Diriliş'in 83. Bölümünü 1 milyar kişi izledi

Bloother

Rektör
Katılım
29 Ekim 2013
Mesajlar
10,949
Reaksiyon puanı
2,327
Puanları
293
Yaş
35
Fötr kafalılardan öğreniyorsun demek ki. O daha kötü..
 
D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Şimdi kabaca hesap yaparsakk:
80 milyon Türkiye nüfusu + ülkedeki 10 milyon suriyeli + 350 milyon arap var + balkanlardan ve avrupadan da bi 1 milyon olsa yine de 441 milyon yapıyor.;)
Yani akitin ipiyle kuyuya inersek..... allah korusun:D

Seninki biraz bahçelinin matematik hesabına benzemiş.
 

Ben Kenobi

Dekan
Katılım
6 Kasım 2011
Mesajlar
7,335
Reaksiyon puanı
3,155
Puanları
293
Haberin başlığı yalan bir kere, orijinal haberde toplam takipçilerinin 1 milyar kişiye ulaştığını söylüyorlar, siz ise bunu bir gece de 1 milyar kişi izlemiş olarak yazıyorsunuz vede yalanınızda ısrar ediyorsunuz.
--- Gönderi Güncellendi ---
Akite yalan ,yanlış haber yapıyor diye kızanlar neden bu haberi yalan ve yanlış aktaran kişiye bunu söylemiyorsunuz, dürüst iseniz bunu yapmalısınız, yok dürüst değilseniz zaten diyecek bişiy yok.

Toplamda da yetmiyor.
Tüm istatistiklere göre dünyada en çok izlenen dizi olan Game Of Thrones'un toplam takipçi sayısı 1 yılda 60 milyon.
Nereden bakarsan bak, elinde kalıyor.
Ve fark az uz değil 60 milyona 1 milyar.
Diyorum ya, o kadar alışmışlar ki sallayarak kandırmaya, ipin ucunu bu kadar kaçırdıklarını bu sefer fark edememişler, coşmuşlar, milletin aklıyla dalga geçmişler.
 

MoMoLa

Asistan
Katılım
7 Mayıs 2012
Mesajlar
211
Reaksiyon puanı
50
Puanları
28
@Kaya26, örnek verelim. Haber kanalı nedir necidir bilmem ama haberi paylaşan akrabam ve buna inanıyor;
6d78fe5f743cee529f76f4d1ab00b91d.jpg
 

alphabet

Asistan
Katılım
20 Mart 2017
Mesajlar
288
Reaksiyon puanı
86
Puanları
28
Yaş
29
Kimsenin Türk tarihi ile veya Türk dizisi ile derdi yok, bunlar bu milletin ortak paydası. Ama bu yayın mecrası ve çanakçılığını yaptığı algı Türk tarihini sadece kendi yandaşlarına aitmiş, İslam dinini sadece kendi yandaşlarının diniymiş gibi deyim yerindeyse bu gazetelerden kanallardan adeta pazarlıyorlar. Herkesin siyasi görüş özgürlüğü var, herkes istediğini izler okur ama ben şahsen bir vatandaş olarak insanımızın maneviyatının bu kadar sömürülmesinden rahatsızım. Abartılı bir rakamla haber yapıp bunu siyasi propagandaya çeviriyorlar, bu ülkenin insanı iliğine kadar sömürülüyor gerek maddi gerek manevi...
 

kmurat

Dekan
Katılım
8 Şubat 2014
Mesajlar
8,488
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
3,712
Puanları
1,358
Çin'de izlenmiyorsa, 1 milyon kişi rahat izlemiş olabilir ancak milyon ile milyar arasında hangisinin daha önce geldiğini karıştıran birisi yanlış telaffuz etmiş olabilir. Çin'de de yayınlanıyorsa, 1 milyar da doğru olabilir. Çünkü onlar bir konuda doğuştan rekortmenler.

Şahsen izlemedim. Aynı anda oldukça çok izlenebilecek olay varken, böyle büyük bir kitlenin izlediğine şahsen inanmıyorum. Ama bir Milyon da az değil.
 
Son düzenleme:

unsur

Asistan
Katılım
19 Ocak 2012
Mesajlar
311
Reaksiyon puanı
106
Puanları
28
Yaş
43
1. Dizinin tarihi bir gerçekliği yok. Tarihimizi anlatıyor falan yalan. Ancak genel görüntü açısından öyle görünebilir.
2. Bırak bir milyarı, yüz milyon kişinin seyrettiğini düşünmüyorum. Hatta dizinin dışsatım yapıldığı ülkelerin tüm nüfuslarını toplasan yine o sayıyı bulmaz.
3. Bu tür zokaları millete yutturmaya çalışan çukur gazete, dergi ve tv kanallarına milletimizin sert yanıt vermesi şarttır. Akit, yalan haber, hakaret ve iftiralarda zirvede gördüğümüz kadarıyla. Bunlar bir de dini bütün müslüman sözde.
4. İnsanlar diziyi beğenmeyebilir, bu atalarımızı, tarihimizi küçük gördüğümüz anlamına gelmez. Fetih 1453 filmini (çok çok kötü bir yapım) eleştirdiğimde beni Bizanslı ilan eden yurtseverler(!) vardı. Bu yapılan akıl mantık işi değil. O zaman niye Kanuni dizisini eleştiriyordunuz? Halbuki Yavuz ve Kanuni denilen padişahlar, o görkemli devletin temellerine dinamit yerleştiren kişilerdir. Sultan Mehmet gibi ulu bir hakandan sonra böyle başların gelmesi çok üzücüdür.
4. Bir iki hafta önce bu başlığı eleştirenler ve onlarla aynı fikir yapısında olanların sevine sevine yorum attığı bir konu açılmıştı bir kişi tarafından. O konuyu eleştirdiğimde "ne alakası var yeaaa" diye yine aynı kişiler yorumlarda bulunmuştu. Onda amaç üzüm yemek miydi?


1. Maddede tarihi yalan anlatıyor kısmı hariç katılıyorum. Bu bir dizi film, izleme oranını yükseltmek için yapılan bir senaryo. Yani BELGESEL değil. Belgeseller bir gerçekliği anlatma çabasındadır. Bir konuda haklısınız halkımız izlediği tüm dizileri gerçekmiş olgusuyla izliyor, onlara göre belgeler ve belgeseller yalan, diziler ise olmak istedikleri şeyi anlattıkları için gerçek gözüyle bakıyorlar.

2. Aynen bende.

3. Zaten Akit ve Sabah gazetelerinin grupları her konuda millete yalan söylüyorlar, milletin aklıyla resmen dalga geçiyorlar, tuhaf ve bir o kadar acı olan gerçekte, bu tarz şeylere okurlarının inanması ve ülkeme yön vermesi. Okuyunuz: George Orwell - 1984 Romanı

4. Yine diyorum bir dizi ve sinema filmi gerçeği yansıtmaz, gerçek dedikleri filmlerde sadece abartılarak esinlenme mevcuttur. Bu belgesel olsa bir nebze ama değil.

Ben henüz izlemedim, ama bu izlemeyeceğim anlamına gelmez, internetten reklamsız bir şekilde rahat rahat izlerim, beğenirsem tüm bölümleri izlerim. Fetih 1453 ile verdiğin örneğe yakın birşeyi bende yaşadım. Bakma işte bu adamlar Levent Kırca'ya da ayyaş diyen adamlar. Parodilerinde sarhoş rolü oynuyor diye adam öldüğünde ayyaş dediler. Kendisinin içki içmediğini, çok ama çok yakınlarından, biliyorum, hatta biz masada içerdik o sadece soda benzeri şeyler içerdi diyorlar ama malum çevre adam sarhoş rolü oynuyor diye ayyaş ilan etti, gerçekle hayali kavrayamayan ayrıştıramayan çevreyle ağız dalaşına giriyorsun. Adamlar kendi düşüncesi hariç hiçbirşeye güven ve saygı duymaz ama işine gelmezse bir cümleden kırk yorum yapar, iftira için işine yarayacaksa bin cümleden, tek bir cümleyi kanıt sunarlar.

Düzenleme: sabahın bağlı bulunduğu grubun içinde bulunduğu gazeteler insanları tartıştırmak ve insanların bilmeden tartışmasından yararlanmada, yanıltmada ve insan aklıyla dalga geçmekte en ön safta. Fotomaç ve A Spor kanalları kaç deda Beşiktaşlı Talisca'nın bu senede kiralanabilmesi için çalışmalara başladığı yönünde haber çıkardılar Adam zaten 2 senelik kiralandı, zaten kendisi istemese dahi 1 yıl daha Beşiktaş'ın futbolcusu. Diğeri 'de Aboubakar, diyorlar ki Beşiktaş Abou'yu transfer etmek istiyormuş ve verdiği rakamla Porto arasında 11 milyon fark varmış, Ulan sene başında Beşiktaş başkanı dedi ki satın alma opsiyonu bizde sözleşme kasada eğer istersek 10 milyon euro nakit verip alacağız dedi, adamlar arada 11 milyonluk fark olduğunu yazmışlar. Ayıp, Türk insanın aklıyla bu kadar dalga geçilmez, istedikleri gibi insanları yönlendiriyorlar.
 
Son düzenleme:

root61

Profesör
Katılım
22 Şubat 2016
Mesajlar
1,243
Reaksiyon puanı
459
Puanları
263
Ben akit gibi başka gazete görmedim bilmiyorum hem kendi milletini hem dizisini hemde kendi tabiriyle savunduğu camiayı bu tarz aptalca haberlerle aşağılasın.Yanlış anlaşılmasın bazen öteki tarafın görüşünden olan basın organlarındada bu tür şeyler oluyor ama azami az... siyasete çekmek istemiyorum gerçi ama ülkenin kurucusu M.K.Atatürk'e hakaret eden bu kişileri kaale almamak en doğrusu bu arada Ertuğrul'u severek takip ediyorum arada senaryo sapsada kalite anlamında oldukça iyi gidiyor.

Osmanlı'ya,Millete,Milli iradeye söven saydıran Sözcü gibiler varken Akit'te ki hakaretler kesilmez.
 

unsur

Asistan
Katılım
19 Ocak 2012
Mesajlar
311
Reaksiyon puanı
106
Puanları
28
Yaş
43
Osmanlı'ya,Millete,Milli iradeye söven saydıran Sözcü gibiler varken Akit'te ki hakaretler kesilmez.
Osmanlı'ya söven kimse yok, eğitimsiz adam eğitimsizdir, ister sözcü okuyan eğitimsize , ister akit okuyan eğitimsize ne verirsen onu gerçek bilir. Ben çevremde Osmanlı'ya söveni duymadım, son padişah vahdettin'e dahi. Ama Mustafa Kemal'e ve şimdi onun fikirlerini savunanlara karşı kaşırı bir hakaret hatta küfür duydum, şimdi Atatürk'ün bıraktığı yoldan gitmek isteyen bu ülkenin kurucusunun fikirlerini uygulamaya çalışan insanlara Vatan Hainleri dendiğinide bizzat duydum. Yani bu ülkenin kurucu değerlerini savunanlar Vatan Haini, ama bu devleti beğenmeyen ve sistemi dahi değiştirmeye kalkmak vatan sevdası??? Hadi oradan!!! Teröristte hayırcıymış yeni anayasayı istemiyormuş, sanki bu ülkenin yılmaz bekçileri bu teröristler, adı üstünde terörist bu devletin anayasasını istemediği için adı terörist. Yıllardır PKK ve Fetoşçu zihniyetle çatışma halinde olan birisi olarak benim insanları onlarla aynı kefeye koymak insanlık suçudur. Yıllarca Fetoşçu zihniyetle bir olmuş gruplar, açılım saçılım diye kol kola aynı karede ve gazete sayfalarında övgü dolu sözlerle açılıma destek veren adamlar, şimdi gelmiş benim gibi insanlara vatanperverlik taslıyor. Hadi oradan , haddini bil!
 

Bloother

Rektör
Katılım
29 Ekim 2013
Mesajlar
10,949
Reaksiyon puanı
2,327
Puanları
293
Yaş
35
Osmanlı'ya söveni duymamış.. Ya kulakları tıkalı ya da işine geleni duyuyor belli ki..
 

unsur

Asistan
Katılım
19 Ocak 2012
Mesajlar
311
Reaksiyon puanı
106
Puanları
28
Yaş
43
Osmanlı'ya söveni duymamış.. Ya kulakları tıkalı ya da işine geleni duyuyor belli ki..
yine işine gelen yeri almışsın, her zaman ki gibi :) eğitimle alakalı mesele demek istedim anlamadıysan. Ama ve son dönem olayları neyse sen bildiğin gibi davran bu ülkenin kurucularına dahi laf edenleri savunan vatanperver insan ;) sıkıntı yok, sen takıl her zaman ki gibi.
 

sonerooz

Doçent
Katılım
25 Mart 2017
Mesajlar
555
Reaksiyon puanı
216
Puanları
43
Yaş
29
Tartışma var dediler geldik :D Ben izlemiyorum o diziyi daha çok 'gardrop savaşları' ne bilim 'kısmetse olur' filan...
 

Ben Kenobi

Dekan
Katılım
6 Kasım 2011
Mesajlar
7,335
Reaksiyon puanı
3,155
Puanları
293
Neye inanıyorsan ona inan, boş konuşma.
Kuzey Kore'dekiler de misal her yıl dünya kupasını kazandığına inanıyor, öyle diyor tüm tvler, gazeler çünkü.
Sonra da biri çıkıp "Arkadaşlar bu yıl dünya kupasını Brezilya kazandı hatta Ronaldo ve Messi şu kadar gol attı, asist yaptı" diyince vay sen vatan hainisin, Kuzey Kore'nin gelişmesini istemiyorsun ve ajansın diyip adamı asarak öldürüyorlar.
Sana inandırma amacım yok, neye inanıyorsan ona inan, peygamberimiz Hz Muhammed(S.A.V.) de bunu demiş zaten.
 

unsur

Asistan
Katılım
19 Ocak 2012
Mesajlar
311
Reaksiyon puanı
106
Puanları
28
Yaş
43
CHP den güleni bitirin önergesi yav geç bunları sen bugüne bak millet 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde KURŞUNa dizilirken Cumhurbaşkanı Florya Atatürk Havalimanına halkla beraber fetöcülerin ayak olduğu darbeye dur derken Kılıçdaroğlu ne hikmetse fetöcülerin radarına yakalanmadan tanklar yanından sıvışarak Bakırköy belediye başkanının evinde saklandı . Bugün CHP açıkça "fetö ve hdp "ile işbirliğinde midir değil midir sen onu söyle. Siyaset için değil yazdıklarım .
yaw ne kılıçdaroğlu'nu nede şuanki chp yönetimini severim işbirliği derken kastın Hayır demeleri ise, chp ile fikir birliği içinde değiller, kendilerine göre sebepleri vardır. Gerek PKK gerekse Fetoşla kolkola gezen tayfa aynı söylemde diye bütün hayır diyenlere bunu mu söylüyorsun. Bugüne kadar muhalefet size bazı şeyleri yapmayın dediğinde, uyardığında da aynı söylemlerle saldırdınız, geçin bunları. çok vatanperver insanlar olarak pkklı teröristler açılım da otobüslerle karşılandığında bugünkü gibi vatanperver davrandınız mı? Fetoşla kolkola tüm uyarılara rağmen sonunda kumpası kabul ettiniz mi? Bundan 5 sene önce ben Fetoş dediğimde bana söven adamları savundunuz mu? bugün burası M. Kemal Atatürk'ün bize bıraktığı Türk Devletini ve bu vatan içindeki Türkleri daha ileri seviyelere taşımaya çalışacağım, bu nedenle ne mutlu Türküm Diyene diyebiliyor musunuz, yoksa hala sadece bu millet , bu devlet demekte ısrarcı mısınız? Bana fetoşta, pkk da hayır diyor derken, bunların neden bu mevcut anayasaya karşı geldiği için terörist diye anıldığınıda açıklar mısınız? size asla laf anlatılmaz, hani bir laf var, cahille hiçbir bilgi yarışına girme, ne kadar bilirsen bil, kazanamazsın gibisinden söz var, ama işte insan dayanamıyor, özellikle iftiraya ve de hak etmeden vatan hainleriyle eş tutulmayı yediremediğim için size burada yazıyoruz.
 

alphabet

Asistan
Katılım
20 Mart 2017
Mesajlar
288
Reaksiyon puanı
86
Puanları
28
Yaş
29
Bu memleket bu kutuplaşma ile bırakın ilerlemeyi yerinde bile sayamaz... Arap ülkelerinden farkımız yok, birbirimize düşmeye ne kadar meraklıyız? Ama vicdanlı her insana sorarım, vicdanınızla soruma cevap bulun: Bu memlekette insanları bu denli ayrıştıran, ayrıştırma ile beslenen sonra da masumu oynayanlar kim?

Cevabını kesinlikle buraya yazmayın, içinizde bulun. İçinizde bulun ki, içinde bulunduğumuz durumun; bu manasız kavganın sebebini anlayın.

Osmanlı da hepimizin, Atatürk'te hepimizin; kimse inkar edemez. Bu toprakta nefes alan herkesin illa ki minnet borcu var bu toprakları bu topraklar haline getirmek için savaşmış insanlara.

Manevi değerlerimizi milletin oyuncağı haline getirdik gerek Atatürk, gerek Osmanlı. Kavgaya bi dur diyelim, birileri maneviyatımızla bizleri kışkırtıp kapalı kapılar ardında zevk-ü sefa ederken ne kahkahalar atıyor kim bilir.
 

kmurat

Dekan
Katılım
8 Şubat 2014
Mesajlar
8,488
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
3,712
Puanları
1,358
Bir tv dizisi nerelere kaydı.
 

sonerooz

Doçent
Katılım
25 Mart 2017
Mesajlar
555
Reaksiyon puanı
216
Puanları
43
Yaş
29
Oha konu ne ara siyasete geldi... Ulen :D Şu yaşımda (23) ben forumdan, sanaldan birini ikna edemeyeğimi kavradım, büyüklerim hala sidik yarıştırıyor. Ayıptır bea...
 
Katılım
8 Ekim 2011
Mesajlar
53,869
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
16,118
Puanları
7,293
1milyar izlendi demek gerek kişi olmaz bazıları bir kaç kere izlemiş olabilir.
 

sonerooz

Doçent
Katılım
25 Mart 2017
Mesajlar
555
Reaksiyon puanı
216
Puanları
43
Yaş
29
Birileri SDN bozdu filan diyordu... Nerede o kişi :D

sevdim ben burayı yaa :)) LYon maçından sonra iyi geldiniz :))
 
Üst