E-mail adresi

Bu konuyu okuyanlar

phantastic

Öğrenci
Katılım
4 Haziran 2007
Mesajlar
54
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Ben bunu e-mail yoluyla aldım maleseff :) :p

İşsizin biri, temizlik işleri için Microsoft'a başvurur. İnsan Kaynakları, bir ön görüşmenin ardından test (yer temizliği denemesi) yaparlar ve "ise alındın, e-mail adresini ver, sana başvuru formunu göndereyim, aynı zamanda, işe başlamak için geleceğin günü bildiririm" der.
Adam çaresiz, bilgisayarı ve e-mail adresinin olmadığını söyler. İnsan Kaynaklarından, onun adına üzüldüklerini, fakat e-mail'i yoksa, kendisinin de var olmadığını ve bu durumda işe alınamayacağını söylerler.
Adam umutsuzca, ne yapacağını bilmeden, cebindeki son 10$ lık parası ile sokağa çıkar. Bir markete girerek 10 kiloluk bir kasa domates alır. Kapı kapı dolaşarak, 2 saat içerisinde sermayesini ikiye katlar. İşlemi birkaç kez daha tekrar eder ve akşam eve döndüğünde 60$'i vardır. Ve bu şekilde yaşayabileceğini anlar, her sabah erkenden evinden çıkar ve aksam geç saatlere kadar çalışır, her gün parasını üçe, dörde katlar. Kısa bir süre sonra, bir el arabası alır, bunu bir kamyonla değiştirir ve bir süre sonra artık, birçok araçtan oluşan bir nakliye şirketi sahibidir. 5 sene geçer, adamımız Birleşik Devletlerin en büyük gıda nakliye şirketlerinden birinin sahibidir artık. Bu arada artık ailesini ve geleceğini düşünmektedir, hayat sigortası yaptırmaya karar verir. Bir sigorta şirketini arar, kendine uygun bir plan seçer ve konuşma biterken, sigortacı, teklifi gönderebilmek için adamın e-mail adresini ister.
Adam e-mail 'inin olmadığını söyler Şaşıran sigortacı "e-mail'iniz yok ve bu hanedanlığı kurabildiniz, düşünün, ya bir de e-mail adresiniz olsaydı."
Adam düşünür ve şu cevabı verir: "Microsoft'ta temizlikçi olurdum!"

Bu hikayeden alınacak dersler :
1- Internet, hayatınızın çözümü değildir.
2- Eğer Microsoft'ta temizlikçi olmak istiyorsanız e-mail adresi edinin.
3- Eğer e-mail'in yoksa ve çok çalışıyorsan, zengin olabilirsin.
4- Eğer bu hikayeyi e-mail ile aldıysan, temizlikçi olma şansın milyoner olma şansından daha fazla!...

not:arama yaptım ama bulamadım umarım daha once verilmemiştir :} :} :}
 

bemylover

Öğrenci
Katılım
13 Aralık 2006
Mesajlar
71
Reaksiyon puanı
2
Puanları
8
hikayeyi başa saralım ve şöyle düşünelim, adamımız Microsoft'ta temizlikçi olarak işe alınmayınca çaresiz kalır cebinde de beş kuruş parası yoktur ve karşına çıkan alışveriş merkezine gider gözünü kara bürümüş bir vaziyette kendince en değerli saydığı bir nesneyi çalmaya karar verir ama bu eylemi başarısızlıkla sonlanmış ve yakalanmıştır. süren mahkeme sonunda adamımız cezaevine girmiştir. siz siz olun herşeye rağmen bir mail adresi edinin :)
 

Son mesajlar

Üst