Kuzey Kore'ye indiler! Nükleer Test İçin Nükleer Alana Gidiyorlar!

Burak Özgen

Profesör
Katılım
13 Mart 2018
Mesajlar
1,824
Reaksiyon puanı
271
Puanları
83
Yaş
25
Yarın başlayacak yıkım çalışmalarını yerinde izleyecek isimler arasında ABD, Rus, İngiltere ve Çin'den gazeteciler var. Ekipte yer alması beklenen Güney Koreli gazetecilere ise Kuzey Kore'den vize çıkmadı. CNN'ne konuşan bazı uzmanlara göre, Kuzey Kore'nin nükleer kapasitesine dair bazı bulguları yok etme riski var. Haberde, tarihi geziye hiçbir kimyasal silah uzmanının davet edilmemesine vurgu yapıldı.

0x0-son-dakika-kuzey-koreye-indiler-nukleer-test-alanina-gidiyorlar-1526990069750.jpeg

ÇALIŞMALAR YARIN BAŞLAYACAK

Pyongyang yönetiminin ülkede ağırladığı söz konusu gazeteciler, dağlık alanda bulunan Punggye-ri'deki test alanının söküm çalışmalarını izleyecek. Yarın başlayacak çalışmalar iki gün sürecek.

Amerikan CNN International ise, bugün manşetten yayınladığı haberde bazı uzmanların görüşlerine yer verdi. Uzmanlara göre, Kuzey Kore'nin nükleer kapasitesine dair bazı bulguları yok etme riski var. Haberde, tarihi geziye hiçbir kimyasal silah uzmanının davet edilmemesine vurgu yapıldı.

0x0-son-dakika-kuzey-koreye-indiler-nukleer-test-alanina-gidiyorlar-1526990074626.jpeg


Kuzey Kore uzmanlarından Bruce Bechtol, "Bu olay, cinayet mahalline dedektif yerine senin benim gibi insanları yollamak gibi… Kuzey Koreliler bütün testlerini burada yaptı. Eğer uzmanların bu tünele girmesine izin verilseydi, bu bizim için istihbarat şöleni olurdu" dedi.

Kimyacı Cheryl Rofer da test yerindeki kanıtların, Kuzey Kore'nin silahları hakkında hayati bilgiler verebileceğini ifade etti. "Eğer ben gitseydim, yanıma bir jeolog ve radyasyon ölçer almak isterdim" diye konuştu.

BAHARDAN FIRTINAYA...

Yeni yılın ilk günleriyle birlikte başlayan Kore Yarımadasındaki bahar havası, son günlerde yerini fırtınaya bırakmış durumda.

Güney Kore ile tarihi bir buluşma gerçekleştiren Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ABD Başkanı Donald Trump'la randevusunu iptal etme sinyalleri veriyor. Kim'i kızdıran ise, Washington'da dillendirilen Libya modeli ve Güney Kore'nin ABD ile yaptığı tatbikat. Devrik Libya lideri Muammer Kaddafi 2003'te nükleer programından vazgeçmesi karşılığında, ambargoların kaldırılması için Batılı güçlerle uzlaşmıştı. Ancak sekiz yıl sonra Batı destekli isyancı güçler tarafından Kaddafi öldürüldü.

Kaynak:Sabah

Sizce birden bire Kuzey Kore neden ülkesini diğer ülke gazetecilerine açıyor? Yorumlarınızı bekliyorum.
 
Üst