MYO Ve normal üniversite farkı nedir?? acil??

Bu konuyu okuyanlar

gutitoli

Öğrenci
Katılım
18 Eylül 2015
Mesajlar
24
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Arkadaşlar ygs-2 ile ftr okumak istiyorum myo diyor myo tamam 2 yıl da, fark nedir mezun olunca belge mi yok bi yardım edin bro myo hmyo nedir??
 

the duke

Doçent
Katılım
8 Haziran 2015
Mesajlar
656
Reaksiyon puanı
24
Puanları
18
Öncelikle FTR nedir?
MYO ile Fakülte arasındaki farkı soruyorsan bunu sana iOS ile Android arasındaki farkı açıklar gibi açıklayamayız.
Meslek Yüksek Okulu, meslek liselerinin ilgili bölümlerinden sınavsız olarak yerleştiğin 2 yıllık yüksek öğrenim programına verilen addır.
Fakülte ise 4 yıllık ve LYS sınavı puanına göre yerleştirildiğin bölümdür.
Mezun olunca alacağın diplomada elbette bir fark olacak. 4 yıllık bölümlerin diplomaları LİSANS diplomasıdır ama MYO öğrencilerine verilen diploma ÖNLİSANS diplomasıdır. Artık ülkede LİSANS öğrencileri bile iş bulamazken ÖNLİSANS diplomasıyla ne yapmak istediğin sana kalmış. Unutmadan, mezun olduğunda DGS sınavı ile bir LİSANS programına yerleşebilirsin.
 

Turab Garip

Dekan
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
[MENTION=458685]i7devilcanyon[/MENTION], FTR; Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon.

MYO ve Üniversite, kıyaslanacak iki şey değildir. İkisi de "yüksel öğrenim" kapsamına girer. Üniversite, bilim dalları olan büyük bir "yüksek öğretim kurumu"dur. MYO ise o bilim dallarından belli konular seçip sadece o konular üzerinde öğretim yapan bir "yüksek öğretim kurumu"dur. Bu nedenle ikisi de YÖK, yani Yüksek Öğretim Kurumu'na bağlıdır. Üniversiteler daha çaplı kurumlar olduğundan, içlerinde MYO'lar barındırabilirler. Dolayısıyla 2 yıllık bir bölüm olduğu zaman bir Üniversite fakültesinden, bir MYO'dan veya Üniversite içerisindeki bir MYO'dan mezun olmanın hiçbir farkı yoktur. Diploma aynıdır, ünvan aynıdır. Seçtiğin bölüm belliyse ve o hem bir MYO'da hem de bir Üniversite'de varsa, tercih sıralamanı Üniversite veya MYO mu diye belirlemek yerine, okulun kalitesi, sana yakınlığı vb gibi kriterlerle düzenlemelisin.
 
Üst