Haber Peru'da trans bireyler, "akıl hastası" statüsüne alınacak

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,577
Peru'da trans bireyler, "akıl hastası" statüsüne alınacak.

IMG_0021.jpeg

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Loutermilch

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,441
Akıl hastasını hakaret olarak almak asıl sorun. Hakaret değil ki bu. Tedavi edilecek olmakta utanç verici bir şey değil. Konuya çok hakim değilim ama belli ki hormon eksiklikleri var. Bir çok insan tipiyle empati kurmaya çalışırım ve illa bir noktasını anlarım fakat; şahsen trans olmak isteyen hiçbir insanla empati kuramadım.

53'lük Genç

Profesör
Reaksiyon puanı
614
Akıl hastasını hakaret olarak almak asıl sorun. Hakaret değil ki bu. Tedavi edilecek olmakta utanç verici bir şey değil. Konuya çok hakim değilim ama belli ki hormon eksiklikleri var. Bir çok insan tipiyle empati kurmaya çalışırım ve illa bir noktasını anlarım fakat; şahsen trans olmak isteyen hiçbir insanla empati kuramadım.
Haklısın. Hormonal ve ruhsal tedaviye ihtiyaçları var.

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,577
Ruhsal bozukluk olarak da görülüyor olabilir. Bununla alâkalı, son yıllarda çok tartışma var.