devman2002
Asistan
Akadaşlar çapraz platfrom bir uygulama yapmak istiyorum. Bu uygulama için config (ayar) dosyası türü sizce ne olur? Qt ortamında çalışıyorum. İstediğim Integer String veya Float değerleri sorunsuz okuyup yazmak.
Daha önce jsonpp (adı buna benzer birşeydi) c++ kütüphanesini kullanmıştım. Daha iyi bir öneri gelmezse sanırım yine onu kullanacağım.QT ile calismadigim icin pek bilmiyorum imkanlari ancak;
ini dosyasi windows ile özdeslendigi icin girme, ha keza parse etmek de cok mantikli degil.
3. parti bir plugin ile kolayca parse edebilecegin seylere bak. Ben sansimi json ya da xml den yana kullanirdim. .Net dünyasinda xml i kolayca deserialize edip object dünyasina cevirebiliyorsun ve 3. parti bir plugine gerek yok. Ancak json icin newtonjson gibi bir library kullanarak deserialize edilebilir. QT nin sundugu imkanlar dogrultusunda en uygun secimi yapmalisin.
Yaptığım uygulama itibariyle xamarin uygun bir seçim olmayacaktır. Ayrıca çapraz platform da desteği çok performanslı olmaz.c# biliyorsan xamarin deneyebilirsin. Belki xamarin.forms senin icin daha uygun olabilir. Xaml tabanli yapabiliyorsun uygulamalari.. Eger cok komplike uygulama yapiyorsan xamarin.ios, xamarin.android gibi teknolojileri tercih edebilirsin..
Eskiden doğru dürüst bir internet erişimim olmadığı için Windows da Qt'nin kendi Json kütüphanesini kullanırken, Linux tarafında 3. parti kütüphane kullanmak zorunda kalıyordum. (Windows için son sürüm Qt elimde mevcuttu ama aksilik bu ya Linux ta ki Qt sürümünde Json kütüphaneleri yoktuBu iş için Qt'da QSettings adlı bir sınıf var. Bunu kullanmanı öneririm. Bunun dışında JSON işleri için Qt'da ilgili sınıflar var.
Qt'un barındırdığı sınıfları buradan görebilirsiniz.