demek oluyor.

Bir meslek liseli olaydım bence en mantıklısı YGS'ye sağlam bir şekilde hazırlanıp o sınavdaki 4 yıllık ünileri düşünürdüm.

Sen de bi bak bence.

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
sınava girmeyeceğim demedim zaten, sınava gireceğim ya tutarsa hesabı :)

*Rorschach*

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Sayısal öğrencisiyim, bende 2011'de girecem. Bugün bizim dershane yeni bir kitapçık verdi. Yeni sınav sistemini anlatan, puan durumları, yüzdeler filan. Gerçekten de güzel bir sistem olmuş. Kazanma şansımızın artacağını düşünüyorum. Zira puan türleri çoğaldığından rekabet azalacak. Gerçi iyi bir sayısal öğrencisinin hayalindeki tüm bölümleri Mat 4 bölümüne toplamışlar. Ama buna rağmen mutlaka kazanma şansımız artacaktır. Bu sene girenlerin işi biraz zor, yeni düzenleme olduğu için ve ilk deneme olduğundan sınavı hazırlayanların çuvallamaları muhtemel. Çok kolay ya da zor bir sınav olabilir. Öte yandan 2011'de girecekler bu yönden biraz daha avantajlı olacaklar.

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Allah (c.c) hepimize hayırlı bir üniversite nasip eder inşallah :)

muko

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Allah (c.c) hepimize hayırlı bir üniversite nasip eder inşallah :)
Amin :)
Bak bende 2.senemde yani bu sene üniye girecem inş.
tabi benim durumum biraz kebap ama olsun:tongue:.
1 sene feda edip bir ömürü kurtarabilirsin:) Başarılar :)

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Amin :)
Bak bende 2.senemde yani bu sene üniye girecem inş.
tabi benim durumum biraz kebap ama olsun:tongue:.
1 sene feda edip bir ömürü kurtarabilirsin:) Başarılar :)
aynen kardeşim :)

aynı üni.ye düşeriz inşallah, porsuklara birlikte gidip geliriz, arada da kebap49 felan yaparız :P :D

muko

Profesör
Reaksiyon puanı
12
aynen kardeşim :)

aynı üni.ye düşeriz inşallah, porsuklara birlikte gidip geliriz, arada da kebap49 felan yaparız :P :D

hahaha
Valla benim Ankara'da kalma ihtimalim düşük gibi :)
hacettepe tıpı tutturursam kalırım anca :P
onun dışında tüm hedeflerim istanbulda sanırım :):)

ama belli mi olur kader. Porsuklara beraber gelip gideriz belki :D

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
hahaha
Valla benim Ankara'da kalma ihtimalim düşük gibi :)
hacettepe tıpı tutturursam kalırım anca :P
onun dışında tüm hedeflerim istanbulda sanırım :):)

ama belli mi olur kader. Porsuklara beraber gelip gideriz belki :D
Porsuklar hayatımı mahvetti zaten :D

4 yıllık ankara dışı tutturursam bende giderim zaten :)

Hayırlısı artık :))

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
DGS'yi biliyorum, ama kontenjan sıkıntısı ve intibak dönemi korkusu olduğu için de birazcık çekiniyorum aslında, bu sene meslek yüksekokullarına sınavsız geçiş kalktı, 2 aşamalı sınavdan 1.sinin puanına göre meslek yüksek okullarına kayıt yaptırabileceğiz heralde, 2 senelik bir program tutturursam zaten gitmeyi düşünüyorum :) Artık seneye üniversitelerin meslek yüksekokulu puanlarının ne olduğunu göreceğiz bakalım:)
Yorumunuz için teşekkürler...
eğer bu sene girmessen 2 yıllık geçiş hakkını kullan ( araştırabilirsin resmen henüz kalkmadı. :) Ocakta belli olucak sanırsam)
ayrıca belirtmek isterim aynı bölümde ve senin gibi bende son sınıfım sonumuz hayırlı olsun :D (dershane,staj,okul)bu 3'lüyü kendim şöyle ayırdım:
dershane:dersleri çok az vakit kaldığından pek tekrar edemiyorum ama genelde tekrar yapmaya çalışıyorum.
okul: okuluda kopyalarla idare ediyorum :D ki dershanede aldığım derslerle karıştırmayayım diye.Öss daha önemli :mrgreen:
staja gelince seninki kadar zorlamıyo bu yönden şanslıyım sanırım.

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
2 yıllı geçiş hakkı dediğin gibi kalkmaz inşallah :) staj dediğimden de ağır geçtiği için bu seneyi gözden çıkarttım zaten, önümüzdeki sene için ise planım şimdiki staj yerime aynı staj gibi devam edip tatil olan 2günde de dershaneye gitmek olacak. inşallah başarılı oluruz, sana da başarılar diliyorum bu arada :) .

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
ya Romantic sen bu sene girecek misin öss'ye ? :D

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
cok gerekli bir sistem ama yakında kalkacak sanırım herkes üni okuyacak derece kapasiteler artırılıyor hatta 10 yıl sonra üniler boş kalabilirmiş

*Rorschach*

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Porsuklar hayatımı mahvetti zaten :D

4 yıllık ankara dışı tutturursam bende giderim zaten :)

Hayırlısı artık :))

Biraz kendine güven, biraz hayallerinin, ideallerinin arkasında dur ve bu ikisini hayatından biraz ödün vererek güzel bir çalışmayla taçlandır iyi bir yer kazanırsın merak etme.:yes:

Şahsen bende İzmir Ekonomi Üniversitesi Yazılım Mühendisliğini burslu olarak kazanmak istiyorum. Eğitimin 2. ve 4. yıllarını Newyork Üniversitesi'nde okuma imkanı sunmaları çok önemli bir avantaj. Yazılım Mühendisliği gibi bir meslekte iyi bir başarı yakalamak için yurt dışı eğitimi şart.

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
ya Romantic sen bu sene girecek misin öss'ye ? :D

Giriyorum bu sene şansımızı bi denicez bakalım, üni. okumak en büyük isteğim ama seneye daha kendimi bilerek gireceğim sınava.

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Gözünde fazla büyütmüşsün olayı.Okula sadece not almak ve iyi bir diploma notuna sahip olmak için gideceksin.Dershanede ise sınava hazırlanacaksın.Stajıda araya bir yere sıkıştırıver ama hayallerini erteleme.Ertelemek alışkanlık yapar.

---

Alışmış, kudurmuştan beterdir.

---

Giriyorum bu sene şansımızı bi denicez bakalım, üni. okumak en büyük isteğim ama seneye daha kendimi bilerek gireceğim sınava.

Bu sene değil de seneye girersen puanında bir değişim olup olmayacağına baktın mı?

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
---

Alışmış, kudurmuştan beterdir.

---

Bu sene değil de seneye girersen puanında bir değişim olup olmayacağına baktın mı?
Puanımda bir değişiklik olacak heralde, hem zaten 2 seneliğe direk geçiş hakkımı kullanmak istesem de çift dikiş olduğum için hep 2. planda olacağım, onun için çok sıkı çalışıp bi yerlere girmek için çaba göstereceğim.

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
:)
bu sene iyi bi yer yada şöyle söyliyim istediğin bi yeri kazanırsan hala seneye girmeyi istiyor olacak mısın ?
Ayrıca üniversite benim de en büyük hayalim
başlıycam çalışmalarıma ben eğer seneye meslek dersleri ağır gelirse hemen düz lise :yes:

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
istediğim bi yeri kazanırsam neden bi daha strese giriyim ki :D

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
belki daha yüksek bi yer istersin dedim :D

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
yok gözümüz o kadar da yükseklerde değil, bi yerden sonra durmasını da bilmeli.

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
şimdi 1 sene daha beklerim demek rahat..
daha sonra keşke 1 senem daha olsa diyor insan..

sen bu sene sıkı çalış :wink: