Yaz Dönemi Stajyer Alan Firmalar

Bu konuyu okuyanlar

bayilik

Öğrenci
Katılım
29 Mart 2012
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Yaz Staj Başvurusu İçin Şirketler

Firmalar, 2012 yazı için stajyer alım çalışmalarına start verdi. Turkeell’den Nestleye pek çok holding ve uluslararası firma parlak stajyerlere mezuniyet sonrası iş imkanı sağlayacak…

YAZ stajı artık birçok üniversitede zorunlu tutuluyor. Zorunlu tutulmayan öğrencilerin de önemli bir kısmı yaz aylarını değerlendirmek adına bu işe gönüllü oluyor. Amaç belli; iş hayatına daha sağlam bir altyapıyla hazır olmak. İş tecrübesi kazanmak isteyenler için stajyer alacak şirketleri araştırdık.
HRM Kurucu Ortağı Aylin Coşkunoğlu Nazlıaka’nın da belirttiği gibi, öğrenciler staj yapmayı en çok sektör ve firma bilgisi edinmek, özgeçmişlerini daha çekici kılmak, mezuniyetten önce meslek bilgisi edinmek ve okurken az da olsa gelir elde etmek amacıyla istiyor. Staj yapanların okul arkadaşlığından iş arkadaşlığına, okul kültüründen kurum kültürüne, öğrenci kimliğinden çalışan kimliğine geçişi daha kolay oluyor. Ayrıca firmalar, yeni mezunlardan staj yapmış olanları tercih ediyor. Avrupa ve Amerika’da öğrencilerin yüzde 75’i iş hayatına atılmadan önce çalışıp deneyim elde ediyor. Türkiye’de ise bu oran sadece yüzde 10’larda…
İş tecrübesinin erken kazanılmasının kariyer açısından çok önemli olduğuna değinen Nazlıaka, bu konuda özellikle Work and Travel, AIESEC gibi öğrenciyken çalışma ya da yurtdışında staj imkanı sağlayan kuramların takip edilmesi gerektiğini belirtiyor. Ve ekliyor: “Öğrenciler, seminerlere, kurs ve sertifika eğitimlerine katılıp erkenden istedikleri firmalarda staj yapmaya gayret etmeliler.”
Staj başvurusu için ipuçları
Firmalar artık staj başvurularını özgeçmişler üzerinden eleyerek yapıyor. Özellikle büyük ölçekli firmalar, iş ilanı yayınlayarak kadro çalışanı alırken uyguladıkları prosedüre yakın bir eleme süreci izliyor. Öğrencilerin etkili özgeçmiş yazma konusunda kendileri geliştirmiş olmaları bekleniyor.
Sözlü mülakatlar yapan firmalar kişinin kendini ifade etme yeteneğini, özgüvenini, iletişim becerilerini de sorguluyor.
Videolu özgeçmiş trendini takip eden uluslararası firmalar, Pikcv.com ve Kariyer.net’teki görüntülü özgeçmişleri değerlendirerek mülakat öncesi adayı daha yakından tanımaya çalışıyor.
Staj başvurusunda bulunan kişinin özgeçmişinde üye olduğu dernekler, sosyal sorumluluk faaliyetleri, gönüllü katıldığı projeler ve sosyal aktivitelere de artı puan olarak değerlendiriliyor.
Staj ilanları için İK portallarını kullanan firmalar aynı zamanda sosyal medya üzerinden de staj olanaklarını duyuruyorlar.
Üniversitelilerle yüz yüze iletişime geçmeyi hedefleyen firmalar kampüs aktiviteleri, kariyer günleri gibi organizasyonlar düzenliyor.
Staj rekabeti içinde olan öğrenciler özgeçmiş hazırlamak için danışmanlık almaya da başladı. Yine öğretim üyelerinden referans mektubu alanlar da var.
AYDINLI GRUP 60 kişi
Aydınlı Grup şirketlerinde bu yaz 60’a yakın stajyer istihdam edilecek. Şubat ayının ilk haftası başlayan staj başvuruları, temmuz ayının son haftasında sona eriyor. Üniversite öğrencileri için staj süreleri 20, 30, 40 işgünü şeklinde değişiyor.
Alımlarda öğrencinin staj yapmak istediği departmanın işleyişinin, öğrenim gördüğü bölümle uyumlu olmasına özen gösteriliyor. Stajyer alımları iki aşamaları olarak, 1K ve ilgili departman yöneticisinin onayıyla gerçekleşiyor.
Stajyerler yemek, servis, sosyal aktivite gibi olanaklardan faydalanabiliyor. Aydınlı Grup’ta stajlarını yapan birçok kişi bugün grup şirketlerinde görev alıyor. Staj süresine gösterecekleri uyum ve işlerindeki başarılar gelecekte aday olacakları pozisyonlar için kendilerine referans oluşturuyor.
NESTLE 20 kişi
Toplam 20 stajyer alacak. Yaz stajı başvurularını şubat-mart döneminde, uzun dönemli başvurularını nestle-kari-yer.com.tr üzerindeki ilanı üzerinden kabul ediyor. Firmanın bu yıl YA-SED’in başlattığı KOZA projesi doğrultusunda belirlenen 33 ilden de stajyerleri olacak. Yaz staj programlarının süresi iki-üç ay arasında değişiyor. Stajyerler, kendilerini geliştirme konusunda istekli olan, motivasyonu yüksek, başarı odaklı, hızlı öğrenen, yüksek performans kültüründe çalışabilecek kişilerden oluşuyor.
Stajyerlere belli bir maaş ödemesi, yemek, ulaşım gibi temel imkanlar sağlanıyor. Performansı yüksek olanlar gelecekte oluşabilecek pozisyonlarda öncelikli değerlendiriliyor. Nestle, kendi bünyesinde değerlendiremediği kişiler için de referans oluyor.
DELOITTE TÜRKİYE 50 kişi
Yaz dönemi staj başvuruları ilanları web sitesinin kariyer bölümü üzerinden mayısta yayınlanacak. Özgeçmişler üzerinden ön değerlendirmeler yapılarak haziran ayında mülakatlar gerçekleşecek. 50 öğrenciye staj imkanı sunacak olan Deloitte, temmuzda staj sürecini başlatacak. Stajlar ağustos sonunda tamamlanacak.
Kariyer hedeflerini belirlemeye başlamış, bu hedefleriyle doğru orantılı dersleri almış üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri başta olmak üzere, ders programları el ver-diğince haftanın belirli günlerinde staja devam edebilecek öğrenciler tercih ediliyor.
Geçen yıl 236 yeni mezunun Deloitte ailesine katıldığını ve bu sayının yaklaşık yüzde 20’sini önceki dönem staj yapanların oluşturduğunu belirtelim.
İMEKSAN HAVALANDIRMA 50 kişi
Bu yıl 50 kişiyi staja alacak. Başvuru sürecini imeksan.com ve imeksanakademi.com sitelerinden takip etmek mümkün. Ar-Ge, satış, pazarlama, muhasebe, bilgi işlem ve 1K bölümlerine düzenli olarak öğrenci alan firmanın kurduğu lmeksan Akademi, başvuran tüm öğrencileri seminer ve konferanslara kabul ediyor.
Bu yıl dokuz ay boyunca eğitim görecek toplam 50 öğrenci almaya karar veren lmeksan, öğrencilerin çeşitli organizasyonlar ve eğitimler için ulaşım ve gıda gibi önemli ihtiyaçlarını karşılıyor. Ve öğrencilere gerek danışmanlar gerekse üst düzey yöneticilerle tanışıp sohbet etme imkanı sunuyor.
Firmanın sunduğu en büyük imkan ise Laurate uluslararası üniversite ağına dahil üniversitelerde ya da Liverpool Üni-versitesi’nde uzaktan yüksek lisans eğitimi görmek ya da doktorasına devam etmek isteyen öğrencilere destek olması, lmeksan aynı zamanda başvuran ilk 25 kişiye eğitim burs da veriyor.
B’IOTA 50 kişi
Stajyer kontenjanını tüm birimler için 50 kişi olarak belirledi. 1 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında başvuruları kabul edecek. Lisans öğrencileri okullarınca belirlenen 20 veya 40 günlük sürelerde staj yapıyor.
Özellikle pazarlama bölümü için uzun dönemli staj imkanı sağlanıyor. Daha sonra bu kişileri performansla doğru orantılı olarak bünyesine dahil ediyor.
Alım şartlarından ilki yasal staj zorunluluğu olması. Asıl önemli konuysa firmanın mezun olduktan sonra potansiyel işgücü olabilecek yeteneklere imkan vermesi. Yine farklı departmanlarda farklı okullardan gelecek öğrencilere staj imkanı sağlanıyor. Öğrencilere yemek ve servis imkanlarını sunan Biota, staj döneminde beklenenin üzerinde performans gösterenleri de ayrıca ödüllendiriyor.
TESCO KİPA 45 kişi
2011 yılında 45 stajyer kabul etti. Bu yıl da çeşitli bölümlerinden gelecek talep çerçevesinde aynı sayıda stajyer alımı planlıyor. Başvurular mayısın ilk haftası başlıyor, haziranın ilk haftası sona eriyor. İlan bu yıl Kipa’ya “İnsana Saygı Ödülü” veren Kari-yet.net sitesinden duyurulacak.
Uzun dönem staj tercih ediliyor. Stajyerlerden yaklaşık üç ay kalmaları isteniyor. Tesco Kipa’nın stajyer alımları için özel olarak belirlediği üniversiteler yok. Anacak başvurular genellikle İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesinden geliyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi bünyesindeki Perakende Programı’ndaki öğrencilere de staj imkanı sağlanıyor.
Firma, staj döneminde SGK işlemlerinin okul tarafından yaptırılmasını istiyor. Ayrıca “zorunlu staj” olması gerekiyor. Mülakatlarda öğrencinin istekliliği, şevki, öğrenme hevesi ölçülüyor. Yine dürüstlük, takım çalışmasına yatkınlık ve müşteri odaklılık gibi değerlere sahip olup olunmadığına bakılıyor.
ABALIOĞLU GRUBU 40 kişi
Yaz dönemi için 40 stajyer alacak. Nisan süresince staj başvurularını kabul edecek. Süreç mayısta sona erecek.
Staj yapma zorunluluğunun olması, gıda mühendisliği, makine mühendisliği, veterinerlik, zootekni, işletme, bilgisayar mühendisliği bölümlerinden birinde öğrenim görüyor olmaları şartları aranıyor. Ayrıca iletişim becerileri güçlü ve takım çalışmasına yatkın öğrenciler tercih ediliyor.
Stajyerlere yemek ve servis imkanı sunuluyor. Kalite ve gıda güvenliği, personel hijyen, pest kontrol ve aletjen eğitimleri de veriliyor. Staj sonrasında bölüm yöneticisi ve 1K tarafından değerlendirme yapılıyor. Olumlu olan öğrencilerin özgeçmişleri, uygun bölümlerde değerlendirmeye alınıyor.
HENKEL 40 kişi
Yaz aylarında 40 öğrenciye staj olanağı sunacak. Nisan ayı ortasında stajyer alım sürecini başlatacak, mayıs sonunda da tüm yerleştirmeleri tamamlayacak. Firmanın yaz stajı süresi üç ayla sınırlı.
Stajyerleri vaka çalışmalarıyla belirliyor. Kendini ifade etme becerisi, yüksek enerji seviyesi, İngilizce bilgisinin iyi derecede olması aranan özellikler arasında…
Stajyerler yemek ve servis imkanlarından yararlanıyor. Firmanın “Kariyer Takibi” adlı uygulaması sayesinde performansından memnun kalınan yüksek potansiyelli stajyerlerle iletişim sürdürülüyor. Ve herhangi bir yeni mezun alımı yapılacağı zaman eski stajyerlerle iletişime geçiliyor.
UPS TÜRKİYE 30 kişi
Bu yaz en çok 30 stajyer alacak. Tüm başvurular Kariyer.net üzerinden 30 Nisan’a kadar yapılabiliyor.
Adaylar, üniversitelerin tercihen endüstri mühendisliği, bilgi işlem, teknik servis, uluslararası taşımacılık bölümlerinin son sınıf öğrencileri arasından seçiliyor. Stajyerlerin ulaşım ve yemek giderleri karşılanıyor. Staj dönemi değerlendirme anketlerinin sonuçları doğrultusunda başarılı olanlara kendi nitelikleriyle örtüşen uygun pozisyonlarda iş önceliği veriliyor.
KPMG TÜRKİYE 25 kişi
Ortalama 25 kişiyi staja alacak. Bu sayı, denetim, vergi ve danışmanlık bölümlerinde ve İstanbul merkez ofis dışında İzmir ve Ankara ofislerinde göreve başlatacağı tüm stajyerleri içeriyor. Yaz dönemi stajyer alımı için ilanını her yıl mayıs başında kpmg.com.tr web sitesinde ve bir kariyer sitesinde yayınlıyor. Mayıs sonu itibariyle başvuru süreci sona erecek ve haziranda tüm adaylar belirlenmiş olacak. Staj süresi temmuz-ağustos dönemini kapsıyor.
Adayların iktisadi ve idari bilimler fakültesi üçüncü ve dördüncü sınıflarda okumaları ya da yüksek lisans öğrencisi olmaları gerekiyor. Akıcı bir İngilizce de aranan şartlar arasında.
KİĞILI 25 kişi
Yıllık stajyer istihdamı ortalama 25 kişi.
Adaylar okullarından aldıkları onaylı staj yapma belgesiyle birlikte başvurularını yapabiliyor.
Staj süresi minimum 15, maksimum 60 işgünü.
Bazı departmanlar için sadece İngilizce bilen adaylar değerlendiriliyor. Staj süresince kendisine aktarılan bilgileri değerlendirebilecek ve şirket kültürüne uyum sağlayabilecek adaylar tercih ediliyor.
Stajyerlere ulaşım ve yemek imkanları sunuluyor. Staj sürecinin performansı işe alım kararında etkili oluyor. Profesyonel anlamda hiç deneyimi olmayanlar, ihtiyaç oluşması halinde yetiştirme elemanı olarak istihdam ediliyor.
DOĞUŞ OTOMOTİV 100 kişi
Staj programı kapsamında mart, temmuz ve kasım aylarında stajyer alıyor. Başvuru ve değerlendirme süreci ise şubat, haziran, ekimde gerçekleşiyor. Stajyerler en az bir ay, en fazla ise beş ay staj yapabiliyor. Zorunlu yapılan stajların yanında adaylara iki ay gönüllü ve beş ay proje bazlı staj yapma imkanı da tanınıyor.
Adaylardan üniversitede okumaları, MS Office uygulamalarına hakim olmaları ve iyi düzeyde İngilizce bilgisi isteniyor. Bunun yanı sıra kişisel gelişime açık, işe karşı ilgili ve OtomoW öğrenme isteği olan, öğrendiklerini uygulama becerisine sahip öğrenciler tercih ediliyor. Başvurular departmanların taleplerine göre değerlendirildikten sonra özgeçmiş üzerinden yapılan ön elemede olumlu bulunanlarla birebir ya da grup mülakatları gerçekleştiriliyor.
Stajyerlere yemek ve servis imkanları sunuluyor. Ek olarak gönüllü ve proje bazlı staj kapsamındaki stajyerlere geldikleri gün bazında asgari ücret ödemesi yapılıyor. İlk gün stajyerler e-oryantasyon programına tabii tutuluyor. Staj süresi boyunca da tüm stajyerler bağlı bulundukları departmanların iş süreçlerine destek veriyor.
Proje bazlı stajyerlerse ayrıca departmanda yürütülen projelerde de yer alma imkanı elde ediyor.
İşe alımda stajyerlerine öncelik veren Doğuş Otomotiv’de geçen yıl “Yeni Aday İşe Alım” programı kapsamında işe başlayan çalışanların yaklaşık yüzde 30’unun daha önce staj yapan kişilerden oluştuğunu belirtelim…
TNT EKSPRES 20 kişi
Bu yıl 20 kişiyi stajyer olarak kabul edecek. Başvurular 30 Nisan’da sona eriyor. Staj süresi en çok 90 gün. Öğrencinin staj zorunluluğunun bulunması, okuduğu bölümle staj yapacağı bölümün paralel olması, İngilizce bilmesi gerekiyor. Stajyerlere servis, yemek, asgari ücretin üçte biri maaş ödeniyor. SGK işlemleri okul tarafından yaptırılıyor. Gösterdikleri performansın da etkisiyle stajyerler işe başvuran adaylara göre öncelik kazanıp TNT’de çalışma fırsatı yakalıyor.
SAMSUNG 15 kişi
Bu yaz en fazla 15 kişiye staj imkanı sağlayacak. Yaz stajı için en geç mayısın üçüncü hafta-sına kadar baş-vuru alıyor. Ancak tüm yıl boyunca dönemsel staj için başvurular da aktif durumda. En az bir aylık staj süresi bulunuyor.
Öğrenim gördükleri alanlara başvuranlar tercih ediliyor. Yine adayların İngilizce bilmeleri ve ofis programlarını etkin olarak kullanabilmeleri de global şirket ortamında yapacakları stajdan azami faydayı sağlayabilmeleri adına önemli kriterler olarak görülüyor.
PFIZER 15 kişi
Bu yıl 15 kişiye üretim ve laboratuarda staj imkanı sunacak. Yöneticiler üçer proje belirleyecek ve bunlara bağlı beş stajyer iki ay boyunca staj yapabilecek.
Pfizer, satış-pazarlama, finans, kurumsal strateji ve iş geliştirme, ÎK, bilgi teknolojileri gibi divizyonlarda üniversite öğrencilerine yarı zamanlı çalışma imkanı da sunuyor. Halihazırda 61 üniversite öğrencisi bu imkandan yararlanıyor.
Staj yapmak isteyenler yaz dönemi için başvurularını pfizer.com.tr üzerinden iletebiliyor. Yine İK aktiviteleri için Facebook’taki “Pfizer Kariyer” sayfasını takip etmek de mümkün.
GEFCO LOJİSTİK 10 kişi
Bu yıl 10 öğrenciye staj imkanı sunacak. Başvurular nisan ayında başlıyor ve haziranda sona eriyor. Staj süresi bir ay.
Gefco değerlerine uyum sağlayabilecek, lojistik sektörüne ilgi duyan, yabancı dil bilen, kendini geliştirmeye ve öğrenmeye açık olan öğrencileri tercih ediyor.
Stajyerler bir takım arkadaşı ve geleceğin çalışanı olarak görülüyor. Bu kapsamda açık pozisyonlar doğrultusunda kariyer fırsatı sunuluyor.
KONYALI SAAT 10 kişi
Mağaza ve merkez ofis için 10 kişiyi staja alacak. Merkezde internet sitesi ve muhasebe departmanlarında, mağazada ise satış bölümünde görevler verecek. Öğrenciler belirlemiş olduğu sürelerde çalışabiliyor. Yıl boyu bile çalışanlar var.
Adayın, stajyer olarak alınacağı departmanların, gelecek planlarına uygun olması tek kriter… Yasal olarak belirlenen ücretler stajyerlere ödeniyor, ulaşım ve yemek ihtiyaçları da karşılanıyor.
GÜN AVUKATLIK BÜROSU 10 kişi
2012 yılı yaz döneminde 30 kişi, uzun dönem stajında ise 10 kişiyi kabul edecek. Şubat sonunda başvuru ve görüşmelere başlayan firma sonuçları nisanda belirleyecek. Alımlarda akademik başarı ve dereceye önem veriliyor. İngilizce düzeyinin yüksek olması bekleniyor.
Kariyer Test Sürüşü’ne başvurular başladı
Eczacıbaşı Topluluğu, staj programı “Kariyer Test Sürüşü”nü (KTS) bu yıl dördüncü kez düzenliyor. Program, üniversitelerin lisans üçüncü sınıf ve yüksek lisans birinci sınıf öğrencilerini kapsıyor.
Programda “pilot” olarak nitelendirilen stajyerler, pazarlama, satış, iş geliştirme, dışsatım, finans, tedarik zinciri, üretim, kalite, Ar-Ge, Ür-Ge (ürün geliştirme], İK, bilgi teknolojileri fonksiyonlarında en az iki ay olmak şartıyla projeler üzerinde mentorlar önderliğinde çalışıyor.
KTS pilotu olmak isteyen adaylar başvuruları, kampüslerindeki KTS stantlarından, kariyertestsurusu.com veya eczacibasikariyer.com sitelerinden alınıyor. Site üzerinden 1 Şubat-31 Mart tarihleri arasında başvuru yapılabiliyor.Bu yıl şubat-mart aylarında, “kampüs marka elçileri” aracılığıyla üniversitelerdeki bilinirliğini artırmayı hedefleyen KTS, Eczacıbaşı çalışanları tarafından açılan stantta hem öğrencileri bilgilendiriyor hem de başvuruları topluyor. KTS, Facebook sayfasında da aktif. Yılda ortalama 2 bin başvuru alan KTS’ye her yıl işe alım kriterlerinden başarıyla geçen 20 öğrenci staja alınıyor.
“120 öğrenciyi staja alacağız”
Bahattin AYDIN / Avea İK Grubu Kıdemli Direktörü

Son beş yıldır genç yetenek programımıza başvuran öğrencilerden 550′sine staj imkanı sağladık. İstanbul, Ankara, İzmir, Samsun ve Erzurum lokasyonlarımızda altı haftalık staj programlarını tamamladılar. Alımları Aveamasters Programı’na başvuran gençlerden yapıyoruz. Bu programa, üniversitelerin üçüncü ve dördüncü sınıfları ile yüksek lisans öğrencileri başvurabiliyor. Amacımız, onları gerçek iş dünyası tecrübeleri ve farklı eğitim programlarıyla profesyonel hayata hazırlamak. Aynı zamanda yenilikçi fikirlerini hayata geçirebilecekleri bir platform sunmak.Başarılı stajyerlerimize Avea’da kış döneminde yarı zamanlı çalışma imkanı sunuyoruz. Bugüne kadar 135 genci işe aldık. Bu yıl da daha önceki yıllarda olduğu gibi pazarlama, satış, teknoloji, müşteri hizmetleri, finans, İK regülasyon ve kurumsal iletişim gibi fonksiyonlarda 120 öğrenciyi stajyer olarak değerlendirmeyi, 20 yeni mezuna da iş fırsatları sunmayı amaçlıyoruz.
Masraflar şirketten!
Büyük şehirlerde okumayan öğrencilerin staj deneyimiyle tanışmaları güç olabiliyor. “Büyük şirketlere başvursak da bizi almazlar” gibi bir önyargı söz konusu. Keza Anadolu’dan İstanbul’a gelmek, temel yaşam masraflarını karşılamak gibi zorluklar da var.
Monster Gelişen Pazarlar Başkan Yardımcısı Ebru Çapa, bu bağlamda Uluslararası Yatırımcılar Derneği’nin (YASED) başlattığı ve Monster’ın da desteklediği KOZA projesinin önemine dikkat çekiyor. Üniversite öğrencilerine çokuluslu şirketlerde staj olanağı sağlayan proje, bir ay ya da 45 günlük staj seçenekleri sunuyor. YASED ve YASED üyesi şirketler öğrencilerin ulaşım ve konaklama masraflarını karşılıyor, staj ücretlerini ödüyor. Diğer taraftan Monster, üniversite öğrencileriyle bir araya geliyor, bu buluşmalarda işverenlere de yer veriyor.
KOZA projesi Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane, Malatya, Kastamonu, Sinop, Çankırı, Ardahan, Kars, İğdır, Ağrı, Van, Hakkari, Şırnak, Siirt, Bitlis, Muş, Erzurum, Bayburt, Bingöl, Batman, Mardin, Diyarbakır, Tunceli, Erzincan, Elazığ, Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis ve Gaziantep olmak üzere 33 ili kapsıyor.
Nisanda Turkcell’i takip edin
Turkcell’in üniversite üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerine yönelik PAF staj programı bulunuyor. Program kapsamında geçen yıl 175 öğrenci temmuz ayında staja başlamıştı. Başarılı olanlar yarı zamanlı pozisyonlarda çalışma imkanı yakalamıştı. Turkcell, bu yıl da nisan ayı içinde süreç duyurusunu yapacak. Temmuz -ağustos ve ağustos-eylül olmak üzere iki aylık dönemlerle stajyer alacak.
Türkiye’deki tüm üniversitelerin mühendislik, iktisadi ve idari bilimler ile fen-edebiyat fakültelerinin lisans üçüncü ve dördüncü sınıfı ile yüksek lisans öğrencilerinin başvuruları kabul ediliyor. Başvuru sahipleri, İngilizce dil testi, genel yetenek testi, grup değerlendirme merkezi çalışmaları, yetkinlik bazlı mülakat aşamalarından geçiriliyor. Teknolojiyi seven, sürekli öğrenen, araştıran, girişimci ruha sahip, yaratıcı, yenilikçi, hızlı, çevik, sonuç odaklı ve iyi İletişimci olmak fark yaratıyor. Turkcell
Genel Müdür Yardımcısı Meltem Kalender Öztürk, PAF+ Kamp değerlendirme neticesinde başarılı olan adayları ® tam ve yarı zamanlı pozisyonlarda işe aldıklarını vurguluyor. Ayrıca PAF+’a katılanların 2012′de Turkcell Akademi tarafından oluşturulan bir gelişim programına da dahil olacaklarını belirtiyor. Öztürk, “Stajyerlik yaptıkları dönemde gösterdikleri bireysel ve proje performansına göre kendilerine yarı zamanlı ve sonrasında da tam zamanlı iş olanakları sunuyoruz” diyor.Turkcell, stajyerlere belli miktar maaş ödemesi yapıyor. Staj süresince yemek kartı ve servis hizmetlerinden yararlanmalarını da sağlıyor.
ikinci sınıflara da staj şansı
Denetim, vergi ve danışmanlık hizmetleri sunan PwC Türkiye, her yıl yaklaşık 180 kişiye staj imkanı sağlıyor. Bu yaz ağırlıklı olarak vergi denetimi, denetim ve danışmalık bölümlerine stajyer alımı yapmaya hazırlanan firma, ayrıca yeni bir staj programını da hayata geçirecek. “PwC Business Class Junior” adı verilen bu programla ilk defa üniversitelerin ikinci sınıflarına yönelik bir program tasarlanmış durumda. Bu öğrencilere sektörle ilgili bilgi ve deneyim aktarımı yapılacak. Üniversite üçüncü, dördüncü ve yüksek lisans öğrencileri içinse “PwC Business Class” staj programı söz konusu…
PwC Business Class Junior’ın başvurulan Kariyer.net üzerinden mart ayının son haftası toplanmaya başlanacak. Değerlendirmeler nisanda başlayacak. Program mayısta hayata geçecek. PwC Business Class’ın başvuruları ise pwc.com/tr adresindeki Kariyer sayfalarında tüm yıl açık bulunuyor. Başvuruların değerlendirilmesi mayıs ve haziran ayları içinde yapılacak.
Bülent BAYRAM / Vodafone Türkiye Yetenek Geliştirme Direktörü
Yüzde 80′ini işe alıyoruz
Bu yaz için “Discover Genç Yetenek Programı” kapsamında üniversite son sınıfa geçen 40 öğrenciyi staja alıyoruz. Programa tam zamanlı olarak başlayan genç yetenekler, performansları doğrultusunda son sınıfta yarı zamanlı olarak devam edebiliyor. Toplam bir yıl süren stajın bitimindeyse hem okullarından hem de Vodafone’dan mezun olmuş oluyorlar. Stajyerlerimizin yüzde 80′i mezun olduktan sonra Vodafone Türkiye’de tam zamanlı çalışma fırsatı yakalıyor.
Programın en önemli artılarından biri, performansı yüksek seyreden arkadaşlarımıza sunduğumuz kariyer olanakları. Geçmiş yıllarda staj programı katılımcılarımızın yüzde 80′iyle tam zamanlı olarak çalışmaya devam ettik. Bundan sonraki dönemde de geleceğin liderlerini yetiştirmek üzere Discover Programı ile genç yetenekleri desteklemeye devam edeceğiz.
Aykut HALİT / Grant Thornton Türkiye Başkanı
“Staj yapanlar öne geçiyor”
Özellikle üçüncü ve dördüncü sınıflarda hemen herkes artık bir CV’ye sahip. Staj konusuna daha ciddi yaklaşan adaylar bunu mutlaka hazırlıyor. CV bir anlamda profesyonelliğin göstergesi. Öğrenci de olsa bir CV’ye sahip olmak adayı bir adım öne taşıyor.
Adaylara üçüncü ve dördüncü sınıfı beklemeden, hemen her yaz farklı sektörlerde ilgi duydukları alanlarda staj yapmalarını öneriyoruz. Bu stajlar birçok açıdan ufuk açıyor ve neyi isteyip neyi istemediklerine karar vermelerine yardımcı oluyor. Bu nedenle özenle hazırlanmış bir CV ile hedef olarak belirledikleri şirketlere mutlaka başvurmalarını ve yaz aylarını bu şekilde değerlendirmelerini öneriyoruz. Tatil dönemlerinde staj yapan öğrenciler, hiç yapmayanlara göre kesinlikle önde başlıyorlar.
Ebru ÇAPA / Monster Gelişen Pazarlar Başkan Yardımcısı
Öğrencilere sosyal medyadan ulaşıyorlar
iş hayatının temposu, temel beklentileri, iş yapış şekilleri ve iletişim şekilleriyle ilk ciddi fikirler staj döneminde elde ediliyor. Staj geçmişi olan çalışanların iş hayatına sıfırdan başlama hissini yaşamadığını ve kariyer basamaklarını daha hızlı tırmandıklarını gözlemliyoruz. İşverenler açısından bugünün stajyeri, yakın geleceğin iş gücünü ve şirketleri hedeflerine taşıyacak lokomotiflerini oluşturuyor. Şirketler artık staj programlarını bir destek unsurundan ziyade uzun dönem stratejilerinin en önemli bileşenlerinden biri olarak görüyor. Bu nedenle staj başvurusu dönemlerini eskisine göre daha kapsamlı programlar üzerinden yürütüyorlar. Örneğin, staj ilanlarını yayınlamak için monster.com.tr’yi kullandıkları gibi, sosyal medya çözümleri de kullanarak üniversitelilerin zaman geçirdikleri platformlarda staj olanaklarını duyuruyorlar. Yine yüz yüze iletişime geçecekleri kampüs aktiviteleri, kariyer günleri gibi organizasyonların sosyal medya ağını da Monster üzerinden yürütüyorlar. kaynak : staj veren şirketler
 
Üst