Twitter Kapatılmıştır

Bu konuyu okuyanlar

lorboloji

Doçent
Katılım
27 Haziran 2009
Mesajlar
584
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Benim merak ettiğim ne paylaşılacak yada nasıl büyük bir suç işlendi ki siteye giden bütün yolları tıkadılar .Gerçi twitter kapansada bir alternatif bulunur elbet.

Bende merakla 25 mart i bekliyorum. Internetin kapatilabilecegi bile soyleniyor. Neyden korkuyorlar acaba bu kadar ?
 

Tükenir Kalem

Doçent
Katılım
25 Ocak 2014
Mesajlar
767
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
[MENTION=129454]|SeYYaH|[/MENTION] kaydım yeni,ama kimin kim,neyin ne olduğunu biliyorum abi.Arkadaş ben hep karşıydım masalları anlatmış,evet karşıydı ama neden karşı olduğunu da biliyorum.Karşı olduğu sebep değişmediği için hala karşı.Pensilvanyacı olduğunu da kabul etti zaten.Arkadaşın eski mesajlarını okumuşluğum var,iyi tanırım kendisini :) Sağol cevabın için,iyi düşüncen için de teşekkür ederim.
 

ta2ccc

Asistan
Katılım
19 Haziran 2008
Mesajlar
309
Reaksiyon puanı
16
Puanları
18
Arkadaşlar biraz mantıklı düşünüp yazsak diyorum.
Misal;
Bu siteye üye olurken bir sözleşme imzalıyorsunuz değilmi? İşte buna benzer basit bir sözleşme bile yok TWETTER de.
.diyelimki imzaladınız kabul ettiniz.Sistem emrinize amade.Ama yinede yazışma ve hitabet şartları var.
Aksine bir davranışta bulunduğunuzda moderatör veya yöneticilerden önce nezaketen ikaz alırsınız.Tekrarında BAN edilir ve siteden kovulur,birdahada giremezsiniz.
İşte TWETTER olayıda tamamen böyle birşey.
Basit bir progran downloadında bile size görüp geçtiğiniz basit gibi gelen aslında sizi hukuken bağlayan birçok şeye "OK" "ACCUNT" v.s. deyip onaylıyorsunuz.Sorumluluk alıyorsunuz ve hukuken sorumlusunuzdur...
Anlayan anlamıştır.Sağlık ve sevgi ile kalın.
 

Tükenir Kalem

Doçent
Katılım
25 Ocak 2014
Mesajlar
767
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Bunlara bakinca imam Alinin "bebekleri kocatan körlük" sözünü çok iyi anlıyorum. Beni de nurcu yaptılar, ellerinde onca delil varken. @|SeYYaH| Ne dersin bu işe? Erdoganin tayfasi yani i7 gibiler Gulen cemaatiyle kolkolayken de ben onun karsisindaydim, bugun Erdoganla Gulen kavgaya tutustuklarinda da karsisindayim. Yani ben hep ayni seyi soyledim, ama kendisi döneklik edenler sozu bastan beri ayni olana laf atiyorlar.

Ahbari, bilmiyorsan soyleyeyim, ilim ogrenmek her muslumana farzdir. Senin tekelinde değildir. İlmi senin gibi tahsil taslamak için değil, rabbimizin emri oldugu için öğreniyoruz.
İlk olarak,bahsettiğin sözü anlayorum demen ilginç.Daha ben gibi bir zayıfın mesajlarını anlamakta güçlük çekmişsin.
Seni nurcu yapan yok,sen benim demek istediğimi çok iyi anladın ama hala anlamazlıktan geliyorsun.Elimizde onca delil var,bu deliller zaten senin ne olduğunu anlamamıza yardımcı oluyor,hatırlattığın için teşekkür ederim.

Ben kimsenin tayfası değilim.Başına buyruk yaşarım,sadece haklının yanında yer alırım.Çok şükür kimileri gibi (çok uzağa bakmana gerek yok,ayna güzel bir icattır) gurur meselesi yapıp hala ısrar etmem "birilerinin"(kimlerin tayfası aynadaki şahıs ?)tayfası olacağım diye:)

Ben kimsenin koluna girmem.Koluma girilmesine de müsaade etmem.Sen hep aynı şeyleri söyledin demek ? Evet anlıyorum seni,üstü kapalı mesajları anlayamayanlar için yazmışsın bunu.Ne yazık ki köre rast gelmedin bu sefer,senin nasıl da güzel döndüğünü pensilvanya deyince anladık zaten.Boşuna kendini yormana gerek yok,tam bilmediğin meselelerde yorum yapmanı önermem.Mesela i7_core hakkında :)

Neden biliyor musun ? Çünkü ben seni iliğine kadar bilirim,peki sen ? Nikin arkasındaki kişiyi görebiliyor musun ? Demek ki bilmediğin şeyler hakkında yazmayacakmışsın,pek dindar beyefendi :) Ahbariye akıl öğreteceğine önce "zan" neymiş,günah mıymış,onları araştırmanı öneririm.

İlim öğrenmek her Müslümana farzdır.Tahsil taslamak için öğrenmeyip,ilk fırsatta tahsil taslaman da ayrı bir çelişki.Bu da güzelmiş.Bak mesnevi de dizeler var.Ama ben sana bunları Türkçe cümleye çevirip yazayım.Kolaylık olsun ;)

"Okudum okudum diyorsun,sen ki okuduğunla amel etmezsin,okuduğunu anlamazsın,söyle bakalım alim efendi,eşeğin sırtına kitap yüklemekle eşeği alim edebilir misin ?"

Sana laf atmışım gibi algılama.Konunun cılkı çıkmış zaten,şurada Mevlana sözü paylaşmışız,çok mu :)
 

Turab Garip

Dekan
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
@i7_core Abi siz gerçek misiniz? Pensilvanya kelimesini ilk sen kullandın, şimdi benim üstüme atıyorsun? Allah'ım çoluk çocuk musunuz yoksa aklınız mı büyümüyor? Bir tane kelimeye takılmış ne bir konudan konuşmayı biliyor ne de sorulara cevap veriyor! Körü körüne dibine kadar beraber olduğunuz adamların her gün yeni bir dönekliğine şahit oluyorsunuz, ama dünden beri, önceki günden beri sözünü değiştirmemiş kişilere laf atıyorsunuz. Sonra da hakkın yanındayız diyorsunuz. Ne kadar dönekmiş sizin inandığınız hak? Bir gün böyle dönüyor bir gün öyle, siz de dönenlerle beraber dönüyorsunuz ve hakkın yanındayız diyorsunuz. Ne kadar ilginç insanlarsınız? Haklının yanında yer alırım diyor adam, ama yanında olduğu kişi hiç değişmiyor, sanki "hak" Erdoğan'da vücut bulmuş, kime saldırsa peşinden siz de saldırıyorsunuz! Demek ki hakikaten partililerin dediği gibi bu adam "peygamber" ve hatta "Allah" bu adam. (Haşa!) Şunun şurasında bir iki aya kadar 12 yıldır dibine kadar destek oldukları adamlara bugün "sahte peygamber" diyorlar, siz de "yürü be" diyorsunuz. Demek ki siz de 12 yıl boyunca onun kadar körmüşsünüz. Allah aşkına soruyorum; 12 yıldır köskör olan, "safmışız" ayağına yatan bir insana mı teslim etmişsiniz ülke yönetimini? Yani velev ki haklı olsa bile, gerçekten bu kadar da (güya) safmışsa bile, 12 yıl boyunca ülke yönetmeye kabiliyeti yokmuş ki bu insanı?! Siyaset de bilmiyormuş anlamına geliyor?! Sen yıllarca bir grup insanın bütün devleti ele geçirmesine, bütün devlet kurumlarına sızmasına eğer göz yumduysan şerefsizsin, yok göz yummadın da saflığından faydalandılarsa, senin ülke yönetmeye selahiyetin yokmuş! Yani her türlü bataktasın! Ki bu "saf" ayağı bir yalandır, zira daha hükümetlerinin ilk yıllarında "hocamız, başımızın tacı" dedikleri adamı bitirmek için and içmişler imza atmışlar. Devletin resmi belgesine, adamın kendi söylediği sözüne bile mi inanmıyorsunuz? Kapının arkasında bunları bitireceğiz diyordu, insanların önünde başımızın tacı diyordu, şimdi aradan yıllar geçtikten sonra safmışız kandırılmışız diyor! Allah'ım gözlerinizin içine bakarak yalanlarını diziyor, dün öyle demiştim ama döndüm bugün böyle diyorum diyor ve sen hala utanmadan haklının yanındayız diyorsun! Hak böyle dönüp durur mu? Allah aşkına, Sadullah Ergin ile konuşmasını Ergin yalanladı kendisi kabul etti. Sonra kendisi yalanladı Ergin kabul etti. Bu kadar da rezil rüsva olup yalanlarını denkleştiremedikleri halde hem ona inanıyorsunuz hem ötekine! Biri kabul ediyor diğeri reddediyorsa en az biri yalancıdır ama siz ikisine de inanıyorsunuz! Biri ak diyor diğeri kara diyor siz ikisine de inanıyorsunuz ve hakkın yanındayız diyorsunuz!

Şimdi arkadaşım, ben onlarca meseleden bahsediyorum, söylediğim şeyleri bırakmışsın, kulak arkası ediyorsun, ama bir gıdım, bir zerre kadar bilgi olmadan benim şahsım hakkında konuşuyorsun. Şu mesele boyunca konuyla ilgili onlarca şey yazdım, onlarca soru sordum, bir tek tanesine bile cevap verecek bir yüreğin ve bilgin olmadığı için sadece benim şahsım hakkında aynı efendin gibi yalanlar dizip duruyorsun. Sizler ancak bu kadar yapabiliyorsunuz, içinden çıkamadığınız konularda şahıslara hakaret edip duruyorsunuz. Beni iliğime kadar biliyormuş maşallah, yoksa sen de efendin gibi istihbaratçı mısın, evimi mi izliyorsun, beni mi dikizliyorsun? :) Halbuki buyur biz hep açıktayız, kendi beşeri kusurlarımız dışında ne hakkın karşısında durduk, ne de sözümüzü değiştirdik. Konular hakkında konuşmayı beceremediğin için şahıslar hakkında söylediğin yalanlarına biraz örnek verelim mi:

1. Bugünlerde yasaklanan adamın biri kendi tahsiliyle övündü, "benim konuşmaya hakkım var senin konuşmaya hakkın yok" dedi. Israrla bana "sen necisin ne okudun" diye sordu. Ben de daha fazla iftira etmemesi için sadece sorusuna cevap verdim. Soruyu soran o, cevabı alan o, ama senin zoruna gidiyor. Sırf onun sorusuna cevap verdiğim için sana göre tahsille övünüyor oldum. 7 yıldır bu forumda yazıyorum, herhangi bir gün "benim şu tahsilim var bu tahsilim var" demiş miyim? Dememişim. Demek ki sen yalancısın. Beni iliğime kadar(!) bildiğin halde, 7 yıldır tahsilimden ilk defa bahsettiğimi kendi ağzınla söyledin! Demek ki sen açıkça ve bilerek iftira ediyorsun.
2. Pekala, kağıt üstünde benim Ahbari'ye göre çok daha fazla olan "tahsil"im, "eşek yükü" oluyorsa; tahsil konusunu kendisi açan, kibirle konuşarak "senin tahsilin ne söyle bakalım" diyen adamın bildiği eşek yükü bile sayılmamalı senin gözünde. Zira okuduğu üç satırlık bir şeyle "senin konuşma hakkın yok" dedi bana. Daha bu tahsille bu kadar kibir edinmişse, demek ki gerçek anlamda tahsil yapsa burnu gökten aşağı düşmez.
3. Pensilvanya kelimesini ilk sen söyledin, güya beni bildiğin halde "pensilvanyacı" diye yalan söyledin. Senin bu pis iftiranı ortaya çıkarmak için mecburen kullandığım "pensilvanyacı değilim" anlamındaki sözüme bakarak "aha işte pensilvanya dedin, itiraf ettin" gibi çocukça, saçma sapan, abuk sabuk bir savla benim şahsıma saldırıda bulunuyorsun. Allah biliyor ki sizin bu saçmalıkları gerçekten inanarak mı söylediğiniz hususunda çok ama çok şaşırıyorum! Kendiniz konuşuyorsunuz, kendiniz yazıp kendiniz oynuyorsunuz.

Daha böyle saysak ne kadar gider.. Hele Ahbari beyefendinin bana özel mesajlarda ettiği pis hakaretleri yazsak konu iyice çığırından çıkar. Ben ona "kardeşim forumda konuları dağıtmayalım, konu dışında bir şey konuşmak istiyorsan buyur özel mesajla konuşalım, tartışalım, ben seni sonuna kadar dinlemeye hazırırım" dediğim halde, bana hakaret ederek benden özel mesaj almayı engelledi. Adamın niyeti belli; konuları dağıtarak her şey üzerinden insanları galeyana getirmek, bom boş propaganda yapmak, hakkında bilgi sahibi veya fikir sahibi olamadığı şeylerde de şahıslar hakkında konuşmak. Onu böyle görünce yıllarca bu forumda tartıştığımız ateistleri hatırlıyorum. Elbette kendisi ateist değil ama tavrı aynı onların tavrı. Onlarla sayfalar dolusu yazıştık, tartıştık, her seferinde konuları değiştirdiler ve yazacak, söyleyecek bir fikirleri kalmayınca şahsıma hakaretlere giriştiler. Şimdi aynısını Ahbari ve benzerleri yapıyor. Ama maalesef ki ateistler bile onun gösterdiği çirkin ahlakı göstermediler. Gerçekten ayetleri yaşamak böyle mi oluyormuş? Pis hakaretler ederek, iftiralar atarak mı oluyormuş? Sonra da güya bu pis ve çirkin ahlakı savunmak için "adamına göre muamele" gibi daha da çirkin bir anlayışla mı oluyormuş ayetleri yaşamak? Alemlerin peygamberi sizin gibi mi yapıyordu? Yoksa cami duvarına bevl eden bedeviyi bile yanına alıp güzelce nasihat mı ediyordu? O gün sizin efendilerinizden bazıları da "öldürelim bu adamı" diye "adamına göre" muamele yaparlarken peygamber efendimiz onlara ağızlarının payını verip o bedeviyi yanına almış ve ona İslam'ı öğretmişti. O gün peygambere itiraz edenler, bugün de aynı geleneği sürdürüyorlar. Oysa şimdi karşılarında kendileri gibi ahlaksız şakalar yapan, edepsiz sözler söyleyen birisi de yoktur.

Bir tarafta siz, bir tarafta paralel yapınız bizleri dikizleyip dinleyip duruyorsunuz. Daha önce de söyledim, Allah'a çok şükür sizin gibi gizlediğimiz işlerimiz olmadığı için açıkta ve ortadayız, sözümüzü hiç değiştirmedik. Beşeri kusurlarımızı düzeltmeye çalışmaktan başka düşüncelerimizde de bir değişiklik olmadı. Hakkın yanında olmak bu şekilde olur, hakkın yanında olmak her gün sözünü değiştirmek, sonra da safmışız ayağına yatmakla olmaz. Demek ki onunla beraber 12 yıl boyunca bu oyuna gelen sizler de safmışsınız. Hala da saflığınıza devam ediyorsunuz. Eğer dediğiniz gibi haklının yanında olsaydınız ve "yüreğiniz yetseydi", ya dün Gülenle beraber olduğu için, ya da bugün Gülen'in karşısında olduğu için Erdoğan'ın karşısında olurdunuz. Zira dün o Gülenle beraberdi, siz neden "paralel yapıya karşı durmuyorsun" diyerek onu eleştirmediniz de onunla beraber oldunuz? Demek ki onunla beraber siz de 12 yıl boyunca kördünüz! Adamlar bütün kurumları ele geçirirken kördünüz! Adamlar din erozyonu yaparken kördünüz! Adamlar güya 12 yıl boyunca kendilerine başka bir "devlet" kurarken kördünüz! Bu sizin kendi itirafınızdır! Çünkü eğer "yok biz kör değildik" derseniz, neden 12 yıl boyunca Erdoğan'a bunun hesabını sormadınız??!! Halbuki ben siz onunla beraberken de Gülen'in karşısındaydım, bugün de Gülen'in karşısındayım. Ki aslında o kişileri o kurumlara yerleştiren de bizzat kendisidir. Ondan habersiz mi yapılıyordu devlet kurumlarının en üst mertebelerindeki atamalar? Basit bir kurumda basit bir göreve gelirken bile "istihbarat" bilgisi toplanıyor kişiler hakkında! Ben devlet kurumunda memur olacağım zaman hakkımda tuttukları dosyayı bizzat kendim bakanlıkta ilgili birime götürdüm! Bu kadar önemsiz görevlerde bile devlet istihbarat toplarken, yargının en üst kurumlarına, devletin bütün organlarına ve en üst mevkilere bu adamlar uzaydan mı indiler? Demek ki ya Erdoğan onları kendi eliyle yerleştirdi, ya da bugün yalan söylüyor! Başka bir seçenek varsa buyurun açıklayın! Çirkince ve ahlaksızca benim hakkımda konuşacağınıza, buyurun bunu açıklayın!

Şimdi Twitter'ın kapanmasına gelince, diğer konularda da sordum, fakat yüreğin yetmediği için cevap vermemişsin, ama bir daha soruyorum: neden sadece Twitter? Eğer konu vergiyse, Twitter'dan yıllar önce kurulmuş, çok daha fazla kazanan ve Türkiye'ye bir gıdım bile vergi ödemeyen şirketlerin siteleri neden kapatılmadı ve neden hala da kapatılmıyor? Eğer sırf bütün mevzu "vergisini ödesin" mevzusuysa, vergisini ödemeyen binlerce site hala açıkken neden sadece ve sadece sosyal paylaşım siteleri kapatılıyor? Size göre hakkın ölçüsü ahbaplık çavuşlukla olduğu için belki Twitter'da hissem var zannedeceksiniz. Halbuki hakkın yanında olmak nasıl olur ben size bir nükteyle anlatayım;

Bir gün adamın biri Ali b. Ebu Talip'ten şikayetçi olur ve bu şikayetini halife olan Ömer b. Hattab'a götürür. İslam hukuku gereği Ömer bir duruşma düzenler ve tarafları çağırır. Adamın ismini seslenerek çağırır ve yanına oturtur. Sonra da Ali'ye ismiyle değil künyesiyle seslenerek "Ebu'l Hasan" der. Ali ise bu duruma itiraz eder. Onu ismiyle çağırdın, beni ise yüceltmek için künyemle çağırıyorsun. Bu adil değildir. (Nihat Hatipoğlundan alıntıyla: Ömer b. El Hattab, Salih Abdurrahmani, 2:79)

Ve aynı mevzu Ali, Ebu Bekir ve bir Yahudi arasında da vuku bulmuştur. İşte "hak"kın yanında olmak böyle olur. Kendi hasmın bile olsa, adalete aykırı davranamazsın hiç kimseye. Bugün iki tane adam kavgaya tutuşmuşlar, bana göre ikisi de haksız. Fakat onların bir meselede haksız olmaları, onlara diğer bir meselede haksızlık edilmesine gerekçe değildir. Siz hakka göre kendinizi değiştirmiyorsunuz, kendinize göre hakkı değiştiriyorsunuz. Böylece sizin yanınızda olan haklı oluyor, sizin karşınızda olan haksız oluyor! O yüzden dün ahbap olduğunuz kişi sizin bir fikrinizi sevmezse, o kişi haşhaşi oluyor, sahte peygamber oluyor. Halbuki hak kişiye göre değişmez, kişi hakka göre değişir.

Müslümanların savaşa tutuştuğu bir zamanda bir adam Ali'ye gelip sorar, sen de müslümansın, Muaviye de müslüman. Hanginiz haklısınız? Ali b. Ebu Talib der ki önce hakkı tanı, sonra zaten haklının kim olduğunu tanırsın. Sizlerse önce haklıyı tayin ediyorsunuz, sonra hakkı ona göre biçimlendirmeye kalkışıyorsunuz. Twitter'ın kapatılması da aynen böyle oluyor; size göre başbakan haklı olduğu için, "Twitter'ın kapatılması" hak oluyor. Halbuki Twitter haksız bile olsa, burada gerçekten sözü edilen haktan dolayı kapatılmıyor, kapatılması çirkinliği pisliği ve alçaklığı gizleme çabasıdır. Eğer gerçekten hakka dahil bir sebeple kapatılıyor olsaydı, o zaman ben de hak verirdim. Çünkü Twitter hakkın ölçüsü değil. Eğer sözlerinde doğru olsalardı, Twitter'dan önce binlerce başka siteyi vergi yüzünden kapatırlardı. Eğer siz de sözünüzün eri olup gerçekten hakkın yanında olsaydınız, çok daha fazla kazanan diğer siteleri niye kapatmıyorsun da sadece sosyal paylaşım sitelerini kapatıyorsun diye Erdoğan'a sorardınız. Ama maalesef ki bu yazıyı hakkıyla okumayacağınız gibi, sizde onu soracak yürek de yoktur. Fakat olur da bugün çok para kazandığı halde bize vergi ödemeyen örneğin Godaddy şirketi sosyal bir platform açmaya karar verir de "vergi" bahanesiyle kapatılırsa, o zaman da yine Erdoğan haklı olacak ve hakkı çocuk oyuncağı sanan sizler de "20 yıldır bu site vergi ödemiyordu, milyonlarca para kazandı, şimdi sosyal bir site açınca mı aklına geldi bunu kapatmak" diye sormayacaksınız; düşünmeyeceksiniz, sadece papağan bir ağızla meydanlarda çirkince bağrılan şeyleri tekrar edeceksiniz.

Şimdi arkadaşım, anladın mı stat mevzusunu? Benim bu konuda yorum yapmam için onlar gibi "Pensilvanyacı" veya senin gibi "Tayyipçi" olmama gerek yok; eğer haklı bir sebeple buna engel olsaydı ve "size bu stadı veremeyiz" deseydi, onu eleştirmezdim. Fakat gel gör ki yıllarca alkışladığı şeye bugün karşı duruyor olması onun kişisel kininden ötürüdür. Sokak ağzıyla aylak bir konuşma tarzıyla, "bundan sonra hikaye siz benden stad falan alamazsınız" diyor. Sanki babasının malını taksim ediyor, sanki devlet malını birine kiralamakla "ihsan" etmiş zannediyor. Yani hakka göre değil, kendi şahsi fikirlerine göre "ona veririm, buna vermem" diyor. Eğer erkeksen, eğer yiğitsen, eğer delikanlıysan, içkinin deniz gibi aktığı organizasyonlara verme o stadları! Ama yıllardır veriyor musun? Veriyorsun.. İşte bu, onun iki yüzlü olduğunu, benim de desteklemediğim Türkçe Olimpiyatlarına haklı gerekçelerle değil şahsi menfaatlerine aykırı olduğu için engel olmak istediğinin delilidir. Hala da anlamadıysanız haklının yanında olmanın ne demek olduğunu, bu son konuyu açıklayan bir nükteyle bitireyim:

Hendek savaşında Ali b. Ebu Talib ile Amr b. Abduved karşılaştığında, Ali onu yere serer, fakat öldürmeden üstünden kalkar. Sonra bir müddet dolandıktan sonra geri dönüp öldürür. Resulullah (s.a.a.v) ona duraksamasının sebebini sorduğunda şöyle der: "Amr onu öldüreceğim zaman bana sövdü ve hakaret etti. Ben de onu Allah için değil de nefsime yaptığı hakaretinden ötürü öldürmüş olmamak için biraz dolaştım ki öfkem yatışsın. Sonra onu Allah için öldürdüm".

Sonuçta önce de öldürseydi öldürmüş olacaktı, sonra öldürünce de yine öldürmüş oldu. Sonuç değişmedi, fakat adalet yerini buldu. İşte adalet budur. Dolayısıyla Twitter'ı yasaklayıp yasaklamaması değildir konu, neden yasakladığıdır; stadı verip vermemesi değildir, neden vermediğidir.

Rica ediyorum, cevap yazan müslümanlar, İslam edebini giyinerek yazsınlar. "Başlatma" diyerek yazacaklarsa hiç yazmasınlar, biz susarız onlar edepsizlik etmesin diye.
 

aloisnebel

Profesör
Katılım
30 Ağustos 2012
Mesajlar
2,523
Reaksiyon puanı
4
Puanları
38
Kaddafi interneti yasakladıktan 18 gün sonra devrilmiş... Yani anladınız.
 

Turab Garip

Dekan
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
Kaddafi interneti yasakladıktan 18 gün sonra devrilmiş... Yani anladınız.

Yok kardeşim, o zaman internet özgürlüktü, o zaman sosyal medya candı! Tunus'ta, Mısır'da, Libya'da çok süper harika şeylerdi Twitter, Facebook.. Mesela şimdi İran, Suriye filan hep bu harika şeyleri Facebook'u falan kapatmakla insanlık suçu işliyorlar. Biz mi? Haa.. Biz başka, biz yasaklarız, "Avrupa mavrupa da dinlemeyiz".
 

enesx86

Asistan
Katılım
17 Mart 2010
Mesajlar
272
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
1902708_846082512085520_1648163129_n.jpg
 

friendly

Rektör
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
11,874
Reaksiyon puanı
671
Puanları
113
@Turab Garip banlanmış birisi arkasından -o kişinin cevap verme hakkı olamadan- atıp tutuyorsun ama o konuda hiç de senin dediğin kadar sen masum değilsin.

Çocuk seninle olan tartışması yüzünden 1 ay ban yedi daha ne istiyorsun ?

Yok neymiş ateistlerin tavrı ile Ahbari'nin tavrı aynıymış bilmem ne...

Bu nasıl bir öfkedir nasıl bir kindir ya ?

Milleti yanlış yönlendirme burada yakışmıyor sana.
 

Turab Garip

Dekan
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
@friendly, arkasından niye konuşayım yahu, bütün konuşmalarımız şu anda forumda herkese açık. Kendisi de şu anda görüyor benim konuştuklarımı. Yüzüne söylediğimden başka bir şey mi söyledim? "Dost meclislerinde" mi konuştum yoksa herkesin içinde yüzüne mi söyledim? Sizi anlamakta zorlanıyorum, adam pis şakalar yapıyor, pis hakaretler iftiralar ediyor, bense kendimi edebimle savunamıyorum; niye? Haksızlık oluyormuş. Ne tuhafsınız yahu ne kadar daha şaşırtacaksınız? Adamın tavırları, hakaretleri hala bu forumda duruyor, ben uydurmadım, kendisi savurdu onları. Ben ona kendi hakaretiyle karşılık vermedim, onun yerine bak İslam ahlakı böyle değildir, bu tavırlar ve çirkin sözler müslümana yakışmıyor dedim, "bizde böyle, adamına göre muamele" dedi adam! Sen kalkıp buna ya kardeşim İslam ahlakı bellidir, muamele adamına göre değişir ama ahlak adamına göre değişmez diyeceğine, herkesin gördüğü yerde yazdıklarıma "arkasından konuşma" diyorsun. Halbuki ceza almasını ben istemedim, mesajlarını şikayet bile etmedim; şimdi "yasaklandı daha ne istiyorsun" diyorsun. Sanki benim bütün gayem arzum onun yasaklanmasıydı. Allah Allah. Abi yazdıklarımı okur musun böyle şahsi münakaşalara gireceğine? Eğer cevap verebiliyorsan lütfen onlara cevap ver. Adamın kendi sözlerini aktarıyorum "atıp tutuyorsun" diyorsun. Hakka giriyorsun. Yazışmalarmız gizli değil hepsi orta yerde, nasıl "atıp tutma" oluyormuş şimdi bu?

Ayrıca her fırsatta "biz sizi biliriz, zamanı gelince sizi de şöyle yapacağız böyle edeceğiz" diyen ben değilim odur. Asıl benim sormam lazım "bu ne kindir" diye. Abi şaka gibisiniz gerçekten.
 

Lee Tai

Profesör
Katılım
16 Temmuz 2013
Mesajlar
1,539
Reaksiyon puanı
2
Puanları
36
Kemal Kilicdaroglu 2009 da facebooku mahkemeye vermis , icerigi kaldirmadigi icin kapatma basvurusunda bulunmus. Bizim telekomunakasyon da facebook ile baglantiya gecip kaldirmalarini rica etmisler icerigi. Demekki neymis senin ki namusda onunki degilmi ? Onunu goremeyen insan
 

friendly

Rektör
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
11,874
Reaksiyon puanı
671
Puanları
113
[MENTION=18256]Turab Garip[/MENTION] farklı fikirlere sahip bir çok insan tanıdım şu fani hayatta...
Ama sen çok ilginç bir insansın vesselam..

Başka da sözüm yok.
 

Turab Garip

Dekan
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
@friendly, abicim ben de sana "Cevapsız Sorular" isimli şarkıyı armağan ediyorum. :) Hakaret işitiyorum, savunmama müsade edilmiyor; ama arkasından konuşan ben oluyorum. Bak müslümana yakışmıyor diyorum, "bizde böyle" deniliyor; ama tü kaka olan ben oluyorum. Açıkça tehdit ediliyorum, "sizi biliyoruz, iliğine kadar biliyoruz, günü gelince bilmem ne..." diye imalı sözlere maruz kalıyorum; ama "kindar" olan ben oluyorum. Siz gerçek olamazsınız demek istiyorum; maalesef ki gerçek sanırım. :(

Nihayetinde cevapsız bütün sorularla beraber "ilginç" olarak kaldık. Vesselam. :)

Keşke en azından ama en azından şu soruma cevap verseydiniz konuyla alakalı olarak: Vergi ödemeyen binlerce siteden neden sadece Twitter kapatılıyor?
 

Dephree

Asistan
Katılım
11 Nisan 2013
Mesajlar
113
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Demokratik hak ve özgürlükleri sadece kendi fikirlerini savunmaktan ibaret sanan, istediği gibi istediği kişi hakkında atıp tutan, hakaretler yağdıran, sosyal medyada kendi seslerinden başka tüm sesleri baskı ve hakaretle pıstırmaya çalışan, kamuya açık alanlarda toplum huzurunu, çoklu görüşü, görüşlere saygıyı hiçe sayıp küfürler savuran hakaretler yağdıran, aksini söyleyene g.t kılı, makarnacı, yalayıcı yaftası yapıştıran, kişinin özel hayatına tecavüzü, bireye hakaret-küfür etmeyi demokratik hak zanneden, karşıt görüşteki bireyleri hakaret edip, aşağılayıp tüm kinini kusan ve bundan doğan ayrılıkları erdoğana yükleyip milleti bölüyor diye suçlayan varlıklar sizi de seviyoruz.
Ayrıca efendim kasetleri engellemek için twitter ı kapattıklarına inananları da anlamak ne mümkün. Erişimi dns üzerinden engellemek siteye girişi tamamen kaldırmak anlamına gelmiyor. Engele rağmen milyon türk kullanıcı twitter da cirit atıyor ve hala kasetleri engellemeye yönelik olduğunu düşünüyorlar. Ayrı bir mesele de youtube kapatıldığında bugün ciyaklayanlar niye o zaman sesini çıkarmamıştı. Enteresan.
 

Empatik

Profesör
Katılım
5 Şubat 2013
Mesajlar
2,866
Reaksiyon puanı
8
Puanları
0
[MENTION=18256]Turab Garip[/MENTION] Abi hatalı düşünmek sahibine hatalı konuşmak herkese zarar verir sen en iyisi yazmadan önce bir kez daha düşün. Bakıyorum da bazen uzun uzaya yazacağım derken düşünmeyi unutuyorsun. Beynin pasif kalan yerleri işlevini yitirirmiş. Dikkat etmek gerek değil mi ?
 

Bloother

Rektör
Katılım
29 Ekim 2013
Mesajlar
10,949
Reaksiyon puanı
2,327
Puanları
113
Yaş
35
Demokratik hak ve özgürlükleri sadece kendi fikirlerini savunmaktan ibaret sanan, istediği gibi istediği kişi hakkında atıp tutan, hakaretler yağdıran, sosyal medyada kendi seslerinden başka tüm sesleri baskı ve hakaretle pıstırmaya çalışan, kamuya açık alanlarda toplum huzurunu, çoklu görüşü, görüşlere saygıyı hiçe sayıp küfürler savuran hakaretler yağdıran, aksini söyleyene g.t kılı, makarnacı, yalayıcı yaftası yapıştıran, kişinin özel hayatına tecavüzü, bireye hakaret-küfür etmeyi demokratik hak zanneden, karşıt görüşteki bireyleri hakaret edip, aşağılayıp tüm kinini kusan ve bundan doğan ayrılıkları erdoğana yükleyip milleti bölüyor diye suçlayan varlıklar sizi de seviyoruz.
Ayrıca efendim kasetleri engellemek için twitter ı kapattıklarına inananları da anlamak ne mümkün. Erişimi dns üzerinden engellemek siteye girişi tamamen kaldırmak anlamına gelmiyor. Engele rağmen milyon türk kullanıcı twitter da cirit atıyor ve hala kasetleri engellemeye yönelik olduğunu düşünüyorlar. Ayrı bir mesele de youtube kapatıldığında bugün ciyaklayanlar niye o zaman sesini çıkarmamıştı. Enteresan.

Anlamıyorlar, çok anlattım. :)
 

by10ur

Profesör
Katılım
13 Kasım 2007
Mesajlar
1,121
Reaksiyon puanı
7
Puanları
38
Anlamıyorlar, çok anlattım. :)


eW58vQ.jpg

Btk'nın yayınladığı basın açıklamasında insanların aklına şu sorular takılmıyor mu?

Kimin özel hayatı ya da hayatları bütün twitter içeriğini engellemeye yetecek kadar önemli olmuş olabilir? (güçlü biri, sıradan bir durum olsa içerik gerçekten ihlal edilse twitter bunu kaldırırdı herkesin özel hayatının gizliliği önemli benim özel hayatım twitter da yayınlansa ve ben mahkemeye müracaat etsem aynı şeyler yaşansa bütün twitter'ı içeriği kaldırmadılar diye kapatırlar mıydı? Bu kişilerde olabilir tek bir kişi için değil. (bkz: delil niteliği) (bkz: insan hakları evrensel beyannamesi.)

"Vatandaşlarımızın ileride telafisi olmayacak mağduriyetlerinin engellenmesi" için denmiş. ( Nasıl bir içeriktir bu bütün vatandaşları etkiliyor? O içeriği görmeyen veya görüp de etkilenmeyip kaale almayan twitter'dan sosyal medyadan işini yürüten reklamını yapıp para kazanan vatandaşları mı düşündü acaba?)

Mahkemeler yok saymış bizi kaale almamışlar. ( Neden yok sayılmış? oradaki yasalar gereği suç sayılmıyor mu? yok sayma nedenlerini belirtmiş olmalılar.)

İyi güzel "5651" vermişsin. (Bu basın kanunu madde 8 de hangi maddeye tekabül ediyor çok daha net bir açıklama olması lazım.)

"Tedbiri" uygulanmıştır denmiş (tedbir eşittir önlem almak anlamında önlemse tdk dan aktarıyorum: "Kötü veya yanlış bir şeyi önleyecek yol" evet daha çok kötü bir şey olmamış onu engellemek için almışlar ya da bizimi düşündüler ben mi yanlış anladım. aklımız bazı konularda yetersiz kalıyor onun için önlem alınmış olabilir.)

Yurt dışı merkezli söz konusu internet sitesi( burada neden twitter kelimesinin kullanılmadığını hiç düşündünüz mü?)

Ben bu basın açıklamasını vatandaş olarak yetersiz ve alelacele yazılmış buluyorum sizin fikriniz nedir?

Basın açıklaması kaynağı: http://www.tk.gov.tr/basin_bultenleri/bb.php?ID=10776

En basitinden basın açıklamasından gidelim dedik somut örnek olarak görmezden gelindi 2 3 kez belirtmeme rağmen madem bir şeyleri anlamadık soru işaretli olan yerleri anlatarak bizi aydınlatmaya başlayabilirsin :)
 

Turab Garip

Dekan
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
@Turab Garip Abi hatalı düşünmek sahibine hatalı konuşmak herkese zarar verir sen en iyisi yazmadan önce bir kez daha düşün. Bakıyorum da bazen uzun uzaya yazacağım derken düşünmeyi unutuyorsun. Beynin pasif kalan yerleri işlevini yitirirmiş. Dikkat etmek gerek değil mi ?

Her zamanki gibi konuya cevap vermek yerine kişilere hakaret. Alıştık arkadaşım, bu hep böyleydi. :) Ama yine de bilmeni isterim, friendly'nin bana ilginç demesinin en önemli sebeplerinden biridir bu; kendi yazdığımı yanlış bir şey söylememek, düşünmeden yazmamak için 2-3 defa tekrar okuyorum. O uzun uzadıya deyip okumadığını hissettirdiğin yazıyı da göndermeden önce ön izleme ekranında tahminen 15 defa okudum ve bazı yerlerini değiştirdim yanlış anlaşılmasın diye. Hatta o kadar sürdü ki bu; yanımdaki kardeşim isyan etti abi yeter daha kaç kere okuyacaksın diye. Merak ediyorum, o yazıda geçen herhangi bir soruya bir cevabın var mı bana hakaret etmekten başka? Yani senin beyninde pasif kalmamış, benden daha iyi çalışan o yerler ne diyor o sorular hakkında?
 

Bloother

Rektör
Katılım
29 Ekim 2013
Mesajlar
10,949
Reaksiyon puanı
2,327
Puanları
113
Yaş
35
En basitinden basın açıklamasından gidelim dedik somut örnek olarak görmezden gelindi 2 3 kez belirtmeme rağmen madem bir şeyleri anlamadık soru işaretli olan yerleri anlatarak bizi aydınlatmaya başlayabilirsin :)

Şu yazdıklarınızı düşünerek yazsanız, bizim hiçbir şey açıklamamıza gerek kalmaz. O yüzden de uğraşmıyorum. bunu soranlara sabah kadar anlatsam nafile.. :) Olaylara noktasal değil, evrensel yaklaşın biraz. sadece tek noktaya odaklanmayın. 1000 parçalık puzzle'dan 1 parçayı almışsınız anlam çıkarmaya çalışıyorsunuz. puzzle'ı birleştirin önce.. ( hee dimi ne güzel edebiyat yapıyorum) :)
 

by10ur

Profesör
Katılım
13 Kasım 2007
Mesajlar
1,121
Reaksiyon puanı
7
Puanları
38
Şu yazdıklarınızı düşünerek yazsanız, bizim hiçbir şey açıklamamıza gerek kalmaz. O yüzden de uğraşmıyorum. bunu soranlara sabah kadar anlatsam nafile.. :) Olaylara noktasal değil, evrensel yaklaşın biraz. sadece tek noktaya odaklanmayın. 1000 parçalık puzzle'dan 1 parçayı almışsınız anlam çıkarmaya çalışıyorsunuz. puzzle'ı birleştirin önce.. ( hee dimi ne güzel edebiyat yapıyorum) :)

Düşünerek yazmaktan bahsediyorsunuz. Zaten basın açıklamasını yeterli görmemişim. Sorularımı da yazmışım oraya çokta net. Açık yakalasa biri pat diye alıntılayıp yazardı eminim. Olaylara noktasal değil evrensel yaklaşın nedir ya basın açıklamasına evrensel mi yaklaşayım :) oradaki nokta twitter için açıklanmış bu evrensel bir basın açıklaması değil olay da evrensel değil bizi etkiliyor. Cümleleri kurarken de lütfen biraz mantık. Ben twitter'ın neden kapatıldığını tam anlayamadım arkadaşım üstede neden kapatıldığına dair basın açıklaması verilmiş o da hiç net değil. Kafama takılan soruları da yazıp sizlerin fikrini sormuşum bu kadar basit aslında. Sadece bunu sordum soyut ve somut anlamda puzzle ile işim falan yok. Neyse ya cevabın aslında çok nette anladım ben de üstüne gidiyorum kusura bakma. :)
 

Snipertr

Profesör
Katılım
12 Ekim 2011
Mesajlar
1,033
Reaksiyon puanı
6
Puanları
38
Sahte hesaplardan yayın yapan IP'ler nedense hep yurt dışında çıkan adresler çıkıyor.
Twitter yönetimi Türkiye mahkemelerinden çıkan kararların hiçbirisini tanımıyor. Üzerinden milyarlarca dolar kazandığı bir ülkenin mahkeme kararlarını kale almıyor.
Ondan sonra da bütün tartışmayı ifade özgürlüğüne kitlemeyi başarıyor.

Elbette bu noktada ulusal ve uluslararası mahfillerin twitter.inc'e (bu 'inc' eki önemli çünkü twitter bir özgürlük savaşçısı değil, kâr odaklı bir şirket) kayıtsız şartsız desteğini görmezden gelemeyiz.

Bu yüzden, geçtiğimiz üç gün içinde en başta ABD'nin milyarlarca dolar kâr eden kendi ülkesinin şirketinin hakkını savunmasına şaşırmamak gerekir.

Baktığınızda twitter'dan en çok kullanıcı bilgisi isteyen ABD; sonra Fransa, İngiltere, Rusya ve Japonya gibi ülkeler. twitter, bilgileri en başta FBI, CIA ve NSA ile paylaşıyor. Bu ülkelerin mahkeme kararlarını tanıyor.

İş Türkiye'ye gelince bir muhatap bile gösterilmiyor.

Nuh Arslantaş
 

Bloother

Rektör
Katılım
29 Ekim 2013
Mesajlar
10,949
Reaksiyon puanı
2,327
Puanları
113
Yaş
35
Daha yazmayacağım arkadaşım. İster korktu, kaçtı, cevap veremedi diyin. İsterseniz kaale almadı, bizi adam yerine koymadı diyin. Başka konuda dedim yazmayacağım artık diye ama dayanamadım yazdım. Yok olmuyor yine, daha da yazmayacağım. :) Haftaya bu saatlerde görüşürüz. Allah(c.c.), vatanımızı, milletimizi her türlü tehlikeden muhafaza eylesin..
 

Turab Garip

Dekan
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
Basın açıklaması demişken, aklıma bir şey geldi. Çalıştığım devlet kurumunun müdürü 3 yıl önce yapılan bazı bakanlık ve taşra kurum değişikliklerinden sonra boşa düştü, müdür rütbesiyle kurumda bekletiliyordu. Bu sırada da yeni bir bölge müdür atanmıştı. (Onlarca müdürün üstüne yeni müdürler.) Yeni bölge müdürü de kendisine "yapısı değişen müdürlüğümüzü tanıtacak bir basın açıkmalası" hazırlama talimatı vermişti. Yani o kadar absürd bir "bölge müdürlüğü" icat edildi ki, vatandaşı bırak, o kurumda çalışan görevlilerin kendileri bile ne iş yapacaklarını bilemediklerinden, "bu bölge müdürlüğü şudur, şu işe yarar" diyecek bir bildiri yayınlanması istendi. Bu talimatı alan eski müdürüm de bana şöyle demişti: "filan konuyu başka müdürlüğe verdiler, falan konuyu bizden aldılar şu kuruma verdiler; ya biz burada ne iş yapıyoruz, nasıl tanıtacağım ben bu müdürlüğü, yaptığımız bütün işler başka kurumlara dağıtıldı, biz ne yazacağız şimdi". Bunun üstüne kara kara düşünürken yuvarlak yuvarlak ifadeler yazmaya başladı. :) Şimdi ne kadar tanıdık geliyor bana bu durum.

Aslında daha ilgincini hatırladım bak yazarken; zamanında başbakana çok yakınlığıyla bilinen meşhur bir AVM sağda solda deli gibi yeni şubeler açmaya başlamışken, yasalara aykırı olarak çalışma izni alabilmek için bizim kurumdan izin istemişti. Müdürüm de gariban "talimat" gelmiş nasıl yasaya uygun bir izin yazısı yazarız diye kara kara düşünürken bana sordu, benim de konudan böyle haberim oldu. İyi ama nasıl izin vereceğiz yasaya uygun değil ki dedim? Talimat var dedi, vallahi bilemiyorum müdürüm dedim, kaldım öyle. Şimdi isimleri ve detayları vermeyeyim, malum "yasa" var, devlet sırrı. :) Haliyle o AVM'ye yasaya tamamen aykırı olarak yuvarlak ifadelerle absürd bir "resmi" izinle izin verildi. Şimdi bu basın açıklaması da böyle olmuş besbelli; "ya talimat geldi bunu yazmamız lazım da nasıl yazsak"? :)
 

by10ur

Profesör
Katılım
13 Kasım 2007
Mesajlar
1,121
Reaksiyon puanı
7
Puanları
38

Alıntıda kararlar tanınmıyor denilmişte sorun orada başlıyor zaten Twitter hangi içerikli kararları ne gerekçeyle tanımıyor? Bu soru işareti işte sen bu içerik hakkında hiçbir fikrin olmadan bizlere sunulmadan tanımazsan iki ihtimal vardır, ya gerçekten suç değildir bu yüzden tanınmıyordur ya da suç olduğu halde tanımıyorlardır peki bundan çıkarları nedir? Ama bu içeriği bilmeden yok efendim Twitter bizi tanımadı hukukumuzu geçerli görmediler twitter suçlu biz haklıyız diyemeyiz vatandaş olarak bunu söylüyorum. İçerik hakkında net detay olmaya bilir içeriğin gereği ama kanaat getirmek içinde fikir sahibi olmak gerekir.
 

fthtsdmr

Profesör
Katılım
5 Ocak 2009
Mesajlar
2,548
Reaksiyon puanı
44
Puanları
48
BjcDmOjIQAIW4fW.jpg


Financial Times'a manşet olmuşuz ama resme dikkat:)
 

Tükenir Kalem

Doçent
Katılım
25 Ocak 2014
Mesajlar
767
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
[MENTION=18256]Turab Garip[/MENTION] Merhabaa :) Naber ? Havalar iyi mi ?Bugün keyfim yerinde,sorularına cevap verecek enerjiyi kendimde buluyorum.Hayırlı sabahlar :)

Biz gerçek değiliz.Bizi gerçek zannedersen yanılgıya düşersin.

Pensilvanya kelimesini ilk ben kullandım.Sen önce bak yanıldın,ben pensilvanyacı değilim dedin.Sonra benim "sizin" yaptığınız anlaşmaları bildiğimi görerek,kabul ettin durumu.Bu durumda sen haklı değilsin,ne dersin ?Ahh özür dilerim,haksızlık kelimesini hayatında "bir kez sadece bir kez bile" kabul edebilmiş misin ki sen ?

Bu arada sen hiç hakaret etmiyorsun,o dikkatimi çekti.Yani hakaretten kastın açık açık "mal,beyinsiz,gerizekalı" demekse EVET SEN HAKARET ETMiYORSUN.Ama şu paragrafı çok değil,benim kadar aklı olan bir insan okuyunca anlıyor aralara NE HAKARETLER SERPİŞTİRİLDİĞİNİ :) Öyle değil mi ?

Haklının yanındayım.Hak bugün geldi "senin sevmediğin adama çattı",ne yazık ki "bizim haksız olmamız için" bu sebep yetti.Bak bir de devlet kurumunda çalışmışsın.Bize kör demişsin ama,sen yalnızca kör değil üstüne üstlük sağırmışsın da.Politika nedir biliyor musun ? Politika içine düştüğün kurtlarla uzun uzun "satranç" oynamaktır.Hani sen 4 lisans okumuşsun ya,o yüzden diyorum.Bilmen gerekirdi diye.Ama avam tabaka anlamadığı şeylere şöyle der;
Misal bahsettiğin ülke lideri siyahlarla oynamış olsun.Neden siyah ? Çünkü ilk hamle "beyazlardan" geldi.Daha o şahıs başa geçmemişken bu ülkede oynanan oyunları ilk hamle gibi sayalım.İkinci hamle onda.

Avam tabaka ne diyor ? "Neden herşeyi açık açık dökmüyorsun ortaya ?" Sen devlet işinde çalışmış bir şahıssın madem,devlet işlerinin "bazılarının"gizli saklı kalması gerektiğini bilirsin öyle değil mi ?Ben At d5 hamlesini şu sebeple oynuyorum,bakın ne kadar "açık açık" yapıyorum söylüyorum herşeyi dersen,o At d5 hamlesini yedirirler adama.Önce politika ne onu bilmek gerek.Sırf halkın "kör ve sağır" tabakasını rahatlatacak diye,hamlelerini açıklamak zorunda değil hiç kimse.

Uzun uzun yazmışsın,çok harika.Ama uzun yazmak marifet değildir,her paragraf birbirini tekrar etmiş.Bir de dini yazılar alıntı yapmışsın,bu yazıları da "bugüne aynen yapıştırmış,bak ne kadar uyumlu oldu,tıpatıp aynı mesele" demişsin.
Öncelikle şunu söyleyeyim,şu anki durum şahsi meseleler değil.Ortada 4 tane kurt var.Kim oldukları ayan beyan açık,ama anlamazsan özelden atarım.Bu 4 kurt sadece şahsiyeti değil,belirli toplulukları temsil ediyorlar.Bu da ne demek oluyor ? Dini hikayelerle örnek vereceksen,önce devlet meselelerine dair örnekler vereceksin.Mesela İslam devletinin Bizansla izlediği politikayı,Karahanlılarla izledikleri politikayı.Böylece benzer bir durum elde edebiliriz öyle değil mi,dini bilgisi "pek yüksek" arkadaşım.Önce örnekleri düşünelim,sonra yazalım.

Sonrasında efendim,yazdıklarının içinde hakaret olmayan az bir kısım görüyorum.Onlara cevap vereyim :)
Neden sadece twitter ? Güzel bir soru :) Twitter sadece vergi için kapatılmadı,bunu adın gibi bildiğin halde neden "madem konu vergiydi diğer siteler niye kapanmadı ?"gibi pek bir acayip soru sormuşsun ? Twitter neden kapatıldı sana anlatayım.Daha "devletin ""ilk"" uyarısında" bile biz bu devleti tanımayız,siz kimsiniz ya ehe ehe laflarını yedirmeye çalıştılar bu devlete.Ama devlet sizin gibi,bağıra çağıra satranç oynamaz.Şamarı bastı twittera :) Çok bahsetmişsin ya,erkeklik mertlik falan.Bak mertlik dünya kamuoyunun kendisi hakkında yüzlerce şey söyleyeceğini bile bile,gene de gerekeni yapmaktır.Oldu mu güzel kardeşim ? Twittera destek verip,şu konuda çocuk gibi ağlayan "kişileri de kendine çekmiş olurdu" belki de.Ama yapmadı :)
Neden twitter sorusunu cevapladım bak yukarıda,sonra yok efendim cevap alamıyorum lakırdıları etmeni önermem ;)


Beğenmediğin ülke temsilcisi eğer ki her meselede "hayır izin vermem,o stadı ben size vermem" şeklinde konuşamayacaksa.Öyleyse neden temsilci oldu ki o ? Her meselede halka soracaksa,o zaman meclisi yıkalım,eski Yunan devletleri gibi her mahalleden temsilciler çağırıp sürekli oylama yapalım,böylece halk konuşmuş olsun ?
Bunu gören dış devletler de bizi koyun gibi sürüsün ? Önce o kurumun niye var olduğunu sorgulamamız gerekiyor öyle değil mi ?

Ohooo burada devlet yönetimi yapılıyor,Ali Veli oyunu oynanmıyor.Oldu olacak her yasa değişiminde de halka sorsun,daha yasa değişene kadar yesinler bu devleti ?

Tüm sorularına cevap verdim.Özellikle 12 sene diye on defa tekrar ettiğin kısmın cevabı satrançla ilgili paragrafta yazıyor.Ama ben cevap alamadım diyorsan,sıralı bir halde 1,2 diye soruları yazabilirsin.Bende 1,2 diye cevapları söylerim.

Bu arada uzun yazmak marifet değildir,aynı şeyleri 100 defa yazsa en küçük bir çocuk bile uzun uzun yazar.En iyisi olabildiğince kısa yazıya,uzun anlamları sığdırmaktır bence.Tavsiye ederim.

Mesajımda hakaret gördüğün yerleri lütfen açıkla.Açıklayamıyorsan,siz sürekli hakaret ediyorsunuz sorulara cevap veriyorsunuz mavallarını üyelere yutturmaya kalkma :)
 

androidx

Asistan
Katılım
3 Şubat 2014
Mesajlar
209
Reaksiyon puanı
15
Puanları
18
Bu kafayla gidersek bizden bi cacık olmaz ya manşet oluruz ya kötü örnek yada reklam hakkımızda hayırlısı diyelim.
 

cagdasc

Asistan
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
177
Reaksiyon puanı
13
Puanları
18
birileri minareye kılıf uyduruyor yok çok şikayet vardı yok türkiye ye vergisini ödemiyordu vs. birileri de bu kılıfı kulanarak o adamları koruyor!
ya arkadaş onca ses kaydı çıktı, fezleke yayınlandı hiç mi vicdan yok, muhasebe yok, sorgulama yok?
aylardır ses kayıtları yayınlanıyor bir tanesi için ses kaydı çıkan kişilerin tarafsız bir kuruluşa bu kayıtların montaj olduğunu ispatlayacak bir girişimde bulunduğunu gördünüz mü?
bir tanesinin ses kaydının yayınlandığı tarihte gün ve saati verilen telefon görüşmesi saatinde kiminle hangi telefon görüşmesi yaptığını belgeler bir kayıt alıp halka ispat yaptığını gördünüz mü?
tek gördüğümüz şey montaj, iftira vs. diyip göz boyamak. nerden biliyoruz montaj olduğunu?
bu adamın ağzından çıkan her söze inanıyorsunuz da (ki bağzı görüşmelerini doğruladı) paralarla ilgili çıkan konuşmalarına, rant için yaptığı görüşmelere neden inanmıyorsunuz?
insanın babası hakkında bu kadar kaydı çıksa savunamaz bakıyorsunuz herkes bu adamları ölümüne savunuyor.
adam çıkmış ayetler dalga geçiyor görüşmenin ucundaki birisi doğruluyor diğeri yalanlıyor bakıyorsunuz insanlar görüşmeyi yalanlayan kişiyi savunmayı seçiyor.

ya bırakın herşeyi görelim, herşey dökülsün ortaya bu kayıtları ortaya dökenlerde kanunlar karşısında hesap versin ama önce bu kayıtlarda taraf olan kişiler hesap versin.
hiç bir siyasi savunulmaya değmez bence! haa bir çıkarınız varsa bu kişilerden bilemeyiz.
 

by10ur

Profesör
Katılım
13 Kasım 2007
Mesajlar
1,121
Reaksiyon puanı
7
Puanları
38
Neden sadece twitter ? Güzel bir soru :) Twitter sadece vergi için kapatılmadı,bunu adın gibi bildiğin halde neden "madem konu vergiydi diğer siteler niye kapanmadı ?"gibi pek bir acayip soru sormuşsun ? Twitter neden kapatıldı sana anlatayım.Daha "devletin ""ilk"" uyarısında" bile biz bu devleti tanımayız,siz kimsiniz ya ehe ehe laflarını yedirmeye çalıştılar bu devlete.Ama devlet sizin gibi,bağıra çağıra satranç oynamaz.Şamarı bastı twittera :) Çok bahsetmişsin ya,erkeklik mertlik falan.Bak mertlik dünya kamuoyunun kendisi hakkında yüzlerce şey söyleyeceğini bile bile,gene de gerekeni yapmaktır.Oldu mu güzel kardeşim ? Twittera destek verip,şu konuda çocuk gibi ağlayan "kişileri de kendine çekmiş olurdu" belki de.Ama yapmadı :)
Neden twitter sorusunu cevapladım bak yukarıda,sonra yok efendim cevap alamıyorum lakırdıları etmeni önermem ;)

Alıntıda kararlar tanınmıyor denilmişte sorun orada başlıyor zaten Twitter hangi içerikli kararları ne gerekçeyle tanımıyor? Bu soru işareti işte sen bu içerik hakkında hiçbir fikrin olmadan bizlere sunulmadan tanımazsan iki ihtimal vardır, ya gerçekten suç değildir bu yüzden tanınmıyordur ya da suç olduğu halde tanımıyorlardır peki bundan çıkarları nedir? Ama bu içeriği bilmeden yok efendim Twitter bizi tanımadı hukukumuzu geçerli görmediler twitter suçlu biz haklıyız diyemeyiz vatandaş olarak bunu söylüyorum. İçerik hakkında net detay olmaya bilir içeriğin gereği ama kanaat getirmek içinde fikir sahibi olmak gerekir.

Neden Twitter sorusunun cevabı maalesef açıkladığınız gibi değil kendimizi kandırmayalım bizi kaale almadılar, devlet satranç oynamayıp bastı tokadı dimi :) burada bu açıklamayı yapmak için içeriği biliyor olmanız gerekir hangi gerekçeyle net bir şekilde kapatıldığını ve bunun bütün twitter'ı etkileyerek zarar veren bir içerik olduğundan dolayı bütün twitter'ın engellemesi gerektiğini öngören bir açıklama şart sizin yürüttüğünüz mantık hükümet benim yerime düşünüyor benimde sorgulamama gerek yok mantığıdır.
 
Üst