Öğrenciden Öğrenciye Tavsiyeler :)

lieutenant

Asistan
Katılım
14 Mayıs 2020
Mesajlar
489
Reaksiyon puanı
195
Puanları
43
Başlamadan önce söyleyeyim, ben de bir öğrenciyim. Yanlış yaptığımı düşündüğünüz veya sizin de önerdiğiniz şeyler varsa lütfen yanıtlayın hepimiz bilgilenelim. Sadece öğrenciler değil çalışanlar da inceleyebilir, işlerine yarayacak şeyler öğreneceğine eminim. İlk önce cep telefonlarınıza indirebileceğiniz uygulamalardan bahsedeceğim.

1- Voteone
Kendisinine bir sosyal medya uygulaması diyebiliriz. Ama bu uygulamada Dünya'nın sorunlarıyla alakalı çeşitli kategoriler var ve bunlardan ilgilendiklerinizi seçip insanların bu sorunların çözülmesi için sunduğu çeşitli çözüm önerilerini görebilirsiniz. (Tabii siz de çözüm önerilerinizi paylaşabilirsiniz.) Bu uygulamayı önermemin sebebi insanların İnstagram gibi zamanlarını çalan uygulamalar yerine bilinçlenebileceği ve sosyalleşebileceği bir ortamda vakit geçirmesini sağlamak.

2- Adobe Acrobat Reader ve Adobe Scan
Adobe Acrobat'ta pdf belgelerinizi görüntüleyebilir ve üzerine imza, metin ekleyebilirsiniz. Özellikle dijital formlar için çok kullanışlı. Adobe Scan ise belge, kartvizit, form vb. taratıp kolayca dijital ortama aktarabilmenizi sağlayan bir uygulama. Yalnız iPhone telefonlarda yanlış bilmiyorsam bu özellik zaten sistemde var, o yüzden onu kullanmanız daha iyi olur.

3- Notion
Mükemmel bir not alma uygulaması. Son zamanlarda sıkça duyduğum için indirip baktım ve gerçekten çok beğendim. Dolu dolu bir uygulama olduğu için ayrıntıları yazmak uzun sürer, indirin karıştırın derim.

4- Forest
Çoğunuz biliyordur ama bilmeyenler vardır diye anlatayım. Telefondan uzak kalmak için kendinize bir süre ayarlıyorsunuz. Eğer sözünüze sadık kalıp telefondan uzak kalırsanız uygulama sanal ormanınıza sanal bir ağaç ekliyor. Sözünüzde durmazsanız ise ağacınız kuruyor ve ormanınızda yerini alıyor.

5- Autodesk Sketchbook
Bu da elinizle veya ekranlarda kullanabileceğiniz bir kalemle not almanızı sağlayan bir araç. Kaliteli bir uygulama, yükleyip deneyimleyebilirsiniz.

6- Telefondaki pil ayarları
Bu bir uygulama değil ama zaman yönetimi için önemli. Pil ayarlarımızı arada bir ziyaret edip telefonda nelerle uğraşıyormuşuz bir bakalım. Zaman kaybımızı azaltalım.

Şimdi de akıllı telefonumu nasıl kullandığımı anlatmak istiyorum. Benim telefondan uzak durmamı sağladı. Şimdi başlayayım.

1- Ana ekran
Ana ekranınızı sade ve kullandığınız uygulamalara göre düzenleyin. Whatsapp gibi iletişim uygulamaları dışındaki zamanınızı çalan sosyal medya uygulamalarınızı ana ekrana yerleştirmeyin. Eğer böyle yaparsanız sıkıldığınızda telefona bakıp uğraşacak bir şey göremeyeceksiniz, mecburen önünüzdeki işi veya ödevi yapmaya devam edeceksiniz :)

2- Uygulamalar penceresi
Burada da ana ekranda yaptığımız gibi güzelce ihtiyacımıza göre uygulamaları klasörleyip (sık kullandığınız önemli uygulamaları dışarıda bırakın zaman kaybınız olmasın.), zamanımızı çalan tüm uygulamaları belirleyip bir klasöre atıyoruz. Bu sayede onları görme ihtimalimizi biraz daha azaltıyoruz.

3- Bildirimler
Önemli uygulamalar dışında tüm bildirimlerinizi kapatın. İster arkadaşınız mesaj atmış olsun isterse başka biri. Sadece istediğinizde uygulamaya girin ve yapmanız gereken işlemleri yapıp çıkın.

Şimdi nasıl çalıştığıma geçeyim, onun da yararı olabileceğini düşünüyorum.

1- Test çözerken soru hedefi değil, zaman hedefi belirleyin.
Bu gerçekten önemli arkadaşlar. Soru hedefi belirlediğinizde hem soruların sayısı gözünüzü korkutabilir hem de uğraştırıcı sorularda çok zaman harcadığınız için hemen pes etmek istersiniz. Belirli bir zaman belirlerseniz onun biteceğini bilirsiniz ve daha verimli çalışabilirsiniz.

2- Sevmediğimiz dersler
Sevmediğimiz dersler özellikle şu dönemde daha çok can sıkıcı. Yarım saat veya daha fazla boş boş ekrana bakmak :) Sevmediğiniz derste yapmanız gereken öğretmenden önce sıradaki işleyeceğiniz konuları okumak ve anlamaya çalışmak. Emin olun bu çok işinize yarayacak çünkü derste en azında bildiğiniz konular konuşulacak, hocaya cevap verebildiğiniz için moraliniz ve ders verimliliği artacak.

3- Ders çalışırken arkada müzik dinlemek
Bence bu yararlı bir şey ama nasıl bir müzik dinlediğinize bağlı. Sözlü bir müzik değilse kesinlikle dinleyebilirsiniz. Örneğin bir piyano müziği. Ama en çok önerdiğim yağmur ve gök gürültüsü sesleri olabilir. Bir yerden sonra o kadar çok rahatlatıyor ki anlatamam. Kesinlikle deneyin.

4- Yazı yazarken renkli kalem kullanmak
Önceleri 10 tane renkli kalemle yazan biri olarak artık sadece mavi ve kırmızı kalemleri kullanıyorum. Çünkü yazarken yazdığınız şeye değil renklere odaklanıyorsunuz. Bu da verimliliğinizi büyük ölçüde düşürüyor.

Yazacaklarım bu kadardı. Son olarak bir şey daha eklemek istiyorum. Lütfen kağıda önemli şeyler not alalım. Sıradan şeyleri telefonlarımızdaki not uygulamalarına yazarsak doğaya bir nebze de faydamız olur. Ve kullanılmış kağıtları atmak yerine biriktirip geri dönüşüme verelim, tüketimi boşuna arttırmayalım.
 
Üst