eBay sahtekarına dört yıl hapis

Nemesis

Dekan
Katılım
31 Ekim 2007
Mesajlar
7,765
Reaksiyon puanı
13
Puanları
38
Yaş
37
İnternette sahtekarlık yeni bir şey değil belki ama insanların İnternet etkinlikleri arttıkça doğal olarak yaygınlaşıyor ve en azından arada bir İnternet sahtekarlarına verilen cezalar da kulağımıza çarpıyor. Bu seferki yine eBay'de açık artırma yoluyla yapılan bir sahtekarlık.
Açık artırma sitesinde 23 yaşındaki bir satıcı, sahte kullanıcı kimlikleri altında korsan Adobe yazılımı satmaktan suçlu bulunarak dört yıl hapse mahkum edildi. Ceza bununla bitmiyor, hapis cezasını çektikten sonra adam üç yıl gözetim altında kalacak ve yıllık 130 saat kamu hizmeti görmekle yükümlü olacak. Ayrıca 220.000 dolarlık bir para cezası ve bilgisayar ekipmanına da el koyulmuş durumda.
Satıcının işlediği suçlar arasında telif hakkı ihlali, e-posta sahtekarlığı ve kimlik hırsızlığı sayılmış. Söylenene göre satıcının 40'tan fazla "sanal" eBay ve PayPal hesabı bulunuyormuş; adam bu sahte kimlikleri çalıntı banka hesap bilgileriyle almış. Bu işten ele geçirdiği haksız kazancın ise 400.000 ABD doları olduğu tahmin ediliyor.
eBay benzeri açık artırma sitelerinde her türlü ürünü bulmak mümkün. Ancak bunlar her zaman temiz olmuyor; satıcının ürün tanıtımında hile yapması dışında çalıntı mal satanlara da rastlanabiliyor ki bu haberde konu edilen korsan yazılım meselesi de bir tür çalıntı mal. Özellikle yazılım benzeri kopyalama maliyeti ihmal edilebilir seviyelerde kalan ürünleri satın alırken iki kere düşünmek gerekiyor; bu ürünler korsan kopya olabiliyor veya lisans sözleşmeleri kullanım hakkının üçüncü şahıslara devredilmesini yasaklayabiliyor.


Kaynak
 

redrose

Öğrenci
Katılım
28 Aralık 2007
Mesajlar
87
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
Bu sanalın sonu nereye gidecek böyle yaw..
 

omrfrk

Öğrenci
Katılım
28 Temmuz 2008
Mesajlar
9
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
iyi olmuş sahtekara.böyleleri yüzünden insanlar internetten alışveriş yapmaya korkar hale geldi
 
Üst