Foto/Video/Çizim ile uğraşan arkadaşlardan PC için bilgive öneri anlamında yardıma ihtiyacım var.

İş programları için MAC mi ? Windows mu ?

  • Mac

    Kullanılan: 1 33.3%
  • Windows

    Kullanılan: 2 66.7%

  • Kullanılan toplam oy
    3

ogizade

Asistan
Katılım
20 Haziran 2016
Mesajlar
148
Reaksiyon puanı
25
Puanları
28
Arkadaşlar merhaba konuya direkt gireceğim hiç uzatmıcam. Ben bilgisayar donanımından pek anlayan biri değilim sadece işimi halletmek için kullandığım bir araç.
Fakat artık 'WİNDOWS' işletim sistemi kulanmaktan bıktım,sorunlar sıkıntılar vs. sağlam masaütü sistemde kullandım, gamebook'da kullandım ve şuan elimde Asus K555UB serisi var yaptığım iş için bu bilgisayar bana yetmiyor hantal kalıyor. Sonuca gelirsek içimde 'MAC' kullanma isteği var fakat yaptığım iş için bana yeterli olurmu çok ön yargılıyım bazıları evet yeter diyor bazıları hayır yetmez diyor oyun oynayan bir insan değilim sadece işimi yapıyorum.
İş kelimesini her cümlede çok kullandım sizlerde diyeceksiniz ne işmiş be arkadaş diye :D İşim Fotoğraf,Video editörüyüm aynı zamanda Autocad kullanıyorum Profesyonelin bir altı olarak kullanıyorum genel olarak zamanımın çoğu orada çizimler vs yapıyorum. Sizlerden isteğim cidden bu iş ile uğraşmış anlayan birileri bana bir akıl vermesi lazım, çok şey okumaktan kafam karıştı tekrardan diyorum ciddi anlamda yardıma ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler. :D
 

ogizade

Asistan
Katılım
20 Haziran 2016
Mesajlar
148
Reaksiyon puanı
25
Puanları
28
Arkadaşlar hiçmi bilgisi olan yok ? Konum hala aktif fikirlerinizi bekliyorum..
 

Ben Kenobi

Dekan
Katılım
6 Kasım 2011
Mesajlar
7,336
Reaksiyon puanı
3,155
Puanları
113
Windows 7'ye geçmen, Mac'den daha az maliyetli olur.
Ayrıca hala Windows'ta çalışıp Mac'te bulunmayan veya bulunsa bile aynı performans, stabilite vs göstermeyen çizim, video, render vs programları var.

Ancak bir konuda haklısın, o da bu iş vizyonları değişmediği sürece uzun vadede artık Windows ile yürümez.
O yüzden misal 3 boyutlu çizim programı yapan firmalar, son nesil DirectX yerine yavaştan oyun motorlarını yeni nesil OpenGL olan Vulkan'a entegre etmeye başladılar.
Bu da bence sektörün ileride Linux'e kayabileceğinin göstergesi ki zaten Steam vs artık Linux'te var.
Mac hem yazılım hem de donanım için bu maliyetlerle ne kadar profesyonel bile olsa kurumsal yapılarda kullanılacağını sanmıyorum, ancak bireysel bazı profesyonel kullanıcıları olur şu an olduğu gibi.
 

ogizade

Asistan
Katılım
20 Haziran 2016
Mesajlar
148
Reaksiyon puanı
25
Puanları
28
Windows 7'ye geçmek mac'den daha az maliyetli olur fakat dediğim gibi şuan piyasadaki iş için kullanmak istediğimiz bilgisayarlar cidden windows işletim sistemi ile vasat bir duruma giriyor. Kurumsal olarak kullanımım yok zaten bireysel olarak kullanıyorum sadece kendi çizimlerim kendime ait çektiğim fotoğrafların düzenlenmesi, birde genel olarak reklam video renderlama yapıyorum.
Ama öte yandan mac'ler gerçekten performans bakımından bana göre üst düzeyde tek aklımı karıştıran bu saydığım işleri uzun vadede yapabileceğim mi ? Çünkü bir mac fiyatı 5.000 türk lirası cidden büyük bir para, cihazı aldıktan uzun vadede bana yararı olmazsa boşa giden bir para olacak..
 

technomind

Profesör
Emektar
Katılım
19 Nisan 2011
Mesajlar
4,978
Reaksiyon puanı
74
Puanları
48
Merhaba;

Öncelikle güzel bir konuya değinmişsiniz. MAC and WİNDOWS :)
Yıllardır windows kullanıcısı birisi olarak mac o kadar tuhaf gelmiştir ki bana anlatamam. Hatta bir keresinde sd kartı takıp içerisinden video alamadığımı biliyorum macte :) Ancak windows öyle m. ne istiyorsan var :) Yada alışkanlığım diyeyim.

Autocad çizimleri bizim şirkette çalışılıyor genelde, fakat hiç mac yok herkes windows :) mac isteyen yok.. Bir kişi kafası esti kendine mac aldı.. şuan letgoda ilanda :D

Daha fazla konuşmak istemiyorum.. ama video edittir photoshoptur kesinlikle mac :D
 

Kadima

Rektör
Katılım
17 Mart 2011
Mesajlar
11,959
Reaksiyon puanı
841
Puanları
113
Render yapacaksan donanımı iyi bir bilgisayar alıp Windows yükle tamamdır :)
Ayrıca şu an kullandığın cihazın özelliklerini söyleyebilir misin?
 

ogizade

Asistan
Katılım
20 Haziran 2016
Mesajlar
148
Reaksiyon puanı
25
Puanları
28
Render yapacaksan donanımı iyi bir bilgisayar alıp Windows yükle tamamdır :)
Ayrıca şu an kullandığın cihazın özelliklerini söyleyebilir misin?
Dediğim gibi gamebook kullandım , İyi donanımlı masaütü kullandım. Şuan ki pc özelliklerim bu mecburiyeten kullanıyorum ve işimi yapıyor fakat çok uzun süreli sürüyor. 3-5 aya kadar yeni bir makine almam lazım windows işletim sistemi almak istemiyorum birdaha fakat Macbook air yada pro işimi görürse uzun vadede düşünebilirim.
 

Ekli dosyalar

  • Ekran Görüntüsü (10).png
    Ekran Görüntüsü (10).png
    15.1 KB · Görüntüleme: 479

ogizade

Asistan
Katılım
20 Haziran 2016
Mesajlar
148
Reaksiyon puanı
25
Puanları
28
Dostlar cevaplarınız için teşekkür ederim mecburen yeniden windows'a kaldık. 2018'in ilk çeyreğinde MSI apache veya leopard modellerinden birini alacağım.. Eğer gaming hakkında önerileriniz varsa beklerim bu arada bütçemde 5000-7000 arası zorlarsam 7500 olur. Tekrardan teşekkür eder cevaplarınızı beklerim. :) :)
 

mrtlln

Asistan
Katılım
30 Mart 2010
Mesajlar
427
Reaksiyon puanı
61
Puanları
28
Aynı Donanıma Sahip 2 PC'den Birine Windows diğerine MacOS kurarsanız ki bizzat test edip yapmışlığım var

Örn autocad render test
Adobe PS CS high dip res. save test Mac OS daha hızlı tamamladı.
Oysa Donanımlar aynı!

Burada Apple işletim sistemindeki stabiletesinin hakkını veriyor. Maalesef windows işletim sistemi kaynakları(cpu,ram,gpu,disk,pil) verimli kullanamıyor.

Zaten macbookların donanımları diğer win cihazlarada göre düşüktür adamlar kısıtlı kaynaktan max. verim almayı başarıyor.

Ha gelelim peki kullanıyor muyum tabi iki işletim sisteminide kullanıyorum ama el alışkanlıklar komut bilgileri vs windows da daha hakim olduğum için win tercih ediyorum ağırlıklı olarak son olarak penetration için KaliLinux The Quenn of OS


Gelelim senin işine, senin işi macbook pro lar rahatlıkla çözer mümkünse 16gb ramli olanlardan al
Air modellerini tercih etme o cihazlar çizim yapın diye tasarlanmamıştır.

Ayrıca varsa bütce iMac almak daha uzun vadeli yatırım ve daha uzun soluklu kullanım olur.
 
Üst