Türkiye'yi tüm dünyaya REZİL ETTİ

0ReiS0

Dekan
Katılım
8 Temmuz 2008
Mesajlar
5,666
Reaksiyon puanı
91
Puanları
48
Türkiye'yi tüm dünyaya REZİL ETTİ
yorkdusesifergusonnrrr2.jpg
'BU TÜRKİYE Mİ AVRUPA BİRLİĞİ ÜYESİ OLACAK' DİYE SORDURDULAR...

İngiltere tahtının 4’üncü sıradaki veliahtı Prens Andrew’nun eski eşi Sarah Ferguson, Ankara Saray ve İstanbul Zeytinburnu rehabilitasyon merkezlerini gezmek istedi. Ancak izin çıkmayınca, York Düşesi çareyi kılık değiştirmekte buldu. Siyah peruk takıp başörtüsüne giren York Düşesi, yanındaki gizli kameralı ITN muhabiriyle merkezleri gezdi. Ancak, gördükleri insan ayıbından başka bir şey değildi. 6 Kasım tarihinde ‘Düşes ve Kızları: Onların gizli görevi’ başlığıyla yayınlanacak görüntüler öncesi ITN muhabiri Chris Roger yaşadıklarını şöyle anlattı:

TER, İDRAR VE KUSMUK KOKULARI: Ankara’daki giriş görevlisi kapıyı açmakta gönülsüzdü. İçeri girince nedenini anladık. Ter, idrar ve kusmuk kokuları geliyordu. Yüzlerce yatak üst üsteydi. Çocuklar el veya ayaklarından metal karyolalara bağlanmışlardı. Bir çocuk ise 1.5 metrelik bir kutunun içine konmuştu.

ÇOCUKLAR SEVGİYE AÇ: Etrafımızı bir anda 50 çocuk sardı. Sevgi bekledikleri gözlerinden okunuyordu. Çoğunluğu da yırtık-pırtık elbiseliydi. Çıkmak üzereyken çocuk çığlık atmaya başladı. Diğer çocuklar da bağırmaya başladı.

ÇOCUK ÇOK, EŞYA YOK: Odaları dolaşmaya başladık. Tıka-basa çocuk doluydu ama doğru dürüst eşya yoktu. Bir binadan diğerine geçtik. Çocuklar, karyolara bağlanmış, sırt üstü yemek yediriliyordu. Köpek gibi muamele yapılıyordu.

BEZ PARAMIZ YOK: Yetişkinlerin durumu da çok kötüydü. İki kadın bir yatakta yatıyordu. Altı bağlı bir kadın bezini açmış dışkısını yiyordu. Yanımızdaki görevli, “Bezlerini değiştirmiyoruz. Çünkü, yenisini alacak paramız yok” dedi.

AB ÜYESİ ÜLKEYE BAK: İstanbul’da da durum farklı değildi. O gezimizde Düşes’in kızı Prenses Eugenie da vardı. İçeriden ağlayarak çıktı. Düşes içeriden bir bez aldı, “Tanık olduklarımı değiştirmek için ilham kaynağı olacak” dedi. 2005’teki bir raporda engelli merkezlerinde insan hakları ihlalleri olduğu açıklanmıştı. Hiçbir şey değişmemiş. Bunlar, Avrupa Birliği üyesi olan bir ülkede yaşanıyor.

kaynak

http://www.nethaber.com/Dunya/79320/Prens-Andrewnun-eski-esi-Sarah-Ferguson-GIZLI

Eğer Anlatıkları gerçekten Öyleyse Allah Ordakilerin Belasını Versin!!!
 

redyellow

Doçent
Katılım
3 Kasım 2008
Mesajlar
693
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
Doğru ise gerçekten üzüntü verici bir durum. Yazık... çok yazık.
 

pulsarkuant

Asistan
Katılım
31 Ağustos 2008
Mesajlar
157
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Hiç şaşırmadım. Türkiye'de normal vatandaş devlet dairelerinde fırça yerken devletin kucağındaki çocukların bu halde olması kadar doğal bir şey olmaz..
 

0ReiS0

Dekan
Katılım
8 Temmuz 2008
Mesajlar
5,666
Reaksiyon puanı
91
Puanları
48
Akp Ne cevap vercek bunlara!
 

BilgeAdam

Asistan
Katılım
1 Ocak 2007
Mesajlar
182
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Türkiye'yi bu kadın dünyaya rezil etmeyecek, Türkiye'deki reziller Türkiye'yi rezil edecekler. Daha neler neler var/dır da görünen bunlar.
 

Yataghan

Profesör
Katılım
28 Eylül 2008
Mesajlar
1,111
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Görüntüleri haberlerde seyrettim utanç verici şeyler. Hiçbir devlet yetkilisi denetleme yapmıyor mu ?
 

Reallist

Profesör
Katılım
7 Nisan 2008
Mesajlar
1,272
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Bakan Nimet Çubukçu, bugün çeşitli basın yayın organlarında yer alan ve eski York Düşesi Sarah Ferguson`un SHÇEK`e bağlı zihinsel engelliler merkezlerinde yaptığı gizli çekimleri eleştirdi. Çubukçu, Sarah Ferguson`u bakın nasıl eleştirdi..

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu`na bağlı zihinsel engelliler merkezlerine ilişkin haberlerle ilgili, ``SHÇEK`e bağlı kurumlarda yaşanan her türlü insan hakkı ihlali, görevi kötüye kullanma ve kurumlarda kalan kişilere yönelik kötü muameleler için gerekli idari soruşturmalar başlatıldığını`` bildirdi.

Çubukçu, bugün çeşitli basın yayın organlarında yer alan ve eski York Düşesi Sarah Ferguson`un Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu`na bağlı zihinsel engelliler merkezlerinde yaptığı gizli çekimleri konu alan haberlere ilişkin açıklama yapılması gereğinin duyulduğunu belirtti.

Söz konusu haberin iki ayrı boyutu bulunduğunu ifade eden Çubukçu, ``Haberlere konu olan ve SHÇEK`e bağlı kurumlarda yaşanan her türlü insan hakkı ihlali, görevi kötüye kullanma ve kurumlarda kalan kişilere yönelik kötü muameleler için gerekli idari soruşturmaların başlatıldığını`` bildirdi. Çubukçu, açıklamasında, ``Kamuoyunun hiç şüphesi olmasın ki `evladımız` gözüyle baktığımız bakıma muhtaç kişilere yapılan kötü muameleye neden olanlar en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Her zaman olduğu gibi Bakanlığımızın hak ihlalleri konusunda en küçük bir toleransı yoktur`` ifadesine yer verdi.


Haberin gerçeği yansıtmayan ve siyasi içerikler taşıyan yönleri bulunduğunu da belirten Çubukçu, şunları kaydetti:

``En başta belirtmek isteriz ki, adı geçen iki kurumumuz ne kimseden gizlenmiş ne ziyareti yasaklanmış kurumlardır. Özellikle, Ankara Saray Rehabilitasyon Merkezi yabancı misyon şeflerinin ve Büyükelçi eşlerinin sık sık ziyaret ettikleri, çok sayıda sivil toplum örgütünün ve gönüllülerin gözetiminde olan bir kurumumuzdur. Söz konusu kurumlarımız, kapalı kapılar ardında tutulan, toplumdan soyutlanan merkezler değil; tam tersine gönüllülerimizin ve kamuoyunun denetimine açık şeffaf kurumlardır. Tıpkı diğer kurumlarımızda olduğu gibi. Buna rağmen söz konusu haber, her iki kurumu da esrarengiz, bilinmeyen kurumlar şeklinde sunmuştur.

Sayın Sarah Ferguson`un, Türkiye AB İlerleme Raporu`nun açıklanacağı bir dönemde; AB`ye üyeliğinize karşı çıkmasından, `İstanbul`a turist olarak gitmeyin` çağrısına kadar Türkiye`yi bir karalama kampanyasının içinde bırakmaya çalıştığı bu hadisede, art niyetli olduğu son derece aşikardır. Sayın Ferguson`un Ankara`da gönüllülerimizi; İstanbul`da ise İngiltere kraliyet ailesine mensup olduğu için yanında getirdiği kızına refakat amacıyla verilen koruma polislerini suistimal ederek, kurumlarımıza izinsiz girmiştir.``

Ferguson`un, bu tutumuyla kraliyet ailesinin unvanından faydalandığını, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilere zarar verdiğini, Türkiye`nin AB üyeliğine karşı çıkarak, olayı siyasi bir boyuta, Türkiye`ye turist gelmesini engellemeye yönelik demeçler vererek de ticari bir boyuta taşıdığını vurgulayan Çubukçu, şunları kaydetti:

`Yayınlanacağı söylenen video görüntülerin kurumlarımıza ait olup olmadığı ise henüz netlik kazanmamıştır. Hangi karelerin kuruma ait olduğu görevlendirdiğimiz uzmanlar tarafından görüntülerin bugün incelenmesi sonucu tespit edilecektir.

Bakanlık olarak, kurumlarımızda meydana gelen temel insan hakları ihlaline yönelik her türlü vaka bizim için soruşturma konusudur ve ihmali olanlarla ilgili her türlü cezai işlem yapılacaktır. Ancak, kendi ülkesinde yasak olduğu için yapamadığı gizli kamera çekimlerini, oryantalist bir bakış açısıyla Türkiye`de yapan Sayın Sarah Ferguson`un, ülkemizdeki basın organlarının dış haberler bölümüne görüntüleri servis ederek Türkiye`de bir infial yaratmaya çalışması ve Türk basının da buna fırsat vermesi üzüntü vericidir.

Türk bir gazetecinin, İngiltere`deki bir kurumda gizli kamerayla kayıt yapması durumunda yaşanacağı sıkıntı ve alacağı tepkiyi kamuoyunun takdirine sunuyoruz.

Aynca, kurumlarımız Türkiye`nin de taraf olduğu Avrupa Konseyi bünyesindeki Avrupa İşkencenin Önlenmesi Komitesi`nin denetimine tabidir. Bu çerçevede, son yıllarda her iki merkeze de anılan komite tarafından habersiz denetimler yapılmış, ancak haberde iddia edildiği gibi herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştır.`

AA
 

pulsarkuant

Asistan
Katılım
31 Ağustos 2008
Mesajlar
157
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Akp Ne cevap vercek bunlara!

Seninde o çocukları bağlayıp berbat koşullar oluşturan kafadan farkın yok belliki. İdeoloijini karıştırmaya kalkıyorsun ve şuradaki çocukların hali üzerinden nemalanmaya çalşıyorsun utan be. Sanki bundan önce yokmuydu bunlar, hatta daha beterdi veya aynıydı.
 

ayhan.akyuz

Asistan
Katılım
18 Haziran 2007
Mesajlar
396
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
bu olaylar daha katmerli olarak önceleride vardı normal insanların hor görülüp aşağılandığı bu düzende bu muameleler bence normal ha ingiltere önce kendi yediği dışkıyı temizlesin
irlandada yaptıkları en az bu kadar iğrenç
eğer bir hata varsa düzeltiriz ama düne kadar vahşi kabileler halinde yaşayan angl sakson ve jüt barbarlarından öğrenecek birşeyimiz yok
 

EBB

Doçent
Katılım
10 Mayıs 2008
Mesajlar
778
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Çok şükür doğru çıkmadı..

Emin olmadan sallayanlar ne cevap verecek acep!
 

0ReiS0

Dekan
Katılım
8 Temmuz 2008
Mesajlar
5,666
Reaksiyon puanı
91
Puanları
48
Seninde o çocukları bağlayıp berbat koşullar oluşturan kafadan farkın yok belliki. İdeoloijini karıştırmaya kalkıyorsun ve şuradaki çocukların hali üzerinden nemalanmaya çalşıyorsun utan be. Sanki bundan önce yokmuydu bunlar, hatta daha beterdi veya aynıydı.

Boş Konuşuyorsun Gibi!
 

PRoMeTuS

Profesör
Katılım
17 Mayıs 2007
Mesajlar
1,617
Reaksiyon puanı
5
Puanları
38
düşes bozuntusu hanım buraya gelip insanlık suçunu göstercene, yiyiyosa ıraka gitsin ordaki insalık ayıbını göstersin.. hatta daha yakını pkk nın yaptıkalrını göstersin..ama amaç farkıl bunların, aşağılık psikolojisini aşılamaya çalışıyorlar insanlarımıza... yazık.. düşeş olmana yazık...
 
Üst