[Tüketen Ülke Teknolojisi]

Rint

Profesör
Katılım
8 Nisan 2013
Mesajlar
1,654
Reaksiyon puanı
360
Puanları
83
Henüz icat edilmedi...

Tüketerek bir şeyi geliştiremiyoruz, paramız var ama günden güne alım gücümüz düşüyor ve artık sona doğru yaklaşıyoruz.

Nereden bakarsanız bakın, teknolojiyi, bilimi ve sanatı destekleyen bir eğitim sistemimiz yok ve şu paramız ile alırız zamanlarını keşke eğitim sistemimizin oturmasına harcasaydık! Dün yine yeniden eğitim sisteminde değişiklikler meydana geldi ve görünürde güzel olan şeyler içerikte yetersiz ve kalitesiz. İki ayda eğitim sistemi sil baştan yazılamayacak kadar ciddi ve emek isteyen bir konudur, yaptık oldu veya şirin görünmek için yapılan her hamle gençlerimizi kaybetmemize sebep oluyor. Övündüğümüz genç nüfusumuz için ne yaptık?

Tüketen ülkenin teknolojisi; kıt kaynakları...

Üzülerek seyrediyorum!

Duygularımı paylaşmak istedim...
 

kmurat

Dekan
Katılım
8 Şubat 2014
Mesajlar
8,488
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
3,712
Puanları
1,178
Günümüzün geçleri her yerde ve her alette Pubg oynamak ister. Başka bir şey istemez. Ne çalışmak, ne de öğrenmek. Bu daha büyük bir sorun.

Bence eğitimde yenilik, eğitimde geri kalmaktan daha iyi. Öğretmenlerimiz her tür yeniliğe kapalı olduklarından rahatsız oluyorlar. Dünya sürekli değişiyor. Benim zamanımda öğrendiklerim : En büyük millet Amerikalılar, en küçük Çin'liler, en kahraman Tütkler. Spor dersinde de yanaşık düzen ve uygun adım yürüme vardı.
 

Creative

Kör Cerrah
Emektar
Katılım
12 Eylül 2009
Mesajlar
13,889
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
17,380
Puanları
4,778
Yaş
39
Yeni eğitim sistemi bu günlerde açıklanacak, öğrencilerin fazla ders programları netleştirilecek. Seçmeli dersler olacakmış. Ben bunu yanlış buluyorum, hali hazırda zaten okullarda verilmiş eğitim düzgün olmadığı gibi birde ders saatlerinde değişiklik yaparsanız bu sistem ile daha da kötü olacağını düşünenlerdenim.

Neden böyle düşündüğüm ise inşallah dedikleri gibi ders saatlerinde düzenleme ile öğrenciler daha verimli hale gelecekse mükemmel, ancak öğrenciler zaten derse girmek yada çalışmak istemezken böylesine cezbedici bir durum üzerinde öğrenciler nasıl yaparlar onu bilemiyorum.

Sistem inşallah başarılı olur da en azından gelecek nesil biraz daha eğitim ile önü açılır. Sonuçta bende çocuk yetiştiriyorum, o eğitimi alacağını bildiğimden bir an önce adımların atılması önemli.
 

Elbruz46

Rektör
Katılım
22 Şubat 2008
Mesajlar
11,931
Reaksiyon puanı
1,338
Puanları
113
Ders sayısı düşecek denildiğinde yanlış anlaşılmalar oluyor.

Öğrenci yine haftada aynı saat ders alacak sadece aldığı farklı ders sayısı düşecek.

Bir derse haftada 2 saat girmek yerine aynı derse 4 saat girecek.

Ancak burada öğrenciye seçim bırakılmış. Öğrenciler. 35 saat dersi kendileri seçecek. Dileyen yabancı dil dersini 4 saatlik dileyen 8 saatlik seçecek. 8 saat seçen bu kez farklı derslerde daha az saat ders görecek.

Sistemi detaylı incelemeden sadece haber manşetleri ve özetleri ile fikir sahibi olmak yanlış.
 

Creative

Kör Cerrah
Emektar
Katılım
12 Eylül 2009
Mesajlar
13,889
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
17,380
Puanları
4,778
Yaş
39
Sistemi detaylı incelemeden sadece haber manşetleri ve özetleri ile fikir sahibi olmak yanlış.
Bu sanırım tamamen bana yazılmış bir post olarak algılıyorum, eğer bir yanlışım varsa lütfen düzeltin. Dediğiniz gibi gazete manşetleri yada özetlerden fikir sahibi olmadım. Sadece akşam haberlerde izlediğim kadarı ile söylem gerçekleştirdim.

Şimdi gelecek eğitime değil eleştirim tamamen önceden bulunan sisteme olan bir eleştirimdir. Belki siz yanlış anladınız.

Her önüne gelen sistem üzerinde değişiklik yapa yapa zaten bu duruma geldik demek istedim.
 
Katılım
20 Temmuz 2017
Mesajlar
6,866
Reaksiyon puanı
5,171
Puanları
113
Türk halkı tembelmiş çalışmazmış... Kusura bakmayında ülke çalışmıyor diyenin kendisi çalışmıyordur. Fen çıkışlı bir öğrenci olarak millet köpek gibi çalışıyor. En azından bu durum sınava giren bir buçuk milyon insandan elli milyonu için geçerli. Buda ülkenin %30 una denk geliyor. Geriye kaldı %70. Sizce bu yetmiş yatıyor mu? Hayır onlar okuyanlardan daha çok çalışıyor.

O zaman ülke neden üretemiyor... Siyaset... Başarılı öğrenci gidiyor bu ülkeden. Bilkent gibi pek çok ünide 4.20 ortalamasını geçmek yurtdışında staj yapmak yada eğitim almak için yeterli üstelik ücretsiz...

Yurt dışında iş yapan mühendislerimiz...



Tabi ülkemizde kalan başarılı mühendis sayısıda çok fazla ülkemizde hiç azımsanamayacak kadar başarılı mühendis var ve yaptıklarıda ortada. Türkiyenin fert başına ortalama geliri 15.000tl bu ortalama ülkede üniversite mezunu %30 iken nasıl elde ediliyor düşünmüşündür umarım. Biz genç kuşak olarak çalışıyoruz ancak imkanlar kısıtlı. Buna rağmen yapılanlar ortada. Şu ülkede belki 80 yıllık geçmişinde insanlar devletin hiçbir hayrını görmemiş ancak her şeye rağmen ülke bu halde her yıl %3 gelişiyor. Fakir olan gün geçtikçe dahada fakirliyor. Orta halli belki batiyor ancak zengin hala zengin gün geçtikçede zenginleşiyor.

Ayrıca bu ülkede lisans eğitimi dışında eğitime çok takılıyorlar. Ha a bilgisini bilmişin yada bilmemişin ne işe yarıyor o öğrendiğin bilgi koskoca bir hiç. Zaten öğrenmen gereken bir şeyse üniversitede söke söke tamamlatıyorlar. Mühim olan şey o derslerin üniversite anahtarı görevi görmesi. Yadeyse ne önemi var tyt ygs öss hepsi aynı. Yeter ki sınav seçici olsun müfredat önemli değil. Önemli olsa bile bir ülkenin geleceğini doğrudan etkileyecek bir şey değil. Lütfen sizlerde artık suçlayacak başka birilerini bulun siyasiler gibi biz gençlik olarak elimizden geleni yapıyoruz.
 

kmurat

Dekan
Katılım
8 Şubat 2014
Mesajlar
8,488
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
3,712
Puanları
1,178
Seçmeli ders iyidir. İnsan kendi seçtiğini (genelde) severek okur. Ama, bizim insanımız kendi bir şey seçebilmeye veya karar verebilmeye pek alışık değil. Şimdi herkes soracak, "Ben ne seçmeliyim"
 
Üst