2018 Yeni Macbook Pro’yu enine boyuna inceledik.

Bu konuyu okuyanlar

anestezici25

Öğrenci
Cezalı
Katılım
12 Nisan 2014
Mesajlar
17
Reaksiyon puanı
2
Puanları
3
2018 Yeni Macbook Pro’yu enine boyuna inceledik.
Son zamanlarda ısınma problemleri yavaşlama gibi sorunlarla adından çokça söz ettiren yeni macbook pro detaylı bir şekilde inceledik.Her zamanki gibi iki boyutta, 13 ve 15 inçlik bir versiyonla karşımıza çıkıyor yeni macbook pro lar. Görünüşte, Apple’ın yeni dizüstü bilgisayarları önceki nesillerle tam olarak aynı görünüyor, ancak kaputun altında çok büyük sürprizler var.
ŞİMDİ GELELİM YENİLİKLERE
KLAVYE
En önemli değişiklik, yeni bir 3. nesil kelebek klavye ile piyasaya sürüldü ve Apple, daha sessiz bir yazım deneyimi sunduğunu söylüyor.Ayrıca
2017 model Macbook‘larda klavyenin ufak bir tozlanma sonrası basmayacak hale gelmesi kullanıcıların canını sıkıyordu.
Üstelik bozulan tuşun yeniden kullanılabilir hale gelmesi için tüm klavyenin komple değişmesi gerekliliği kullanıcıları iyice çileden çıkartmıştı.
Ney seki 2018 macbook pro’larda klavye konusuna çözüm bulmuş gibi Apple. Tuşların altına eklenen küçük bir plastik bant sayesinde toz ve kirin girmesi çok daha zor olacağa benziyor. Eklenen bu küçük detay, aynı zamanda klavyenin sessizleşmesine de katkıda bulunmuş gibi gözüküyor.
yeni-macbook-pro-klavye-sorunu.jpg

Yeni Macbook Pro Kelebek klavye

4- ve 6 çekirdekli CPU’lar
Yeni MacBook Pro serisine en büyük değişiklik 15 inçlik modelde 6 çekirdekli Intel Core i9 beast tarafından yönetilen yeni Intel yongaları. Ancak giriş seviyesi 13 inçlik model bile Hyper Threading’i destekleyen 4 çekirdekli bir i5 CPU ile birlikte geliyor.Bunlar yeni nesil intelin en güçlü işlemcileri
yeni MacBook Pro ile birlikte dört değişik işlemci konfigürasyonu var:
MacBook-Pro-Mid-2018-Clock-Speed1.jpg

yeni macbook pro işlemci hızları

Yapılan Geekbench testlerinde, yeni MacBook Pro’nun standart bir kıyaslamada oldukça başarılı olduğunu göstermektedir; Özellikle çok çekirdekli puanlarda açıkça görülüyor.
2018-MacBook-Pro-Geekbench-4-CPU2-e1532217098360.jpeg

2018 yeni macbook pro Geekbench testleri

Her iki durumda da, ister 13-15 inç olsun, gözle görülür performans kazançları elde edeceksiniz.
Çıktığından beri büyük tartışmalara maruz kalan 2018 Yeni Macbook Pro’ların macOS 10.13.6 Ek Güncellemesinden önce ve sonraki Cinebench CPU testleri.
2018-MacBook-Pro-Cinebench-R15-old.jpeg

Güncelleme öncesi

2018-MacBook-Pro-Cinebench-R15-after-Update.jpeg

güncelleme sonrası

32 GB’a kadar DDR4 Bellek
2018 MacBook Pro için bir başka yenilik ise bellek ile ilgili. Daha spesifik olarak, 2018 model 15 inçlik model, 16 GB’den fazla RAM ile gelen ilk Apple dizüstü bilgisayardır. Bu MacBook Pro’da bulunan 8. nesil çipler teknik olarak 64 GB’a kadar bellek destekliyor, ancak Apple, 32 GB DDR4 2400 MHz bellek ile siparişe göre yapılandırmayı azami ölçüde yapmanızı sağlar. Daha fazla bellek, aynı anda daha fazla pro uygulaması çalıştırabileceği anlamına geliyor. Ağır bir çok iş yapıyorsanız, 32 GB RAM ile yapılandırılmış 15 inç MacBook Pro yu tavsiye ederiz.
Grafik
Tüm 2018 model 15 inç MacBook Pro modellerinde, 4 GB GDDR5 belleğe sahip bir Radeon Pro 550X veya 560X GPU ve entegre Intel UHD Graphics 630 GPU bulunuyor. Varsayılan olarak, otomatik grafik değiştirme, güç tasarrufu amacıyla entegre GPU’lar arasında geçiş yapmak için etkinleştirilmiştir. 13 inçlik modellerde ise, ayrı bir grafik içermeyen entegre bir Intel Iris Plus Graphics 655 GPU’ ile gelmektedir.
2018-MacBook-Pro-CineBench.jpg

yeni macbook pro grafik

Aşağıdaki ölçütlerden de görebileceğiniz gibi, AMD GPU, 15 inç MacBook Pro’nun içindeki UHD Grafiklerinin üzerinde büyük bir adımdır. Ve beklendiği gibi, Intel Iris Plus Graphics 655, 13 inç 2018 Yeni Macbook Pro’nun içinde oldukça iyi bir performans sergiliyor ve bir sürü GPU performansına ihtiyaç duymayan görevlerde size yetecek kadar iş çıkartması gerekiyor. Entegre GPU daha az ısı anlamına gelir ve daha az pil tüketir.
2018-MacBook-Pro-Geekbench-4-GPU-e1532136332549.jpeg

True Tone Display
True Tone, ekranın beyaz noktasını ortam ışığınızla eşleşecek şekilde otomatik olarak ayarlayan bir teknolojidir. Metin okumak için özellikle güzel, mevcut ortam aydınlatma koşullarına göre ekranın daha doğal görünmesini sağlıyor.
2018-MacBook-Pro-Hey-Siri.jpg

Açık olmak gerekirse, True Tone herkes için, özellikle de ekranın her zaman belirli bir şekilde görünmesini beklemekte olan profesyoneller için iyi bir özellik olmayacaktır, ancak bunun, üst kademe iOS cihazlarında bulunan daha az enerji tüketen teknolojilerden biri olduğunu hissediyorum.
Apple T2 Çip
Önceki nesil Touch Bar özellikli MacBook Pro modellerinde, Touch Bar’ı kontrol eden ve Touch ID için güvenli bir enclave özelliği bulunan bir T1 co-processor vardı. 2018 için MacBook Pro, Apple’ın T2 yongasına, iMac Pro’da bulunan aynı SoC’ile güncelleniyor.
Apple-T2-chip.jpg

T2, tıpkı iMac Pro gibi, Güvenli Önyükleme sağlama gibi sistem işlemlerini yönetir. Güvenli Önyükleme, MacOS Pro’nuzun sistem başlangıcında sadece MacOS Pro’nun yasal bir sürümünün yüklenmesini sağlar, ancak bu, Sistem Kurtarma yoluyla değiştirilebilir. T2 ayrıca sistem yönetimi, ses ve depolama için çeşitli denetleyicileri de çalıştırır.
Ancak Apple T2 yongasının en büyük avantajlarından biri, Hey Mac’i Mac’te ilk kez desteklemesini sağlamasıdır. Siri, Siri’ye soru sorup makinenize fiziksel olarak dokunmak zorunda kalmadan komutlar vermenizi sağlar.
4 TB SSD Seçeneği
2018 Yeni Macbook Pro’nun NVMe SSD’leri önceki nesil sürümüyle zaten çok hızlıydı ve Apple en son MacBook Pro yenilemesiyle durumu koruyor. Sonuç olarak, sırasıyla 3.2GB / s ve 2.2GB / s hızda okuma ve yazma hızları bekleyebilirsiniz. Bu yılki yenilikler, yukarıda bahsi geçen T2 yongası tarafından kontrol edilen depolama yönetimi ile 15 inçlik modeller için özel olarak sunulan 4 TB’lık bir siparişe ekleme seçeneğinin eklenmesidir. Yalnız bu seçeneği Türkiye’de kaç kişi ekleyecek merak ediyorum. Nerde ise orta sınıf bir ikinci el araç fiyatına geliyor.
Ads%C4%B1z.png

Sonuç
Bir 2018 MacBook Pro satın almayı düşünüyorsanız, hangi modeli almalısınız? MacBook Pro’yu çok yoğun iş için kullanmayı planlayan bir fotoğraf ya da video düzenleyicisiyseniz, 15 inçlik model kesinlikle tam size göre. Final Cut Pro X, DaVinci Resolve ve Adobe CC gibi uygulamalarda zaman çizelgelerini düzenlerken ve renk düzeltme ile çalışırken büyük bir fark yaratıyor.
15 inç MacBook Pro ayrıca 13 inç modelde bulunmayan aşağıdaki özellikler ile birlikte gelir:
32 GB RAM seçeneği
4 TB SSD seçeneği
Radeon Pro ayrık GPU6 çekirdekli işlemci
Daha büyük izleme paneli
Çok daha iyi hoparlörler
Taşınabilirlik sizin bir numaralı faktörünüzse, o zaman 13 inç MacBook Pro’nun yenilmesi mümkün değildir. Daha küçük bir sürüm de, daha sıkı bir bütçe ile çalışan veya daha büyük modelde bulunan tüm ekstra özelliklere ihtiyaç duymayan kullanıcılara tavsiye ederim.

2018 Yeni Macbook Pro'yu enine boyuna inceledik. - Apple Haberler
 

K /\ /\ N

Profesör
Katılım
26 Şubat 2013
Mesajlar
2,147
Reaksiyon puanı
83
Puanları
48
Yaş
26
Dolar olmuş 5,54 , ben hala macbook pro hayaleri kuruyorum....
 

Son mesajlar

Üst