- Katılım
- 14 Nisan 2010
- Mesajlar
- 8,779
- Reaksiyon puanı
- 508
- Puanları
- 1,293
- Yaş
- 35
Defnegillerden bir ağacın kabuklarının soyularak boş rulo şeklinde kurutulmasıyla elde edilen tarçının pek çok yararı vardır.
Tarçının kabuğunda kokulu ve uçucu bir yağ bulunmaktadır. Kabukları dövülüp toz durumuna getirildiğinde yağının uçması sonucu kokusunu çabuk kaybettiğinden kabuk parçaları şeklinde satın alınmalı ve cam kavanozlarda saklanmalıdır.
Tarçın ferahlık verir ve iştah açar.
El ve ayaklardaki titremeleri ve damar tıkanıklığını önler. Mide rahatsızlıklarına ve karın ağrılarına iyi gelir.
Vücut direncini arttırır. Soğuk algınlığı ve nezleye karşı yararlıdır.
Adet öncesi gerginliklere iyi gelir. Cinsel isteği arttırır.
Kan şekerini dengeleyen tarçın, şeker hastaları için çok faydalıdır.
Kaynak
Tarçının kabuğunda kokulu ve uçucu bir yağ bulunmaktadır. Kabukları dövülüp toz durumuna getirildiğinde yağının uçması sonucu kokusunu çabuk kaybettiğinden kabuk parçaları şeklinde satın alınmalı ve cam kavanozlarda saklanmalıdır.
Tarçın ferahlık verir ve iştah açar.
El ve ayaklardaki titremeleri ve damar tıkanıklığını önler. Mide rahatsızlıklarına ve karın ağrılarına iyi gelir.
Vücut direncini arttırır. Soğuk algınlığı ve nezleye karşı yararlıdır.
Adet öncesi gerginliklere iyi gelir. Cinsel isteği arttırır.
Kan şekerini dengeleyen tarçın, şeker hastaları için çok faydalıdır.
Kaynak